Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Grupuri de suport ‹ Pentru Mamele de Ingeri
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Raul-cel mai frumos ingeras

Despre si pentru ingerasii lor
Scrie un răspuns
50 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3

Raul-cel mai frumos ingeras

Mesajde ++++++ pe 2 Apr 2009, ora 22:14

Buna ,ma numesc Iustina si sunt din Sibiu.Povestea mea e la fel de trista .In luna Decembrie 2006 am aflat ca sunt insarcinata si ne-am bucurat foarte mult.Am avut o sarcina fara probleme,mergeam luna de luna la control totul era ok.Cresteam si eu crestea si Raul asa urma sa il cheme.Pe timpul sarcinii am fost monitorizata de un medic foarte bun.Data probabila a nasterii era 7-9august 2007.Am fost la ultimul control la 39 de saptamini ,eram bine amindoi, Raul avea peste 3 kg.Din pacate medicul care mi-a monitorizat sarcina a plecat in concediu de odihna si de aici a inceput calvarul.Medicul respectiv mi-a zis ca daca nu nasc pina in 20 august, sa merg sa imi provoace nasterea.La 41de saptamini am fost la spital pentru o ecografie, unde mi se spunea ca suntem bine amindoi, doar ca lichidul incepe sa se diminueze.Dar bineinteles, ca medicul care mi-a facut ecografia ,ma trimis acasa si mi-a zis sa stau linistita ,ca bebelusul se pregateste de nastere.L-am ascultat si m-am dus acasa .Nu stiu ce sa zic dar parca am avut un presentiment ca se va intimpla ceva urit.Cineva parca ma impingea de la spate sa ma duc la spital.Asa am si facut ,am fost din nou la spital, mi sa facut un control foarte rapid si m-au trimis din nou acasa.Mi se spunea ca totul este in regula si daca nu nasc pina in data de 26 august o sa imi provoace nasterea.In data de 26 am fost la usa maternitatii .Mi sa facut un ecograf,eram bine ,dar lichidul era din ce in ce mai diminuat, nu sa luat nici o masura.Mi-au facut internarea si normal ca asteptam sa imi provoace nasterea,dar nimic.Mi-au facut un test de reactivitate al bebelusului si au spus ca testul este in regula si sa mai asteptam.Eram foarte nelinistita.Cit puteam sa mai astept?Aveam aproape 43 de saptamini.Cit puteam sa o mai duc asa?In dimineata zilei de 27 august am fost vizitata de un medic rezident si o asistenta.M-au consultat si mi sa spus ca e bine bebelusul.Dar sa va spun in ce a constat consultul.Medicul respectiv a pus mina pe burtica si mi-a zis caci capul bebelusului e mobil si asta inseamna ca este bine iar asistenta mi-a ascultat bataile cu pilnia.Ma inteb la o suprapurtare de sarcina tu vi si asculti bataile bebelusului cu pilnia???????????????????????Fratilor suntem in 2007-2009,nu mai suntem invechiti.Am intebat daca imi face ceva si mi sa raspuns foarte sec ca nu ,sa asteptam sa de-a semne copilul.Pai normal ca Raul sa suparat pe toata lumea si nu a mai dat nici un semn.Tot in ziua respectiva dar dupa amiaza ne-a chemat asisenta sa asculte bataile bebelusilor.Normal ca inimioara lui Raul nu mai batea ,sa suparat asa de tare pe toata lumea, ca nu a mai vrut sa de-a nici un semn.A venit medicul de garda, mi-a facut o ecografie si mi-a zis ca Raul a murit,nu mai aveam lichid deloc.Nu mi-a venit sa cred ,aveam senzatia ca misca ceva acolo in burtica,am mai chemat asistenta de 2 ori sa imi asculte bataile,dar degeaba era mort.Eram terminati si eu si sotul.El ma sprijinit foarte mult,a stat linga mine pina am nascut.Am dat nastere unui baiet atit de frumos si avea o piele atit de alba si curata.Avea 3,650 kg si fara nici o malformatie dupa rezultatul necropsiei.Am facut reclamatie la colegiul medicilor .Stiti ce raspuns am primit?Nu sunt de vina nici eu ca a murit bebelusul dar nici ei, cazuri din acestea au fost si o sa mai fie.Noi am fost foarte tari si am trecut cu greu si niciodata nu o sa-l uitam pe Raul.La trei luni dupa tragicul eveniment am ramas insarcinata si in septembrie anul trecut am dat nastere unui baietel frumos de 3800kg.Este lumina ochilor nostrii .Acum avem 7 luni,dar niciodata nu o sa il inlocuiasca pe Raul.Va pup si va doresc tot binele din lumea asta. :h
++++++

