Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Grupuri de suport ‹ Pentru Mamele de Ingeri
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

mama de ingeras - mariuca

Despre si pentru ingerasii lor
Scrie un răspuns
108 mesaje • Pagina 1 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

mama de ingeras - mariuca

Mesajde anca-mihaela pe 18 Mar 2012, ora 10:06

Ne-am dorit mult un copil pana cand intr-o buna zi bunul Dumnezeu ni l-a daruit dupa multe eforturi si tratamente..eram asa de incantati ca nici nu m-am putut duce la servici de la 2 luni pentru ca mi-era foarte rau..pana la 20 de saptamani totul a fost bine..analizele erau toate bune..ne-am dus la ecografia de morfologie fetala cu asa de mare bucurie in suflet..acolo ni s-a spus ca e posibil ca fetita noastra sa sufere de sindrom down cu toate ca analizele erau bune..am plecat plangand dar nu fara speranta..ni s-a recomandat amniocenteaza si apoi o eventuala intrerupere de sarcina..am refuzat pentru ca era fetita noastra indiferent de cum se nastea..si am asteptat urmatorul ecograf..era asa de de jucausa..ii cantam..ii vorbeam..si ma bucuram de fiecare lovitura..pana cand la 23 de saptamani am inceput sa nu o mai simt foarte bine si au urmat controale..inima ii batea..si am ajuns la 26 de saptamani cand mi s-a spus ca are inima foarte mare si ca e in urma cu 3 saptamani..simteam eu ca ceva nu e in regula..trebuia sa ne intalnim la ecograf la 28 de saptamani cand doctora a vazut deja ca se oprise din evolutie..a fost cea mai dureroasa zi din viata mea..imi facusem atatea planuri si sperante..speram ca imi va zice ca e foarte bine..dar nu a fost asa..a urmat o nastere normala doar ca copilul era mort..si ma invinovatesc ca n-am avut curajul sa o vad..acum mi-e dor de ea..inca mai mangai burtica..totul s-a intamplat pe 8 martie..si ma gandesc ca poate puteam sa fac ceva pentru ea..desi doctorii mi-au zis ca s-a facut tot ce era cu putinta..si totusi cum sa-mi umplu golul din suflet? =(( Acum astept analiza autopsiei. Doar atat mi-a mai ramas credinta si asteptarea.
anca-mihaela

Locaţie: slobozia -ialomita
Sus

Re: mama de ingeras - mariuca

Mesajde feli_mami-de_inger pe 18 Mar 2012, ora 10:43

:(( [-( :(( :(( >:D< >:D< >:D< >:D< >:D<
Multa putere sa treci prin asta !!Te imbratisez >:D< imi pare nespus de rau!
4 ingerasi in Cer si o 2 fetite pe Pamant .. Iit multumim,Doamne!

Diana,te iubesc enorm!
Amma Nectaria, luptatoarea mea, mami si tati vor fi alaturi de tine si vei fi bine!

ingerasii mei,veti fi mereu in sufletul meu! O parte din el e Sus langa voi!
feli_mami-de_inger

Locaţie: bucuresti
Sus

Mesajde MIHAELA 76 pe 18 Mar 2012, ora 10:45

>:D< >:D< >:D<
Mihaela,- mamica lui ANDREI - viata, sufletul si tot ce inseamna mai frumos si pur si a doi Pui mici, plecati mult prea devreme;
- mamica lui Christian - o minune blonda cu ochi albastrii care ne parfumeaza viata aici pe pamant.
MIHAELA 76

