Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Generale
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Conferinta MISS - Phoenix, Arizona

Discutii care nu se incadreaza in nici o categorie
Scrie un răspuns
7 mesaje • Pagina 1 din 1

Conferinta MISS - Phoenix, Arizona

Mesajde Bianca pe 12 Oct 2008, ora 01:12

O >:D< calda, pentru mamici si..tatici ;) !

V-am promis ca va voi povesti despre Conferinta organizata de Fundatia MISS din SUA, la care am participat de curand, asa ca iata:

A fost o experienta absolut coplesitoare, datorita incarcaturii emotionale uriase, creata de prezenta a catorva sute de persoane, venite pentru a cauta ajutor si/sau pentru a invata cum sa ajute, parintii care sufera in urma pierderii unui copil! Am auzit cateva povesti absolut cutremuratoare, care m-au facut, pentru un moment sa gandesc ca eu duc o Cruce mult mai usoara si sa fiu recunoscatoare pentru asta (ceea ce, ma face sa spun acum ca acel moment a reprezentat inca un pas spre vindecare!)

Chiar vreau sa va impartasesc cateva dintre povestile astea...poate va va ajuta si pe voi....:

A fost acolo un tata, a carei sotie, a angajat niste ucigasi sa-i omoare pe el si pe baietelul lor de 4 ani...tatal a scapat dar baietelul a fost dus in desert si impuscat in ceafa!!!!!!!; a fost un tata care, din neatentie si-a uitat in masina, fetita in varsta de o luna, care a murit din cauza caldurii, el chinuindu-se de atunci, sa supravietuiasca gandului ca si-a omorat, chiar si din imprudenta :-o , propriul copil ; a fost o mama care ne-a vorbit despre drama ei absolut cutremuratoare: i-au murit...tineti-va bine...8 copii (din noua)! Primul nascut fara viata, ceilalti fie de moarte subita, anevrism, pneumonie, accident de masina, 11 septembrie...Pe ultimul, l-a ingropat anul trecut....mama respectiva supravietuind doua tipuri de cancer si fiind acum pe cale sa orbeasca...Nu-i asa ca am dreptate cand spun ca am o Cruce mai usoara ?!?.....
Nu are rost sa va mai spun cat am plans zilele alea...a fost tare greu dar...tare bine...inca o dovada a faptului ca plansul si vorbitul, ajuta si chiar vindeca.....

Timp de 4 zile, de la 9 dimineata, pana la 9 seara (cu o pauza de pranz) am participat la mai multe seminarii, care se desfasurau concomitent, in 4 sali diferite! Imi pare rau ca eram nevoita sa aleg intre seminarii...dar am reusit totusi sa aflu multe lucruri noi, care ma vor ajuta la organizare, astfel incat si EMMA sa ajunga, la fel de mare si de puternica, cum a ajuns si MISS :x . E adevarat ca MISS exista de 12 ani si s-a format deja o mica armata de voluntari, care ajuta la desfasurarea activitatii fundatiei, dar e dovada vie ca SE POATE! Desi Joanne Cacciatore, fondatoarea MISS, este micuta de statura, are o energie debordanda cu care sper sa ma...molipseasca si pe mine ;) ! Le sunt recunoscatoare: ei si fetitei ei, Cheyenne, pentru ceea ce m-au ajutat sa devin...si sper sa deveniti si voi, dragele mele mamici si dragii mei tatici, de ingeri :x ..................

Daca vrei sa va faceti o idee despre programul pe care l-am avut, intrati pe:
http://www.missfoundation.org/conference/agenda2008.php

De asemenea, daca vreti sa vedeti poze facute pe parcursul celor 4 zile, intrati pe:
http://www.missfoundation.org/gallery/ (printre ele sunt cateva fotografii personale pe care i le-am trimis lui Joanne, dar pentru ca le-a afisat pe situl oficial, trebuie sa va spun ca au fost facute facute la Sedona/ Cathedral Rock si la Grand Canyon, unde am ajuns in penultima zi, cu 15 minute inainte de apusul soarelui.Fiind o ocazie unica, am facut un (mare) efort, am mai mobilizat inca trei mamici si am condus 5 ore "in forta", pentru a prinde Grand Canyon, pe lumina! A fost extrem de obositor, dar a meritat cu prisosinta !!! )

