"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Nici nu stiu cum sa incep...........pe 11 august se implinesc 3 luni de cand a plecat intre ingeri. Ingerul meu.....asa ii spun acum. In fiecare seara ii sarut fotografia......... Mi-e dor,tare dor de ea. A fost un copil asa de frumos, darnic, iubitor............ si totusi Dumnezeu a hotarat sa o ia langa El. Ar fi implinit 4 anisori in 18 iulie.Era nerabdatoare sa-si sarbatoreasca ziua de nastere....deja isi facea lista cu invitatii. Cand am vazut-o cazuta la pamant am stiut ce urmeaza,am realizat gravitatea situatiei. Eram singura acasa........si am gasit-o fara suflare cu o barna mare peste ea. Nu am auzit nimic,eu eram in casa, n-am auzit nimic,nu stiu cum s-a intamplat,doar am gasit-o. Nu mai respira si nu avea puls.....da...am avut puterea sa ridic barna, sa verific tot si sa anunt la 112........nu puteam sa plang, nu puteam sa urlu,ceva parca ma strangea de gat......simteam ca ma sufoc. Ambulanta a sosit repede,au resuscitat-o si au dus-o la Reanimare. Acolo mi s-a spus ca cel mai bine pentru ea ar fi sa moara........creierul ramasese fara oxigen prea mult timp.........mi-au cerut sa-i donez organele,dar am refuzat. Poate o sa ma condamnati pentru acest lucru dar eu vroiam s-o am cat mai mult timp langa mine,pana ar fi hotarat Dumnezeu sa o ia, nu vroiam sa hotarasc eu ziua mortii ei. A mai trait 5 zile dupa cererea de donare a organelor, 5 zile in care am stat zi si noapte langa ea, ultimele zile impreuna cu fetita mea scumpa. Ma gandesc ca poate nu ar fi murit daca stiam sa fac si eu repiratie artificiala, daca eram langa ea.........nu stiu e greu....foarte greu. Vreau sa aiba si ea un balonas ,sa-i vad numele la sectiunea speciala dedicata ingerasilor.......sunt atat de multi .......nu-mi vine sa cred ce multi sunt........nu am stiut pana ce nu am intrat pe saitul EMMA......de ce oare,de ce mor asa multi copilasi nevinovati??
Draga Sanda,aici nu te judeca si nu te condamna nimeni,in acele momente ai facut ce-ai simtit,asa ai simtit ca e mai aproape de inima si sufletul tau,poate chiar ai sperat ca-si va reveni,ca o sa se faca bine,asa cum noi toate am sperat in acele momente grele. Noi suntem alaturi de tine Zbor lin Patricia Angelina
mamica ingerasei Gloria mamica ingerasilor gemeni Nirvana si Suraj mamica ingeras Optim(a)
De ce oare mor atatia ingerasi??? Si eu ma intreb acelasi lucru..... Dumnezeu stie raspunsul. Sunt alaturi de tine Sandra . Mititica Patricia Angelina va dormi in seara asta inconjurata de multe flori. Un buchet mare pentru ingerasa ta si de la mine!
Ultima oară modificat de ramona_s pe 6 Aug 2011, ora 21:03, modificat 1 dată în total.
Sandra si toate gandurile mele bune pt tine.....nu sunt prea multe de spus....ramanem fara cuvinte in fata durerii...durerea pierderii propriului copil este imensa....nu se poate compara cu nici o alta durere ...ceea ce ti pot spune este ca aici vei gasi multa intelegere si vorbe bune din partea mamicilor de ingerasi care alcatuiesc o mare familie...familia EMMA. sunt alaturi de tine si durerea ta o impartasesc si eu pt ca si fetita mea a plecat de langa noi pe 12 aprilie...astazi ar fi implinit 10 luni Zbor lin ingerasa Patricia Angelina...zbor lin printre stelute si norisori
Sanda, mamica puternica da-mi voie sa te imbratisez cu caldura si sa ti spun bun venit in familia parintilor de ingeri, din partea intregii echipe E.M.M.A. Regret nespus ca ai cunoscut si tu durerea pierderii unui copil chiar daca nu mai esti straina de acest site/forum si poate deja ai citit, dar totusi te indrum sa citesti aceste articole : http://www.organizatiaemma.ro/suport/mame te vor ajuta sa gasesti putere, -sotului tau ii poti arata articolele de aici http://www.organizatiaemma.ro/suport/tati pentru ca si el sufera, si pe el il doare chiar daca incearca sa para puternic - pentru parintii vostri, pt ca si a bunicilor este durerea http://www.organizatiaemma.ro/node/526 -iar apropiatilor tai, familiei, colegilor de serviciu le poti trimite un mail cu acest link http://www.organizatiaemma.ro/suport/apropiati de aici vor invata cum sa respecte durerea prin care treci si cum sa nu te raneasca, pentru ca stiu ca ei sunt cei care pot sa raneasca foarte profund chiar daca involuntar.