Locaţie: rominia
Sus

Re: Raul-cel mai frumos ingeras

Mesajde Bianca_C pe 2 Apr 2009, ora 22:28

Buna, mamica lui Raul ca nu-ti stiu numele, dar prefer sa-ti spun asa. Ma bucur ca ti-ai facut curaj si ai scris povestea, povestea ta si a lui Raul, trista....Raul ti-a facut un cadou, ia-l ca pe un cadou de la el....baietelul tau de 7 luni. E adevarat ca nu are cum sa-l inlocuiasca pe Raul, si mi-as dori sa nu vrei asta, Raul e Raul, baietel de acum e fratiorul lui Raul. Ce ti s-a intampla e strigator la cer "sa asculte bataile inimii cu palnia?!" wow my God, nu pot sa cred una ca asta, si-un medic rezident sa isi dea cu parerea ca puiul tau e bine, doar atingandu-ti burtica?!
Si asta se intampla in Sibiu....intr-un oras de la care ai mai multe pretentii.
Sunt convinsa ca nu o sa-l uiti niciodata si o sa-ti aduci aminte de el cu drag, pentru ca merita. Stiu, e trist, e ingrozitor de dureros, insa esti una dintre femeile norocoase pentru ca langa tine a ramas sotul tau, si ati fost doi, si v-ati incurajat si v-ati alinat durerea. E de admirat asta. Va doresc tot binele din lume, sanatate la puiul vostru mic de acum si zambete pentru Raul.
Va imbratisez si va spun ca aici o sa gasiti mereu intelegere si sprijin. >:D<
Bianca C
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri
"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow."
........my precious child.......
Bianca_C

Sus

Mesajde nicoleta pe 2 Apr 2009, ora 22:29

Buna, draga mea!
Regret enorm ca ai avut si tu o fila trista in albumul tineretii tale.
Te imbratisez, scumpa mea scumpa, ...lacrimez si mi-e greu sa astern aici cuvintele mele pline de compasiune.
Offf....Greu.....Trist.....Revoltator de trist.....ca sufletele frumoase sa sufere....
Din pacate avem o soarta fixata inainte de a ne naste, iar noi trebuie sa invatam sa o acceptam asa cum e ea, cu bune si rele, ...trebuie...
Acum, zana de ciocolata ce esti si tu pe pamant, indreapta-ti privirea spre Cerul pur si rosteste rugaciuni catre Bunul Dumnezeu care sigur te va ajuta si iti va darui si bucurii, multe, multe.
Pentru ca ai un suflet frumos, caruia eu ii trimit exact acum, milioane de @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};-
Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi.
Cu mare drag, Nicoleta.
nicoleta

Locaţie: petrosani
Sus

Mesajde veronicamincu pe 2 Apr 2009, ora 23:28

buna Iustina
da mi voie sa te imbratisez spunandu ti cat de rau imi pare pentru pierderea ta ,pentru puiutl tau Raul care te priveste acum din imparatia cerului luminat de stelute
imi pare atat de rau sa aud ca atatea mamici isi pierd puiutii din cauza sistemului medical din tara....raman fara cuvinte si ma blochez....
iti sunt alaturi scumpa mamica si ma rog la DD sa aiba grija de suletelul lui Raul
te pupacesc si te imbratisez din departare :* >:D<
mamica ingerasei Alessia Nicoleta
https://www.facebook.com/pages/Veronica ... 8773244725
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001083837322
http://s837.photobucket.com/albums/zz295/veronicamincu/
veronicamincu

Locaţie: Harlow,uk (oras natal Buzau,Romania)
  • YIM
Sus

Mesajde Liliana pe 2 Apr 2009, ora 23:29

Iustina, te intampin si aici, in zona povestilor despre ingerasi...
De un an, de cand am inceput sa ma implic in activitatea EMMA am intampinat aici fiecare noua mamica de ingeras... Am citit fiecare poveste trista... Toate pline de durere... Toate au lasat adanci cicatrici in sufletele familiilor...