Au participat parinti de ingeri (da, da...erau si tatici pe acolo =D> !!!) dar si psihologi, ginecologi, neonatologi, terapeuti, asistente medicale, moase si persoane dornice sa invete cum sa ajute parintii de ingeri! Erau veniti de prin toate colturile Americii, din Mexic, Noua Zeelanda, din Australia, din Franta, din Olanda si din...Romania ;) Se minunau de prezenta mea acolo, de parca venisem de pe luna ...defapt cam asa , ma si simteam din cauza diferentei mari de fus orar ....

Urmeaza sa primesc un film extrem de emotionant facut despre o mamica de inger, urmarita in toate etapele, de cand fetita ei s-a nascut fara viata:...cum a primit vestea, cum a ingrijit asistenta fetita- de parca era un bebelus care dormea, cum si-a luat mama 'la revedere' de la fetita ei, cum a fost asistata mama respectiva de un psiholog, in toate aceste momente...intamplate acum ...20 de ani! Voi arata acest film cadrelor noastre medicale si preotilor, pentru a intelege mai bine durerea acestor mame si nevoile acestora de compasiune; creearea unui ritual de despartire; consilierea psihologica....

Si mai urmeaza sa primesc inca un filmulet impresionant, facut de o mamica de inger, din Noua Zeelanda, care afland ca bebelusul ,suferind de anencefalie, va muri la scurt timp dupa nastere,a hotarat sa ii faca cea mai frumoasa mica viata posibila, desi nu stia cat va trai!!!! Desi nu era niciun risc pentru ea sa nasca natural, a facut cezariana, de teama ca baietelul ei sa nu moara in timpul travaliului si sa nu apuce sa-l tina viu, in brate; a chemat familia si prietenii (au venit vreo 40 de persoane), i-a luat amprentele de la manute si picioruse, i-a facut baita, a facut un tort, i-au cantat "Happy Birthday", i-a pus muzica, i-a cantat, i-a facut foarte multe poze....baietelul murind in bratele tatalui sau, la 5 ore dupa ce s-a nascut...A avut probabil cea mai scurta dar si cea mai frumoasa viata posibila!!!!!! O poveste de dragoste, incredibila.....

Am sa ma opresc momentan aici...este deja 3 noaptea si mi se inchid ochii de somn..dar voi mai reveni ;) ! Daca aveti intrebari sau vreti sa va povestesc ceva anume despre conferinta, scrieti-mi, va rog, aici si va voi raspunde cat de curand posibil :-ss !

Va imbratisez cu drag! Paaaaaaaaaaaa!
DSC01892.JPG
Emma&EMMA in Sedona- Cathedral Rock, Phoenix, Arizona
...in memoria Lor si cu tot sufletul alaturi de Voi! Bianca
http://www.biancabrad.com/pierderea_sarcinii/
http://www.youtube.com/watch?v=lx74_vfrLcE
Bianca
Fondator E.M.M.A.

Locaţie: Bucuresti
  • Site web
Sus

Re: Conferinta MISS - Phoenix, Arizona

Mesajde Cami_Vic pe 12 Oct 2008, ora 19:05

Draga Bianca,

Multumim pentru toate informatiile...
Sint convinsa ca aceasta conferinta a fost o experienta deosebita pentru tine, ca ai invatat multe, si ca ne vei impartasi pe parcurs in masura posibilului o parte din ce ai aflat acolo.

Filmuletele despre care spuneai cred ca sint foarte binevenite...
Campania care trebuie facuta in maternitati trebuie neaparat ilustrata - prin fotografii, prin filmulete... trebuie sa ii invatati pe cei de acolo (medici, asistente, moase...) cum sa se poarte in astfel de situatii, si mai ales sa li se atraga atentia aspra unor gesturi, aspecte, etape... - extrem de importante pentru parinti - si care nu costa nimic. Doar putina bunavointa si rabdare din partea personalului medical.
Daca din pacate multe tragedii nu pot fi evitate (pentru ca uneori nu e vina lor, si natura decide "altfel"...), se pot schimba multe in ceea ce priveste sprijinul acordat parintilor in astfel de situatii.

