Denisa Pantelie

Denisa Pantelie

Caz Umanitar Asociatia PITICOT
Nr.1/ 02.12.2008

Date personale:
Nume: Denisa PANTELIE
Adresa: Oradea
Data nasterii: 27 Noiembrie 2004

Nume mama: Anita PANTELIE
Data nasterii: 28 Noiembrie 1984

Venitul familiei:
Leg.448 = 450 RON
Alocatie pentru copil cu probleme = 80 RON
Ajutor social = 84 RON

Fetita este ingrijita de mama sa, Anita si de bunica ei, ca familie cumuland un venit lunar total de = 614 RON

 

Istoric caz:

Denisa este un copil normal la prima vedere, de doar 4 anisori, foarte jucausa si hazlie! Daca nu ai sti ca are probleme cu vazul, auzul si vorbitul ai tot chema-o sa vina la tine sa te joci cu ea! Din pacate povestea ei este foarte trista si lunga...4 anisori nu tocmai potriviti pentru o copilarie decenta a mileniului 3!

Totul a inceput in anul 2004 cand, doamna Anita Pantelie, mama Denisei, la doar 20 de ani ramane insarcinata. La auzirea acestei vesti, tatal micutei da bir cu fugitii si uita toata iubirea traita in mai bine de 1 an de zile! Anita, desi o fire foarte copilaroasa pe atunci hotaraste impreuna cu mama ei sa pastreze copilul si sa il creasca fara tata, care de altfel nici nu recunoaste ca ar fi al lui!

Sarcina decurge normal, dar nasterea are loc prematur – la doar 7 luni, astfel Anita si Denisa petrec in spital mai bine de 2 luni, perioada necesara pentru ca fetita sa ajunga la 2,5 Kg, greutatea minima necesara pentru externare.

In tot acest timp medicii observa bataile neregulate ale inimii micutei si ii fac o serie de analize. La 3 luni de la nastere, i se pune si diagnosticul: canal atrioventricular deschis si o gaura la nivelul cordului!

La 6 luni dupa nastere mama, impreuna cu fetita sunt trimise la Targu Mures spre realizarea unor analize mult mai amanuntite in vederea stabilirii unui diagnostic corect si pentru determinarea unui grafic de tratament si recuperare!

Cu toate acestea, medicii au considerat ca micuta este prea slabuta pentru analizele la care urma sa fie supusa si le-au trimis inapoi la Oradea pentru a mai pune in greutate cateva sute de grame!

La 9 luni de la nastere, in cadrul unei alte vizite la Targu-Mures dupa analize amanuntite, medicii au realizat ca de fapt problemele fetitei sunt mult mai grave de atat!

Pe langa faptul ca avea probleme la inima, fetita nu vedea, si nu auzea, prin urmare, astazi, la 4 ani nu poate nici vorbi!
Aceste probleme survin in urma rubeolei avute de mama in timpul sarcinii!
Doctorii, foarte sceptici fiind nu i-au dat multe luni de trait fetitei, iar de umblat vreodata nu putea fi vorba in conceptia lor!
Si totusi astazi, fetita traieste, are 4 anisori si se bucura de viata aproape ca orice copil de varsta ei! Micuta Denisa este extrem de jucausa, frumoasa si zvapaiata, mama ei trebuie sa o supravegheze tot timpul, avand o energie si o pofta de viata rar intalnite!
Asadar, micuta Denisa vrea sa traiasca, refuza sa fie cum au spus medicii si cu incapatanare zambeste si spera ca va fi ca si ceilalti copii intr-o buna zi!

Din punct de vedere medical acest fapt este realizabil printr-o operatie la inima in Italia la o clinica specializata, prin montarea unui dispozitiv de auz personalizat in Romania si in cele din urma prin intermediul unei operatii de cataracta in Romania!
Toate aceste interventii depasesc posibilitatile de ordin financiar ale familiei Denisei, fiind vorba de aproximativ 50.000 Euro!
Dupa aceste interventii, in cativa ani Denisa poate deveni un copil normal prin terapie logopedica si terapie psiho-motrica alaturi de specialisti in domeniu!

