Raport anual- Activitatea Organizatiei

2011

Raport anual pe anul 2011

2010

Activitatea Organizatiei

Raport anual pe anul 2010

 

 

***

2008 - 2009

Organizatia E.M.M.A.- Eternul Miracol Materna Alinare a pornit la drum, oficial, din data de 27 martie 2008, avand cateva obiective importante care ii au in centrul atentiei pe parintii de ingeri, obiective pe care le regasiti pe http://www.organizatiaemma.ro/despre/obiective .

Va prezentam mai jos cele mai importante aspecte ale activitatii Organizatiei E.M.M.A. inregistrate in perioada 2008 - 2009 :

- a demarat o serie de actiuni de mediatizare a situatiei acestor parinti, care au avut nesansa de a-si pierde copilul; a infiintat site-ul www.organizatiaemma.ro , care ofera informatii utile si sprijin emotional, tuturor celor ce trec printr-o asemenea tragedie;
 
- a organizat o campanie televizata numita „Mame de Ingeri” (difuzata de TVR1 in perioada 24 – 30 mai 2008);
 
- a participat la mai multe emisiuni TV si radio in Bucuresti si in tara http://www.organizatiaemma.ro/evenimente/media), precum si la conferinte de presa in care a evidentiat problematica parintilor de ingeri;
 
- a organizat periodic intalniri de grup, cu mamele de ingeri, la care au participat psihologi, cadre medicale (http://www.organizatiaemma.ro/evenimente/trecute)
 
- organizeaza consecvent evenimentul "Ziua Mamelor de ingeri" , care se va desfasura in fiecare an in a doua duminica a lunii mai, atat in Bucuresti cat si in multe alte orase din tara unde functioneaza filiale ale Organizatiei E.M.M.A. Astfel, prima editie a evenimentului a avut loc in 09 martie 2008 in Bucuresti si in alte 5 orase din tara, iar cea de-a doua editie s-a desfasurat in 10 mai 2009, atat in Bucuresti cat si in alte 13 orase din tara, precum si in Londra-Marea Britanie;
 
- a organizat actiuni caritabile pentru copii sarmani, pentru copii bolnavi din spitale sau pentru cei din centre de plasament  ( http://www.organizatiaemma.ro/evenimente/trecute)
 
- a sustinut campanii umanitare pentru strangerea de fonduri necesare salvarii unor copii grav bolnavi ( http://www.organizatiaemma.ro/suport/umanitar) ;
 
- depune constant eforturi pentru implementarea unor modificari legislative, care vizeaza drepturile mamelor care si-au pierdut copiii inca nenascuti sau care au murit la scurt timp dupa nastere.
 
- a devenit partener beneficiar in cadrul proiectului CharityGift          (http://www.charitygift.ro/index.php?content=17&menu=2&lang=ro)
 
- a castigat vizibilitate publica si notorietate desi a trecut doar un an de la infiintare, o dovada in acest sens fiind chiar premiile Carol Davila acordate Organizatiei E.M.M.A. - stiind ca toti castigatorii au fost desemnati atat in urma votului juriului care a contat in proportie de 48%, cat si in urma sesiunii de votare publica de pe site-ul www.premiilecaroldavila.ro, care a avut o pondere de 52%.
Astfel, in cadrul Premiilor “Carol Davila” Editia a II-a, singurul eveniment dedicat exclusiv responsabilitatii sociale in sanatate, organizat de Puls Media Network in parteneriat cu SanatateaTV.ro , Organizatiei E.M.M.A. i-au fost acordate doua premii importante (din totalul de 11 premii decernate) pentru recunoasterea meritelor sale si a eforturilor depuse in cursul anului 2008.
Este vorba de Premiul “Campania filantropica” si de Premiul “Cel mai bun program de responsabilizare sociala” pentru proiectul “Mame de ingeri”. Mai multe detalii puteti afla accesand:  http://blog.pulsmedia.ro/tag/organizatia-emma.
 
Organizatia EMMA a fost sustinuta in toate actiunile de mai sus de efortul sustinut al voluntarilor, acei oameni inimosi care isi rup din timpul liber pentru a ajuta neconditionat, voluntari ale caror declaratii le puteti citi pe: http://www.organizatiaemma.ro/voluntari
 
Organizatia E.M.M.A. doreste in continuare sa le aduca parintilor de ingeri un pic de mangaiere, sa le ofere un sprijin emotional, un umar pe care sa planga, o inima deschisa in fata careia sa vorbeasca, sa-si descarce sufletele.
Pe Forumul acestui site (http://www.organizatiaemma.ro/forum/) , s-a format o comunitate plina de compasiune fata de niste oameni care au trecut prin cea mai cumplita drama posibila.
 
Pe site, se gasesc regretele si problemele cu care s-au confruntat mamele http://www.organizatiaemma.ro/node/372 , dar si beneficiile pe care le-au primit prin intermediul Organizatiei E.M.MA.- http://www.organizatiaemma.ro/beneficii
 
Organizatia EMMA este sustinuta si de mai multe persoane publice din Romania, cateva opinii ale acestora fiind prezentate si pe site: http://www.organizatiaemma.ro/despre/impresii
 

                                                                     ***

 

sg sus Mergi sus