Durerea unei mame...

mama

Inainte, in timpul sau dupa disparitie, vorbitul despre copilul pierdut trebuie privit ca fiind pentru mamele de ingeri o oportunitate de a-si arata dragostea si de a aduna amintiri ale copilului lor. Discutia despre copilul pierdut cu o persoana care stie sa asculte are un efect terapeutic. Faptul ca mamele se simt triste, nervoase, neajutorate sau singure, trebuie considerate de acum incolo reactii normale, asociate procesului de suferinta.

Suferinta este o reactie normala care apare in urma pierderii unei sarcini si este un proces fizic si afectiv extenuant. E foarte important ca mamele sa isi exprime suferinta si sa aiba parte de sprijinul necesar in aceasta perioada dificila. Acest proces dureaza mai mult decat cred multi dintre oameni, e nevoie de sase luni, un an sau de mai mult pana cand durerea si preocuparea de aceasta pierdere incep sa dispara. Dar de uitat, nu se uita niciodata!

Chiar daca multe articole de pe aceasta pagina, par a fi dedicate mamelor care si-au pierdut copilul inainte de nastere, sfaturile sunt binevenite pentru toate mamele de ingeri.

Speram ca articolele dar si comunicarea directa cu mamele de ingeri inscrise pe Forumul EMMA, sa va aduca putere si alinare!

Doamne ajuta!

 

Articole

Ce puteti simti

Blocajul in trauma

O noua sarcina

Cand sa primiti ajutor profesional/ Cum sa va ajutati singura

Pentru mamele fara partener

Pierderea intr-o sarcina multipla

Cum sa-ti educi prietenii, sa inteleaga ceea ce ai nevoie

Cum anuntati pierderea

Relatia cu parintii si alte rude

Relatia cu medicul

Pierderea unei sarcini te schimba

Alte optiuni

Aspecte importante

Drepturile copiilor ingeri si ale parintilor lor

 

sg sus Mergi sus