Ajutati-ne sa ajutam!

copacel in mana

Acest site a fost creat si este mentinut pe baza de voluntariat, la fel ca toate actiunile Organizatiei E.M.M.A. Orice ajutor financiar, oricat de mic, venit din partea Dumneavoastra, va ajuta Organizatia sa creasca, sa devina din ce in ce mai puternica, sa indeplineasca obiectivele propuse si sa ajute mai departe parintii de ingeri.

Datele asociatiei

Beneficiar: Asociatia E.M.M.A.

CIF: 23797268
IBAN: RO62 BRDE 445 SV69 555 67 4450

deschis la:
Banca: BRD - Groupe Societe Generale, agentia Pajura, Bucuresti

 

EMMA poate fi sustinuta in mod concret prin:

1. Donatii on-line

2. Depuneri la Banca

3. Redirectionarea a 3,5%  (fostul 2%) din impozitul pe salariu

4. Declaratia 230

     4.1.- Instructiuni de completare si depunere a Formularului 230

5. Lista Administratiilor financiare

6. Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit

7. Banner

 

1. Donatii on-line

Tinand cont de faptul ca E.M.M.A. este o Organizatie Non-Guvernamentala non-profit si ca toate actiunile sunt efectuate pe baza de voluntariat, alaturi de redirectionarea celor 2% din impozit, puteti dona orice suma de bani, oricat de mica. Orice ajutor financiar este binevenit si poate fi  oferit fie prin donatii on-line

 

2. Depuneri la Banca

Beneficiar: Asociatia "E.M.M.A.- Eternul Miracol Materna Alinare"
CIF: 23797268
IBAN: RO62 BRDE 445 SV69 555 67 4450 (lei) deschis la:
Banca: BRD- Groupe Societe Generale, agentia Chitila, Bucuresti

Cod SWIFT: BRDEROBU

 

 

3.  3,5 % (fostul 2%) din impozitul pe salariu

Anul trecut, procentul ce putea fi donat din impozitul pe venit a fost de 2%, iar acum a fost majorat la 3,5%.

Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.
Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul respectiv. Formularul este optional si poate fi completat de orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora.
Rezultatul este virarea, in contul organizatiei nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual platit pentru salariul persoanei respective.
Suma care va revini ONG-ului NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.

Formularul declaratiei 230 se poate depune pana pe data de 15 martie 2020, pentru
impozitul aferent anului 2019.

Depunerea Declaratiei 230 nu este obligatorie, dar este foarte important de precizat ca, in cazul in care nu donati 3,5% din impozitul pe venit catre ONG-uri, aceasta suma nu intra in buzunarul vostru, ci ramane la stat.

Pot utiliza acest formular persoanele fizice ce realizeaza urmatoarele categorii de venituri, pentru care se datoreaza impozit pe venit, astfel:

  • * Venituri din salarii si asimilate salariilor;
  • * Venituri din pensii;
  • * Venituri din activitati independente impuse pe baza de norma de venit;
  • * Venituri din activitati sportive, considerate venituri din activitati independente, pentru care impozitul se retine la sursa;
  • * Venituri din drepturi de proprietate intelectuala, pentru care impozitarea se realizeaza prin stopaj la sursa;
  • * Venituri din cedarea folosintei bunurilor, cand venitul net se determina pe baza de cheltuieli forfetare sau pe baza de norma de venit.
Depunerea cererii se poate realiza astfel:
  • * Prin posta, in mod individual; cu confirmare de primire
  • * Prin posta, pe baza de borderou;cu confirmare de primire
  • * Direct la registratura organului fiscal, in mod individual;
  • * Direct la registratura organului fiscal, pe baza de borderou;
  • * Prin intermediul Spatiului privat virtual.

Formularul 230 trebuie depus la centrul ANAF corespunzător adresei de domiciliu, dupa cum este trecuta, în cartea de identitate.

 

4. Declaratia 230
 

Se descarca de aici: Declaratia 230 , se completeaza cu datele Organizatiei E.M.M.A. si se trimite prin posta la Administratia fiscala de care apartine fiecare (cu locuinta).

In afara catorva minute necesare completarii strimiterii formularului, nu va costa nimic, acesti bani fiind opriti oricum din salariu, ca impozit pe venit virat catre stat.

Cota din impozitul pe venit nu reprezinta o suma foarte mare, dar pic cu pic se face strop si strop cu strop se face marea.

