...cărucioare goale, pantofi goi:
                                    noi mergem pentru Ei...

                                               ...un Marş al Tăcerii...

                                      Bucuresti - duminica, 8 mai 2011
 

  

 

 afis mars

   Marsul Tacerii pe Facebook

 

 

Multumim tuturor sustinatorilor, participantilor si donatorilor!

                     

Despre eveniment

Locaţie, ora, traseu

Harta & Materiale informative

Un exerciţiu de solidaritate

Date statistice 2010

Comunicat de presă - Organizaţia EMMA

Comunicat de presă - MISS Foundation

Ziua Mamei - o lecţie de istorie

 

Despre eveniment

În fiecare zi în jurul lumii, părinţii îşi plimbă bebeluşii în cărucioarele lor, în parcuri, pe străzile cartierelor, spre şcoli sau în grădini zoologice.

În fiecare zi în jurul lumii, părinţii aud paşii copiilor lor intrând pe uşa, la sfârşitul unei zile de grădiniţă sau de şcoală.

În fiecare zi în jurul lumii, părinţii aud paşii copiilor lor care se întorc acasă pentru petreceri de familie şi de sărbători.

Dar, în mod tragic, nu toţi copiii sunt plimbaţi în cărucioarele lor, nu toţi se întorc acasă la sfârşitul unei zile de şcoală, nu toţi petrec timpul cu familia...

Duminică, 8 mai, de Ziua Internationala a Mamei, MISS Foundation, cea care a iniţiat această acţiune, împreună cu Organizaţia E.M.M.A., invită comunitatea internaţională să participe la acest eveniment deoarece moartea nu este mai mare decât iubirea şi pentru că, chiar şi în absenţa copiilor, Ei continuă să meargă cu noi, atât timp cât noi mergem pentru Ei! 

“... cărucioare goale, pantofi goi: noi mergem pentru Ei"  este un memorial internaţional creat în onoarea copiilor care nu mai sunt, în cadrul căruia părinții  indoliati vor împinge cărucioare goale şi/sau vor purta în jurul gâtului, botoşeii/pantofii lor.
 

Mai mult decât atât, deoarece în 2010 România a ocupat din nou primul loc în U.E. la mortalitatea infantilă, este necesar să se tragă un semnal de alarmă ori pentru a reuşi acest lucru, este nevoie de o participare masivă la acest Marş al Tăcerii.

 

Avem nevoie de minim 578 de participanţi (acesta este numărul copiilor deveniţi îngeri, ale căror nume se află pe pagina dedicata lor)  astfel încât fiecare persoană care va participa, va merge în memoria unui copil.

Dar vă imaginaţi cum ar fi să se strângă 2848 de oameni care să meargă în memoria celor 2848 de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 10 ani, dintre care 2078 de copii cu  vârsta cuprinsă între 1 zi şi 1 an (câţi s-au stins numai anul trecut)?
 
Va rugam sa confirmati participarea, lasand un mesaj pe pagina de pe Facebook, creata special pentru acest eveniment:

 

Locaţie, ora, traseu

Punct de pornire:

12.00 - Piaţa Victoriei - pe trotuarul care desparte Bulevardul Kisellef de Bulevardul Aviatorilor

12.00 - 12.30 - Împărţirea şi prinderea ecusoanelor şi a afişelor

12.30 - Se pleacă în coloană, pe Bulevardul Aviatorilor înspre Piaţa Charles de Gaulle

13.30 - Încheierea Marşului

 

Materiale informative ce pot fi descărcate

-Fluturaş ecuson

-Fluturaş A4 pentru cărucior

-Fluturaş invitaţie

- Afiş

-Hartă punct întâlnire

Un exerciţiu de solidaritate

"Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume" - Mahatma Gandhi

Deoarece foarte mulţi dintre parinţii îndoliaţi nu locuiesc în Bucuresti dar şi pentru că multora dintre ei le este extrem de greu să participe la acest Marş, apelăm la sprijinul societăţii, al celor care nu au trecut prin aşa ceva dar care înţeleg cât de mult contează un astfel de gest!

Părinţii îndoliaţi sunt rugaţi să vină cu cărucioare sau hamuri goale şi/sau să aibă atârnaţi la gât botoşeii/pantofii copilului pierdut!

Fiecare susţinător va purta în piept un ecuson cu numele unui copil devenit Înger, mergând în memoria sa.

Va fi prima oară când în România se va organiza un astfel de Marş al Tăcerii, urmând a se desfăşura din spirit de solidaritate, în aceeaşi zi cu marşul care poartă acelaşi nume, organizat de MISS Foundation din Phoenix, Arizona.

Tot pe data de 8 mai, şi în Londra va avea loc o ceremonie de comemorare a copiilor plecaţi prea curând de lângă noi.

Puteti contribui la promovarea acestui eveniment, impartind invitatiile pe care le puteti descarca aici

Un alt mod de susţinere a cauzei Organizaţiei EMMA îl reprezintă donaţia pe care o puteţi face în ziua Marşului, orice sumă, oricât de mică fiind binevenită. Nu este însă o condiţie de participare!

Vă mulţumim pentru sprijin!

 

Date statistice  

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, referitoare la rata mortalităţii infantile în România în 2010,  în România au murit 2848 de copii, cu vârsta cuprinsa între 0-10 ani, dintre care peste 2078  de copii cu vârste cuprinse între o lună şi 1 an!

