"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Buna ziua ,este pentru prima data cand scriu pe acest site dar simt o mare nevoie sa vorbesc cu cineva despre drama prin care am trecut. Numele meu este Alina si sunt mama ingerasului Claudiu-Florentin pe care l-am pierdut pe 14 feb 2011. Acum dupa 1 an si ceva imi este mult mai dor de el ca atunci cand a plecat ,imi este mult mai greu cand ma gandesc ca nu i-l mai am cu mine si acasa nu pot vorbi cu nimeni despre acest lucru . Copilasul meu s-a nascut sanatos dar la varsta de 5 ani am descoperit ca suferea de o boala f. rara si fara tratament de vindecare.Mucopolizaharidoza 3b sau sindromul san-filipo asa se numeste boala care transforma un copil sanatos care vorbea si intelegea tot intr-un copil care l-a 12 ani jumatate cat avea cind l-am pierdut nu vorbea ,nu intelegea ,nu putea manca decat pasat ,era ca un bebelus de maxim 1 an dar pentru mine nu conta eu i-l iubeam asa cum era si nu i-l vedeam bolnav. Acum sunt distrusa ,ma gandesc numai la el nici nu mai stiu cum sa mai scriu ca sa fie coerent ceea ce vreau sa spun .
draga alina, imi pare foarte rau pt pierderea voastra. te cu multa caldura si pt tau si multa si ai venit unde trebuie, aici poti sa plngi, sa vorbesti despre puiul tau si chiar sa ii scri eu repet tuturor celor care vor sa auda: fara emma eu azi nu as mai fi fost
cu drag! Imi pare foarte, foarte rau! Cred ca sufletu tau este...... Nu pot decat sa te imbratisez cu drag si sa iti doresc multa putere si credinta! Sunt sigura ca ingerasul tau se roaga pentru tine si te iubeste nespus de mult! Fii tare pentru el! Pentru ca atunci cand va veti reintalni sa te imbratiseze cu mandrie ca are o mamica puternica! si pentru tau!
Maria, mamica ingerasului David si a puiului Darius "Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă." http://youtu.be/OJnoMsPtruo
offff cat de rau imi pare.... ....este greu...insa timpul ne va invata sa traim cu aceasta durere...asa mi-au spus si mie mamele de ingeri...si cred ca asa este...nu vom putea nicicand uita...nu avem cum...dar pentru ingerasii nostri trebuie sa fim puternice...si sa mergem mai departe...drumul nostru nu s-a sfarsit...putem oare merge mai departe fara ingerasii nostri????cu multa multa credinta in Dumnezeu vom reusi!!!!este adevarat cu multa durere in suflete si lacrimi si dor....
Te cu drag!
Claudiu-Florentin multe , , si vesnica!!!!Inger drag roaga-te pentru familia ta!!!fa-o puternica pe mami!!!!!
La cosa importante è non smettere mai di credere che si può sempre ricominciare.Te vom iubi mereu,mereu...Fabian
Toate intampinam cu inima stransa un nou parinte de Inger, pentru ca toate cunoastem disperarea care parca ne incatuseaza irevocabil. Nu vreau sa minimalizez durerea unui tata, insa noi mamele ramanem ancorate cu ea cred eu, o viata. E cumplita drama lui Claudiu, a voastra. Noi suntem aici, cu tine, langa tine, indiferent ca vrei sa plangi, sa tipi, sau pur si simplu sa ne povestesti despre el. Imi pare atat de rau...
Alina, mamica lui Luca - Ingerul sufletului meu din cer si a Marutei -aici pa pamant.
draga alina....iti inteleg si impartasesc durerea....imi pare enorm de rau ca ti-ai pierdut puiul....indiferent care este motivul...tu il iubesti si el stie asta....vede...simte..la fel cum uneori ii simti si tu prezenta...este greu..iti este dor...doare al naibii de rau...cunosc sentimentul asta....din pacate toate il cunoastem dar am invatat incet incet, una de la cealalta sa il transformam in iubire...altele au reusit...eu sincer inca mai lucrez la asta....inca plang amarnic de dorul sofiei... aici poti sa vorbesti despre claudiu, sa plangi de dorul lui...sa razi povestind nazbatiile pe care le facea...poti face orice fara ca cineva sa te judece sau sa iti spuna "sa incetezi odata cu prostiile ca iti faci rau"...desi ei nu stiu ca mai rau iti faci daca nu te descarci...daca tii incatusate in suflet toate vorbele, povestile, urletele de durere, lacrmile.....vindecarea se face prin comunicare, socializare, exprimarea emotiilor....te imbratisez cu dragoste....
