Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Grupuri de suport ‹ Pentru Mamele de Ingeri
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Ingerasul meu s-a dus la Dumnezeu...

Despre si pentru ingerasii lor
Scrie un răspuns
46 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3

Ingerasul meu s-a dus la Dumnezeu...

Mesajde Andrreeea pe 18 Iul 2011, ora 10:31

In urma cu nici o saptamana mergeam la o clinica privata pentru a-l mai vedea pe bebe in burtica , aveam 38 de saptamani, eram pe ultima suta de metri...ne pregateam de iesit in lume...trecuse o saptamana de cand nu ne mai vazusem , respectiv data de 2 iulie 2011...
Vestea a venit ca un soc , eram atat de fericiti eu si sotul meu ca se apropie momentul ...
dar...inimioara lui bebe nu mai batea...am fost trimisi imediat la urgenta , eu tot speram ca aparatul sa fi avut o defectiune ceva si totul sa fie in regula.In urgenta am asteptat vreo 10-15 min sa ni se faca formele , cele mai lungi minute din viata mea ,gandul meu era ca se va putea face ceva si bebe se va naste in acea zi...bine ,sanatos...mintea incepuse sa o ia razna , refuzam sa cred ca este real ce mi se intampla....ma ciupeam sa ma trezesc din acel cosmar...Nu s-a mai putut face nimic ,decat sa asteptam ,doctorii imi spuneau ca prioritatea lor sunt eu...si tot timpul aceleasi clisee ,'' ca sunt tanara , viata merge inainte , voi mai avea si alti bebei''...Nici acum nu stim ce s-a intamplat defapt , dupa 8 zile de chin , in conditiile in care in cele 38 de saptamani nu au fost probleme , cel putin nesemnalate de medic, toate erau bune si frumoase si noi il asetptam pe Luca Andrei...Medicii au ridicat din umerii uimiti de dosarelul plin de investigatii , n ecografii , dublu test , triplu test...ca si completare ,din pct lor de vedere , statistic vorbind sunt 1 caz la 5000 , si cel mai probabil ar fi fost o tromboza , in conditiile in care nu am avut nici o problema cu o sapt in urma , m-am simtit perfect , si cel mai dureros ...am confundat contractiile cu miscarile lui...ultima la 5 dimineata , sambata 9 iulie...in ziua in care am mers la ecograf...bebele nu se intorsese cu caputzul in jos , discutasem cu medicul de cezariana...
Am fost internata intr-un salon cu 2 paturi la reanimare impreuna cu o doamna insarcinata in 6 luni cu probleme, de 3 ori pe zi era ascultata la ecograf ,am rugat-o si eu pe asistenta sa ma asculte la ecograf tot sperand la o minune , la o bataie de inimioara...insa ...NIMIC...LINISTE,doar durere , multa durere...
Duminica . 10 iulie , ora 12.20 , dupa 3 ore de durere , ajutata de ingeras , am nascut natural un baietel , Luca Andrei de 2,900...insa....fara sa ii bata inmioara, iubitu lu mama , el mi-a dat putere, el m-a ajutat de acolo de sus, numai la el m-am gandit tot timpul...Dupa durere , f multa durere , numai durere...
Medicul care ne-a supravegheat de la 6 saptamani ne-a parasit , cu toate ca fusese de acord sa ne asiste la nastere , indiferent de ora si de zi ,a dat bir cu fugitii...
Abia dupa ce am nascut , l-am vazut pe bebe infasurat cu cordonul de 2 ori in jurul gatului, lucru de care nu stiam , nu fusesem anuntati...toate erau bune si frumoase , noi il asteptam ...
Nu am vrut sa lasam lucrurile in mana celor din spital , am angajat un expert extern pt a asista la necropsie , pt a afla exact ce s-a intamplat, pt linistea noastra , pt sufletelul lui , ca mami si tati au facut tot ce le sta in putinta sa afle adevarul intr-un sistem de sanatate distrus de lipsuri si de incompetenta... ce s-a intamplat cu noi pt ei era ceva normal , chiar al 3 caz in aceea saptamana...diagnosticul fusese puse deja , TROMBOZA , un cheag de sange , neoficial , chiar din data de 9 iulie , cand am ajuns la spital...(din 9 iulie pana pe 11 iulie , mereu auzeam plasete de bebe , orice sunet din natura , ciripit de pasari, mieunat de pisic , zi si noapte le auzeam ca plansete de bebe)...
Viata nu are pret , viata merge inainte , dar nu la fel ....Adevarat , suntem tineri , dar ....de ce ????Doctorul care ne-a supravegheat pe sarcina , ca si consolare , sau culpa a lui ne-a zis ca dc faceam cezariana la 37 exista riscul sa nu supravietuiasca , dar exista totodata sansa sa traiasca , cat de mica , nu conta ...era sansa lui bebe, era decizia noastra...Nu am fost lasati sa putem lua aceasta decizie , nu am fost instiintati de eventuale riscuri ...nu ...nu ...si nu... :((
Andrreeea