Datorita necunoasterii legii, anul trecut doar 145.084 de contribuabili, reprezentand 2,23% dintr-un total de 6,5 milioane, au uzat de acest drept!

4.1  INSTRUCTIUNI

Instructiuni ANAF de completare a formularului 230

 Pe scurt:

Campurile care trebuie completate obligatoriu sunt:

* In titlu: anul anterior acestui an (2020) - respectiv 2019, deoarece se direcționează un procent din impozitul pe venitul realizat pe anul 2019.

* Rubrica I: nume, prenume, inițiala tatălui, CNP, localitate, județ, stradă și număr stradă.

* Rubrica II – redirecționare 3,5% -

* Acordul pentru redirectionare, pe 2 ani

* Denumire Asociatia E.M.M.A.- Eternul Miracol Materna Alinare, CIF 23797268, cont IBAN: RO62 BRDE 445 SV69 555 67 4450 .

(Nu este nevoie sa se completeze, în formular, suma care va fi redirecționată, deoarece ANAF va calcula automat 3,5% din impozitul pe venit și va face redirecționarea.)

*  Semnătura contribuabilului. 

* TERMEN DE DEPUNERE: 15 martie 2020

                                                                          ***

Formularul 230 trebuie depus/trimis la centrul ANAF care este corespunzător adresei de domiciliu, dupa cum este trecuta în cartea de identitate.

Formularul se poate depune personal la centrul ANAF de care aparțineti cu domiciliul (lista aici) sau puteți trimite formularul la ANAF prin poștă, cu confirmare de primire.

 

5. LISTA CENTRELOR ANAF

O puteti accesa AICI

 

6. 20% din impozitul pe profit (persoane juridice)

Acest tip de sponsorizare nu presupune cheltuieli suplimentare
si
nu afecteaza profitul net al companiei


20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirecţionat catre un ONG care sustine o cauza sociala. Pentru a putea fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2011, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie.

Puteti descarca contractul de sponsorizare de aici

Desi Codul Fiscal permite inca din 2004, ca firmele să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG, fără nici o cheltuială suplimentară, foarte puţine companii uzeaza de această faciliatate. Suma totală care ar putea fi redirecţionată de către companiile româneşti se ridică la 3-400 milioane de euro anual. 
"Am studiat un top al primelor 100 de firme cele mai profitabile din Romania si am calculat ca daca toti ar directiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila s-ar aduna peste 50 de milioane de euro" spune Gabriel Biriş, avocat specializat in taxe si impozite, dar si partener al casei de avocatură Biriş Goran

 

 

"In temeiul Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele ale 'Titlului II - impozitul pe profit din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, oamenii de afaceri/firmele ar putea redirectiona 20% din impozitul pe profitul datorat, catre... " ... Organizatia E.M.M.A.

"Persoana juridica trebuie numaidecat sa aiba profit. Nu trebuie sa depaseasca valoarea sponsorizarii 3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit. In contabilitate trebuie operat la sfarsitul anului in Declaratia impozitului pe profit."

Asadar, 20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirecţionat catre un ONG care sustine o cauza sociala, fara a le fi afectat in vreun fel bugetul.
Pentru a putea fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2012, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie.

Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezintă cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o susţină.

Dacă nu semnaţi astfel de contracte de sponsorizare până la 31 decembrie, banii trebuiesc virati la bugetul de stat.

7. Banner

O alta forma de ajutor (indirect), ar fi aceea prin postarea pe sit-ul/blog-ul Dumneavoastra, a unuia dintre banner-ele EMMA, care pot fi descarcate de pe: http://www.organizatiaemma.ro/bannere

Astfel, Organizatia EMMA va putea fi reperata cu usurinta de catre cei care, din pacate, au nevoie de sprijinul ei, oferit neconditionat, iar societatea va invata mai repede cum sa le fie alaturi, parintilor de Ingeri.

 

In numele Parintilor de Ingeri si in memoria copilasilor lor, va multumesc pentru sustinere si va promit ca, impreuna cu voluntarii EMMA,  voi face tot ce imi sta in putinta pentru ca E.M.M.A. sa aduca alinarea de care au atat de mare nevoie parintii de Ingeri!

Doamne Ajuta!

Cu sinceritate si cu speranta,
Bianca Brad

Fondator E.M.M.A.

Mama unui baietel pe Pamant si a unei fetite in Ceruri

 

sg sus Mergi sus