Imi pare foarte rau pentru pierderea fetitei tale mult iubite si chiar daca nu putem schimba nimic suntem aici sa te tinem strans in sa incercam sa te ajutam sa iti regasesti echilibrul si sa te facem sa o simti mai aproape pe micuta ta.
Din cate ne povestesti imi dau seama ca tu ai incercat sa o ajuti, atat cat ai putut si nu trebuie sa te simti cu nimic vinovata ... Legat de faptul ca nu ai acceptat donarea de organe ... suntem constiente ... ca pentru o mama cat timp inima puiului mai bate ... mai exista o speranta
Observ ca avea un nume predestinat ... Angelina ... il are si acum ... in imparatia cerului este ingerasul Patricia Angelina si aici pentru tine mereu va ramane fetita si ingerasul vostru Patricia Angelina.
Stim ca e greu sa inveti sa traiesti dupa pierderea unui copil dar sper sa fie si pentru tine familia E.M.M.A. colacul de salvare cum a fost pentru mine si pentru alte mamici. Multa putere in continuare si nu uita ca noi iti suntem alaturi, iar ingerasa vostru va este alaturi mereu.
In cel mai scurt timp posibil ingerasa Patricia Angelina va avea balonasul si povestea ei pe forum si va aparea in calendarul de comemorari ... printre restul sutelor de ingerasi
Zbor lin Patricia Angelina
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
Te strans, Sanda! Imi pare rau....imi pare atat de rau ca esti si tu mamica de ingeras ! Regret din suflet ca trebuie sa simti si tu durerea aceasta crunta..... Ma bucur insa ca ai gasit puterea de a ne scrie despre ingerasa ta Patricia Angelina si ca ai venit in mijlocul nostru. De acum inainte nu o sa mai fii singura, pentru ca vom fi cu totii alaturi de tine. Aici putem sa vorbim cu sau despre ingerasii nostri fara sa fim judecati. Aici durerea noastra este inteleasa, ne putem plange in liniste ingerasii si gasim totdeauna un strop de alinare. Multa putere mamica de si nu uita ca suntem aici, pentru tine, in fiecare zi! Mii de pentru Patricia Angelina!
draga Sanda am citit si recitit povestioara voastra trista cuvinte nu am acum ,dar iti doresc multa putere ,sanatate si alinare.......imi pare rau e cumplit
cele mai scumpe pt cea mai scumpa printesa a cerului Patricia.....
E cumplita povestea ....e cumplita despartirea ....e cumplit ..totul
nu am cuvinte care sa te aline , imi inchipui cat de multe reprosuri iti faci acum si cat de mult te invinovatesti ...Dar aici nimeni nu te invinovateste , nu esti de vina pentru ce i s-a intamplat , stiu sigur ca o iubesti ienorm si ca ti-ai da viata sa vina inapoi insa nu ai cum .... Trebuie sa inveti sa traiesti fara ea langa tine , ci cu ea doar in suflet si e greu , foarte greu !!
Poate ca iti spun , unii ca timpul ..va sterge amintirea ei , si vei mai uita ...E gresit , nu vei uita nici o secunda ...totusi ai sa inveti sa mergi mai departe , ai sa-i scrii numele cu litere de sange in sufletul tau si ai sa o porti acolo , pana la sfarsitul zilelor tale ..
Ea acum e bine acl sus !!Ea acum te tine in brate si pe tine si isi doreste ca tu sa nu mai plangi sa nu mai suferi ...Insa e greu sa nu o poti strange in brate ...Insa o poti simti !!
Sufletul tau o poate simti !!
Sper ca intr-o zi sa primesti de la ea un semn si sa vezi ca poti comunica cu ea , sa vezi ca ea traieste , doar ca a plecat putin ...ACASA ...si te va astepta ...Si va fi mereu langa tine si te va iubi neconditionat !!
Calde imbratisari , draga mea si fii puternica Pentru Angelina ta , un inger puternic si curajos acum !!
Pentru tine pui mic si frumos mii de flori si da-i un semn mamicutei tale !!
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Sanda cum mai esti? Speram ca faptul ca ne-ai spus noua povestea voastra trista ti-a facut bine. Te mai asteptam si vrem sa sti ca suntem cu gandul alaturi de tine. Zbor lin Patricia Angelina
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
Imi pare rau ca treci prin aceasta durere.....imi pare rau pt pierderea Patriciei Angelina.... Nici nu stiu ce as putea sa-ti spun......doar ca este fffff greu sa traim cu aceasta durere....pe 6 sept Valdut face 4 luni de cand e ingeras......inca mi-e f greu......dar incerc sa -l simt altfel langa mine, atat mi-a mai ramas....... Draga mamica iti doresc ca ingerasa ta sa-ti dea multa putere pt a merge inainte....... Pt Patricia Angelina multe floricele, stelute si luminite....
