Gabriela

Gabriela

Gabriela Bivolaru s-a nascut pe 17.10.2009 la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Mures, fiind suspecta inca din burtica mamei de malformatie cardiaca congenitala. Parintii ei au refuzat sa creada acest lucru, micuta dezvoltandu-se bine si fiind foarte activa intrauterin. Insa au preferat sa fie precauti si au stabilit cu medicii din Mures sa nasca acolo, urmand ca cea mica sa beneficieze de servicii medicale speciale sau chiar interventie chirurgicala, la nevoie(transportul unui copil cu MCG intre spitale se poate face doar cu elicopter SMURD, si nu intotdeauna acesta suporta foarte bine calatoria). Micuta Gabriela s-a nascut la 37 saptamani, avand 2150g. si un diagnostic cumplit de jumatate de pagina A4: ventricul drept cu dubla cale de iesire, defect septal atrial larg, stenoza mitrala( restul puteti vedea in atasament: Bilet de externare). Si toate acestea la un copil prematur.

Pentru corectarea acestora este nevoie de trei interventii chirurgicale: una s-a facut deja, cea de-a doua urmeaza la 6 luni, si ultima la un an. Desi datorita primei operatii supravietuieste, exista si reversul medaliei: datorita tendintei de inchidere precoce a fontanelei are hipertensiune intracraniana ; a devenit foarte sensibila la raceli, in urma celor doua pneumonii contactate la spiatalul din Mures, la reanimare.

In prezent micuta are 4 luni si aproape 4kg si reflexele si reactiile unui copil de 2 luni, face recuperare prin kinetoterapie, are 2 internari la Budimex pentru raceala puternica si pentru probleme craniene si o lista lunga, foarte lunga de medicamente.Cu toate acestea, cardiochirurgii de la IBCvT Targu Mures sunt optimisti, spunand ca dupa cea de-a treia operatie Gabi va fi un copil normal in proportie de 90%.

Pe 15 Martie urmeaza ca mama si fiica sa fie internate la Mures pentru un cateterism si pentru pregatirea in vederea celei de-a doua operatii.

Haideti sa-i ajutam pe parintii acestei micute, care-i sunt total devotati, dar pe care cheltuielile-i coplesesc!


Donatii

Banca: Raiffeisen Bank Ag. Obregia Agentia Secuilor

Cont: RO87 RZBR 0000 0600 0966 6720

Titular: Bivolaru Andrei Razvan


Contact

Bivolaru Corina

0734.352.110

Bivolaru Andrei Razvan

0723.948.773


Documente

Bilet de externare pag1

Bilet de externare pag2

Protocol ecocardiografic

 

sg sus Mergi sus