Denisa nu are timp de asteptat, cazul ei reprezinta o urgenta ce necesita rezolvare imediata!
Cu siguranta Denisa va starni interesul semenilor sai si in cele din urma va deveni un copil exact ca ceilalti copii de varsta ei, un copil cu zambet plin de viata pe fetisoara mult prea incercata de durerile bolii la o varsta atat de frageda!

 

Documente medicale

Fisa de observatie - Institutul de boli cardio-vasculare Tg. Mures 2.09.2005
Document Medical I. 20.11.2008
Document Medical II. 20.11.2008

 

Articol in ziar:

"Denisa, fetita de 4 anisori foarte greu incercata de boala!"

Fa CEVA si tu pentru fetita care zambeste cu incapatanare si spera ca intr-o zi se va naste din nou. Atunci te va putea vedea, te va putea auzi, iti va putea multumi pentru nobilul gest!
Astazi poti fi protagonistul acestui episod din viata Denisei alaturi de Fundatia PITICOT, impreuna putem darui VIAta unui copilas uitat special de Dumnezeu pentru a-l darui oamenilor spre a face bine!
O fetita cu un chip curat, doi ochi mult prea blanzi, manute fine de bebelus si o dorinta de viata cum nu s-a mai vazut! Ea e Denisa, fetita care nu poate vorbi, de aceea l-a lasat pe PITICOT, un prieten bun, sa vorbeasca in numele ei...
La prima vedere, Denisa pare un copilas ca oricare altul vazut zi de zi in parcul din fata blocului sau pe strada alaturi de parinti. insa nu este deloc asa. Denisa e trista ... Denisa nu poate vorbi, Denisa nu poate vedea, Denisa nu ne poate auzi. Denisa are probleme grave la inima!
si toate acestea din cauza rubeolei din timpul sarcinii avute de mama sa! insa, iubirea si determinarea mamei sale, parasita fiind de tatal Denisei, i-a dat putere in tot acest timp, dorinta de viata, speranta si incredere!
Voiosia si optimismul fetitei depaseste scepticismul medicilor curanti. Denisa traieste, Denisa se va face bine cu ajutorul lui PITICOT, cu ajutorul nostru a tuturor semenilor sai!
Din punct de vedere medical acest fapt este realizabil printr-o operatie urgenta la inima in Italia, apoi prin aplicarea unui dispozitiv de auz personalizat in Romania si in cele din urma prin intermediul unei operatii de cataracta!
Toate aceste interventii depasesc posibilitatile de ordin financiar ale familiei Denisei, fiind vorba de aproximativ 50.000 Euro!
Deschide-si inima si amintesteti ca ai fost un copil care a vazut, a auzit, a vorbit, ai fost un copil altfel decat Denisa! Da-i si ei sansa sa vada, sa auda, sa vorbeasca!
Denisa nu are timp de asteptat, cazul ei reprezinta o urgenta maxima ce necesita rezolvare IMEDIATa!

PITICOT, prietenul Denisei!

 

Donatiile se pot face in lei la:

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT,
Cont Bancar nr. RO82BTRL00501205I98626XX – Cont in Lei sau
RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea,
cu mentiunea pe OP – "pentru cazul Denisa Pantelie"

Date de contact:
Asociatia Piticot
Iulia Vesa: 0728.974.878
E-mail: donatii@piticot.org

Donatii prin telefon:

Cei interesati pot deasemenea sa doneze prin telefon la urmatoarele numere din reteaua Romtelecom:
0900 900 160 - 10 euro/apel si
0900 900 163 - 3 euro/apel (perioada 09.12.2008 – 31.03.2009)

 

sg sus Mergi sus