Locaţie: craiova
Sus

Re: Ingerasul meu s-a dus la Dumnezeu...

Mesajde gabi27 pe 18 Iul 2011, ora 11:12

Draga mea,

stiu ca nimic nu te poate acum linisti....am trecut si eu prin clipe de cosmar in 4 iulie cand copilasul meu adus pe luma la 30 de saptamani a trait doar 5 zzile. Inca nu pot scrie despre asta pe forum....mi-e frica de cat as plange din nou......si nu mai am lacrimi

La fel ca tine m-am bazat f mult pe parerea unui singur medic....incompetent intr-o climica privata la fel de incompetenta....am gresit....cand am ajuns la spitalul de stat era prea tarziu.......placenta era desprinsa

Trebuie sa fii tare........sa nu uiti dar sa mergi mai departe.........cand veti fi pregatiti
Cateodata ma intreb de ce noi? Muncim, suntem oameni modesti, milosi, ajutam,.....si totusi Dzeu a hotarat sa nu ne bucuram de copilasul nostru si nici voi de al vostru.

Eu simt ca ma va ajuta pt linistea mea sufleteasca.........mai mult sa nu pateasca si alte mame ca mine, sa incep niste demersuri cum ar fi o plangere la Colegiul Medicilor apoi la parchet.............stiu ca sistemul e corupt dar acum sunt mult prea suparata pe un dr mult prea incompetent...

Sunt alaturi de tine, plangi atat cat poti....si gandeste-te daca ajuta la ceva, ca nu esti singura. Te imbratisez si ma rog si pentru ingerasul tau.

Gabi
gabi27

Locaţie: timisoara
Sus

Mesajde corina_odolean pe 18 Iul 2011, ora 11:13

Of, draga mea...imi pare atat de rau...imi pare atata de rau pentru tot necazul si toata durerea prin care treci...
Imi pare rau ca nu-ti tii puiul in brate..imi pare rau ca si tu cunosti acesta mare durere..

Este greu, stim asta, dar noi aici echipa E.M.M.A , te primim cu bratele deschise si te >:D< >:D< >:D< , tareee, sperand ca >:D< noastra sa-ti faca bine, sa-ti mai aline un pic dorul de puiutul tau drag..

Aici , alaturi de noi, vei invata sa treci in viata cu durerea in suflet...treptat..treptat vei reusi...
Vei gasi aici sprijinul de care ai atata nevoie pentru ca noi toate am trecut prin asta si te intelegem..stim prin ce treci... >:D<

Pentru inceput eu iti recomand sa citesti urmatoarele articole: http://www.organizatiaemma.ro/suport/mame ( pentru tine ), http://www.organizatiaemma.ro/suport/tati ( pentru sotuil tau caci si el sufera ) si pentru cei apropiati pentru a intelege prin ceea ce treci si cum trebuie sa se comporte cu voi http://www.organizatiaemma.ro/suport/apropiati

Eu te >:D< >:D< >:D< inca o data si iti spun ca nu esti singura...noi suntem aici pentru tine si alaturi de tine ...

Luca Andrei...zbor lin in Imparatia Cerurilor, *-:) vesnica si mii de (*) (*) (*) colorate..
>:D< :x :*
Imagine
Corina - mamica ingerasului IUSTIN si a comorii vietii mele- Bogdan
corina_odolean

Locaţie: brasov
  • YIM
Sus

Mesajde ingerasulGabriela pe 18 Iul 2011, ora 11:17

Andreea >:D< in primul rand am sa iti spun ca regret nespus pierderea micutului Luca Andrei regret nespus ca ati devenit parinti de inger ... regret ca ne cunoastem in aceste circumstante, insa ma bucur ca ne-ai gasit si iti spun bun venit in familia parintilor de ingeri, din partea intregii echipe E.M.M.A.