Locaţie: Maglavit - Dolj
Sus

Mesajde tuchi pe 18 Mar 2012, ora 10:51

Draga Anca- Mihaela,
Imi pare rau sa ne cunoastem in asemenea imprejurari. Imi pare rau ca micuta ta fetita a trebuit sa plece lasadu-ti bratele goale si pustiu in inima. Noi suntem aici sa incercam sa ne alinam unii pe altii si te primim cu bratele deschise. Sunt atatia "DE CE?" la care nu putem raspunde; ne consolam unii pe altii; ne consolam ca acum copiii nostri sunt intr-o lume mai buna; ne consolam ca erau prea buni si prea frumosi pentru lumea in care traim noi si au fost nevoiti sa se intoarca la Tatal lor.
Aici vei avea intotdeauna intelegere. Vei putea plange, vei putea vorbi de copilul tau fara ca cinva sa te intrerupa si sa-ti spuna " Nu te mai gandi" sau "hai sa vorbim de lucruri mai frumoase" - parca ce ar putea fi mai frumos decat propriii copii, sau terifiantul "esti tanara, lasa ca faci altul".
Suntem alaturi de tine, iti intelegem suferinta si incercam sa te ajutam.
Iti urez puterea si curajul de a merge mai departe.
@};- pentru micuta ta fetita care acum e in alte dimensiuni si totusi alaturi de tine mereu. Ea va trai prin tine.
Mihaela, mama ingerasului Alexandra-Maria
tuchi

Locaţie: romania, iasi
  • YIM
Sus

Mesajde marwana pe 18 Mar 2012, ora 13:49

Of...draga mamica te >:D< cu mult drag si iti spun bun venit in familia parintilor de ingeri.
Imi pare atat de rau pentru ca fetita ta a plecat la ingeri...imi pare rau ca a trebuit sa cunosti durerea pierderii fetitei tale Mariuca.

Pierderea suferita este atat de recenta si imi imaginez ca iti este foarte greu, inca ai multe intrebari fara raspuns...simti ca aceasta durere nu va mai trece dar iti spun ca alaturi de noi iti va fi mai usor...vom invata impreuna cum sa traim cu aceasta durere.

Pe site-ul E.M.M.A. sunt cateva articole care te vor ajuta, vin in sprijinul tau, al familiei si a celor apropiati tie.
Pentru tine draga mamica - http://www.organizatiaemma.ro/suport/mame
Pentru partenerul tau de viata, si el sufera si de cele mai multe ori nu va arata asta pentru ca incearca sa te protejeze - http://www.organizatiaemma.ro/suport/tati
Pentru parintii vostri, ei sufera dublu, in primul rand pentru ca vad durerea din inima voastra si nu stiu cum sa va fie alaturi si apoi si ei si-au pierdut nepotica, pe Mariuca - http://www.organizatiaemma.ro/node/526 .
De cele mai multe ori o astfel de pierdere uneste cuplurile, le face mai puternice...dar sunt si cazuri cand ele, cuplurile, nu rezista, aici vei gasi informatii care sa va ajute pe amandoi - http://www.organizatiaemma.ro/suport/cuplu.

Am lasat la urma articolele pentru cei apropiati. Ei vor intelege cel mai greu suferinta prin care treceti si au nevoie de ajutorul vostru sa va inteleaga. Cei din jur se asteapta ca voi sa va continuati viata ca si cum nimic nu s-a intamplat, se asteapta sa nu mai plangeti. Aceste articole sunt pentru ei - http://www.organizatiaemma.ro/suport/apropiati , le poti trimite pe mail.

Si pentru ca Mariuca este ingeras si nu are inca un loc al ei, aici gasesti cateva sugestii care sa te ajute sa ii pastrezi vie memoria http://www.organizatiaemma.ro/node/726 .

Sunt cu sufletul alaturi de tine.
Zbor lin micuta ingerasa, zbor lin Mariuca O:-)
Alaturi de voi,
Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!),
mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Imagine
marwana
Moderator

Locaţie: Bucuresti
  • YIM
Sus

Mesajde ametzita pe 18 Mar 2012, ora 15:01

offf... >:D< draga mea ...
:(( :(( imi pare nespus de rau ca a trebuit sa ni te alaturi noua...nici nu-mi gasesc cuvintele...8 martie...o zi incantatoare, fericita pentru orice femeie/ mama din romania...a devenit pentru tine o zi extrem de trista...este ingrozitor....atat de multi ingerasi...oare nu-s suficient de multi???mai e nevoie???
imi apre rau...te imbratisez....iarta-ma...dar tristetea imi ia orice putere sa mai scriu ceva....dar sunt aici oricand ai nevoie de alinare.... >:D< >:D< >:D<
AMALIA, mama ingerasei SOFIA IOANA....plecata mult prea devreme ....
...Ma prefac puternica, ma imbarbatez cand mi-e greu si ma fac ca ma tin singura in brate,
si-mi sterg lacrimile sa redevin puternica....
ametzita

