Tandare Florentina-Lavinia

Lavinia

Nascuta la data da 12.12.1997 in Macin jud Tulcea,a fost diagnosticata la 8 luni cu Hipoacuzie Bilateral Profunda,si de la 18 luni poarta proteze auditive.Plini de optimimsm dar si realisti in acelasi timp am inceput recuperarea cu ajutorul protezelor auditive si orelor de logopedie dar rezulatatele din pacate nu au aparut.

La inceput ne-a fost greu sa acceptam idea ca unicul nostru copil ar avea probleme,am vrut sa credem ca aceasta problema este doar temporara si ca,copilul nostru isi va reveni in scurt timp.

Dar nu a fost asa,situatia a fost dificila si greu de depasit,dupa un timp am inceput sa ne acomodam cu situatia si sa intelegem ca viata merge mai departe si, am descoperit ca viata are un alt sens.

Noi parintii am acceptat boala, insa nu inainte de a epuiza solutiile avute la indemana in perioada care a urmat. Astfel se face ca Lavinia a schimbat deja 4 aparate auditive, fiecare mai performant decat celalalt, in pofida efortului financiar considerabil.Am refuzat categoric ca Lavinia sa invete limbajul semnelor. Asa ca fetita a urmat o gradinita normala, a facut 2 ani la rand grupa pregatitoare, iar acum este eleva in clasa a VI-a la o scoala gimnaziala normala. Totul a decurs firesc: colegii de la gradinita i-au fost si colegi in scoala primara. Sta in prima banca si este atenta la profesor, pentru ca secretul Laviniei sunt buzele: citeste cuvintele pe buze si isi ia notite complete in caietul de clasa.

In urma cu un an ,ca urmare a unei reevaluari medicale,auzul Laviniei scazuse foarte mult si am primit indicatia chirurgicala de implant cohlear.

Lavinia nu foloseste limbajul semnelor ,citeste pe buze,vocabularul ei nu este unul foarte dezvoltat dar ajutata de colegi reuseste dar….greu sa tina pasul cu ei.Am invatat-o sa nu fie compexata de faptul ca poarta aparate auditive si ca nu poate vorbi ca ceilalti copii,de aceea nu a fost un copil izolat si marginalizat de colegi .S-a integrat bine in colectivul de la gradinita si apoi la scoala avand aceeasi colegi care deja o cunosteau si stiau cum trebuie sa comunice cu ea.

Este eleva in clasa a VI-a A la scoala generala nr.1 Macin.Este o scoala normala. I-a fost greu să se adapteze, a reuşit să învingă atât prejudecăţile copiilor, pe care de multe ori nu îi înţelegea, dar şi faptul că nu auzea ce spun profesorii la clasă, deşi avea aparat auditiv.

Viseaza sa cante la chitara si, intamplarea face ca ea sa fi primit deja chitara. Si-a cautat pe internet cursuri de chitara si seara atinge corzile asa cum o arata solfegiul pe care il are in fata. Simte vibratiile si se incarca sufleteste.

Prin ce e diferit un copil care, deşi nu aude deloc, se duce la şcoală şi învaţă cot la cot cu ceilalţi elevi? Prin nimic! O dovedeşte  Lavinia, un exemplu de ambiţie pentru toţi cei de vârsta ei.

Fata s-a ambiţionat să înveţe bine, iar în ciuda deficienţelor era mereu printre primii din clasă. S-a deprins să citească pe buze ce spun cei din jur încât nu îţi dai seama că are probleme cu auzul. Duce o viaţă ca oricare alt tânăr de vârsta ei: citeşte, călătoreşte.

Singura sansa ca Lavinia sa fie un adolescent normal , sa se integreze in societate, este implantul cohlear, o minunatie a stiintei care face posibil acest lucru de 20 de ani incoace.

La ultima audiograma, Lavinia a primit acceptul pentru un implant cohlear. Bucuria a fost incomensurabila!

Aparatul de implant cohlear costa 24 000 + TVA, adica 30.000 EUR.

Puteti dona pentru Lavinia!

Conturi Fundaţia Mereu Aproape, CIF 18212553:

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

...(cu specificatia;pentru Tandara Florentina-Lavinia)

CONTURILE FUNDATIEI SUNT DISPONIBILE PANA LA SFARSITUL LUNII IUNIE.

Donatiile se pot face in conturile de mai jos deschise la BCR sucursala Macin jud. Tulcea

COD CONT LEI, IBAN: RO53RNCB0257016308080003

COD CONT EURO,IBAN:RO26RNCB0257016308080004

Documente

Document 1

Document 2

 

sg sus Mergi sus