Si frecvent am intalnit un aspect de care medicii ginecologi si din maternitati ar trebui sa tina imperios seama : instinctul matern. Nu o data am citit despre premonitia tragediei, nu o data ni s-a povestit despre presentimentele mamei, nu o data tragedia a fost precedata de semne pe care numai mama insarcinata a stiut sa le perceapa, sa le inteleaga, sa tina cont de ele, dar carora altii nu le-au dat importanta cuvenita.

Acelasi aspect ni l-ai sesizat si tu acum, din pacate. Ai simtit, ai presimtit ca urma sa se intample ceva rau... nimeni nu ti-a dat atentia maxima...
Am citit undeva o remarca a unui doctor dupa ce constatase ca inima copilasului se oprise din bataie "Se pare ca mamele simt ele ceva..." Din pacate remarcase asta prea tarziu: copilul plecase deja printre ingerasi...

Este cu adevarat greu de acceptat un asemenea deznodamant... Sa duci pana la sfarsit o sarcina frumoasa, fara probleme si sa astepti cu atata nerabdare si bucurie sa-ti tii copilul in brate si... sa nu se intample asta... e greu...

Baietelul vostru care a venit acum, dupa Raul, va implineste ca parinti si va alina cu adevarat sufletele, stiu. El va avea intotdeuna un fratior ingeras.... Cand va fi mare, dupa ce va fi aflat de Raul, dupa ce va fi invatat sa citeasca, lasa-l sa citeasca aici http://www.organizatiaemma.ro/node/433 povestea fratiorului sau. Va sti ca este protejat de un ingeras care a fost odata, demult, aici - in familia lui...

Ziua in care il vom comemora impreuna pe Raul este de azi trecuta in calendarul EMMA ...
http://www.organizatiaemma.ro/node/416

Sper ca intrand in grupul de mamici de ingerasi de la Sibiu, alaturi de Simona-Steluta, implicandu-te impreuna cu celelalte mamici de organizarea actiunilor EMMA pe plan local, veti simti ca plecarea lui a influentat importante schimbari in bine in lumea asta atat de complicata in care atat de multi oameni sufera.
Aici, pe Forum, toate mamicile de ingeras vor rezona la durerea ta mereu, caci este si durerea lor. Aici intotdeauna ii vei putea trimite lui Raul acele ganduri, mesaje care au ramas nerostite... pe care sufletul tau tanjeste sa i le spuna...

Te imbratisez, Iustina....
Imi pare atat de rau...
Liliana
Nu sunt mama de inger, dar totusi sunt aici. Alaturi de voi, parintii de ingeri...
Liliana

Locaţie: Bucuresti
Sus

Mesajde steluta pe 3 Apr 2009, ora 08:00

Draga mea draga,

Ma bucur tare mult ca ai postat povestea voastra aici.
Te >:D< cu mult drag, multe [-o< pentru O:-) Raul si multe (*) (*) (*) jucause pentru bebe
De abia astept sa ne intalnim din nou!
Cu mare, mare drag

Steluta
Puteti sustine Organizatia E.M.M.A.
fara sa va coste nimic! Cum? Cititi pe: http://www.organizatiaemma.ro/directionare_impozit
steluta

Locaţie: sibiu, romania
Sus

Mesajde ++++++ pe 23 Apr 2009, ora 21:35

Dragi mamici de ingerasi, va multumesc pentru incurajarile voastre.Va pup
++++++

Sus

Mesajde Bianca pe 29 Apr 2009, ora 16:48

Draga Iustina >:D< .....imi aduc atat de bine aminte de mesajul tau, pe care l-ai lasat pe site-ul meu, acum un an....cum sa-l uit, cand era atat de plin de durere =(( ..... Ma bucur ca ti-ai scris povestea si aici! Chiar daca a trecut un an de atunci si chiar daca acum ai un baietel sanatos :) , asa cum ai spus, nu il vei uita niciodata pe Raul si ori de cate ori, te vor coplesi amintirile si vei simti nevoia de o vorba calda, intra aici...... si vom incerca sa iti dam putina putere...
Ma bucur ca ai intalnit-o pe Steluta....sunt convinsa ca v-a facut bine la amadoua....

