M-am gindit sa deschid acest subiect pentru ca am observat in majoritatea cazurilor ca exista un decalaj intre modul nostru de a trai aceasta durere a pierderii copilului, si cel al taticilor.
Spuneti-mi si voi in ce masura ati reusit sa comunicati cu sotii vosti, daca va inteleg durerea, daca vorbesc la fel de mult despre puiutii vostri.
Sotul meu a fost alaturi de mine din primul moment, si m-a sustinut si m-a ajutat enorm. Am inteles insa destul de repede ca pentru el aceasta pierdere are oarecum alta semnificatie. Pentru ei, pentru tatici, copii lor sosesc atunci cind se nasc... Abia atunci realizeaza cu adevarat ce inseamna sa ai un copil, cind il tin in brate pentru prima oara. Noi mamele in schimb, sintem mame din prima clipa - de la acel test pozitiv, pe toata durata sarcinii, incepem sa construim acea relatie unica cu copilul nostru.
Deci e absolut normal ca noi sa traim durerea altfel, sa plingem mai mult (sintem femei doar

Si ca sa ne putem lua ramas bun de la ingerasii nostri, noi mamele avem nevoia sa ii facem sa existe putin, macar in acest mediu virtual, vorbind despre ei.
Sper sa nu ma intelegeti gresit. Nu vreau nicidecum sa spun ca tatii nu sufera, ca nu le este la fel de greu, ci doar ca au un alt mod de a trai acest doliu.
Poate vor veni si niste tatici sa ne spuna ce simt, cum reusesc ei sa supravietuiasca unei astfel de dureri, si cum incearca sa isi ajute sotiile...
Numai bine,