15 octombrie

Ziua Internațională
a Comemorării Bebelușilor și a Copiilor
(Valul de Lumină)

          Valul de Lumina 2014

          Valul de Lumina 2010


"Pentru ca cel disparut, daca memoria sa este venerata, este mai prezent si mai puternic decat cel viu" - Antoine de Saint-Exupery

Despre eveniment

Comunicat de presă

Locatii si persoane de contact 

Materiale de promovare
(afis, fluturas)

Facebook

Sustinatori

Testimoniale

Fotografii din anii precedenti


Despre eveniment

In fiecare an, pe 15 octombrie se celebreaza “Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor”, eveniment ce se desfasoara anual in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.

Pe 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Timp de o oră lumanarile sunt lasate sa arda si astfel, datorita diferentei de fus orar, se creeaza un „Val de Lumina” care face inconjurul globului si dureaza 24 de ore.

E.M.M.A. va organiza acest eveniment și în acest an, dar altfel...si anume: va crea un Val de Lumina (si) on-line!

Cu exceptia a 9 orase (enumerate mai jos), unde se va organiza in loc public, vom proceda asa cum fac strainii, mai exact: ei nu se aduna in locuri publice si nu pun zeci sau sute de lumanari la un loc, cum a facut E.M.M.A. in cei 7 ani, ci cei care doresc sa participe, vor aprinde una sau mai multe candele in locul in care se vor afla in seara de 15 octombrie, si le vor tine aprinse intre orele 19:00 - 20:00.

Pentru a avea impactul dorit - adica mesajul nostru sa ajunga la cat mai multa lume, in seara aceea, apelam la toti voluntarii, prietenii si sustinatorii E.M.M.A., sa aprinda candele, sa faca poze si sa faca "live"-uri pe Facebook (care sa dureze cateva minute, filmand candelele aprinse),  - pentru a crea un Val de Lumină, virtual!

Ca vor fi aprinse in curte, pe terasa, pe balcon, pe pervaz sau pe o masa in casa, nu conteaz! Important este sa fie aprinse!
Daca ar fi mai multe, ar fi minunat, dar si daca ar fi putine, tot este binevenit! Totul este sa fie aprinse, filmate, pozate si share-uite pe Facebook. Cu cat vor fi mai multe postate mai multe "live"uri si poze, cu atat Valul de Lumina va fi ai vizibil si va avea un impact mai mare.

Factorii care au determinat modul in care se va desfasura, de acum inainte, sunt urmatorii:
 
Primul factor este legat de conditiile meteo. 
De cand am inceput sa organizam, in 2010 in fiecare an in majoritatea oraselor organizatoare, vremea rea a fost o constantă problemă care a influentat in mare parte, participarea la eveniment a parintilor de ingeri si nu numai a lor. Astfel, in ciuda eforturilor depuse de voluntarii E.M.M.A., numarul participantilor fiind mic sau din ce in ce mai mic.

Alt factor este legat de implicarea mass-media. Mai exact spus, din cauza neimplicarii acesteia.
In ciuda sutelor de invitatii trimise atat ziarelor cat si posturilor de radio si TV, interesul acestora a fost tot mai scazut, vizavi de evenimentele noastre, lucru care a dus la o promovare tot mai slaba a acestora, cel putin pentru Bucuresti unde, de Ziua Parintilor de Ingeri, in 2017, la editia de 10 ani, in afara unui reporter de la Radio Romania Actualitati, nu a venit nimeni: La fel si la Valul de Lumina din 2016...
.
Efortul organizarii a fost, in fiecare an, mult mai mare decat impactul dorit, asa ca am hotarat sa incercam, o alta varianta, speram, mai buna pentru toata lumea.
 

Este frustrant sa nu simti sprijinul celor care ar putea ajuta la o scara larga, fara a fi nevoie de efort, in conditiile in care, aproape zilnic sunt mediatizate cazuri de copii care mor din diverse cauze. Este mare pacat ca nu se intelege importanta majora a sprijinului emotional care poate fi oferit pe diverse cai, inclusiv acela de a indruma un parinte indoliat catre cei care il pot ajuta sa duca uriasa povara a pierderii copilului sau.
 

Le multumim insa tuturor celor din mass-media, care ne-au sprijinit de-a lungul anilor, garantandu-le ca, indirect, au facut un mare bine.


Mulțumim tuturor voluntarilor E.M.M.A. precum și celor care ne vor ajuta să creăm un eveniment deosebit, aducător de alinare!

Comunicat de presă (download)

COMUNICAT DE PRESA

  București, octombrie 2017 - Organizația E.M.M.A. va marca duminică, 15 octombrie "Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene.
            În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară)
se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând
astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a opta ediție care, de această dată se va desfășura diferit față de anii anteriori, și anume:

Lumânările se vor aprinde simultan în 9 orașe, în spațiu public, dar și  în spațiul on-line.
Voluntarii, prietenii și susținătorii E.M.M.A., vor aprinde candele, le vor fotografia și vor transmite "live"-uri pe Facebook (filmând candelele aprinse), pentru a crea un Val de Lumină, și pe plan virtual!

Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați, dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România.

La eveniment poate participa oricine, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla. Din spirit de solidaritate, și pentru a le arăta părinților îndoliați câtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar trimite fotografii cu lumânările aprinse,  pe adresa: contact@organizatiaemma.ro. – (Bianca Brad)

Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 cand președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați. 

În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor.” An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele. 

Pentru a afla mai multe informaţii, despre eveniment și despre locațiile din țară, intrați pe www.Organizatiaemma.ro

***

Organizația E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizație neguvernamentală non-profit,  neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se desfășoară pe baza de voluntariat. Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantilă și de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil și, în mod special, celor care își pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puțin înteleasă.

