"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
"De 4 ani incercam sa avem un copilas, dar bebe se lasa asteptat.Se fac doi ani de cand am pierdut prima sarcina la 4 luni.Imi e atat de dor de burtica mea cu bebe drag.Plang mereu de dorul lui, dar o fac atunci cand sunt singura, nu vreau sa mai sufere si cei dragi pe langa mine. De cateva luni fac tratament pentru a ramane insarcinata.A fost ultima luna in care am avut voie sa fac tratament, prea multi hormoni, va trebui sa fac o pauza lunga si se pare ca iar m-au navalit uratii.Plang si sunt atat de dezamagita.I-am spus si sotului ca nici luna asta nu a fost sa fie.Seara imi vine cu un test de sarcina acasa, il saruta si ma roaga sa-l fac.Mie imi dau lacrimile si ma gandesc ca nu are niciun rost, doar sangerez de doua zile.Insista sa il fac.E prima data cand cumpara un test de sarcina din proprie initiativa.A doua zi dimineata fac testul si apar imediat doua liniute.Sunt atat de uimita ca nu am nicio recatie, nu ma pot bucura.Ma duc cu testul la sotul meu si ii spun "cred ca e bebe".Imi spune ca stia ca e bebe, ca visase, dar cum el nu a crezut niciodata in vise nu mi-a spus.Suntem atat de fericiti.Dumnezeu ne-a zambit, a respirat odata cu noi. Sun doctorul si-i spun ca am un test pozitiv si ca sangerz.Imi recomanda tratament si repaus la pat.La o zi dupa ce am inceput tratamentul s-a oprit sangerarea.A mai reaparut o sangerare usoara la 9 saptamani, iar repaus la pat, iar tratament.Sunt optimista, stiu ca bebe lupta si o sa fie bine." Partea aceasta face parte dintr-un jurnal de sarcina, urma sa fie povestea venirii pe lume a puiului mult asteptat.
22 decembriem, facem ecografia de morfologie fetala, bebe este foarte bine, are 12 saptamani si 4 zile, toate masuratorile sunt bine, se agita tare in burtica.eu si sotul suntem topiti de dragul lui si povestim tuturor cum se zbenguia bebe la ecografie. Vin sarbatorile de iarna, am cel mai fericit Craciun, sunt cu sotul si bebe drag in burtica. Cu cateva zile inainte de Anul Nou, seara, am o greata puternica de-mi vine sa plang, ma trezesc a doua zi ca noua, fara pic de greata.In ziua de Revelion iara nicio greata, nici somn, nimic.Devin ingrijorata si-i pun sotului ca mi-e teama sa nu fie ceva cu bebe, a disparut greata, a disparut somnul.Ma cearta si-mi spune ca e normal sa treaca, doar am trecut in trimestrul doi.Sunt din ce in ce mai nelinistita, in primele zile ale noului an sun doctorul si ma chema la un control.In drum spre spital sotul imi spune tare fericit ca a visat ca doctorul ne va spune astazi ca bebe este baietel.Asa era, dar nu stiam cu cata durere va veni aceasta veste.Intru in cabinet si ma intreaba cum ma simt.II spun ca sunt ingrijorata ca mi-a trecut greata, el zambeste si spune ca e normal, doar avem 15 saptamani.Facem ecografie si spune ca pentru el, dar cu voce tare "Se pare ca mamele simt ele ceva".Am simtit ca se prabuseste cerul pe mine, mi-am dat seama ca lui bebe nu-i mai batea inimioara.Asa s-a dus una dintre cele mai dragi fiinte din viata mea, s-a dus o particica din mine, acum sunt mai goala.De sarbatori as fi vrut sa ninga, dar prima ninsoare a venit in ziua in care am aflat ca lui bebe nu-i mai bate inimioara.Nu stiam ca acei fulgi minunati vor aduce cu ei atata durere, tristete, goliciune .Asta a fost povestea puiului meu drag, a unui fulg de nea ce s-a topit prea repede. Analizele de laborator au aratat ca era un baietel, fara anomalii cromozomile.Nu am aflat de ce s-a dus, poate ca nu vom afla niciodata.Ma rog la Dumnezeu sa aiba grija de ei acolo sus!
Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri...dragii mamii
BUNA CRISTINA............si imi pare ff rau pt. tine si pt. pierderea tai, ca numai DD stie de ce nu a vrut sa-ti lase puisorii sa se nasca si sa te poti bucura si tu de ei ca orice mama.......... IMI pare nespus de rau , stiu ca acum cuvintele nu te ajuta absolut deloc, dar incearca te rog sa ai multa credinta in cel de sus , si-ai sa vezi ca asa cum ti-a dat cu o mina, ti-a luat cu cealalta, tot asa iti va reda din nou cu ambele miini inzecit intr-o buna zii...... ITI doresc multa sanatate, putere si liniste sufleteasca sa poti merge inainte si sa le zimbesti tai........sa vada ce mama puternica si iubitoare au EI ......... PT INGERASII TAI multa lumina, si multe parfumate, precum sufletelele LOR gingase......... SINT alaturi de tine cu tot sufletul si ma gindesc la tine, si ma voi ruga pt. odihna si linistea sufletelor ingerasilor tai mult iubiti........te cu mare drag......... ''''''' Corina, mama ingerasului ANDREI NANU '''''''
'''''''Corina , mama ingerasului ANDREI NANU , a unui pui fff mik nenascut , si-a unei minunate fetite aici pe pamint, ANDREA MARIA '''''''
ma ingrozesc draga mea cind vad inca o dezamagire,am ramas cu ochii privind in gol si ma intrebam"Doamne pina cind?pina cind atita tristete,pina cind mai trebuie sa sufere parintii?De ce atitea sperante spulberate si vise neimplinite?"iarta-ma dar nu mai imi gasesc cuvinte de consolare as vrea sa pot da timpul inapoi si sa nu fi trebuit sa treci si tu prin asa ceva dar asta nu se poate.Intrebarile,dorul vor continua insa iti ramine speranta ca intr-o zi va fi mai bine.Ioana mama ingerasului DARIUS MIHAITA
Draga Cristina ...ma bucur ca mi-ai urmat indrumarea si ca te-ai inscris aici, pentru ca, asa cum ti-am scris deja, aici te afli printre persoanele care te inteleg cel mai bine, care cunosc la fel de bine, durerea, fiind aproape toate, Mame de Ingeri ... Am spus "aproape toate" pentru ca vei vedea ca sunt printre noi si cateva membre ale forumului, care nu sunt mame de ingeri, dar care avand o capacitate empatica deosebita, ne sunt alaturi cu tot sufletul...Le vei recunoaste pe parcurs, pentru ca, asa cum le cunosc deja , isi vor face simtita prezenta, in acest topic, deschis de tine si vor cauta sa iti aline durerea....
Asa de frumos ai scris despre baietelul tau....puiul tau....fulgul tau de nea.... s-a topit si o data cu el si o parte din inima ta.... Dar sa incerci ca atunci cand vei simti pe fata, fulgi de nea, sa te gandesti ca este puiutul tau, care a venit sa-ti dea o sarutare pe frunte, pe tample, pe pleoape, pe obraji ...
Stiu ca vorbele astea nu te ajuta prea mult dar, in timp, vei invata, ca noi toate cele care ne-am strans aici, sa citesti semnele trimise si sa te resemnezi, cu gandul ca puiutul tau, e intr-un loc mai bun......
Ai grija de sufletelul tau...
Te imbratisez cu multa compasiune si...cu mult regret...iti spun "Bun venit" printre noi...
Draga Cristina...si eu sunt tot mama de inger...pe baietelul meu trebuia sa-l cheme Razvan Cristian,dar,din pacate,inimioara lui a incetat sa mai bata la 37 sapt.Ca si tine,ca si celalalte mamici de ingerasi si eu m-am intrebat mult timp DE CE? Ma mai intreb si acum uneori...Si stiu cum e sa cauti un moment de singuratate ca sa-ti poti plange dorul...Iti trimit din suflet draga mea o imbratisare calda si iti spun sincer ca iti sunt alaturi in durerea ta si oricand iti va fii greu sa scrii aici pe forum tot ce simti,caci aici nimeni nu te va judeca si nimeni nu-ti va cere sa mergi mai departe...Noi stim toate ca nu ai cum sa uiti NICIODATA si ca INTOTDEAUNA ne va fii dor de ingerasii nosrtii...Ma voi ruga mereu si pt tai atunci cand ma rog pt Razvanel.Ma voi ruga si pt tine...sa-ti dea DD liniste si cat mai curand un bebe aici pe pamant...