Regret din tot sufletul ca puiul vostru drag a devenit ingeras ... sunt convinsa ca in sufletul vostru exista multe intrebari fara raspuns ... Poate nici noi ... nici medicii nu va vom putea raspunde dar avem speranta ca in timp veti gasi cauza asa incat drama prin care treceti acum sa nu se mai repete. Cauzele pot fi multiple insa una din cauzele decesului intrauterin este Trombofilia, o problema de coagulare a sangelului care favorizeaza creearea cheagurilor care optureaza hrana si oxigenul care merg la bebe sau prin desprinderea placentei. E foarte adevarat ca nu este singura cauza din pacate multe altele pot fi cauzele ...

Sper sa fie si pentru tine familia E.M.M.A. colacul de salvare cum a fost pentru mine si pentru alte mamici. Multa putere si nu uita ca noi iti suntem alaturi, iar O:-) Luca Andrei va este alaturi mereu.

Zbor lin O:-) Luca Andrei, zbor lin printre (*) lucitoare.
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010
Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut
http://ingerasulgabriela.blogspot.com/
NATALIA 30.03.2012
LAURA 27.09.2014
ingerasulGabriela
Moderator

Locaţie: satu mare
  • Site web
  • YIM
Sus

Mesajde marwana pe 18 Iul 2011, ora 11:34

Andreea draga mamica, te >:D< cu toata puterea, regret enorm pierderea ingerasului Luca Andrei. Imi pare atat de rau ca simti aceasta tristete fara margini, aceasta durere intensa, imi pare rau ca esti mamica de ingeras.

Iti spun bun venit in familia E.M.M.A, familia parintilor de ingeri. Iti inteleg framantarile. Aici sigur vei gasi un picut de putere si multa alinare, cei de aici inteleg atat de bine durerea ta.
Am invatat sa respectam durerea fiecarei mamici si sa nu o incurajam cu fraze celebre : ''esti tanara mai faci altul, nu mai plange...., poate ca a fost mai bine asa'', din pacate cei din jurul parintilor de ingeri nu stiu cat doare, nu stiu ce sa spuna.

Cand eu am trecut prin aceasta crunta durere aveam senzatia ca nimeni niciodata nu a mai simtit ca mine si ca pe mine ma doare mai mult decat pe oricine a mai experimentat pierderea copilului, asa ca acum imi imaginez ce este in inima ta, imi imaginez ca doare tare, tare cum nu a durut niciodata. Pe mine m-au ajutat mult articolele de pe site.

Sunt alaturi de tine mereu.
Ingerasului Luca Andrei ii spun zbor lin [-o< O:-) @};-
Alaturi de voi,
Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!),
mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Imagine
marwana
Moderator

Locaţie: Bucuresti
  • YIM
Sus

Mesajde Micki pe 18 Iul 2011, ora 12:40

Andreea, da-mi voie sa te imbratisez >:D< si sa-ti spun ca imi pare tare rau ca treci prin aceasta suferinta...... :(

si eu sunt mamica ingerasului Vladut, s- a nascut cu o malformatie la inima si nu a trait decat o zi ( 5 mai 2011 - 6 mai 2011)......s-a nascut la 36 de saptamani.....era un baietel frumos dar din pacate prea bolnavior .

te inteleg prin ce treci.....durerea e f mare.....iar viata e cu totul alta de acum.......
este f greu sa accepti ca Luca e ingeras, e greu sa mergi inainte......si mereu te intrebi ce ce ?

eu inca n-am depasit starile amestecate , inca plang in fiecare zi iar gandurile ma macina.....e o lupta grea, prea grea dar intr-un fel , pt ingerasii nostri.....trebuie sa ne linistim......sunt sigura ca ei ne vor ajuta si ne vor indruma sa gasim calea cea dreapta, sa acceptam ca ei sunt intr-o lume mai buna......