Vă mulțumim!

Locatii și persoane de contact


BUZĂU- Catedrala Municipală "Sfântul Sava de la Buzău" - la Bisericuța Copiilor

Luminița Radu – 0741-146.070 – E-mail: luminitab@organizatiaemma.ro

CODLEA - În Fata Muzeului Tradițiilor Codlene  

Corina Odolean – 0769-638.154 – E-mail: corinao@organizatiaemma.ro  
 

CONSTANȚA - Biserica Sf. Mare Mucenita Ecaterina și Acoperământul Maicii Domnului, Preot Paroh Liviu Ghengeaua, Cartier Boreal
 

Aștelean Daniela - 0728-139-291, E-mail astelean.daniela@gmail.com

DOROHOI - Pe pietonalul din centrul Municipiului Dorohoi

Mihaela Hrițuleac, tel. 0747-932-884

FĂGĂRAȘ: In fața Catedralei.

Dariana Calina - 0740-233-496

MARGHITA - Cimitirul Ortodox

Adina Orbai - E-mail:adinaorbai@yahoo.com

PIATRA NEAMȚ - pe platoul de la Curtea Domnească (lângă Biserica Sfântul Ioan Domnesc)

În colaborare cu asociația "Născută Înger"
Karmen Suciu - 0731-483-384, e-mail: ellasweetangel@yahoo.com

PLOIEȘTI - Catedrala Sf. Ioan

Andreea Serban -0731.483.384, E-mail: eduandra22@yahoo.com


TG. JIU - în parcul de la Coloana Infinitului

Loredana Nimara - 0742 - 960.623 - E-mail: elena@organizatiaemma.ro
 

Materiale de promovare
(afis, fluturasi)

Oricine doreste sa ne sprijine in promovarea acestui eveniment, o poate face, impartind fluturasi si afise...peste tot si tuturor!
Materialele se pot descarca de aici: afis si fluturas.
(Important! Afisul are la baza o parte alba special creata pentru a fi trecuta locatia unde va avea loc evenimentul. Din cauza fundalului alb al programului de vizualizare a fotografiilor, banda respectiva s-ar putea sa nu fie vizibila.)
Va multumim pentru sprijin!

Facebook

Ne  puteti urmari si sprijini in promovare, accesand pagina E.M.M.A. si evenimentul de pe Facebook , dedicate acestui eveniment.
Va multumim pentru interes si pentru sprijin!

Sustinatori

De asemenea dorim sa le multumim tuturor celor care ne spijina in promovarea evenimentului!
Oricine poate participa la acest eveniment deosebit, fie prin prezenta fizica, fie aprinzand lumanari in acea zi si in acel interval orar (15 octombrie, 19.00 - 20.00).
Din dorinta de a realiza un nou film, precum cel postat pe aceasta pagina, adresam rugamintea ca oriunde va veti afla, sa fotografiati lumanarile aprinse si sa ni le trimiteti pe adresa: contact@organizatiaemma.ro
Fotografiile respective vor fi postate si in Galeria foto de pe site!
Va multumim pentru solidaritate!
 

Testimoniale

Monica - “Chiar daca lacrimile curgeau pe obrajii tuturor, am vazut zambete sincere si blande... zambete care se indreptau si ele spre Cer, acolo de unde Ingerasii nostri ne urmareau multumiti, acolo unde EI, Ingerasii nostri scumpi si dragi sunt fericiti, sunt in Lumina vesnica.”
Luminita - “A fost frumos, frumos si emotionant. Au fost si mamici noi, cu durerea si dorul binecunoscute. Noi le/am daruit ingerasilor doar o mica particica din lumina cu care ei ne inconjoara permanent.
Izabela - “Am vazut lumina...caldura...prietenie...compasiune...solidaritate.
Si apoi...am vazut cu ochii mintii...ingerii nostri minunati, tinandu-se la randul lor de manute, si privind spre noi cu duiosie. Si am simtit... acea pala de vant care ne-a mangaiat parul, obrajii, sufletele...Odihniti-va in pace, Ingeri frumosi ai cerului!
DorinaValul de Lumina a trecut si pe la Iasi...I-am simtit puterea,caldura si mingiierea,a fost superb!Au fost lacrimi,dar si speranta ca ingerasii nostri au vazut candelele aprinse de acolo,de Sus,si au stiut ca ii iubim si nu i-am uitat,si poate unii dintre noi i-am si simtit intr-o calda adiere..
Nicoleta  - "A fost minunat si reactia mea m-a surprins enorm...ieri am zambit....un zambet parca din suflet...amestecat cu tristete. Dar am avut puterea sa ma bucur si asta pentru ca stiam ca este unul din rarele cadouri pe care i-l pot face micutei mele si chiar nu am vrut ca micuta mea sa vada lacrimi pe obrajii mei cand ii ofer acest cadou minunat. I-am vazut pe toti ingerasii si la fiecare candela pe care am aprins-o, i-am vazut dansand si stergand lacrimile de pe obrajii mamicilor. A fost un moment emotionant si totodata pentru mine plin de bucurie."
Cristina - "Timpul a trecut repede, iar lumanarelele au fost aprinse...sute de lumanarele... Sute de copilasi plecati prea curand au primit lumina...cand ma uitam la acele lumanarele...odata cu plecarea ingerasilor ma gandesc ca a plecat si un om ce trebuia sa fie un mare cantaret, o mare pianista, un minunat actor si o distinsa doctora...un om cum se zice ca este unul la un milion...si daca ei toti au fost acei oameni minunati?...lumea este atat de saraca fara ei..."

Fotografii din anii precedenti

 

 

Mulțumim tuturor voluntarilor și prietenilor E.M.M.A.,
care sprijină necondiționat acest eveniment!

 

 

 

sg sus Mergi sus