As vrea sa va povestesc despre ingerasul meu Adrian Alexandru.

Offf. Ma numesc Betty...de fapt, Bettina, insa pentru voi cei aproape de sufletul meu o sa fiu Betty. Am 26 de ani, curand implinesc 27. Sunt cadru militar in prezent, insa cu ceva timp in urma am fost asistent medical generalist, si am lucrat la un centru de paleatie (ingrijirea persoanelor cu cancer, in faza terminala)...si timp de 3 ani am fost voluntar S.M.U.R.D.
Inainte cu cateva zile de Craciun am avut cateva simpome de sarcina, sustinute fiind si de lipsa menstruatiei. Vreau sa fac o paranteza, daca-mi permiteti...unde locuiesc, zilnic sunt cel putin 5-6 prieteni daca nu chiar 20, printre care era si prietena mea Bia gravida pe atunci in luna a 8-a). Toti in perioada Craciunului faceau glume, ca se mareste marea noastra "familie". Si am primit cadouri, doar lucruri pentru bebelusi. In data de 31 decembrie, pe cand faceam pregatirile de revelion, mi-am facut cel de al 3-lea test si a aparut minunea...cele 2 liniute magice. Nu va pot exprima in cuvinte bucuria generala din casa noastra in acea noapte. Vorbeam cu Bia, ne faceam planuri, sa iesim al plimbare cu sufletelele noastre, imi spunea de sentimente ce o sa le am peste un timp...multe si multe povesti si clisee impreuna cu sufletelul meu.
Pe data de 3 Ianuarie, pe la ameaza, cand mai toti erau din nou pe la noi, ma simteam forte rau...iar unul dintre cei mai buni prieteni, care este medic a decis sa mearga cu mine la urgenta sa vedem despre ce este vorba.
Mi-a facut ecografie si mi-am vazut ingerasul

Era mic, era acolo, era bine, l-am atins, i-am vorbit...

Am venit acasa, usurata fiind de ideea ca poate fi ceva in neregula cu sufletelul meu. Am zis ca mai astept pana pe data de 5 Ianuarie sa se intoarca in tara medicul meu. Dar nu era zi lasata de al Dumnezeu sa nu am simt rau, dureri de cap, senzatii subtile de greata...

Pe 5 Ianuarie, de dimineata am fost la lucru, dar starea mea era parca din ce in ce mai rea...am cerut sa fiu lasata acasa...ceea ce s-a si intamplat.
Am ajuns acasa si de aici cosmarul!

La ora 12 am observat o usoara sangerare, iar la 13 am plecat urgent la ginecologie. Doamna doctor mi-a spus in urma consultatiei si a ecografiei ca sunt cu iminenta de avort. M-a trimis de urgenta la spital pentru internare, in speranta ca sarcina va mai putea fi salvata. In drum spre spital am simtit ca mor, ac ceva din mine se rupe, nu doar fizic, ci si sufletesc...pana la spital am suferit avort spontan. Medicul de garda, mi-a confirmat aceasta, sub diagnosticul de "avort incomplet efectuat la II luni" si mi-a explicat necesitatea efectuarii unui chiuretaj.

La orele 19,30 eram in sala de tratament. Nu vreau sa si nicic nu pot sa exprim ce am trait.

Am ramas internata pana pe 7 ianuarie. Timp in care, nici unul dintre cadrele medicale nu s-au uitat la mine, si nu mi-a explicat ce s-a intamplat sau ce va urma de acum in colo. In ziua externarii am avut o alta lovitura, pe langa pierderea ingeasului meu...am auzit un "discurs" care va ramane mereu intiparit in mintea mea

Acum sunt acasa, nu sunt prea bine nici fizic, nici sufleteste...insa am sufletul impacat ca ingerasul meu e sus intre ingeri. Cu ajutorul uni prieten apropiat, am reusit sa ii fac o slujba ingerasului meu, iar preotul m-a ajutat sa-i dau un nume...

Acum nu imi mai ramane decat sa va multumesc pentru ca m-ati ascultat, ca mi-ati permis sa-mi descarc sufletul, si sa il rog pe Bunul Dumnezeu sa ne aline sufletele si sa aseze sufletele ingerasilor nostrii acolo unde dreptii se odihnesc.
Va pup, cu mii de multumiri si respect. Betty