Povestea noastra a inceput in Vinerea mare...25 aprilie 2008....Vreau sa va spun ca totul a decurs normal in cele 9 luni de zile...si asteptam cu nerabdare nasterea puiutului nostru drag...Ne faceam tot felul de vise,de sperante,cameruta lui era pregatita,patut,hainute....Totul era pregatit pentru venirea pe lume a puiutului nostru.
M-au apucat durerile vineri noaptea...Tin minte ca nu eram speriata deloc,eram chiar fericita ca se apropie momentul si ne vom vedea minunea...Sambata dimineata am mers la spital.Chiar inainte sa plecam de acasa,am trimis la toti din lista de messenger urmatorul mesaj..:"Am ajuns la finalul celor mai frumoase 9 luni din viata mea.Abia astept sa imi tin ingerasul in brate....Va doresc la toti Sarbatori fericite,ca ale mele sigur vor fi cele mai fericite...."Acum uitandu-ma inapoi parca am simtit ceva...desi atunci nici macar nu ma gandeam ca ceva rau se va intampla...Am inceput direct cu dureri din 5 in 5 minute...Am mers jos unde se fac internarile...Doua rezidente care m-au vazut au spus ca nu nasc sa ma duc acasa,si ca ce m-am speriat asa tare de am mers la spital asa de repede???Acum ma intreb ce trebuia sa fac?Eram la prima nastere...Nu stiam cum trebuie sa doara...Erau dureri destul de puternice,si pe ceas erau la exact 5 minute.M-au dus la ecograf,doctorul de acolo a spus ca e inceputa nasterea si sa ma internez ca se poate sa nasc intr-o ora.M-am internat si toata ziua am stat singura in sala de nasteri.Nu era nimeni pe acolo,era Sambata inainte de Pasti...(Moasele se uitau la Dansez pt tine)...Nici macar pe mama sau pe sotul meu nu i-au lasat sa stea langa mine...chiar daca nu mai era nimeni in salon...doar eu...Vi se pare normal???Din cand in cand venea moasa la mine si imi zicea ca astea nu-s dureri.Ce incurajare....

Copilul a avut dubla circulara de cordon si nu a mai respirat.L-au dus de urgenta ,l-au intubat...Am iesit apoi din operatie.Sotul meu s-a dus sa vb cu medicul..I-a dat plicul...si abia dupa'' domnul doctor" i-a spus ca mama e bine,dar copilasul nu...dar pentru asta tot a luat banii si a plecat...ridicand din umeri ca nu isi pot explica ce s-a intamplat.La ora 4 totul a fost bine,la 6:30 nu a mai fost bine...M-au dus in salon.Eu nu stiam nimic,eram fericita totusi ca am scapat,si ca am nascut...dar parca si simteam ca ceva nu e in regula.Il tin minte pe sotul meu care a venit si mi-a spus ca avem o dulceata de copil si ca oricat de frumos ni l-am imaginat...in realitate este mult mai frumos...A trecut prima noapte,a doua zi m-am ridicat si am inceput sa umblu...Abia atunci am aflat crudul adevar...Ca nu va fi bine,si ca toate visele de pana atunci se vor narui...Si ca tot ce am avut mai scump pe lume se va duce sus la Doamne Doamne...Tin minte cand l-am vazut prima data,era atat de frumos,era cel mai frumos...Era mare,era grasut..Avea gropita in barbita exact ca mine...si cum imi doream sa aiba...Avea ochii sotului meu...L-am botezat acolo in spital,au fost cele mai grele momente din viata mea...Stiind ca il botezam ca sa poata pleca alaturi de ingeri...O singura data cu bunavointa unei asistente de la neonatologie,careia o sa-i multumesc o viata....L-am tinut in brate.L-a luat de la aparate si mi l-a dat sa il tin in brate...Nu pot explica ce am simtit atunci...Plangeam si il leganam si stiam ca e pentru prima si ultima data...Pe mine m-au lasat dupa o saptamana acasa.Nu l-am auzit niciodata plangand,pentru ca Razvanel nu a plans nici macar o data pe Pamantul acesta...Ne-au spus ca daca va trai,va fi o leguma toata viata si va fi chinuit.El nu misca deloc,nu inghitea...Ii dadeau laptic cu un tub direct in stomac...Misca doar asa necontrolat cateodata manuta sau piciorusul...si noi eram atat de fericiti...Speram intr-o minune...Chiar si asa il vroiam langa noi..Abia mai tarziu am realizat ca e mai bine asa...decat sa fim egoisti si sa il vrem asa o viata...Era chin pentru el...Trei saptamani am mers zilnic la spital,stateam cu el,povesteam cu el,ii faceam masaj,il magaiam...vedeam ca se usca pur si simplu ,se chinuia...Dupa 3 saptamani in data de 19 mai a ales sa plece sus la Doamne Doamne...SI de acolo sa ne vegheze o viata...Ce nu o sa pot intelege e de ce nu m-au dus mai repede la cezariana daca au vazut ca nu pot naste,de ce sambata nu m-au ajutat cu ceva sa grabeasca travaliul?Sunt multe intrebari la care din pacate in viata asta nu vom afla nici un raspuns...Atunci nu am avut putere sa luam masuri...Era prea greu si nu am putut...Acum poate e prea tarziu...Cand am fost la controlul dupa cele 6 saptamani...am mers tot la medicul care ne-a supravegheat sarcina...si el saracu nici macar nu a stiut ce s-a intamplat,cel cu care am nascut si pe mainile caruia m-a lasat nu a avut atata bun simt sa ii spuna ca ne-a nenorocit...S-a prins de cap...si ne-a spus clar ca a fost vina lor...
Toata sarcina nu am purtat lantisor sa nu aiba bebe cordonul in jurul gatutului,de cand am aflat data cand s-ar putea sa nasc i-am spus sotului ca voi naste exact in ziua de Pasti,chiar daca DPN era 24,eu am nascut in 27 aprilie...Mereu mi-a fost frica de faptul ca doctorul nostru nu va putea veni...Eu ziceam ca va fi ziua de Pasti si daca apuca sa bea un pahar si nu va putea veni???Toate gandurile astea s-au transformat intr-o trista realitate...Copilasul nostru a fost perfect....in timpul travaliului s-a rasucit si s-a sugrumat cu cordonul.Toti imi spun ca e mai bine asa decat sa fie nenorocit toata viata.Da sunt de acord cu ei,dar copilasul meu nu a fost nenorocit....daca aveau grija si ma monitorizau si-mi faceau cezariana mai repede,puiul meu ar fi trait.E o durere imensa pe care nu o sa o uit niciodata.Si acum ii simtim prezenta si vorbim in continuare cu Razvan ca si cum ar fi langa noi.Si ma doare cel mai tare cand lumea din jurul meu imi spune:Lasa ca sunteti tineri si faceti altul.....de parca un copil e o papusa pe care o poti arunca si sa cumperi alta...Aceasta a fost povestea noastra,minunea noastra din ziua de Pasti??Cum voi putea oare o viata intreaga sa ma bucur de aceste sarbatori sfinte???...Ma consolez cu gandul ca Dumnezeu l-a iubit prea mult ni l-a dat,l-am vazut si apoi l-a luat inapoi la El....Sunt sigura ca ne vom reintalni si atunci vom fi impreuna pentru totdeauna...Te vom iubi mereu,ingerasul nostru drag.....Esti si vei ramane mereu in sufletele noastre,si nimic nu ne va putea face sa te uitam...Noapte buna pui mic si scump...vei ramane mereu Razvanel,sufletelul nostru drag....