AMALIA, mama ingerasei SOFIA IOANA....plecata mult prea devreme .... ...Ma prefac puternica, ma imbarbatez cand mi-e greu si ma fac ca ma tin singura in brate, si-mi sterg lacrimile sa redevin puternica....
Multumesc mult pentru toate cuvintele frumoase, acum simt si eu ca nu sunt singura .Cred ca la noi in familie toata lumea evita sa vorbeasca despre Claudiu ca sa nu-mi faca mie rau , eu as vorbi despre el dar vreau sa-i crut pe ceilalti sa vada ca sufar mult .Nu este bine ,am o apasare pe suflet din cauza asta. Pentru toate mamele care au pierdut un copil este f. greu dar mie mi se pare mult pre crud sa ai un copil 12 ani si apoi sa moara ,medici imi spuneau ca la boala lui nu se poate face nimic dar eu gandeam ca noua nu o sa ni se intample asa ceva ,ca nu o sa ne moara copilul. Cel mai mult ma doare ca a suferit f. mult in spital pana s-a stins ,nu pot sa ma impac cu asta ,a trecut prin niste chinuri inimaginabile si eu nu puteam sa-l ajut .Nu stiu ce sa mai fac ,acum stau si plang si nu stiu ce sa mai scriu ,am atatea amintiri cu el ,el imi spunea~ ubita~pentru ca si eu ii spuneam iubita si el repeta cum putea sa spuna ca nu vorbea bine ,abia mai reusea sa spuna cateva sunete spre sfirsitul vietii.Te iubesc mult ingerasul meu ,mi-e dor de tine si vreau sa te vad in vis
Of, draga mea.. si pe mine ma dor acele amintiri in care puiul meu suferea, iar eu nu-l puteam ajuta cu nimik..
Este greu , stiu..si doare..stiu, iar pentru ca cei din jur nu vorbesc despre puiul tau doare si mai tare...
Incearca sa le spui, sa le spui ca tie iti fac mai mult rau daca ei nu vorbesc despre Claudiu..Incearca sa le spui ca tu vrei sa vorbesti despre el....
http://www.organizatiaemma.ro/suport/apropiati , incearca sa le citesti acest articol , sau indruma-i pe ei sa citeasca, pentru ca sa te inteleaga si sa te ajute, nu sa-ti faca mai mult rau..
Te draga mea si te astept aici, ori de cete ori simti nevoia sa vorbesti despre puiul tau drag.
Claudiu, un cos de colorate pentru tine, dragule..
Corina - mamica ingerasului IUSTIN si a comorii vietii mele- Bogdan
Draga mamica de ingeas nu imi gasesc cuvintele pentru tine ,stiu suferinta ta este foarte mare ,acum ai totusi cu cine sa vorbesti si sa iti impartasesti durerea,ori de cate ori vei vea sa te descarci noi santem aici .Imi pare foarte rau . Zbor lin ingerasule .
Draga mea, primeste o stransa imbratisare de la mine....imi pare asa de rau pentru pierderea puiului tau Claudiu-Florentin...ma bucur ca ai gasit curajul sa scrii aici, noi suntem alaturi de tine si te intelegem! Ingerasului tau zbor lin printre norisori...si sa vina curand la mami in vis
Ioana Mamica lui David si a Sofiei aici pe pamant, si a puiului Alexandru -acolo sus
Draga Alina, imi pare rau pentru ca baietelul tau Claudiu-Florentin a plecat la cer ....imi pare nespus de rau! Regret ca a trebuit sa cunosti durerea aceasta cumplita . Te imbratisez si iti spun cu tristete in suflet bun venit in familia parintilor de ingeri, din partea intregii echipe E.M.M.A.! Ma bucur ca ti-ai facut curaj sa ne scrii despre Ingerul tau si ca ai venit aici, intre noi, unde vei gasi intelegere si sper ca si putina alinare.
