Alexandru

 Alex

Alexandru este un baiat de 3 ani jumatate. El a fost diagnosticat la 10 luni de viata cu tetrapareza spastica. Din acea clipa, familia a inceput o lupta grea si costisitoare pentru a face din Alexandru un copil cat decat normal din punct de vedere fizic si psihic. Mama lui Alexandru face apel la toti parintii sa ii ajute cu o suma cat de mica in vederea sprijinirii recuperarii medicale pentru baietelul ei Alexandru. Sa fim oameni impreuna si sa dam o raza de speranta acestei mame care isi doreste nespus de mult sa il vada pe Alexandru facand primii pasi!

Desi copilul face recuperare, progresele sunt foarte mici. Nu sta in sezut, niciun pas nu a reusit sa faca pana acum. “Am nascut natural, la termen, am obtinut Apggar 9. Baietelul meu a avut greutate mica la nastere, 2 300 grame. Mie mi s-a parut ceva suspect pe la 5 luni, cand am observat ca nu nu-si poate tine capul, nu statea in sezut, mai mult decat atat nu putea sa prinda jucarii in manute. Asta in ciuda insistentelor tuturor medicilor care se incapatanau sa-mi spuna ca baiatul este perfect normal. Iar acest lucru se intampla chiar si atunci cand micutul meu a implinit 10 luni. Imi spuneau: „Lasa-l, ca are timp sa faca toate astea!“. Cand copilul avea 10 luni implinite, am ajuns la doctorita neuropsihiatru Gafton, care mi-a zis ca ceva este in neregula cu fiul meu. M-a trimis la Bucuresti, la Spitalul Obregia, la profesorul Sanda Magureanu. Dupa investigatiile facute, printre care si computer tomograf a iesit diagnosticul tetrapareza spastica. Nu-mi venea sa cred! De ce medicii vasluieni mi-au ascuns atata timp afectiunea copilului!? Poate reuseam sa-l ajut mai din timp, se putea corecta mai usor…De cand am aflat de boala lui Alexandru, este acelasi tipar: recuperari si spitale. Acum face recuperare la centrul de la Paiu, am fost si la Oradea, Techirghiol, Sibiu, Bucuresti, iar acum vreau sa ajung la Buzias din Timisoara si Dezna langa Arad“, a declarat Diana Dascalu, mama lui Alexandru.

Nimeni nu se ocupa de copiii cu nevoi speciale, ca Alexandru!

Cat a fost Alexandru mic, Diana Dascalu s-a descurcat mai usor cu baiatul. Afectiunea lui nu se observa cu asa mare usurinta de catre trecatori. Nici de carucior nu ducea lipsa. Insa, cand a implinit 2 ani jumatate, Alexandru a avut nevoie de un carut pentru copiii cu nevoi speciale, pe care, mama lui l-a obtinut cu mare greutate de la o fundatie din Barlad. “ Lumea se uita urat, lung. Desi copiii vor sa se joace cu Alexandru, parintii nu-i lasa… le-am spus de atatea ori ca nu musca! E dureros! Am incercat sa-l inscriu si la o gradinita, insa mi s-a spus din start ca nu primesc persoane cu handicap. Acum il duc la gradinita Agapia, unde sunt copii care se joaca cu el. Nu avem bani sa platim recuperarile. Lunar ne-ar trebui macar inca 6 milioane de lei, intrucat din partea statului primim un ajutor de batjocura, doar 4,5 milioane. Spitalele nu le platesc, dar copilului trebuie sa-i platesc pampersii, imbracamintea, mancarea, iar recuperarea o platesc din buzunarul propriu. Pana acum nu am avut curajul sa merg la cei care inca mai au bani in Vaslui, sunt sigura ca sunt destul de reticenti in perioada aceasta, cand multi stau doar cu mana-ntinsa“, a mai spus Diana Dascalu.


Donatii

Banca: Banca Transilvania Alex

Titular cont: Dascalu Diana

Cont lei : RO 26 BTRL 03801 201 H 20 464XX

Cont euro: RO 98 BTRL 03804 201 H 20464XX

Cod: SWIFT

   


Contact

 Alex

Dascalu Diana Laura

Adresa: Str. Mihail Kogalniceanu, Bl. 33, Sc. A, Et. 2, Ap. 12, Vaslui, jud. Vaslui

Telefon: 0730570796

www.dianalaura.wblog.ro

 


Documente

Document 1

Document 2

Document 3

Document 4

Document 5a

Document 5b

Document 6a

Document 6b

Document 6c

Document 7a

Document 7b

Document 8a

Document 8b

 

 

 

sg sus Mergi sus