Cristina Balauru

 

Ma numesc Elena Balauru si sunt din satul Calomfiresti, judetul Teleorman. Cazul fetitei mele, Cristina Balauru, a impresionat multa lume, intrucat cazul a fost facut public prin intermediul televiziunilor (am prezentat cazul de malpraxis la postul Acasa tv, la emisiunea „Povestiri adevarate”, filmarea poate fi vizualizata la urmatorul link: http://www.acasatv.ro/emisiuni/doi-parinti-acuza-medicul-de-diagnostic-gresit-video.html) si a ziarelor (au fost publicate niste articole in ziarul Gazeta de Teleorman). Avem nevoie de ajutorul tuturor pentru a putea merge inainte si pentru a ne ajuta fetita sa poata auzi din nou.

           Toata suferinta familiei mele a a inceput in luna iunie, anul 2010, cand fetitei mele i-a fost rau si am dus-o la Spitalul de Urgenta din Alexandria. Aici i-am prezentat cazul doamnei doctor pediatru Olga Arghiropol, care, in urma analizelor facute fetitei, ne-a spus ca are pneumonie si cu un tratament adecvat se va vindeca repede si fara probleme. Dar, din nefericire, fetita noastra nu avea pneumonie, acest lucru am aflat cand am ajuns la Bucuresti, la Spitalul Victor Babes.

         De aceea lacrimile si durerea noastra se indreapta la unison impotriva unui sistem si a unui medic caruia i-a lipsit cel putin o data flerul de a pune un diagnostic corect atunci cand trebuie, avand in vedere ca fetita vea toate simptomele meningitei, iar noi, ca parinti, i-am spus ca era imposibil sa sufere de pneumonie, pentru ca simptomele ei, in special faptul ca isi tinea capul pe spate, ne ingrijora cel mai mult. Doamnei doctor i se parea ceva normal, iar la insistentele noastre de a  ne trimite la Bucuresti, ne  raspundea ca nu e caz de Bucuresti. Dupa 3 zile de-abia am ajuns la Victor Babes, aici afland ca, de fapt, fetita avea meningita bacteriana, o boala grava, care, netratata la timp si cu tratament coprespunzator, lasa urme adanci pe viata. Din acel moment, a inceput cosmarul Cristinei.

         Un copil de nici 4 anisori a trecut prin 5 punctii, tratamente interminabile cu antibiotice, tomografii computerizate si asa mai departe. Din pacate, fetita a ramas cu probleme nervoase la care se adauga dificultati in echilibru, dar, cel mai greu este ca nu mai aude deloc cu urechea stanga si medicul la care i-am facut Potentiale Evocade Auditive nu ne-a dat sanse de recuperare, iar cu urechea drepta mai aude aproximativ 25%.

         Am vrea sa ducem fetita si la alti medici in speranta ca sechelele bolii netratate la timp nu vor fi permanente insa familia noastra se confrunta cu reale dificultati materiale, mai ales dupa ce au iesit la iveala sechelele meningitei  si ne-am „plimbat” cu ea pe la fizioterapeuti pentru gimnastica, la psihologi si psihiatri. E foarte greu sa-ti vezi copilul in aceasta stare si sa nu ai posibilitati sa o poti ajuta...

 

          Am luat legatura si cu clinici particulare care ne-au oferit posibilitatea de a-i face un implant cohlear, dar acest lucru consta intr-o serie lunga de analize pentru ca hipoacuzia fiind sechel al meningitei, este mai grava, intrucat ii poate afecta cohleea, iar in cazul acesta nu i se poate face implant si ce ne-ar mai ramane de facut ar fi sa-i punem proteza dreapta. Noi suntem dispusi sa incercam sa-i redan auzul in totalitate, dar aceste implanturi sunt foarte scumpe si ne-ar trebui in jur de 40 000 de euro, bani pe care nu-i putem strange singuri.

       Poate ca acum, in prag de sarbatori, oamenii cu suflet mare vor dori sa fie alaturi de noi pentru a-i oferi impreuna sansa de a auzi micutei noastre. Dorinta noastra cea mare este ca Mos Craciun sa-i aduca in dar ingerasului nostru auzul si o speranta ca lucrurile pot evolua in bine indiferent de dificultatile care pot aparea in drumul dreptatii pe care incercam sa-l parcurgem. Noi incercam pe toate caile posibile ca acest cadru medical care i-a nenorocit viata fetitei noastre sa plateasca. Fetita noastra merita acest lucru, ea nu merita sa fie adusa aproape de moarte, Dumnezeu ne-a salvat-o, pentru ca meningita este o boala nemiloasa.

           Cei care doresc sa o ajute pe Cristina pot depune donatii in contul RO87RZBR0000060012507171, deschis la Raiffeisen Bank sa ne pot contacta la numarul de telefon 0764 558 835.

         In attach puteti gasi unul din articolele aparute in ziarul Gazeta de Teleorman, in luna decembrie, dar si analizele fetitei.      

          Va multumim! 

 

 

sg sus Mergi sus