În condiţiile în care România a ocupat pentru a doua oară în decurs de 4 ani, locul întâi în U.E. în privinţa mortalităţii infantile, trebuie să se ia măsuri de prevenire, pentru a reducerea acestei rate .

Acest Marş al Tăcerii este un prim pas către aceasta schimbare atât de necesară!

 

Comunicat de presă - Organizaţia EMMA

 

Comunicat de presa MISS Foundation

"Copiii născuţi fără viaţă: Problemă Invizibilă în Sănătatea de Stat" - comunicat de presă

 

Ziua mamei - O lecţie de istorie

Pe plan internaţional, în data de 8 mai 2011 se va celebra Ziua Mamei care are o 
istorie adevărată şi semnificativă. 

"... acum noi, femeile, să lăsăm deoparte tot ce a mai rămas din căminele noastre pentru o zi de consiliere plină de însemnătate. Haideţi să ne întâlnim mai întâi, în calitate de femei, pentru a-i deplânge şi comemora pe cei morţi..." ~Julia Ward Howe,  Boston, 1870

Un grup de femei de pe Insula Vashon, s-a decis să nu mai sărbătorească şi să nu mai contribuie la economia capitalistă a felicitărilor. Ele vroiau să protesteze împotriva violenţei. Doreau să-şi exprime sentimentele materne pentru TOŢI copiii de orice rasă, naţionalitate, religie sau sex, care se mai află sau nu în viaţă. Ceea ce îşi doreau era să onoreze puterea acelei expresii a sentimentelor. Astfel, acolo, în acel colţul mic de lume s-a organizat o paradă, o întrunire restrânsă cu atmosferă de festival. Şi astfel a fost împărtăşită tuturor semnificaţia originală a Zilei Mamei, exact aşa cum şi-a închipuit-o Julia Ward Howe şi exact aşa cum şi-a închipuit-o ea!!!!

În 1870, Julia Ward Howe a scris şi a publicat un protest împotriva masacrului şi violenţei Războiului Civil -- acesta a fost un protest condus de Femeile care şi-au pierdut Fiii!!!!! Mamele îndoliate au început acest protest!!!! Companiile de felicitări sunt DEPARTE DE ADEVĂR cu felul în care este comercializată şi propagată în prezent această sărbătoare, *însă* la începuturi, aceasta era o zi de protest, o expresie a durerii teribile a mamelor îndoliate, care au fost despărţite de fiii lor!!

Aşadar, ce avea Julia de spus în 1870? Citiţi şi descoperiţi singuri:

Treziţi-vă acum, femei ale prezentului! Veniţi voi, toate femeile care aveţi inimă, botezate fie cu apă, fie cu temeri!

Spuneţi cu tărie: "Nu vom lăsa pe nimeni să decidă în numele nostru. Soţii noştri nu vor primi mângâiere şi ovaţii când vor la noi străpunşi de durere. Fiii noştri nu vor fi smulşi de lângă noi pentru a da uitării tot ceea ce i-am învăţat despre bunăvoinţă, milă şi răbdare.

Noi, femei ale unei naţiuni, să nu mai îngăduim fiilor noştri să fie instruiţi cu scopul de a răni fiii altor naţiuni. Din străfundul pământului devastat, se aude o voce într-un singur glas cu a noastră: "Jos armele, jos armele! Crima nu aduce dreptatea."

Sângele nu şterge dezonorarea noastră, iar violenţa nu indică posesia. Aşa cum bărbaţii şi-au abandonat plugul şi nicovala când au fost chemaţi la luptă, acum noi, femeile, să lăsăm deoparte tot ce a mai rămas din căminele noastre pentru o zi de consiliere plină de însemnătate. Haideţi să ne întâlnim mai întâi, în calitate de femei, pentru a-i deplânge şi comemora pe cei morţi..

Să ne sfătuim unele cu altele în mod solemn în ceea ce priveşte mijloacele prin care marea familie umană poate trăi în pace, purtând fiecare după vremea sa pecetea cea sfântă, nu aceea a Cezarului, ci aceea a lui Dumnezeu.

În numele feminităţii şi al umanităţii, solicit cu toată convingerea numirea unui consiliu general al femeilor, fără nicio restricţie în privinţa naţionalităţii, care să se întrunească într-un loc considerat a fi cel mai potrivit şi într-o perioadă cât mai apropiată de obiectivele noastre, pentru a promova alianţa diferitelor naţionalităţi, soluţionarea amiabilă a chestiunilor internaţionale, a intereselor de pace principale şi generale.

Julia Ward Howe, Boston -1870

Ziua Mamei a apărut ca un răspuns la proclamaţia făcută de Julia Howe. Aceasta a început mai întâi ca o ceremonie de doliu şi a continuat apoi ca o mişcare pentru pace, respectiv acţiune de a pune capăt morţilor fără sens ale copiilor din întreaga lume. Adevărata semnificaţie a acestei zile s-a născut din necaz, pierdere şi durere. Tocmai această combinaţie dintre doliu şi sărbătoare dezvăluie adevărata semnificaţie a Zilei Mamei!

Aşadar, haideţi să ne întâlnim mai întâi, în calitate de părinţi îndoliaţi, pentru a-i deplânge şi comemora pe cei morţi.

Şi apoi să sărbătorim iubirea pe care o avem cu toţii, iubirea pe care moartea nu o poate atinge!

                                      Vă mulţumim pentru participare!

 

 

sg sus Mergi sus