Roaga-te la Maica Domnului si la ingerasul tau sa iti dea putere.......

pt Luca mii de stelute colorate (*) (*) (*) (*) (*) , luminita vesnica *-:) *-:) *-:) si multe floricele @};- @};- @};- @};-
Nu te-am tinut in brate , dar te simtim
Nu ne-ai vorbit dar te auzim
Nu te-am cunoscut dar TE IUBIM!
Micki

Locaţie: Romania
Sus

Mesajde oanadrg pe 18 Iul 2011, ora 13:34

Doamne Andreea ce rau imi pare :(( =((
Ingerasul tau Luca Andrei a plecat la cer din aceeasi problema ca si al meu....tot Luca Andrei....a trombozeleor
Sunt langa tine draga mea cu inima si sufletul....sunt din Craiova daca vrei poti sa ma contactezi si am sa fiu langa tine
Aici pe forum ai sa gasesti alinare ai sa inveti ca durerea e suportabila daca o imparti cu altii
Suntem in Craiova o mana de mame de ingeri care iti vom fi aproape si fizic cand vei avea nevoie

Mereu vor fi intrebari fara raspuns ...ce stiu eu este ca aici am gasit suportul de care aveam nevoie acum un an si ca aici am invat sa zambesc chiar daca am sufletul =((
te >:D<
O parte din mine traieste dincolo de nori
mereu te vom iubi Luca
oanadrg

• YIM
Sus

Mesajde salhiuta pe 18 Iul 2011, ora 22:53

Draga mea , durerea este profunda mai ales ca si tu ca si mine si ca si multe mamici de aici ai plecat acasa cu bratele goale si cu sufletul pustiit pe vecie din cauza neglijentei unui medic si din cauza unui sistem sanitar incompetent.Pe Paul al meu , un bebelus mare , l-a scos pe bucati...hemoragie cerebrala , hepatosplinomegalie, dubla fractura de clavicula si 9 infarturi in primele 24 ore sunt doar cateva din traumele pe care le-a dobandit bebelasul meu din cauza neglijentei.Si cu toate astea , vointa lui si dragostea de viata l-au facut sa lupte 4 luni chiar daca nervul optic era distrus si nu mi-a vazut niciodata chipul. E tara in care traim , in care cuvantul "viata " nu inseamna mai nimic , iar un pacient este de fapt o marfa , o sursa de venit.
Te inbratisez si ingerilor nostri numai flori si macar acolo printre stelute sa ne simta iubirea fara durere.
http://nshrine.com/shrine/PAUL__ingerasul_meu_mic - aprinde o lumanare in memoria lui Paul
salhiuta

• YIM
Sus

Mesajde georgeta74 pe 19 Iul 2011, ora 10:02

Offfff, Andreea.
Intotdeauna cuvintele sunt insuficiente pentru a consola durerea unei mame care si-a pierdut puiul. Si totusi vei vedea ca pot aduce alinare, vei invata aici, in marea noastra familie ca durerea poate fi suportata mai usor atunci cand iti este alaturi cineva care a cunoscut aceeasi durere.

Zbor lin Luca Andrei. @};- (*) [-o<
georgeta74

Locaţie: targoviste
Sus

Mesajde MIHAELA 76 pe 19 Iul 2011, ora 18:08

Ca si Oana iti spun si eu ca oricand ai nevoie suntem, aici aproape, tel meu este pe forum la evenimente, suna atunci cand nu mai poti si te vom sprijini, cere ajutor atunci cand crezi ca nimic nu are sns si vom incerca impreuna sa gasim calea.
>:D< >:D< >:D< >:D< >:D< >:D<
Mihaela,- mamica lui ANDREI - viata, sufletul si tot ce inseamna mai frumos si pur si a doi Pui mici, plecati mult prea devreme;
- mamica lui Christian - o minune blonda cu ochi albastrii care ne parfumeaza viata aici pe pamant.
MIHAELA 76

Locaţie: Maglavit - Dolj
Sus

Mesajde livia pe 19 Iul 2011, ora 21:45

>:D< pt mamica de inger LUCA Andrei.....cuvite multe de alinare pt tine nu sunt doar vreaU SA TI SPUN ca sunt alaturi de tine cu sufletul si ca i ti inteleg durerea si ca oricand vei dori sa vorbim o putem face si ma voi ruga pt linistea ta si a O:-) tauImaginelumina pt micul ingeras [-o<
livia

Locaţie: bucuresti
Sus

Mesajde Angela-Ema pe 19 Iul 2011, ora 22:36

Te >:D< strans, Andreea! Imi pare rau ca puiutul tau Luca Andrei este acum ingeras si a plecat la Dumnezeu.....imi pare rau ca trebuie sa te lupti si tu cu durerea cumplita a pierderii....imi pare rau!
As fi vrut sa ne cunoastem in alte circumstante, dar ma bucur ca ti-ai facut curaj sa ne spui povestea O:-) tau.
Iti spun bine ai venit in familia E.M.M.A.. Aici iti intelegem cu totii durerea si suntem alaturi de tine. Sa-ti dea DD putere si sa nu uiti ca nu esti singura, ca suntem aici pentru tine, in fiecare zi.
Am impletit o cununa de (*) pentru O:-) Luca Andrei.
Zbor lin, O:-) frumos al cerului!
Angela-Ema