Locaţie: husi
Sus

Mesajde anca-mihaela pe 18 Mar 2012, ora 19:56

va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ati spus..stiu ca si voi ati trecut prin asta si n-a fost usor..simt nevoia sa plang cateodata din tot sufletul si plang..plang..ma invinovatesc cateodata..imi pun multe intrebari..si imi face bine bine sa vorbesc cu voi..imi pare bine ca v-am cunoscut in ciuda circumstantelor..sunt sigura ca acolo sus ingerasii se roaga pentru noi..doar asta e gandul care imi alina suferinta..inca o data va multumesc mult pentru sprijinul vostru.. >:D<
anca-mihaela

Sus

Mesajde marii25 pe 18 Mar 2012, ora 21:51

>:D< Anca! Imi pare foarte rau! =((
Dumnezeu sa te intareasca...sa iti dea credinta si speranta! Sunt sigura ca O:-) ta se roaga pentru tine si te iubeste nespus de mult!
Multe (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) pentru O:-)
Maria, mamica ingerasului David si a puiului Darius
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
http://youtu.be/OJnoMsPtruo
marii25

Locaţie: toplita
Sus

Mesajde madalina hutanu pe 18 Mar 2012, ora 23:33

Draga mamica,

imi pare nespus de rau pentru pierderea micutei tale... :(( :(( :(( este greu...durerea este imensa...uneori simti ca nu o mai poti duce...ca te vei inneca in lacrimi..insa credinta in Dumnezeu te va face mai puternica...ingerasii nostri se joaca printre stele...stiu sigur asta pt. ca eu cred ca totul in lume e cu rost,iar daca noua ni s-a intamplat o asemenea nenorocire vom fi rasplatite.Intr-o alta "poveste" am citit ca in cer erau copilasii nostri cu lumanari in mana,lumanari ce ardeau ft frumos..doar lumanarea unui ingerash se stingea mereu...ceilalti l-au intrbat de ce este trist si se stinge lumanarea...el a raspuuns ca mama lui este trista si plange si de aceea el nu poate sa se joace....zambeste si priveste cerul...acolo e copilul tau care te iubeste si nu vrea sa te vada plangand...

te >:D< cu drag,

O:-) MARIUCA MULTE (*) (*) (*) , [-o< [-o< [-o< , *-:) *-:) *-:) VESNICA SI @};- @};- @};-
La cosa importante è non smettere mai di credere che si può sempre ricominciare.Te vom iubi mereu,mereu...Fabian
madalina hutanu

Locaţie: iasi romania
  • YIM
Sus

Mesajde anca-mihaela pe 19 Mar 2012, ora 09:44

Foarte frumoasa povestioara spusa de tine Madalina. Asa o sa incep sa gandesc de acum..trebuie sa ma uit la cer si sa zambesc si nu sa plang..ma gandeam..noi, mamele de ingeri sunt foarte norocoase..avem copii in cer si sunt ingeri deja..si poate bunul Dumnezeu se indura de noi si ne da copii si pe pamant..va multumesc mult pentru tot..vorbind cu voi imi alin suferinta..si sper sa va pot ajuta si eu la randul meu.. >:D< Acum ma rog ca Mariuca mea sa-l roage pe Dumnezeu sa-mi dea multi copii sanatosi..si cat mai repede..si voua va doresc la fel.. [-o<
anca-mihaela

