Ziua Părinţilor de Îngeri

                                    duminică, 12 iunie 2016, ora 17.30

      
Harta locaţiei -pentru Bucureşti 

 
Clipul "Mame de Îngeri" realizat de Malvina Cservenschi - TVR1
 

Despre eveniment

Testimoniale

Oraşe organizatoare, locaţii şi date de contact

Comunicat de presă

Materiale de promovare

Galerie foto

Galerie video

Sponsori

Sustinatori

 

Despre eveniment

București, iunie 2016 – Pentru al 9-lea an consecutiv Organizația E.M.M.A. comemorează copiii plecați dintre noi mult prea devreme, dumincă 12 iunie 2016, începând cu ora 17:30 .

Ca în toți anii precedenti, și în acest an, în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, Parinţii de Îngeri, apropiaţii acestora şi simpatizanţii E.M.M.A., vor aprinde lumânări şi la ora 18.00 vor înălţa la cer baloane colorate simultan, în cel puțin 11 orașe!

In Bucuresti se vor inalta 1000 de baloane!

Mii de părinți, în 13 orașe din țară și din străinătate, vor vibra cu dor și durere laolaltă în memoria îngerilor ce nu pot fi uitați, în cadrul singurului eveniment de acest fel din România, si cel mai mare din lume, Ziua Părinților de Îngeri.

Părinţii, apropiații acestora și susținătorii și voluntarii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, coordonați și sprijiniți de fondatoarea organizației, Bianca Brad, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate orașele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

Când sufletul ți s-a înjumătățit, când rămâi doar cu dorul, când de multe ori cei din jur nu reușesc să înțeleagă până la capăt, când ai nevoie de un sprijin necondiționat, când întrebările nu sunt de ajuns și răspunsurile nu sunt suficiente, ai nevoie să îți amintești, să reînveți să zâmbești, să trimiți dragoste către Cer.

Vino alături de noi și înalță un mesaj din inimă puiului tău, lasă-te ținut de mână de cei ce împart aceeași durere și privește cum mii de baloane acoperă orizontul.

"Moartea unui copil este un subiect vechi și totuși nou, pentru că va fi mereu de actualitate deoarece, din păcate, se întâmplă mai des și mai multor oameni decât ne imaginăm.
Tocmai pentru că, în majoritatea cazurilor, în rândul celor din jurul părinților îndoliați se aștern tăcerea și distanța cauzate de lipsa de cunoaștere, încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie.

Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască.
Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta pentru copilul plecat prea cur
ând de lângă ei!
Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o
îmbrățișare și o vorbă bună, spusă cu sinceritate, pot face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte poate cea mai grea încercare a vieţii.

Tot din proprie experiență știu că mass-media poate ajuta indirect, de aceea fac apel la ea, cu speranța că vor promova evenimentul și că astfel, vor înlesni unirea părinților îndoliați de Ziua Părinților de Îngeri și descoperirea unei surse de alinare, precum este Organizația E.M.M.A..
Sper să primim sprijinul jurnaliștilor și nu numai al lor și le mulțumesc anticipat tuturor celor care  vor acorda atenția pe care o merită acest eveniment unic și, mai ales, părinții îndoliați.", 
a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A.

În București evenimentul se desfășoară în Parcul IOR, intrarea dinspre intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății.

Am ales aceasta frumoasa locatie, considerand-o ideala pentru evenimentul nostru. Ofera intimitate si, in acelasi timp, este accesibila celor care vor fi prin preajma noastra, fiind astfel,mai vizibili în ochii opiniei publice. Încet, încet lumea începe să înțeleagă care este rolul și misiunea noastră,  si să privească cu alți ochi Părinții de Îngeri  care nu doresc sa li se planga de mila, ci doresc empatie si respect fata de durerea lor si fata de copiii lor din Ceruri"  a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A.

Imagini de la ediţiile anterioare pot fi vizualizate în Galeria Foto, respectiv Galeria Video

Ora de începere pentru toate evenimentele din țară va fi 17.30

 ATENȚIE!:
În cazul în care vremea va fi rea este posibil ca momentul lansării baloanelor să se schimbe, lucru care se va stabili în funcție de condițiile meteo din fiecare locație.

 

Testimoniale

Câteva dintre mărturiile mamelor care au participat la ediţiile trecute:

Mă bucur atât de mult că am putut veni la Ziua Parintilor de Îngeri! Mă simt împăcată cu mine..A fost frumos dar inevitabil am plâns...M-a impresionat mult când aţa de la balonaşul îngeraşului prietenei mele, s-a agăţat de aţa balonaşului lui Bubu şi aşa au zburat spre cer împreună..... poate că sunt prieteni acolo în ceruri şi se joacă împreună!! “

Cei care au fost, au participat cu tot sufletul, iar aplauzele care au fost ridicate odată cu baloanele au venit ca o muzică care să le arate îngeraşilor, că aici pe pământ părinţii lor încearcă să schimbe ceva.”