Locaţie: bucuresti
Sus

Mesajde oanadrg pe 21 Iul 2011, ora 19:14

Suntem alaturi de tine

Luca adu=i mamicii tale alinare...zbor lin inger mic
mereu te vom iubi Luca
oanadrg

• YIM
Sus

Mesajde salhiuta pe 31 Iul 2011, ora 01:23

Am auzit undeva o poveste pe care as vrea sa ti-o scriu, nu stiu daca este adevarata sau nu dar pe mine m- impresionat.
In religia iudaica se zice ca atunci cand o femeie trebuie sa nasca DD merge in rai unde exista o camera plina cu suflete si trimite un suflet puiului care trebuie sa vina pe lume. Cateodata camera sufletelor se goleste si aunci DD alege pe cel mai frumos si deosebit copilas ce trebuie sa vina pe lume si-l face inger si o data cu venirea lui in rai si camera sufletelor se umple.
Deci copii nistri sunt cei mai deosebiti copii , o data ca-i face DD ingeri si a doua oara ca ei aduc sufletele pentru ceilalti copii.
Te >:D< si multe [-o< pentru ingerasul tau deosebit.
http://nshrine.com/shrine/PAUL__ingerasul_meu_mic - aprinde o lumanare in memoria lui Paul
salhiuta

• YIM
Sus

Mesajde cristina_iancu pe 5 Sep 2011, ora 22:50

Luca Andrei are creata o pagina cu povestioara lui si un balonas alb cu numele sau scris pe el http://www.organizatiaemma.ro/node/837

@};- @};- @};- @};- @};-
Imagine
Mămica îngeraşului fluturaş Denisa Georgiana şi a micuţei Eliza Ana-Maria
Desene pentru un îngeraş: http://dennyg.daportfolio.com/
cristina_iancu

Locaţie: Bucuresti
Sus

Mesajde oanadrg pe 11 Sep 2011, ora 21:26

Andreea te >:D< draga mea
As vrea sa mai stim de tine. As vrea sa sti ca durerea daca vorbesti despre ea e mai usor de suportat.
Luca fi alaturi de mama ta
mereu te vom iubi Luca
oanadrg

• YIM
Sus

Mesajde oanadrg pe 22 Sep 2011, ora 15:58

Andreea Imagine

Sper ca esti bine si ca ai invatat sa traiesti cu durerea din sufletul tau
te >:D<
mereu te vom iubi Luca
oanadrg

• YIM
Sus

Mesajde mady pe 24 Sep 2011, ora 10:41

Fie ca iubirea sa devina mai puternica decat suferinta :x ....si astfel sa putem trecem mai usor peste suferinta si incercarile vietii

Fie ca Luca Andrei...sa iti trimita multe lucruri minunate..si fie ca ele sa-ti mai lumineze viata :)

Fie ca Bunul Dumnezeu..sa fie mereu langa tine si sa te ajute,sa-ti aline si sa-ti stearga lacrimile ..chiar si atunci cand te simti a nimanui @};-

Fie ca ..sa ai putere suficienta ..atat cat sa poti supravetui si sa poti spera mai departe ptr un orizont insorit %%- :x

Sufletel divin..de vei putea ,te rog sa vii la mami in vis ,sa-i spui cat de mult o iubesti si ca niciodata nu vei parasi..chiar si asa din ceruri.. [-o<
Pentru tine azi am pregatit un cer presarat cu multe stelute colorate care sa-ti lumineze calea si un buchetel de trandfiri..firav..ca tine (*)

Scumpa mea..Dumnezeu sa te vegheze si sa-ti dea ceea ce crezi ca te ajuta cel mai mult

Te imbratisez cu drag >:D<

Imagine
mady

Locaţie: chitila
Sus

Mesajde oanadrg pe 30 Noi 2011, ora 19:14

Imagine
La multi ani Andreea!

M-am tot gandit la tine...sper si ma rog cerului ca esti bine si ca linistea sa se asterne in sufletul tau
mereu te vom iubi Luca
oanadrg

• YIM
Sus

Următorul

Scrie un răspuns
46 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Web Design Essence | phpBB | phpBB.ro