Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Grupuri de suport ‹ Pentru Mamele de Ingeri
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Dorka, fetita mea din cer

Despre si pentru ingerasii lor
Scrie un răspuns
83 mesaje • Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Dorka, fetita mea din cer

Mesajde AndreeaG pe 11 Aug 2011, ora 20:03

Buna;,
Caut raspunsuri pt. ce mi s-a întâmplat, dar vad ca nu voi primi niciodata; un raspuns plauzibil.Am avut o sarcina normala, cu analizele ok, cu ecografii 2D,3D,4D.Lucrez ca învatatoare, loc de munca cu stres crescut, dar nu credeam ca ma va afecta.La 26 de saptamâni am avut o durere ciudata, a doua zi am sângerat si au început contractiile. Am ajuns la spital si mi-au oprit contractiile cu gynipral.Colul a fost scurtat la 27mm, dar închis.Am ajuns acasa, iar dupa 48 de ore iar am ajuns cu contractii la spital.Am primit o perfuzie si mai puternica timp de doua zile.Dupa ce a trecut pericolul au renuntat la perfuzie fiind foarte puternica. Seara la ora 22.00 au început contractiile, la ora 04,00 am cerut iar gynipral ca nu mai puteam de dureri, dar nu si-a mai facut efectul.La ora 06.00 am nascut o fetita frumusica, dar mica.(900 gr.).A fost dusa de urgenta la sitalul de neonatologie.Dupa doua zile am ajuns sa o vad, pâna atunci sotul meu a facut naveta între spitale. Era tare speriat, plângea.Nici nu mi-am putut imagina cum arata un copil prematur.Când am vazut-o mi s-a rupt inima.Neonatoloaga nu ne-a dat prea multe sanse de supravietuire desi respira singura 48 de ore dupa care a fost intubata pt.ca uita sa respire.Starea ei a fost critica:hemoragie cerebrala gr.IV, apnee, anemie severa, trombocite etc. Când a înplinit 14 zile (începusem sa-mi fac sperante), starea ei s-a înrautatit.Am botezat-o, iar seara a devenit îngeras.E cumplit înca si acum la 4 luni.Am dorit-o asa de mult.Am apelat la un psiholog, care ma va ajuta, voi merge si la alti medici pt.sfaturi în viitor, voi face analizele genetice, dar toate astea nu-mi vor aduce fetita înapoi.Era frumoasa, dar nu destul de puternica sa lupte.Dr. mi-a spus ca la urmatoarea sarcina voi face cerclaj si tratament antispastic înca din luna 3. Mi-e tare frica!Cu toate întâmplate cum mai pot duce o sarcina aproape pâna la termen_Simt ca numai o alta fetita îmi va umple golul acesta si imi va alina durerea.Dar cum sa fac_ Nu am nici o garantie.
Va pup cu drag, si aveti mare grija de voi si de minunile voastre!
AndreeaG

Locaţie: timisoara
Sus

Re: Am o fetita in cer

Mesajde livia pe 11 Aug 2011, ora 20:58

Andreea sunt alaturi de tine si de durerea ta pe care cu toata fiinta o simt si eu :(( .maine se implinesc 4 luni de cand mi am pierdut fetita care a fost alaturi de mine doar 6 luni :(( .i ti inteleg durerea pt ca si fetita mea a fost nascuta la 25 saptamani cu 750 gr insa cat a fost ea de luptatoare un microb luat din spital a rapuso :(( .cred ca m am intins prea mult cu povestea mea dar durerea aste atat de mare ca simt ca nu mi voi reveni niciodata.insa aici in familia EMMA vei gasi alinare..aici sunt mamici minunate care vor avea cuvinte care vor sti sa te incurajeze..care vor fi alaturi de tine ori de cate ori te vei simti singura si neinteleasa.
regret ca mai apar mamici de ingerasi......regret ca multe mamici nasc prematur si apoi au mare teama pt o urmatoare sarcina...si eu sunt la fel ...i mi doresc f tare dar....mi e tare frica... :((
sa scri numele ingerasei tale,mi as dori sa stiu cum o cheama.
O:-) frumusica zbor lin printre (*) (*) si da i putere mamicii tale si vegheaza asupra ei.multe flori @};- pt mica ingerasa @};-
livia