Sus

Mesajde Kami pe 19 Mar 2012, ora 10:46

>:D< Anca.
Ti-am citit povestea de ieri dar am avut o zi foarte proasta si nu am scris nimic.
La un moment dat , in gindul nostru, toate ne invinovatim de ceva. Dar, crede-ma, nu facem decit sa ne impovaram cu un sentiment inutil pentru ca, dupa cum bine ai vazut, sintem neputiinciosi in fata destinului. Cu siguranta, Dumnezeu nu ia nimic fara sa nea ceva in schimb. E foarte usor pentru EL sa dea si sa ia ceva, dar foarte greu pentru noi sa pretuim intotdeauna ceea ce avem, involuntar ce-i drept, dar uneori uitam sa multumim pentru TOT ce avem. Si eu m-am simtit vinovata, la un moment dat. M-am simtit vinovata pentru ca am iubit-o atit de mult pe Raghda, atit de mult incit am pus pe primul plan, in viata mea, iubirea pentru ea si am uitat ca intai trebuie sa-l iubesc pe Dumnezeu si pe urma pe cea care era viata si ratiunea mea de a trai, Raghda. Poate e dur ce spun...dar asta e realitatea.
Este foarte adevarat ce a spus Madalina...cind plingem ingerasii nostri nu pot fi fericiti, sint tristi pentru ca noi suferim. Sa-i lasam sa se bucure de zimbetul nostru.
@};- Mariuca ta
E atit de devreme! Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu vei reusi, asa cum toate reusim.
Multa putere iti doresc.
Raghda, zimbetul inocentei, gingasia unei flori, puritatea unui inger
Raghda traieste in inima noastra.Te iubim ingeras mic.
Kami

Locaţie: Bucuresti Romania
Sus

Mesajde corina_odolean pe 20 Mar 2012, ora 18:57

Draga mamica, te >:D< si eu cu drag si-ti spun ca imi pare sincer rau pentru durerea ta, pentru toate cele prin care ai fost nevoita sa treci.

Este greu, dar nu esti singura...ne ai pe noi aici, mereu pregatite cu un sfat, cu o vorba buna cu o >:D< ( virtuala ce-i drept ) atunci cand ai cea mai mare nevoie..

Si eu privesc (*) , ii vorbesc ingerasului meu si ma gandesc ca el este acolo langa mine, ma vegheaza si nu ma lasa singura o clipa...Asa si Mariuca ta draga...te priveste de dupa un norisor pufos, iar atunci cand simti ca este mai greu iti mangaie obrajii..

Te >:D< >:D< >:D< draga mea, si ma [-o< ca in curand DD si Mariuca sa-ti asculte ruga si sa-ti trimita un pui mic si frumos, caruia sa-i povestesti despre surioara lui mai mare...
Imagine
Corina - mamica ingerasului IUSTIN si a comorii vietii mele- Bogdan
corina_odolean

Locaţie: brasov
  • YIM
Sus

Mesajde anca-mihaela pe 24 Mar 2012, ora 11:01

Va multumesc mult pentru spijinul acordat..am inceput sa ma consolez cu gandul ca nu o voi vedea nicodata dar ca este bine acolo langa Dumnezeu si langa Maica Domnului..imi este dor de ea..mai ales acum cand vad carucioarele si copiii afara in parc..si imi spun "uite mami asa ar fi trebuit sa fim si noi" dar n-a fost asa..de cand am intrat pe acest forum am inceput sa inteleg ca suntem asa de multe femei care trecem prin necazuri ca astea..si totusi viata trebuie sa mearga mai departe..un exemplu sunteti voi care ati putut sa treceti peste acest necaz..si sa aveti alti copii..asa sper si eu..sa-mi dea si mie Dumnezeu alti copilasi sanatosi..va imbratisez si inca o data va multumesc pentru toate sfaturile si gandurile voastre bune..sper sa va ajut si eu la fel de mult ca voi.. >:D<
anca-mihaela

Sus

Mesajde georgeta74 pe 24 Mar 2012, ora 12:58

Draga Anca imi pare rau pentru pierderea ta.
Da, suntem mult prea multe din nefericire.