Symyna,mama ingerasului Razvan-Cristian nascut inger la 05 august 2008
Cristina, mesajul tau era asteptat aici, pe Forum... desi, sigur, era de preferat sa nu existe povestea din continutul acestuia... Ti-am citit povestea chiar din ziua in care l-ai scris in 25 January, 2009 - 13:39, in zona noastra de Mesaje de la cititori. Speram sa iti gasesti in interiorul tau nevoia, dorinta, puterea de a te inscrie pe acest Forum si de a intra in dialog cu noi.
Iata, azi, acum, esti in interiorul unei "familii" care isi plange pruncii. De acum inainte faci parte din aceasta familie E.M.M.A. unde sentimentele tale de dor, durere, amaraciune, furie si neputinta pot fi exprimate fara oprelisti, fara teama, fara retinere, caci aici esti inteleasa... Toate aceste manifestari iti sunt permise aici, caci aici nu sunt reguli si nici restrictii...
Poti intra pe usa "casei EMMA" ori de cate ori vrei sa rostesti cuvinte de dor catre puiutii tai plecati, catre fulgisorii tai albi de nea. Poti veni aici oricand vei simti nevoia unei imbratisari calde, pentru ca aici exista caldura durerii impartasite intre mamele de ingerasi... Iti va face bine prezenta pe acest Forum. Iti va fi bine in mijlocul nostru pentru ca aici vei simti in jur, in inimile mamelor de ingeri, aceleasi sentimente pe care si tu le traiesti si vei simti in plus compasiunea noastra, a celor care nu suntem parinti de ingerasi, dar care putem intelege prin ce drama treceti voi... si care dorim si incercam sa va aducem un strop de alinare. Astfel, pentru inceput, am deschis o noua pagina in jurnalul ingerasilor E.M.M.A. aici http://www.organizatiaemma.ro/node/399 Este pagina in care vorbim tuturor, prin cuvintele tale, despre ingerasii tai, comemorandu-le amintirea.
Cristina, este dureros sa fii mamica de ingerasi, stim... Poate ca prin prezenta ta aici vei simti ca viata ta capata un sens care acum ti se pare pierdut... ratacit... nestiut... Te imbratisez, Cristina, si imi pare atat de rau ca ai primit acest statut de "mama de ingeri"... Tu esti de astazi pentru noi "mamica fulgilor de nea"...
Cu drag, Liliana
Nu sunt mama de inger, dar totusi sunt aici. Alaturi de voi, parintii de ingeri...
Buna, Cristina draga! Scumpa mea, citesc tot mai indurerata povestile triste care fac din aceasta tara sa para o buacta de carbune brun... Aud tot mai des ca micutii bebelasi nu prea au sanse mari de a-si mangaia parintii aici pe pamant, iar acest lucru este chiar revoltator. Oare, cercetarea chiar nu mai face nimic in tara asta? Oare invart doar hartii si stilouri?... Noua ne ramane doar ajutorul Cerului, si puterea in a crede ca Cerul ne va ajuta mereu...puterea in faptul ca vom invata sa traim cu necazurile si dorurile noastre... Sa inveti, draga mea, sa te bcuuri de tot ce vezi frumos si bun in jurul tau, sa inveti sa aduni minunatii langa tine chiar daca pe cele mai dragi tie nu ai putut sa le ai, ...dar viata sa sti ca chiar are sa ne ofere si portii de bine. pentru sufletul tau frumos. Te imbratisez si trimit spre tine pupici pupaciosi ca sa iti aseze pe obrajori zambete calde. Numai bine, Dumnezeu sa te ajute. Cu mare drag, Nicoleta!
Draga Cristina,regret nespus ca ai trecut prin asa o trauma,regret nespus pierderea fulgului tau de nea,asa cum cu atita duiosie si dragoste l-ai numit,regret drama fiecarei noi mamici ce paseste aici pe forum,dar asa cum spune si Codruta,nu-ti pierde speranta,si eu am mai nascut o fetita dupa ce-am pierdut-o pe Miruna,si acum sint iar insarcinata,stiu ca e prea devreme,dar data viitoare va fi bine si vei avea un ingeras si linga tine,nu numai in ceruri...Cu drag,Dorina-Cristina,mama ingerasului Miruna-Andreea
Draga mea spera ca in urma unui fulg de ninsoare va veni si o stea stralucitoare....va veni un bebe super tare!!!!!!!!!!!!!!!!!te inteleg...te pup din tot sufletul!!!!!!!!!DUMnezeu sa-ti dea putere sa treci peste nenorocire!