Locaţie: bucuresti
Sus

Mesajde ramona_s pe 11 Aug 2011, ora 20:59

Mamica Andreea, mi se rupe inima ca un alt ingeras si-a facut casuta acolo sus! Frica o traiesc si eu! Sper sa gasesti puterea in tine sa invingi teama asa cum am vazut ca au facut destule mamici aici pe forum. Sunt alaturi de suferinta ta! >:D< Iar ingerasei tale o [-o< si un buchet colorat de @};- !!
ramona_s

Locaţie: bucresti
Sus

Mesajde Angela-Ema pe 11 Aug 2011, ora 21:16

Te >:D< cu drag, Andreea! Imi pare rau ca fetita ta a plecat la cer! Imi pare rau ca esti mamica de ingeras, dar ma bucur ca ai venit aici, intre oameni care iti inteleg durerea si de la care poti sa primesti un strop de alinare. De acum inainte nu mai esti singura, suntem cu totii alaturi de tine.
Si fetita ta este alaturi de tine in fiecare zi, doar ca....altfel. Ea O:-) iti simte dragostea, te iubeste si te ocroteste de acolo de sus.

Mi-ar place sa ne spui, daca vrei, numele fetitei tale O:-) .

Pentru EA trimit acum in cer mii de @};- si (*) !
Zbor lin, Ingerasa mica, zbor lin!
Angela-Ema

Sus

Mesajde MiRo pe 11 Aug 2011, ora 21:32

>:D< suntem alaturi de tine...nu sunt cuvinte sa panseze sufletul ranit de aceasta tragedie insa aici si nu numai invatam sa mergem mai departe >:D<
MiRo

Locaţie: iasi
Sus

Mesajde AndreeaG pe 11 Aug 2011, ora 23:16

Da....va multumesc ca imi sunteti alaturi.Multi nu ma inteleg, sau cred ca mi-a trecut deja. Psiholoaga din pacate nu a fost in stare sa-mi aline durerea cu intrebarea> "si ce i intampla lumii, daca TU nu vei avea copii?"....n-am mai mers la ea. In 31 august am programare pt histeroscopie si laparoscopie.Poate aflu ceva. Oricum fapta-i consumata. Nu? Fetita mea se numea Dorka......nu mai vad tastatura...imi cer scuze....
Va pup!
AndreeaG

Sus

Mesajde corina_odolean pe 12 Aug 2011, ora 07:35

Of, draga mea, lasa-ma sa te >:D< >:D< >:D< si sa-ti fiu alaturi in aceste momente grele..
Vreau sa-ti pun un sincer " imi pare rau " ...imi pare rau ca nu ai fetita draga langa tine...imi pare rau ca esti mamica de O:-) ..imi pare rau ca ai intanlit astfel de oameni, care in loc sa ajute mai rau fac.

Aici , alaturi de noi, vei gasi intelegere, sprijin, o vorba buna si intotdeauna o calda si sincera >:D< >:D< >:D< , alaturi de noi vei putea vorbi despre fetita ta draga fara a fi criticata de catre cei din jurul tau.

Trimit catre tine cele mai frumoase ganduri, o calda >:D< , iar pentru fetita ta draga un curcubeu de @};- @};- @};- @};-
Imagine
Corina - mamica ingerasului IUSTIN si a comorii vietii mele- Bogdan
corina_odolean

Locaţie: brasov
  • YIM
Sus

Re: Dorka, fetita mea din cer

Mesajde CORINA SILVIA pe 12 Aug 2011, ora 08:59

Iti trimit cele mai calde ganduri o imbratisare plina de iubire , si ingerasei tale mii de flori !! >:D< :x
O:-) @};- @};-
Imi pare nespus de rau de pierderea suferita !!
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