Pentru mine a fost prima dată când am participat la Ziua Parintilor de Îngeri dar vreau să vă zic că a fost foarte foarte frumos şi foarte foarte emoţionant.... cel puţin pt mine. Am cunoscut şi mămici noi care încă nu sunt pe forum. A fost frumos şi nu voi uita această zi!!! Sunt sigură că toate balonaşele noastre sunt acum acolo sus lângă îngeraşii noştri şi că acum ei se joacă cu ele.... “

Nu ştiu ce să spun... Ziua de ieri m-a lăsat fără cuvinte... Am scris numele îngeraşilor pe balonaşe apoi le-am legat pe toate la un loc, am spus Tatăl Nostru şi am dat drumul baloanelor ...să zboare către îngeraşii noştri şi să le sărute obrăjorii... Au zburat atât de frumos în direcţia soarelui ...şi atât de sus...şi le priveam urcând în ceruri la îngeraşii noştri... Un moment unic! Pentru mine, cel puţin, a fost ceva deosebit..."

“Şi a trecut deja ziua cea mare…
A fost o zi caldă şi minunată!
A fost o zi plină de emoţii şi lacrimi !
A fost o zi plină de speranţe şi rugăciuni!
A fost o zi plină de lumină şi linişte!
A fost o zi în care îngeraşii noştrii au fost acolo…. lângă noi, mângâindu-ne , îmbrăţişându-ne şi şoptindu-ne că ne iubesc necondiţionat, de acolo de sus…de ACASĂ!"

A meritat tot efortul şi toate emoţiile.....Acea uniune atât de specială dintre cei prezenţi...acea energie mai presus de cele pământeşti.....acea înălţare la cer a dorului, odată cu baloanele jucăuşe care au zburat spre soare, acolo unde sunt îngeraşii noştrii, înconjuraţi de lumină şi de dragostea lui Dumnezeu...."

"....când am îngenuncheat şi am aprins candela Ei, din senin, a început să bată vântul, lipindu-mi de obraz balonul pe care îl pregătisem pentru Ea şi caruia urma să îi dau drumul....şi când l-am eliberat, împreună cu dorul sfâşietor, s-a înălţat repede, repede şi suuuuus, sus, sus, alături de celelalte....şi am rămas cu privirea spre cer, căutând-O printre norii apăruţi la asfintit..... A fost o zi frumoasă, senină şi caldă iar seara, târziu în noapte, a început să plouă....parcă erau lacrimile ascunse în întunericul nopţii şi al sufletelor noastre, eliberate atunci când lumea doarme.....atunci când am înteles că "nu deranjăm....."

Oraşele organizatoare, locaţiile şi date de contact

1. Bucuresti - Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza), intrarea dinspre intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății.

Daniela Gînju - 0744 -613.223 ;E-mail: daniela@organizatiaemma.ro - Ginju Daniela
Ioana Grigore – 0723 -353.580 E-mail: ioana@organizatiaemma.ro - FB: Ioana Grigore
Nicoleta Lazar - 0727 - 234.089 E-mail: nicoletac@organizatiaemma.ro - FB: Nicoleta Nedelia
Roxana Cazaciuc - 0787.659.399 E-mail: roxanacazaciuc@kiddy.ro - FB: Roxana Cazaciuc

2. Botosani – Curtea Bisericii Cuv. Paraschiva, pe pietonalul Unirii.

Alina Tatarusanu - 0740161222; alinasiciprian@yahoo.com 

Alexandra Adascalitei - 0743 108 250 ; adascaliteiioanaalexandra@yahoo.com

3.Buzau – Parcul Crang.

Luminita Casian - 0741.146.070 ; luuminita2000@yahoo.com

4.Codlea – Promenada orasului Codlea.

Corina Odolean –0769.638.154 ; corinao@organizatiaemma.ro sau odolean_corina@yahoo.com FB : Corina Odolean Stanoiu

5. Constanta - Parcul Casei de Cultura.

Gheațã Mihaela – 0799.440.86 ; mikysad_2006@yahoo.com – FB: Miky Gheatza

6. Dej – Parcul Mic din Piata Bobalna.

Monica Muresan - 0744.616.216; monicam@organizatiaemma.ro – FB: Monica Suian Muresan

7. Galati. Organizator LittleWingMM2.

8. Piatra Neamt – platoul Curtea Domneasca. In colaborare cu Asociatia "Nascuta Inger".

Karmen Suciu – 0746.795.316; ellasweetangel@yahoo.com – FB: Karmen Suciu

9. Ploiesti – Parcul Olimpia de la Sala Sporturilor.

Ioana Stan – 0737.471.877;botosu_nr1@yahoo.com - FB: Ioana Stan

10. Satu Mare – Dupa magazinul Somesul spre Casa de cultura, langa gradenele cu flori

Paula Por - 0745.145.173; paulap@organizatiaemma.ro

11. Sibiu - Curtea Bisericii Inaltarea Domnului - Bdul Mihai Viteazul.

Beatrice Muntean - 0745563801; beatrice.sibiu@gmail.com - FB: Beatrice Andreea Muntean

12.Timisoara – Piata Crucii.