Pentru Mariuca ta @};- @};- @};-
Zbor lin ingeras.
georgeta74

Locaţie: targoviste
Sus

Mesajde Angela-Ema pe 24 Mar 2012, ora 14:28

Te >:D< , Anca si imi pare rau ca fetita ta Mariuca a plecat la Dumnezeu.....imi pare nespus de rau! =(( .
Durerea este mare, dar nu esti singura. O:-) Mariuca ta este mereu langa tine, te iubeste si te ocroteste de acolo de sus, iar noi iti vom fi alaturi de cate ori vei avea nevoie.
Te >:D< , mamica draga si ma rog la DD sa iti dea putere si alinare.
Mii de @};- @};- @};- @};- colorate pentru O:-) Mariuca ta!

Zbor lin, Ingerasa mica, zbor lin!
Angela-Ema

Locaţie: bucuresti
Sus

Mesajde anca-mihaela pe 25 Mar 2012, ora 09:47

Astazi ma simt foarte trista..mi-e dor tare de ea..de burtica mea..mi-e dor sa-i pun cantecele si sa vorbim amandoua..simt ca lipseste o parte din mine..si trec asa de greu zilele..mai am o groaza de zile pana cand o sa primesc rezultatul autopsiei..si totusi nu mai am rabdare..ma gandesc ca poate as fi putut sa fac ceva pentru ea..desi doctorii mi-au zis ca s-a facut tot ce s-a putut..am purtat-o in burtica aproape 7 luni..mi-e greu tare..azi este si o sarbatoare mare..Bunavestire..ma gandesc ca ingerasul meu este acolo cu Maica Domnului si ma pazeste..stiu ca si voi ati trecut prin aceleasi sentimente si stari si ca imi intelegeti durerea de aceea intru si vorbesc cu voi..macar asa virtual.. >:D<
zbor lin pentru toti ingerasii nostrii @};-
anca-mihaela

Sus

Mesajde MiRo pe 25 Mar 2012, ora 10:10

>:D< cu siguranta Mariuca te vegheaza de sus ...suntem alaturi de tine >:D< si ori de cate ori simti nevoia sa-i vorbesti ingerasei tale sau sa ne vorbesti despre Mariuca nu ezita, toate am trecut prin aceasta durere din pacate >:D< , mii de (*) si zbor lin micutei tale @};- [-o< O:-) (*)
MiRo

Locaţie: iasi
Sus

Mesajde ametzita pe 25 Mar 2012, ora 18:21

este o mare minune ca ii avem acolo sus pe ingerasii nostri, desi i-am fi dorit mai degraba aici langa noi.....imi e dor si mie de burtica mea...de tot ce au insemnat acele 7 luni......mi-e dor...si as da orice sa le mai retraiesc.......sa dau timpul inapoi....sa nu mai repet greselile....
te pup draga anca...priveste spre soare si zambeste-i...mariuca este acolo, pe o raza....
AMALIA, mama ingerasei SOFIA IOANA....plecata mult prea devreme ....
...Ma prefac puternica, ma imbarbatez cand mi-e greu si ma fac ca ma tin singura in brate,
si-mi sterg lacrimile sa redevin puternica....
ametzita

Locaţie: husi
Sus

Mesajde anca-mihaela pe 29 Mar 2012, ora 13:57

Va scriu ca sa-mi alin durerea..ma simt asa de trista cateodata..si vinovata..cand ma imbrac mai frumos..mai elegant..imediat ma gandesc la ea, la fetita mea, ca este in spital moarta, ca ii face necropsia..ma simt vinovata ca eu imi traiesc viata in continuare..apropo de necropsie..la voi cat a durat? pentru ca mie mi s-a spus ca in 45 de zile este gata..mi se pare o vesnicie..si stau cu inima si cu gandul numai acolo..ce o fi avut? chiar sa fi fost malformatie la inima? imi pun tot felul de intrebari..voi la cat timp ati ramas insarcinate dupa prima sarcina pierduta?(cele care aveti copii dupa)mie mi s-a spus ca la 6 luni-1 an..si mi se pare o vesnicie..ma gandeam ca 6 luni sunt suficiente pentru ca a fost nastere normala..va multumesc inca o data ca sunteti alaturi de mine.. >:D<
anca-mihaela

Sus

Următorul

Scrie un răspuns
108 mesaje • Pagina 1 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Web Design Essence | phpBB | phpBB.ro