Multa putere in continuare, Alina si nu uita ca de acum inainte nu o sa mai fii singura, pentru ca vom fi cu totii alaturi de tine. Aici este un loc special, in care putem sa vorbim oricand cu sau despre ingerasii nostri dragi.
Mii de si pentru Ingerasul vostru din cer! Zbor lin, Claudiu-Florentin, zbor lin si lumina vesnica!
Alina! Imi pare rau pentru durerea ta! Este greu sa-ti vezi copilul in suferinta! Nu pot decat sa te imbratisez si sa-ti ofer umarul meu ca sa plangi....sa plangem impreuna! Putere si credinta iti doresc! Dumnezeu sa te intareasca! pentru tau frumos!
Maria, mamica ingerasului David si a puiului Darius "Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă." http://youtu.be/OJnoMsPtruo
Va multumesc mult tuturor care mi-ati scris mesaje ,e o perioada foarte grea pentru mine ,orice gand al meu se indreapta spre copilasul meu din cer pe care i-l iubesc mult dar trebuie sa fiu tare in continuare ca si pana acum pentru baietelul pa care i-l mai am pe nume Vladut pentru ca si el sufera cand ma vede pe mine suparata. Claudiu meu frumos si dulce sa sti ca eu te iubesc mult si-mi lipsesti enorm si nu o sa te uit niciodata.
Buna,nu am mai intrat de mult pe forum ,imi este f. dor de puiul meu Claudiu-Florentin dar pur si simplu trebuie sa merg inainte pentru celalalt copil al meu Vladut.Si acum dupa 1 an si 3 luni sunt prinsa intre real si ireal nu pot sa cred ca este adevarat ce s-a intimplat...Traiesc ca si cum as fi detasata de tot si cateodata ma opresc din agitatia asta care este viata mea si ma loveste realitatea ...apoi ma prinde iar ...traiesc dar parca nu mai este viata mea...orice ar fi nu o sa te uit si o sa te iubesc mereu puiul meu nevinovat Claudelu meu iubit...te rog sa vi in visul meu si sa zambesti...
Alina! Claudiu Ai grija de tine si de copilasul tau! Iti doresc sanatate, putere si multa credinta! Ingeras, Claudiu-Florentin, vino la mami in vis si alina-i durerea cu un pupic dulce!
Alina chiar daca ai un copil langa tine asta nu inseama ca tu nu ar trebui sa iti traiesti durerea Cred ca este un pic mai greu pentru ca incerci sa pari ok pentru puiul de langa tine dar sufletul tau simte nevoia sa planga dupa Claudiu si plange dupa el Sfatul meu este sa iti rezervi timp sa plangi si sa iti traiesti durerea pentru ca altfel ea va iesi si va fi mult mai puternica. Noi suntem aici sa vorbim cu tine sa te ascultam si sa te sustinem... Pentru asta este acest forum creat si pentru asta suntem aici sa te ajutam ..
Draga Alina, Sunt alaturi de tine. Imi pare rau ca cei din jur nu inteleg faptul ca ti-ar face bine sa vorbesti despre ingerasul tau. E o problema generala cu cei din jur. Ei, cei care nu au avut experienta noastra de viata si de moarte, nu inteleg - nu pot sau nu vor - faptul ca o parte din noi a murit odata cu copilul pecat la cer. Nu inteleg ca ingerul plecat nu poate fi inlocuit si locul lui in inima, in sufletul parintilor ramane gol...nu inteleg ca dragostea parinteasca se multiplica daca sunt mai multi copii intr-o familie si copiii nu se pot inlocui unul pe altul; dragostea nu se imparte; se daruieste. Si nici amintirile nu ni le poate lua nimeni; Amintirile traumatizante care se incastreaza in fiinta noastra si nu mai dispar niciodata. Le purtam cu noi ca pe niste pietre de moara atarnate de suflet. Iti doresc puterea si curajul de a merge mai departe. Chiar cand pare imposibil sa ne urmam calea, ingerii nostri ne ajuta. Te imbratisez cu drag. pentru ingerul tau drag.