Angela Serban, e-mail : angela@organizatiaemma.ro , telefon : 0724 519527.

13.Tulcea - Piata Civica Mircea cel Batran.

Mirela Schiopu – 0752375027; mirela_dalcaran@yahoo.com – FB: Mirela Schiopu

14.Corsica - parcarea Creşei de la Grisgione

Mihaila Andreea - tel. 00336898029, e-mail: mihailaandreea87@yahoo.com

 

Comunicat de presă

  

COMUNICAT DE PRESĂ


 

București, iunie 2016 – Pentru al 9-lea an consecutiv Organizația E.M.M.A. comemorează copiii plecați dintre noi mult prea devreme, duminică, 12 iunie 2016, începând cu ora 17:30 (ora de incepere pentru toate orasele organizatoare din tara).

Ca în toți anii precedenti, și în acest an, în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, Parinţii de Îngeri, apropiaţii acestora şi prietenii E.M.M.A., vor aprinde lumânări şi
la ora 18.00 vor înălţa la cer baloane colorate simultan, în cel puțin 13 orașe!

In Bucuresti,
se vor inalta 1000 de baloane din Parcul IOR (intrarea dinspre intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății).

 ATENȚIE!:
În cazul în care vremea va fi rea este posibil ca momentul lansării baloanelor să se schimbe, lucru care se va stabili în funcție de condițiile meteo din fiecare locație.

*************

Când sufletul ți s-a înjumătățit, când rămâi doar cu dorul, când de multe ori cei din jur nu reușesc să înțeleagă până la capăt, când ai nevoie de un sprijin necondiționat, când întrebările nu sunt de ajuns și răspunsurile nu sunt suficiente, ai nevoie să îți amintești, să reînveți să zâmbești, să trimiți dragoste către Cer.

Vino alături de noi și înalță un mesaj din inimă puiului tău, lasă-te ținut de mână de cei ce împart aceeași durere și privește cum mii de baloane acoperă orizontul.

"Moartea unui copil este un subiect vechi și totuși nou, pentru că va fi mereu de actualitate deoarece, din păcate, se întâmplă mai des și mai multor oameni decât ne imaginăm.
Tocmai pentru că, în majoritatea cazurilor, în rândul celor din jurul părinților îndoliați se aștern tăcerea și distanța cauzate de lipsa de cunoaștere, încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie.

Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască.
Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta pentru copilul plecat prea cur
ând de lângă ei!
Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o
îmbrățișare și o vorbă bună, spusă cu sinceritate, pot face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte poate cea mai grea încercare a vieţii.

Tot din proprie experiență știu că mass-media poate ajuta indirect, de aceea fac apel la ea, cu speranța că vor promova evenimentul și că astfel, vor înlesni unirea părinților îndoliați de Ziua Părinților de Îngeri și descoperirea unei surse de alinare, precum este Organizația E.M.M.A..
Sper să primim sprijinul jurnaliștilor și nu numai al lor și le mulțumesc anticipat tuturor celor care  vor acorda atenția pe care o merită acest eveniment unic și, mai ales, părinții îndoliați.", 
a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A.

În București evenimentul se desfășoară în Parcul IOR, intrarea dinspre intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății.

Am ales aceasta frumoasa locatie, considerand-o ideala pentru evenimentul nostru. Ofera intimitate si, in acelasi timp, este accesibila celor care vor fi prin preajma noastra, fiind astfel,mai vizibili în ochii opiniei publice. Încet, încet lumea începe să înțeleagă care este rolul și misiunea noastră,  si să privească cu alți ochi Părinții de Îngeri  care nu doresc sa li se planga de mila, ci doresc empatie si respect fata de durerea lor si fata de copiii lor din Ceruri"  a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A.


 Materiale de promovare

Sponsori in 2016

 

 

Veniţi şi înălţaţi un balon colorat în memoria acestor copii!

Veniţi să fiţi alături de Părinţii de Îngeri!


Vă mulţumim!

 

 

 

 

 

sg sus Mergi sus