Relatia cu medicul

Din nefericire, unele cadre medicale nu stiu cum sa ajute parintii indurerati.
Studiul acestei dureri nu este inclus in mod obligatoriu in instruirea medicilor, iar moartea nu este o situatie obisnuita in practica obstetricala si pediatrica.
Asa cum parintii pot avea sentimentul esecului dupa moartea copilului lor, asa si medicii pot sa se simta neajutorati.
Acest sentiment de esec reciproc poate face ca medicul si parintii sa se simta ciudat unii fata de ceilalti.

Este necesar sa informati medicul despre ce fel de ajutor aveti nevoie.
Asa cum va adresati familiei va puteti adresa si medicului dumneavoastra. El nu poate sa va citeasca gindurile, dar, daca ii vorbiti despre sentimentele si temerile dumneavoastra, el ar putea sa va vina in ajutor.
Daca va vine sa plangeti, plangeti.
Daca aveti intrebari, puneti-le.
Daca sunteti furios/furioasa pe medicul dumneavoastra, vorbiti-i despre asta, spuneti-i ceea ce simtiti.
Medicul poate invata de la dumneavoastra cum sa se poarte cu parintii indoliati. Aceasta experienta ii poate permite sa va ajute pe dumneavoastra, dar si pe altii.

Daca medicul dumneavoastra nu este reactiv la sugestiile dumneavoastra sau daca nu va multumeste ganditi-va ca poate ar fi bine sa cautati altul. Poate alti parinti va pot indruma spre alti medici mai sensibili la situatia dumneavoastra.
Ati putea incerca mai multe consultatii la medici diferiti carora sa le explicati situatia si sa le spuneti de ce anume aveti nevoie. In mod special, daca doriti sa aveti un alt copil, veti avea nevoie de un medic sensibil la nevoile dumneavoastra care sa va inspire incredere si sa fie vigilent.
Schimbarea medicului poate sa va dea impresia unei pierderi suplimentare, insa meritati un medic care sa va sustina!

Medicii de familie, spre deosebire de obstetricieni si pediatri, trateaza pacienti de toate varstele: de la copii, la femei insarcinate si pana la varstnici. Prin urmare, ei ar putea fi mai obisnuiti cu moartea. Avind in vedere ca ei asigura o supraveghere medicala inainte si dupa nastere, ar putea sa va fie de ajutor pe parcursul perioadei de doliu.

sageata Pierderea unei sarcini te schimba
sg sus Pentru mame

 

sg sus Mergi sus