Locaţie: branesti
  • YIM
Sus

Mesajde Loredana M pe 12 Aug 2011, ora 10:17

o calda si sincera >:D< si de la mine draga mamica indurerata,am citit povestea ingerasei tale Dorka si si se aseamana mult cu ingerasa noastra Alexandra aveau cam aceeasi varsta si greutate doar ca Alexandra noastra s-a nascut fara viata ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
durerea ta este atat de recenta si imi pare sincer rau pentru pierderea ta,as vrea sa te pot strange in brate si sa-ti pot alina durerea care este mare ,iti doresc multa putere si credinta draga mea iar pentru O:-) ta ii trimit un buchet mare de @};- @};- si multe (*) (*) colorate sa se joace cu ele acolo sus impreuna cu ceilalti ingerasi ai nostri'
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
aici pe acest forum poti veni de cate ori simti nevoia sa vorbesti cu si despre fetita ta din ceruri si vei fi inteleasa si intampinata cu caldura de ceilalti parinti de ingerasi.
te >:D< cu mult drag
Liliana-bunica de ingerasi David si Alexandra
DAVID 4.03.2009 ALEXANDRA NASUCA 27.1.2011 MARIA GRACE 25.04.2013
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 070&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 070&type=3
Loredana M
Moderator

Locaţie: brasov
  • YIM
Sus

Mesajde Bianca_C pe 12 Aug 2011, ora 11:23

Draga Andreea >:D<

Uite-ma aici, sa te primesc cu calda si din suflet imbratisare....spunandu-ti ca imi pare nespus de rau =(( ca a trebuit sa treci printr-o asemenea trauma si ca micuta ta Dorka este acum un ingeras a lui Dumnezeu [-(

Din pacate nimeni nu poate face nimic concret, nu ne sta in putinta sa ne aducem copilasii inapoi, sunt ai lui Dumnezeu acum si ai Cerului, insa iubirea pe care le-o vom purta toata viata ne va ajuta sa mergem mai departe, gandul ca ei sunt intr-un loc mai bun ne va da putere sa ne continuam drumul, simtindu-i langa noi la orice pas ne va intari credinta ca ingerii intr-adevar exista :x

Sunt alaturi de tine, stiu momentele prin care treci acum, iti inteleg durerea si dorul de aceea, te rog, inchide ochii pret de cateva secunde si Dorka iti va mangaia chipul intristat si sufletul plans...Ea este mereu cu tine!

Pentru O:-) inimii tale, o [-o< si @};-
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri
"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow."
........my precious child.......
Bianca_C

Sus

Mesajde marwana pe 12 Aug 2011, ora 15:11

Draga Andreea cu durere in suflet iti spun bun venit in familia parintilor de ingeri. Iti trimit o >:D< care sa iti aline durerea ce o simti acum. Regret nespus pierderea micutei tale fetite Dorka, imi pare rau ca si tu cunosti aceasta durere fara margini, durere pe care numai un parinte care isi pierde copilul o poate simti.

Stiu ca cei din jurul tau se asteapta sa treci repede peste aceasta durere crunta, se asteapta sa uiti si sa nu-ti mai fie dor. Ei nu sunt rai, doar trebuiesc ajutati sa inteleaga ceea ce simti, sa invete sa iti fie alaturi si sa respecte memoria fetitei tale Dorka. Aici vei gasi cateva articole pe care le poti trimite celor apropiati tie http://www.organizatiaemma.ro/suport/apropiati . Pe tine articolele de aici http://www.organizatiaemma.ro/suport/mame te vor ajuta sa intelegi mai bine starile prin care treci, iar din aceste articole http://www.organizatiaemma.ro/suport/tati sotul tau va invata ca este normal sa isi arate durerea, suferinta, este normal sa planga iar lacrimile sunt dovada ca este puternic nu slab.

