, poate ati observat deja pe prima pagina a sit-ului (Home EMMA), anuntul despre prima conferinta care va avea ca tema de dezbatere "Conditia pacientului roman" si care va avea loc la inceputul lunii martie.Organizatia EMMA va participa si ea la aceasta conferinta si imi doresc, ca prezenta sa acolo sa reprezinte un pas inainte, in demersurile noastre.
Pentru asta, lucrez in acest moment la o prezentare in care, printre altele doresc sa expun si doleantele Mamelor de Ingeri, vizavi de felul in care ar trebui sa decurga lucrurile, din momentul in care li se da vestea despre moartea bebelusului si pana la iesirea din spital.
Ca de exemplu:
- felul in care li se da vestea ca puiului i s-au oprit bataile inimioarei sau ca se va stinge in curand (si in acest caz, efectuarea Botezului Grabnic- vedeti spusele Parintelui Achim, de la Manastirea Antim: http://www.organizatiaemma.ro/resurse/spiritualitate)
- mutarea intr-un salon in care nu se afla mamici care alapteaza
- respectul aratat fata de trupusorul copilului: nu aruncat intr-o cutie de carton
,ci spalat si infasat, asa cum se procedeaza in maternitatile din strainatate, despre care puteti citi pe: http://www.organizatiaemma.ro/suport/cadre_medicale- incurajarea mamelor de a-si vedea/tine in brate/fotografia/ lua "Bun ramas" de la puiul sau, intr-un cadru privat, singure sau impreuna cu tatal copilului ori alta persoana apropiata.
- primirea unui certificat pe care sa fie trecut si numele mic, nu o liniuta
...si asa mai departe...
De altfel puteti scrie si alte doleante referitoare la calitatea relatiei pacient-medic: ce v-a deranjat si inca va deranjeaza dar mai ales, cum doriti sa fie in viitor si cum credeti ca se pot rezolva problemele existente!
Mesajele voastre (fara a va divulga identitatea) ar da credibilitate si greutate prezentarii, de aceea, vreau sa cred ca veti raspunde acestui apel, ajutandu-ma astfel, sa fiu o cat mai buna mesagera a voastra
. Aceasta conferinta este, dupa parerea mea, un semn bun ca lucrurile se vor schimba in bine(chiar daca nu imediat!), in sensul ca, in sfarsit, oamenii nu se mai multumesc doar sa ridice din umeri, ci incep sa se mobilizeze si sa ia atitudine!
Iar noi, chiar cred ca avem datoria de a ne alatura acestei initiative, astfel incat moartea copiilor nostri, sa capete un sens!
Rugamintea mea este sa raspundeti aici, in acest topic (nu de alta, dar sa poata fi citite si de altii ...vreun medic, poate
!), cat de repede puteti, astfel incat sa am timp, sa finalizez in timp util aceasta prezentare....(si bine documentata si "bibilita", asa cum imi place mie sa fie facuta...cine lucreaza cu mine, stie
)Va multumesc, astept mesajele voastre si va doresc un sfarsit de saptamana linistit!

este asa, suntem oameni si trebuie sa fim respectati, copiii nostri sunt sau au fost suflete, care au drepturi chiar si pentru un minut de viata....

vb ca si cand ar scoate o masea si poate o fi buna poate nu...vedem cand o scoatem...

….Doleantele mamelor de ingeri 
... nu iti face bine
)