Iti doresc tot ce-i mai bun pentru tine si puiutul tau, pentru Raul, iti trimit un brat de flori si pe 10 mai, se va inalta si din Bucuresti, un balon cu numele lui....

>:D< , cu drag....
...in memoria Lor si cu tot sufletul alaturi de Voi! Bianca
http://www.biancabrad.com/pierderea_sarcinii/
http://www.youtube.com/watch?v=lx74_vfrLcE
Bianca
Fondator E.M.M.A.

• Site web
Sus

Mesajde nicoleta pe 27 Iul 2009, ora 20:37

Buna, Iustina noastra scumpa!
Ce mai faci, draga noastra?
Esti mai linistita? Speram cu tarie ca esti bine si iti dorim sanatate maxima si o vara asa cum iti place tie.
Te imbratisam si iti daruim milioane de @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};-
Ne e dor de tine, poate ne scri cateva cuvinte ca sa stim cum mai esti....daca ai timp.
Noi oricum te pastram in gandurile noastre bune, iar eu iti trimit chiar acusica o gasca mare -mare de pupici pupaciosi care sunt sigura ca vor aseza zambete pe chipul tau.
Numai bine, Dumnezeu sa te ocroteasca, Iustina draga!
Lui Raul, rugaciuni pentru odihna sufletului si multa lumina. Fie ca Sfanta Fecioara sa-l ocroteasca.
nicoleta

Locaţie: petrosani
Sus

Mesajde marwana pe 27 Aug 2009, ora 17:27

Scumpa mea Iustina primeste azi >:D< mea sincera, stiu ca pentru tine azi a fost o zi destul de grea, 2 anisori a implinit Raul de cand a facut aripioare, azi dim am aprins o lumanarica si pentru el, m am rugat pentru sufletelul lui mic si m am rugat ca tu sa nu plangi foarte mult.
Sper ca esti bine, a trecut ceva vreme de cand nu avem vesti de la tine.
Inca o data te >:D< cu drag sui i ti trimit :* dulci
Alaturi de voi,
Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!),
mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Imagine
marwana
Moderator

• YIM
Sus

Mesajde Liliana pe 27 Aug 2009, ora 21:40

Iustina, in general, in viata, ne dorim sa impartasim zilele fericite cu cei dragi, cu familia, cu rudele, cu prietenii. Pentru ca ei inteleg bucuria, o pot gusta din propriile vieti. O retraiesc din nou alaturi de cei din jur ori de cate ori se iveste un eveniment fericit.

Insa zilele pline de suferinta cum sa le depasim? Impreuna cu cine?
Tu cum ai reusit sa numeri clipele zilei de azi? Cine ti-a fost alaturi?
Cine mai poate intelege la fel de bine durerea ta?
Cine te mai mangaie si iti mai sterge lacrimile?
Putini sunt cei care mai incearca sa inteleaga durerea cuiva si s-o aline.
Mamele de ingeri sunt cele care stiu prin ce ai trecut azi.... stiu ca amintirile te-au durut...
Ele stiu ca timpul nu va sterge dorul...
EMMA, care aduna alaturi toate mamele de ingeri, iti este azi aproape, Iustina.
EMMA va fi aici mereu pentru tine.
Va fi oricand locul in care vei putea fugi din mijlocul lumii sa-ti plangi copilasul... pe Raul....
Aici, poate, vei gasi un minut de pace inimii tale, scriind, cautand pagina lui speciala, citind cuvintele tale vorbindu-ne despre el, mangaind un virtual balonas alb si trimitand un gand plin de iubire catre el.