Sunt alaturi de tine.
Zbor lin micuta ingerasa, zbor lin Dorka.
Alaturi de voi,
Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!),
mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Imagine
marwana
Moderator

Locaţie: Bucuresti
  • YIM
Sus

Mesajde maryna pe 12 Aug 2011, ora 15:43

Draga Andreea imi pare foarte rau pt pierderea ta......nu exista cuvinte care sa iti aline durerea,dar vreau sa iti trimit o >:D< calda si ingerasei tale multe @};- @};- @};- @};- si (*) (*) (*) (*) (*)
maryna

Locaţie: romania,bacau
Sus

Mesajde ingerasulGabriela pe 13 Aug 2011, ora 07:37

Andreea >:D< cu tristete iti spun bine ai venit in familia parintilor de ingeri ... Ma bucur ca ai venit aici, ma bucur ca am avut ocazia sa te indrum sa vi aici, eu ti-am scris pe DC. Ce pot sa iti spun eu despre E.M.M.A. este faptul ca aici vei invata sa traiesti zi de zi ... chiar daca cu dorul in suflet, vei invata sa accepti ce ti s-a intamplat si nu te vei simti singura. Iti doresc multa putere si sper sa fie si pentru tine acest forum colacul de salvare cum a fost si ramane pentru mine.

Zbor lin O:-) Dorka
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010
Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut
http://ingerasulgabriela.blogspot.com/
NATALIA 30.03.2012
LAURA 27.09.2014
ingerasulGabriela
Moderator

Locaţie: satu mare
  • Site web
  • YIM
Sus

Mesajde AndreeaG pe 13 Aug 2011, ora 15:55

Va multumesc din suflet si va >:D< ! Am citit forumul "Din nou insarcinata!" si mi_a umplut sufletul cu speranta. Am citit cu sufletul la gura finalul fiecareia dintre mamici si ma bucur ca lacrimile de tristete au devenit lacrimi de bucurie.
Va :*
AndreeaG

Sus

Mesajde Angela pe 15 Aug 2011, ora 09:30

Draga Andreea, te >:D< si iti spun un sincer "Imi pare rau" pentru pierderea micutei tale...
Cuvintele-s asa putine si sarace in astfele de momente.... :( ....sunt si eu mama de ingeras din ianuarie 2008 si indraznesc sa spun ca stiu cat de greu e....dar tot astfel indraznesc sa spun si ca incet incet timpul modeleaza aceasta durere si speranta apare de dincolo de lacrimi...........
Sa fii puternica, iar O:-) tale Dorka, un buchet imens de @};- si o [-o< catre Doamne Doamne sa aiba grija de sufletelul ei!
Daca vei dori sa ne cunosti, noi suntem un grup de mamici de ingerasi in Timisoara care ne intalnim de prin 2008 incoace atunci cand simtim cu toate nevoia sa ne descarcam sufletele si totodata sa ne incurajam reciproc....O sa avem urmatoarea intalnire la inceput de septembrie, cand fetele revin din concedii....Daca vrei sa faci acest pas spre noi, te asteptam cu bratele si sufletele deschise.... >:D<
Si eu sunt invatatoare si sa stii ca,desi mi-a fost f greu la inceput, tot copiii m-au ajuta sa merg mai departe! Si, inca o curiozitate.... :-? ....toate mamicile din grupul nostru de "mame de ingerasi"....au devenit intre timp si mamicile unor pui vii si sanatosi aici pe Pamant........ :x
Te >:D< si .......Doamne ajuta!
Angela, mama ingerasului Calin Gabriel si a unei minuni pe Pamant, Octavian Andrei
Angela