Daca pot sa te ajut in vreun fel.....sunt aici. pupici
Nu te-am tinut in brate , dar te simtim Nu ne-ai vorbit dar te auzim Nu te-am cunoscut dar TE IUBIM!
iti scrisesem un mesaj... s-a sters, am apasat aiurea. Si ma gandesc ca poate nu spuneam ceea ce trebuia sa spun... Iti inteleg atat de bine durerea si dorul, le simt si eu in fiecare clipa; Zazi al meu a plecat exact acum 3 saptamani la Doamne Doamne tot in urma unui accident stupid. Si ce incerc eu sa invat? Ca Dumnezeu a hotarat demult ca era prea bun si frumos pt lumea asta si a avut nevoie de el intre ingeri pt a-i ajuta pe altii. Ei au venit aici cu o misiune si pleaca doar pt ca trebuiau sa plece... Patricia te vegheaza, e alaturi de tine. Spune-i, atunci cand simti ca te prabusesti, ca o iubesti si iti e dor de ea si roag-o sa te ia de mana... Incearca, o vei simti cumva acolo...
Sanda , draga mea nu pot decat sa-ti spun ca-mi pare rau pentru fetita ta draga care a plecat alaturi de ingerasii nostri la o varsta atat de frumoasa a copilariei. Nu pot decat sa-ti spun ca-ti sunt aproape si ca alaturi de noi poate vei invata sa traiesti cu aceasta durere sfasietoare in suflet. Te cu drag si iti doresc multa sanatate si multa putere.
mi-e dor.....,foarte dor de Paty. Fiecare zi e o povara fara ea...........Roxana,imi pare rau ca si tu ai un ingeras,un ingeras pierdut la fel ca mine,la fel ca toate mamele din lumea asta. La inceput am fost mai puternica,dar acum imi e tot mai greu..din ce in ce mai greu......ma rog sa o visez,macar odata,as vrea tare mult. Va pup pe toate mamele de ingeri si tuturor ingerasilor nostrii zbor lin si multe
Scumpa mamica de ingeras am ramas iar cu ochii plin de lacrimi cand am citit si trista poveste a ingerasului tau Patricia Angelina....Offf, Doamne inca un copil a plecat la cer din cauza unui accident.....si ce accident..! Draga mea, imi pare atat de rau, atat de raaau!! Imi imaginez cat de tare doare, imi imaginez ca nici nu realizezi ceea ce s-a intamplat, imi imaginez ca simti ca traiesti intr-o alta lume, imi imaginez pentru ca prin aceleasi stari am trecut si eu. Stiu ca te va durea mereu si ca niciodata n-o vei uita pe iubita ta, Patricia Angelina, dar stiu ca esti putenica si vei vedea ca incet, incet vei invata sa traiesti cu aceasta mare durere. Fetita ta, ingerasa ta stie cat esti de puternica.......
Te tare, tare si iti doresc multa putere si curaj, draga mamica indurerata!
Zanica mica, Patricia Angelina, vino la mamica ta, Da-i un semn, arata-i cat esti de fericita! Zbor lin, ingeras micut!
lumi, mamica ingerasului ROMINA IOANA , a baietelului RICCARDO ANDREI si a micutei RENATA
Multumesc Luminita Am realizat ca numai noi,mamele de ingeri intelegem aceasta suferinta. Dupa cum am citit toate avem aceleasi trairi,aceleasi sentimente. Ma rog la Dumnezeu sa ne dea putere in continuare sa trecem cu bine peste toate momentele grele, ma rog s-o visez pe Patricia,sa vina macar in vis la mine sa-mi mai zica "mami". Incerc sa fiu tare pentru George,fratiorul ei de 9 ani,incerc sa nu plang in fata lui pentru ca nu intelege si ma intreaba de ce plang......... pentru tine si pentru ingerasul tau.
Sanda asa-ma sa te si eu si sa iti spun ca imi pare rau ...asa de rau si ca nu exista cuvinte pentru asa. Stiu doar ca atunci cand Dumnezeu cheama la El un bebe mic, un adolescent, o fetita ...care trebuia sa faca 4 anisori, un copil de langa parintii lui sunt convinsa ca tot Dumnezeu ne da putere sa invatam sa traim cu amintirea lor. Sper ca aici alaturi de noi si de EMMA sa iti gasesti acea putere, chiar daca sunt momente cand ni se pare ca nu mai putem si ca dorul e prea mare iar puterea noastra prea mica. Sa fi tare puternica mamica de ingeras mamica Patriciei Angelina
Pentru tine Patricia mii de sa iti lumineze zborul spre vesnicie
O parte din mine traieste dincolo de nori mereu te vom iubi Luca
Azi,cand am deschis calculatorul si am intrat la E.M.M.A. am gasit balonasul pentru puiul meu. Va multumesc tuturor celor care se ocupa de balonase si de comemorari, in sfarsit avem si noi balonas.