Acum noi ne gandim la tine si te imbratisam cu mare drag.
Liliana si EMMA
Nu sunt mama de inger, dar totusi sunt aici. Alaturi de voi, parintii de ingeri...
Liliana

Sus

Mesajde CORINA SILVIA pe 1 Sep 2009, ora 19:57

buna Iustina,imi pare atat de rau ,cred si eu ca te gandesti ce baiat frumos ai fi avut azi si asa vei gandi toata viata..Dar ca toate mamicile de pe acest site hai sa ne unim durerea sa plangem cat putem de mult ca ingerii nostrii nu mai sunt si iti spun din proprie experienta ca nu are rost sa te incarci cu atata energie negativa,pentru ca te vei imbolnavi ,trebuie sa-ncerci sa-i ierti pe cei care ti-au omorat copilul ,ca intr-adevar asta au facut...si sa fii puternica pentru frumosul baiat pe care-l ai acum si sa te bucuri de el..iar pe Raul nimeni si nimic nu ti-l va putea scoate din suflet ..Te imbratisez cu drag si multa sanatate >:D< >:D< @};- @};- @};-
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

Locaţie: branesti
  • YIM
Sus

Mesajde steluta pe 21 Sep 2009, ora 14:22

Draga Iustina!

Data viitoare nu mai scapi. :) ...o sa te sun si o sa iti trimit sms-uri pana cand o sa te vad alaturi de noi :x
Nu e nici o problema ca nu ai ajuns acum , ne-am gandit cu drag la tine @};- si te asteptam data viitoare.
Te imbratisez ,
Steluta (*)
Puteti sustine Organizatia E.M.M.A.
fara sa va coste nimic! Cum? Cititi pe: http://www.organizatiaemma.ro/directionare_impozit
steluta

Locaţie: sibiu, romania
Sus

Mesajde ++++++ pe 27 Noi 2009, ora 22:41

Dupa cum se vede SIMO DE DATA ASTA AM FOST PROMTA.Am ajuns la intilnirea programata.A fost tare bine si ma bucur tare mult ca acum in prag de sarbatori ajutam niste copii.
++++++

Sus

Mesajde ++++++ pe 27 Noi 2009, ora 22:45

Fetelor va multumesc ptr mesajele lasate pe forum.Noi suntem bine,nu prea mai am timp sa intru pe forum.Tot timpul mi-l ''maninca '',FILIP-baietelul nostru,care este un nazdravan minunat.
++++++

Sus

Mesajde Bianca_C pe 4 Apr 2010, ora 12:20

HRISTOS A INVIAT!!! [-o<
Sarbatori fericite, pline de liniste, de bucurii, de lumina si de oameni frumosi alaturi de sufletele voastre.
Din suflet, Bia :*
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri
"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow."
........my precious child.......
Bianca_C

Sus

Mesajde CORINA SILVIA pe 31 Mai 2010, ora 13:51

Iustina ,ce mai faci ?
Ma bucur sa te mai vad pe aici !
Pentru Raul mii de flori si pupici dulci ! @};- @};- :* :*
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

Locaţie: branesti
  • YIM
Sus

Mesajde onutza pe 31 Mai 2010, ora 14:13

Iustina multe >:D< >:D< >:D< iar pt micul O:-) multe @};- si [-o< .
Oana - Mamica ingerasului cel mai iubit Stefan Georgian
onutza

Locaţie: Urziceni
Sus

Mesajde ingerasulGabriela pe 27 Aug 2010, ora 07:24

Iustina imi pare rau ca incompetenta medicilor v-a facut sa pierdeti un sufletel ... azi cand ar fi trebuit sa fie o zi fericita este una atat de trista pt voi. Iti doresc putere iar pt ingerasul tau raul un La multi ani eterni, iar pt ingerasul de pe pamant multa sanatate si sa va aduca numai bucurii.
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010
Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut
http://ingerasulgabriela.blogspot.com/
NATALIA 30.03.2012
LAURA 27.09.2014
ingerasulGabriela
Moderator

Locaţie: satu mare
  • Site web
  • YIM
Sus

Următorul