Locaţie: TIMISOARA, ROMANIA
Sus

Mesajde corina_andrusca pe 15 Aug 2011, ora 14:19

ANDREEA >:D< :* IN PRIMUL RIND IMI PARE SINCER NESPUS DE RAU PT PIERDEREA FETITEI TELE DORKA :(( .......
IN AL DOILEA RIND TE INTIMPIN >:D< SI CU BRATELE CALDE SI LARG DESKISE URINDU-TI ACEST CIUDAT ** BINE-AI VENIT ** IN FAMILIA EMMA, FAM. PARINTILOR DE INGERI.....
CE POT EU SA-TI SPUN NO SA-TI ALINE DUREREA SI NICI NO SA-TI ADUCA PRINTESA INAPOI, DAR TE ASIGUR CA AICI, IN ACEST LOC, IN ACEASTA MAAAAAARE FAM VEI GASI IN PRIMUL RIND INTELEGERE, CALDURA, PRIETENIE, EMPATIE, DRAGOSTE SI MULTE SUFLETE CARE AU IN COMUN CU TN '''ACEEAS DURERE'''' CA A TA, ACELAS DOR, ACELEAS INTREBARI FARA RASPUNS.....DAR SI '''PUTEREA DE A ACCEPTA CEEA CE NU PUTEM SKIMBA, CURAJUL DE A SKIMBA CEEA CE NE STA IN PUTINTA SI INTELEPCIUNEA DE A FACE DIFERENTA INTRE ELE '''
SI EU SUNT O MAMA A DOI INGERASI IN CER UNUL ANDREI CARE A DEVENIT INGERAS LA NUMAI 9-LUNI-9-ZILE-11-ORE-20- MINUTE DE VIATA PE PAMINT :(( , IAR CELALALT UN BEBE MIK NECUNOSCUT DE 10-SAPTAMINI =((
A FOST FFFFFF GREU, DAR NU IMPOSIBIL SA TRECEM PRIN ASTA, SI APOI SA INVATAM SA ACCEPTAM SI SA TRAIM CU-ACEASTA IMENSA DURERE NESFIRSITA A PIERDERII LUI ANDREI SI CU ACEST DOR FARA MARGINI....
DOMNUL SI INGERASA VOASTRA DORKA SA VA AJUTE SA GASITI LINISTE, PUTERE SI ALINARE IN SEMNELE TRIMISE DE EA CA INGERAS.....EU VA DORESC MULTA SANATATE SI CIT DE CURIND VENIREA UNUI ALT COPILAS SANATOS SI PUTERNIC CARE SA VA MAI ALINE PUTIN DORUL SI DUREREA DE DORKA......
PT MICUTA PRINTESA DIN CERURI, DORKA MULTA :x :* [-o< *-:) VESNICA *-:) UN COSULET CU (*) COLORATE SI MILIOANE DE @};- @};- ALBI SI PARFUMATI PRECUM SUFLETELUL EI......SOMN USOR SI ZBOR LIN PRINTESA A CERULUI
'''''''Corina , mama ingerasului ANDREI NANU , a unui pui fff mik nenascut , si-a unei minunate fetite aici pe pamint, ANDREA MARIA '''''''
corina_andrusca

Locaţie: TG-JIU, GORJ
Sus

Mesajde AndreeaG pe 15 Aug 2011, ora 14:50

Va >:D< dragele mele prietene. Draga Corina, iti multumesc ca ma incurajezi.Am atata nevoie de incurajare! Si eu am avut o prima sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani, terminata cu chiuretaj in aprilie anul trecut (am crezut ca inca o suferinta ca aceea nu voi avea, dar m-am inselat amarnic), iar fetita mea a plecat tot in aprilie anul acesta chiar de aniversarea cununiei noastre.
Draga Angela, iti multumesc ca mi-ai scris! In mai am primit deja nr.tau de telefon de la o prietena, dar sincer inca nu am avut curaj.....poate in septembrie....
Draga mea printesa....te iubesc mult! Am fost la cimitir.Ma doare sufletul, ca nici acolo nu pot sa plang, fiindca si bunica ta e cu mine. Ai multe flori frumoase.Iti trimit si azi multe @};- sa ti le prinzi in par.Ai grija de tine!
AndreeaG

Sus

Mesajde livia pe 15 Aug 2011, ora 15:51

>:D< Andreea....sigur Dorka este f frumoasa cu florile trimise de tine prinse in par si eu o sa i trimit multe (*) sa le aseze langa floricele si sa i dea si printesei mele Ayana din ele pt a fi cele mai cochete ingerase.te pup :*
livia

Sus

Mesajde ramona_s pe 15 Aug 2011, ora 20:46

O >:D< calda Andreea! Multumesc mult pentru incurajari! Ai dreptate va trebui sa ne revenim ....sa invatam sa traim cu durerea intr-un fel sau altul! ~X(
Pentru Dorka, numai norisori pufosi, sa aibe un somnic usor!!!! [-o< [-o< [-o<
ramona_s

Locaţie: bucresti
Sus

Următorul

Scrie un răspuns
83 mesaje • Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Web Design Essence | phpBB | phpBB.ro