Imi pare bine ca m-am hotarat sa scriu aici.Bianca iti multumesc din suflet ca m-ai indrumat catre acest loc, unde am gasit numai suflete mari. Cu greu am reusit sa citesc povestile de aici, nu am putut din cauza lacrimilor.Am citit apoi si povestile de succes, m-am bucurat sa vad ca sunt gravidute printre noi.Spun "noi" ca deja ma simt alaturi de voi. Bianca, ma bucur ca mi-ai spus sa ma gandesc la fulgii de nea ca la sarurtarile baietelului meu drag.Chiar imi era teama de ninsoare si primii fulgi anul asta i-am simtit pe fata mea ca un bici, ca mii de ace care ma intepau.O sa invat sa iubesc iarasi zapada, probabil ca fiecare ninsoare imi va aminti de bebe drag, nu am cum sa-l uit..a fost puiul meu drag. Sper ca Dumnezeu imi va darui un alt copilas, de data asta cu noi pe pamant. Fizic, mi-am revenit foarte bine si pot oricand incerca sa raman insarcinata, dar cu sufletul e mai greu, imi trebuie curaj, foarte mult curaj.
Draga Cristina ...asa e...sentimentul ca suntem "noi" este semnul ca, desi nu ne cunoastem personal si venim din toate colturile tarii si din afara ei, ne leaga ceva ce ne face sa ne simtim foarte apropiate....ca niste surori de suflet....surori si frati.....Durerea si dorul nu cunosc bariere......nu tin cont de statut social, de varsta, de sex....Sunt numitorul comun.... Impartasindu-ne povestile, durerea, gandurile, temerile, visele putem invata atat de mult..... In fiecare zi avem sansa de a deveni mai buni si mai intelepti...trebuie doar sa fim atenti in jurul nostru...la toti si la toate....si sa invatam sa citim printre randuri, printre ganduri, sa vedem in spatele a ceea ce numim noi "realitate"......pentru tine fulgii de nea, sper sa capete semnificatia sarutarilor baietelului tau! Pentru mine randunicile sunt cele care imi aduc aminte in mod special aminte de Emma mea...pentru Angela, gargaritele i-au trezit sentimentul ca sunt un semn de la ingerasul ei, Calin Gabriel...pentru Ella, porumbeii au marcat plecarea micutului Paul, unul dintre baieteii ei .......si tot asa.....la inceput poate ti se va parea ciudat dar in timp, vei incepe sa recunosti tot felul de semne, cand si unde nu o sa te astepti... Atata doar: sa ai credinta ca puiutul tau e intr-un loc mai bun, ca de acolo e unde e, va avea grija de tine...de voi... si ca ce ti-e dat e mai bun decat ce nu ti s-a dat....
Nu te grabi sa ramai insarcinata! Fa-ti toate analizele (vezi pe: http://www.organizatiaemma.ro/node/390 ) si acorda-ti timp si acorda-ti putere...timpul si credinta te vor ajuta....si atunci vei prinde si curaj..... Ai grija de sufletelul tau.... Doamne ajuta!
Noaptea trecuta am plans mult, imi e dor rau de puii mei.Ziua incerc sa-mi ascund tristetea, in afara de sotul meu nimeni nu intelege cat de tare doare.I-am multumit lui Dumnezeu pentru saptamanile cat au fost cu mine, au fost cele mai frumoase din viata mea.Toti imi spun ca lasa ca vei mai face altii, bine ca esti tu bine.Ma doare si mai tare cand aud vorbele astea...
M-am uitat pe lista de analize si sunt doar 2 analize pe care nu le-am facut, toxocara si brucella, pe care le voi face in curand.As vrea sa mai propun si eu doua analize, recomandate in cazul pierderilor de sarcina:cariotipul genetic si MTHFR(metilentetrahidrofolat reductaza), aceasta din urma duce la formarea de cheaguri in cordonul ombilical sau placenta si sarcina se poate opri din evolutie la orice varsta.