As vrea sa vad si eu filmuletele cind le vei primi, poate le va pune Lucia pe site...
M-am uitat pe programul conferintei si intr-adevar a fost foarte bogat si interesant...
Ai si brosuri sau pliante care ar putea fi scanate sa ni le arati si noua?

Te imbratisez si o seara frumoasa!
Cami,
Mama lui Victor, nascut fara viata pe 14 dec 2007, la 40S
Mamica fericita a lui Ilann, nascut pe 30 aprilie 2009
Cami_Vic

Locaţie: Franta
Sus

Mesajde Bianca pe 12 Oct 2008, ora 21:19

Draga Cami >:D< , da, asa e si asta si urmaresc: sa-i educam pe ce din jur, fara sa jignim pe nimeni, cum sa se poarte cu mamele de ingeri si cu familiile lor....

In masura in care voi avea dreptul de publicare si va fi posibil din punct de vedere tehnic, voi posta, cu ajutorul Luciei filmele despre care am scris mai sus!

Brosuri nu au fost, in schimb am comandat iar o gramada de carti, din care voi scoate si voi afisa pe site, cele mai importante informatii, care sa vina in ajutorul mamicilor si taticilor de ingeri, familiilor si apropiatilor acestora...Am nevoie insa de ceva timp, inainte de toate pentru a le primi si apoi, selectiona si traduce informatiile cele mai folositoare @-) !

Dealtfel, daca tu si oricine altcineva aveti vreo idee, despre cum am putea imbunatati activitatea din cadrul EMMA, nu ezita(ti )sa-mi spuneti....scopul meu este si al vostru, asa ca va astept cu propuneri...decente ;) !

O >:D< pentru tine, o @};- pentru Vic si o mangaiere pe burtica :x ....
Ai grija de...voi :D
Cu drag.....
...in memoria Lor si cu tot sufletul alaturi de Voi! Bianca
http://www.biancabrad.com/pierderea_sarcinii/
http://www.youtube.com/watch?v=lx74_vfrLcE
Bianca
Fondator E.M.M.A.

Locaţie: Bucuresti
  • Site web
Sus

Mesajde Lucia pe 26 Oct 2008, ora 21:29

Cateva poze de la Conferinta:
conferinta_miss_02.jpg
Alaturi de Carla Hoffman(Mexic) si Joanne Cacciatore(Fondator MISS)(in mijloc)
conferinta_miss_01.jpg
Conferinta MISS - Phoenix, Arizona 2008
conferinta_miss_03.jpg
Seminarul sustinut de Joanne Cacciatore: "Frumusetea durerii"
Haideti sa-i ajutam si pe ei

Lucia, mamica lui Evelyn si a ingerasului Isabella
Lucia

Locaţie: Baltimore, USA
Sus

Mesajde Lucia pe 26 Oct 2008, ora 21:29

conferinta_miss_04.jpg
Conferinta MISS - Phoenix, Arizona 2008

conferinta_miss_05.jpg
Emma Nicole
conferinta_miss_06.jpg
Candele pentru ingerasii parintilor participanti la Conferinta MISS

Lucia

Sus

Mesajde Lucia pe 26 Oct 2008, ora 21:31

conferinta_miss_07.jpg
Conferinta MISS, 25-28 septembrie 2008 - Phoenix, Arizona

Lucia

Sus

Mesajde CORINA SILVIA pe 19 Mar 2010, ora 23:13

Superb!!Si totodata frustrant,asa cum spui draga Bianca ,ei sunt cu mult inaintea noastra..Da au si defecte ,si noi am importat tocmai pe acestea,dar nu si cel mai elementar sentiment uman ,acela de a incerca sa-ti ajuti aproapele ,de a-l compatimi de a plange si suferi odata cu el ,si mai ales de a-l ajuta din rasputeri sa-si revina din aceasta tragedie!!
Mai avem de invatat!! >:D< =(( @};- @};- @};-
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

Locaţie: branesti
  • YIM
Sus

Scrie un răspuns
7 mesaje • Pagina 1 din 1
Web Design Essence | phpBB | phpBB.ro