"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Buna, am devenit mamica de ingeras. doare pina si sa scrii asta. Am nascut la 6 luni, pe 18 martie, dupa ce am crezut in tot acest timp ca am o sarcina normala si asteptam cu bucurie sa nasc a doua mea fetita la finalul lunii mai. Diagnosticul de placenta previa, spus abia in dimineata internarii de urgenta cu singerare, neexplicat deloc ulterior, a "justificat" cezariana. Ella Gloria a trait mai apoi 7 zile, legata la aparate, ingrijita super de medicii de la neonatologie, dar prea mica, prea afectata de hemoragia mea, prea chinuita sa reziste. Pe 25 martie a plecat, dupa ce cu o zi inainte respirase pentru prima data singura. sperasem, tinjisem dupa ea.
Inca ma trezesc sperind ca e doar un vis, ca de fapt ea e inca in mine. Astept sa treaca timpul si sa merg sa o aduc acasa, de undeva. dar...mormintul ei ma trezeste la cruda realitate. Urasc corpul care mi se vindeca ca si cum ea nu ar fi fost acolo. Incerc sa nu pling prea mult pentru fetita cealalta caer nu a apucat sa o vada decit in poze.
Ma bucur ca exista EMMA. nu credeam vreodata ca ma voi alatura. Ma durea inima pentru Bianca si Lavinia Milosevici si...acum ma doare impreuna cu ele.
ina Bulzan
“In one of the stars I shall be living. In one of them I shall be laughing. And so it will be as if all the stars were laughing. When you look at the sky at night… you-only you- will have stars that can laugh! And when your sorrow is comforted you will be content that you have known me.” (Antoine de Saint-Exupery, The Little Prince) asa e draga me Ella Gloria. sunt si voi fi mereu fericita ca te-am cunoscut, ca te cunosc! [img]
Ataşamente
Ella Gloria
Ultima oară modificat de inaB pe 31 Mai 2010, ora 17:08, modificat de 2 ori în total.
Ina B, mamica pentru Iunia Christa(8ani) si cindva, undeva in glorie, si pentru Ella Gloria(7 zile martie 2010).
Imi pare atat de rau....ma doare si imi pare atat de rau..... Maine se implinesc 2 ani de cand ingerasii mei gemeni au plecat de langa mine la fel de repede cum au venit. S-au nascut la 26 de saptamani, deci cam apropiati de varsta cu ingerasul tau drag Ella Gloria . Fii curajoasa draga mea Ina , noi vom fii intodeauna aici pentru a-ti alina suferinta si dorul. Scrie-ne si iti vom raspunde, Cu mare, mare drag, Steluta
Sunt alaturi de tine si regret nespus de mult ceea ce ti s-a intamplat.Cu lacrimi in ochii ti-am citit mica povestioara .Imi pare rau de micuta Ella,imi pare rau ca e si ea ,dar fi sigura ca este extrem de fericita acolo Sus alaturi de ingerasii nostri,alaturi de DD,El are mare grija de ei si ii iubeste enorm,impreuna ne vegheaza si ne alina sufletele greu incercate.Asta e durerea cea mai mare a unui om,de a pierde fiinta cea mai iubita,copilasii nostri scumpi,doriti si mult asteptati. Familia E.M.M.A iti va fi alaturi mereu ,ori de cate ori ai nevoie ,este aici sa te primeasca cu bratele deschise si sa te incurajeze.Noi mamicile de ingerasi iti vom fi alaturi mereu,vom plange impreuna ,....vom rade impreuna. Micuta Ella te rog sa vi la mami in vis sa o mangai si sa-i spui cat de mult o iubesti si cat de mult ti-ai dorit-o ca mamica,ea este mamica ta ,este mamica de ingeras,o mamica ff curajoasa si luptatoare. Mii de pt mica Ella iar pt tine draga Ina o mare . Cu drag ,Oana mamica Stefan-Georgian.
Oana - Mamica ingerasului cel mai iubit Stefan Georgian
Draga mea Imi pare rau pentru micuta ta Ella, imi pare rau pentru sufletul tau de mama....off Doamne , de ce trebuie sa trecem prin asemenea pierderi, de ce trebuie sa ne vedem copiii plecand atat de devreme de langa noi Scumpa mea, stiu ca e foarte greu si doare, si lacrimile parca nu se mai opresc, insa gandeste-te ca micuta ta, a devenit un al lui Dumnezeu, a devenit unul dintre cei mai iubiti copilasi din Ceruri, este bine, intr-un loc minunat....si mereu o sa iti fie alaturi, in fiecare clipa, la orice pas si in orice decizie vei lua... Zambeste-i , uita-te la Ceruri si deschide-ti bratele, spune-i cat de mult o iubesti, ea te vede si te asculta. Iti trimit o din tot sufletul...si micutei tale si pentru sufletelul ei nevinovat. Bia
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow." ........my precious child.......
Draga Ina offf ce rau imi par pentru pierderea ta , vreau sa iti zic bine ai venit printre mamele de ingeras si imi pare nespus de rau pentru tine te cu mare drag si ma bucur ca ai avut puterea si curajul de a scrie aici , aici vei fi inteleasa de toata lumea si vei putea plage cat vei dori tu nimeni si nimic nu te va putea opri sau judeca , iti doresc multa putere , alinare si incredere. Scumpei tale Ella mii de zbor lin si lumina vesnica .
Scumpa noastra, cu durere in suflet iti spun bine ai venit printre noi. Esti aici printre noi parintii de ingeri care iti inteleg durerea si incercam sa invatam impreuna sa putem trai cu aceasta durere in suflet aceasta durere care nu trece niciodata. Puiul tau drag este ingeras acum si ma pentru el. O calda imbratisare iti transmit , multa sanatate si multa putere.
Draga Mamica de Ingerasa ,o calda imbratisare din partea mea ...Imi pare tare rau pentru micuta ta printesa . Bun venit ,in Familia EMMA ,aici vei gasi cele mai calde suflete ,cele mai iubitoare si intelegatoare mamici .Aici poti sa-ti plangi nestingherita de nimeni scumpica ..Si vei fii inteleasa si sprijinita cu toata caldura noastra sufleteasca !! Pentru micuta si luptatoarea ta Ella Gloria mii de flori si pupici dulci de la mine !! Zbor lin frumoasa printesa !!Sa vii la mami tau in vis sa-i spui cat de mult o iubesti !!
Ataşamente
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Draga Ina, mamica indurerata a Ingerasei Ella Gloria, sunt alaturi de tine . Incearca sa-ti pastrezi Credinta, sa-ti umpli sufletul cu Speranta ca Ingerasa ta mult iubita este alaturi de Ingerasii nostri dragi, e in ceata Ingerasilor bunului Dumnezeu. Ingerasa Ella Gloria e acum Ingerasa care va vegheaza si va protejeaza, care iti umple inima cu Iubirea ei angelica . Te asteptam cu drag pe Forum, sa iti descarci sufletul de durere si sa inveti sa-ti umpli sufletul cu Iubire neconditionata, pentru a putea oferi, la randul tau Iubire catre toti cei care sunt langa tine (atat fizic, dar si spiritual). Te cu mare, mare drag. Pentru Ingerasa Ella Gloria, zbor lin, Lumina vesnica, multe si .
Imi pare foarte rau Ina pentru pierderea fetitei tale, un alt 18, care nu a adus bucurii ci o alta tragedie. Sunt langa tine. Pentru , o . Mihaela, mamica lui ANDREI.
Mihaela,- mamica lui ANDREI - viata, sufletul si tot ce inseamna mai frumos si pur si a doi Pui mici, plecati mult prea devreme; - mamica lui Christian - o minune blonda cu ochi albastrii care ne parfumeaza viata aici pe pamant.
Ina abia acum am vazut ca ai scris povestioara micutei Ella Gloria, te mamica puternica, inca o data i ti spun ca mi pare tare rau pentru pierderea ta. Este locul ideal in care i ti vei gasi fetita, o vei putea plange in voie, aici vei gasi o familie mare care stie si incearca sa inteleaga durerea pierderii ingerasului dorit. pt Ella Gloria
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Draga Ina..........dincolo de cuvintele atat de stramte si limitate pentru ceea ce simtim..........sunt alaturi de tine......te cu tot sufletul si iti doresc sa gasesti in fiecare zi puterea fiecarui pas de a merge mai departe............... Asa cum ti-am scris si pe mail urmeaza sa avem in Timisoara o noua intalnire a parintilor de ingerasi. Am stabilit ca data ziua de sambata 8 mai.....am sa revin insa cu detalii. si pentru ta preaiubita Angela, mama a doua minuni, una in Cer si una pe Pamant
Angela, mama ingerasului Calin Gabriel si a unei minuni pe Pamant, Octavian Andrei
Draga mea Ina ... inca o mama care-si plange puiul mic plecat de langa ea. Stim ca este greu...dar aici suntem alaturi de tine . Aici suntem alaturi unii de altii si iti oferim umarul nostru ( virtual ce-i drept ) pentru a-ti plange durerea . Pacat ca povestea micutei tale nu a avut un final fericit precum numele ei , si nu a reusit sa-si invinga cruntul destin- gloria- un nume deosebit. Inca odata , imi pare rau pentru pierderea ta, si stiu ca este greu, stiu ce sentimente te incearca, dar trebuie sa fii tare pentru cealalta fetita a ta .( Ma gandesc ca poate multi ti-au spus asta ) . Draga mea mamica , multe, multe pentru tine, iar pentru iubita ta fetita , multe, multe
Corina - mamica ingerasului IUSTIN si a comorii vietii mele- Bogdan
va multumesc asa de mult. azi e joi si pentru ca Ella Gloria s-a nascut intr-o joi si a murit tot intr-o joi, nu stiu de ce, dar mi-e tare greu sa traiesc joia. Mi-e asa de dor de ea!!!
ma uit la fetita mea cea mare(are 8 ani in curind) si nu pot sa nu o vad in ea si pe Ella. asa de mult semana cu sora ei, desi era minuscula.
Bianca C, poveste celor 8 zile ale iubitului tau Luca pare (partial, cacinu indraznesc sa ma comapr cu tine, eu l-am avut si il am pe sotul meu alaturi.....nu stiu cum ai avut atita putere, sa mergi singura inainte)povestea Ellei mele. Un singur mare regret am, ca m-am externat cu doua zile inainte ca ea sa moara, ca sa opt fi acas cu cealalta fetita, deja afectata de lipsa mea, de tot haosul situatiei. Am fost seara dinaintea mortii Ellei la ea, am stat cit am putut cu minuta ei in mina mea si am vazut cu ochii mei ca i se reglase pulsul si respiratia cit am fost eu acolo. dar...imi pare rau ca nu am putut sta colo linga ea toata noaptea ca sa o simt plecind.
sper sa ma fii simtit alaturi de ea, desi era mereu sedata, sper sa ma stie ca mama a ei, desi nu am apucat sa o tin in brate macar odata!
Ina B, mamica pentru Iunia Christa(8ani) si cindva, undeva in glorie, si pentru Ella Gloria(7 zile martie 2010).
Corina, multumesc. da, sa stii ca am sperat mereu ca isi va trai numele, ca va fi o glorioasa. In singura dimineata in care a respirat singura cei de la neonatologie au pus numele ei pe aparatele ce ii inconjurat patutul. doreau si ei sa creada in numele ei, s-au legat si ele(doamenel de acolo) de ea. .... E tot Gloria si acum, dar nu aici ci acolo...in gloria lui Dumnezeu. cred asta, dar imi lipseste teribil.
Draga mamica de ingeras, ma bucur ca ai avut puterea sa ne destainui povestea ingerasei tale Gloria. Iti inteleg durerea pe care o porti in suflet asa cum numai o mama de ingeras o poate face. Stiu ca plangi si stiu ca vei plange pana nu vei mai avea lacrimi si tot ai mai plange, dar nimic nu-ti va umple golul lasat de iubita ta. Noi suntem aici sa-ti ascultam destainuirile, am invatat sa nu judecam, am invatat sa nu intrebam, am invatat multe, dar mai ales am invatat sa traim cu dragostea in suflet pentru copilasii nostrii care sunt ingerasi. Spune-ne tot ce ai pe suflet, nu lasa durerea sa te doboare si mai ales ai credinta in Dumnezeu, ingerasii nostrii sunt fericiti acolo unde sunt chiar daca asta inseamna nefericirea noastra. Toate gandurile mele bune se indreapta acum spre tine si spre Ella Gloria, care este inconjurata de o multime de ingerasi pregatiti sa o invete lucruri noi.
Stiu cum e sa traiesti joia, intr-o joi a plecat si puiul meu, exact acum 8 saptamani:((. Eu incerc sa ma gandesc ca ii este bine printre ingeri, ca sa pot trai cu aceasta durere si cu dorul nesfarsit . Iti doresc sa fi puternica , te imbratisez si ma rog pentru ingerasa ta.
Ioana Mamica lui David si a Sofiei aici pe pamant, si a puiului Alexandru -acolo sus
Cu siguanta ca le este bine alaturi de DD si de ingeri. unde sunt copilasii nostri acum este doar iubire si lumina, nu este durere, nu este suferinta, doar bine.
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Draga Ina, te inteleg. Si mie imi este greu sa traiesc ziua de joi. Joia s-a stins si micul meu ingeras. Si mai ales cand se apropie ora 22, devin agitata ( asta e ora decesului ). Incerc in fiecare joi sa adorm mai repede ( sa nu ma prinda ora 22 treaza ) pentru ca imi este greu . Asa ca , draga mea te inteleg perfect. Un lucru bun este ca ai descoperit EMMA, asat te va ajuta foarte mult ( crede-ma ) . Te simti mult mai inteleasa si sprijinita. Te , draga mea mamica, si suntem aici pentru tine. Pentru micuta ta ingerasa , multe, multe
Corina - mamica ingerasului IUSTIN si a comorii vietii mele- Bogdan