Buna, Cristina draga! Scumpa zana de ciocolata, asa numesc eu sufletele frumoase, sa sti ca imi pare foarte rau ca suferi si un om ca tine nu merita asta, dar sa nu uiti nici o secunda ca exista reversul si recompensa in aceasta lume, pentru orice eveniment trist. Sa crezi in puterea Cerului si El te va ajuta, vei vedea, ...iti va darui momente frumoase si multe bucurii va arunca in gradina vietii tale, ... Te imbratisez si iti daruiesc un brat mare de adunate cu drag din gradina Sperantei de pe dealul Viselor. De cate ori vei fi trista, deschide usa familiei E.M.M.A. pentru ca aici mereu vei gasi pe cineva care sa te asculte si sa iti spuna cu caldura bun venit. Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi. Numai bine, Dumnezeu sa te ajute, scumpo! Cu mare drag, Nicoleta!
Scriam saptamana trecuta de o analiza genetica pe care am facut-o si care poate fi cauza pierderilor recurente de sarcina.se pare ca la mine a fost identificata acea mutatie genetica, si ea poate fi cauza pierderilor melor.Aceasta mutatie duce la formarea de tromboze in placenta, cordonul ombilical si bebe nu mai are cum sa se hraneasca, respire si...moare Acum am nevoie de un doctor hematolog bun, care sa-mi poata da tratamentul adecvat.Daca cunoasteti pe cineva va rog mult sa ma ajutati cu date de contact. Multumesc!
mi-e dor rau de voi puii mamii dargi.ma simt atat de goala fara voi.am avut o perioada in care am inceract sa neg ce mi s-a inatmplat, sa-mi ocup timpul cu multe activitati, dar tot la voi ma gandesc.sa titi ca eu va iubesc mult, sunteti departe rau de mine, dar sunteti in fiecare clipa in sufletul meu, dragii mamii, puii mamii.
buna cristina, Ca mai toate fetele de aici si eu sunt alaturi de tine si iti inteleg durerea. Si mie mi-e dor de baietelul meu in fiecare clipa si nu stiu cum sa fac sa ma afund in singuratate, ca doar atunci pot sa-l plang linistita. Dar se pare ca ei nu vor asta, nu vor sa-i plangem. Ei vor sa mergem mai departe, tocmai de aceea tu te gandesti la un nou set de analize, pentru ca puiutzii tai dragi, de acolo de sus se roaga pentru voi sa le aduceti un fratior sau o surioara aici pe pamant. Si impreuna cu ei ne rugam si noi toate mamele trecute prin aceasta cumplita suferinta. Si eu mi-am facut analizele de curand iar doctora mi-a dat trimitere pentru setul de analize ce tin de hematologie la Sp Fundeni - la doctorita Uscatescu chiar la institutul de hematologie. Mi-a spus ca este singurul si cel mai sigur centru din Bucuresti si ca ea mi-l recomanda. Daca te ajuta cu ceva, eu am fost si chiar am gasit acolo oameni f draguti si serviabili si la ce aparatura aveau chiar pareau ok. In cazul in care nu te primeste fara trimitere, iti las nr de tel al unei asistente (0743018067 Viorica Taroiu parca), cea care mi-a recoltat singe si care s-a oferit sa ma ajute daca am nevoie de ceva. Si atunci o cunosteam pt prima data si nici spaga nu i-am dat . Sper ca barza ta sa vina curand. Te imbratisez, Alina, mamica ingerasului Luca
Alina, mamica lui Luca - Ingerul sufletului meu din cer si a Marutei -aici pa pamant.
DRAGA MEA AM PLANS LA FIECARE CUVANT SCRIS DE TINE,STIU CE SIMTI MA REGASESC FOARTE MULT IN POVESTE TA.ITI TRIMIT MULTE PT TINE SI MULTE PT FULGUSORUL TAU DE NEA.CRY MAMICA DE INGER DEYAN
Draga Cristina, noi doua am mai vorbit si pe alt forum,la topicul acelor fete ambitioase care lupta fara incetare pt a afla cauzele opririi in evolutie ale sarcinii.Sper ca acum sunteti bine si stii tu de ce vorbesc la plural .Astept sa mai intri si sa ne mai dai de stire ce se intampla cu voi.Pupici
Draga Cristina I mi pare sincer rau pt pierderea ta. Sunt atat de multe cuvinte pe care as vrea sa ti le spun dar parac nic unul nu reprezinta exact ceea ce doresc eu cu adevarat sa transmit. De aceea te rog sa primesti mea sincera si daca ai fi langa mine te as tine mult mult in brate, ai intelege prin asta ce vreau de fapt sa ti transmit. Ai grija de tine scumpa mamica de ingeras ''fulg de nea'' si asteptam vesti de la tine cat mai curand. cu caldura pt ''fulg de nea''
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha