Matei Stefan

 Matei Stefan

Matei Stefan a venit pe lume in urma cu aproape 2 anisori, pe 29 ian 2008, un copil mult dorit, simteam ca ne lipseste ceva din viata atunci cand am luat hotararea de a-l avea pe el, si intradevar asa a fost, Matei Stefan ne-a umplut viata, sufletele, atat noua cat si familiilor noastre.

S-a nascut normal, un nazdravan de 4.300 g si 52 de cm, evolutie normala, un copil extraordinar, care traieste inca de la nastere totul cu intensitate maxima, doarme cand este vorba de dormit, mananca cand e vorba de manca iar nazdravaniile pe masura.

Pana la varsta de un an de zile s-a comportat din punctul nostru de vedere normal, gangurea precum copiii de varsta lui, spunand chiar mama si tata aratand clar catre noi.

Dupa un an de zile ne astepatam sa auzim ceva mai clar, ne astepatm sa urmeze si celelate cuvintele, silabe specifice acestei perioade, au trecut 2, 3 luni si nu aveam nimic nou. Intre timp ne-am interesat si noi si l-am testat prin diverse mijloace(batut din palme, tv la volum mare) mai mult sau mai putin obiectiv.

La 1 an si 4 luni am mers la neuropsihiatru, psiholog, copilul era dezvoltat orespunzator din punct de vedere psihic apoi la o perioada scurta, aproape de varsta de 1an si 5 luni facand investigatii specifice pentru depistarea problemelor de auz, am aflat diagnosticul lui Matei Stefan, hipoacuzie neurosenzoriala sever profunda, un diagnostic care ne-a lasta fara cuvinte, copilul nostru nu auzea, reactiile lui de dinainte de aflare erau doar de pura imitatie.

Toata lumea din jurul nostru s-a prabusit, au urmat zile in sir de informare, de citit pe internet, consultat medici si tot ce ne-a stat in putinta. Ne-am ridicat si am luat-o de la capat mai bine ca niciodata, mai motivati ca niciodata, hotarati sa facem ce e mai bine pentru copilul nostru. Plini de optimimsm dar si realisti in acelasi timp am inceput recuperare lui Matei Stefan cu ajutorul protezelor auditive si orelor de logopedie dar rezulatatele din pacate nu au aparut.

Singura sansa ca Matei Stefan sa se dezvolte normal, sa se integreze in societate, este implantul cohlear, o minunatie a stiintei care face posibil acest lucru de 20 de ani incoace. Cu ajutorul familiei, colegilor de serviciu, cunostintelor, necunoscutilor am strans o parte din suma, dar pana la suma finala de 22.350 Euro mai avem un pas, un pas pe care speram sa-l facem impreuna.

Multumim din suflet pe aceasta cale celor care ne-au ajutat si care vor sa mai contribuie la reusita noastra!


Donatii Matei Stefan

Banca: BCR – Agentia Secuilor
Cont in lei:      RO 40RNCB 066 706 504 671 0001
Cont in Euro: RO 90RNCB 074 606 504 671 0001
 
 
 
 
 

Contact

 Matei Stefan

Madalina Mortu

0742.217.405

 

Madalin Mortu

0740.120.567


Documente

Certificat medical

Hotarare pag1

Hotarare pag2

Audiograma pag1

Audiograma pag2

Audiograma pag3

Audiograma pag4

 

sg sus Mergi sus