"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Va imbratisez pe voi, mamici de ingerasi, ca si mine, in incercarea de a-mi alina suferinta si de a va transmite ca mai exista cineva care va intelege sufletul devastat de durere. Anul acesta i-am oferit lui D-zeu supremul martisor - Mariuca mea a fost inmormantata pe 1 martie. Nu stiu de veti avea rabdarea si puterea de a lectura randurile scrise de mine, insa e si pentru mine o incercare de a gasi, poate prin voi, o farama de consolare. Mariuca s-a nascut prematur, la 7 luni, 2100 grame, cu problele medicale grave, iar in ciuda tuturor eforturilor medicilor, familiei, prietenilor, tuturor, am pierdut-o la 5 luni si 3 saptamani. A murit in bratele mele...De cand s-a nascut pana a incetat din viata am stat cu ea internata in spitale - la Bacau, Bucuresti si Iasi. A fost un copil foarte dorit, eu si sotul avem 33 de ani si ne doream de mult timp un bebe, insa stiti cum e: hai sa terminam facultatile, masterul, sa avem un job bun, o masina etc. Cand am ramas insarcinata am plans de emotie si de bucurie si eu si sotul meu. Imi amintesc ca nu aveam decat 3 ron in casa si ramasesem fara paine si sotul meu s-a dus sa ia paine si s-a intors fara paine dar cu cel mai ieftin test de sarcina. Si a iesit pozitiv. Pe cat de fericiti am fost atunci pe atat de tristi suntem acum. De cand nu mai e Mariuca nu am deschis niciodata subiectul cu sotul meu daca sa mai incercam sa avem un alt bebe. Eu nu cred ca mai pot sa traiesc cu spaima in suflet insa in acelasi timp parca ma simt vinovata ca nu ii pot dariu sotului meu un alt copil, poate ca ar trebui sa ii redau libertatea sa isi refaca viata... O mie de ganduri ma macina. Ne iubim foarte mult dar din pacate nu cred ca vreau sa mai am alt bebe - as simti ca o inlocuiesc pe Mariuca si nu as putea face lucrul asta. Va saluta cu respect, un suflet trist...
Cristina, te intampin aici cu drag si cu tristete totodata. Am citit randurile tale despre Mariuca... Imi pare atat de rau, Cristina... Este greu sa treci prin aceasta suferinta si este greu s-o duci pe umeri oarecum singura... Faptul ca ai trecut pragul acestui forum unde ti-ai deschis sufletul speram sa te ajute. Tot ce n-ai putut vorbi pana acum cu sotul tau poti spune aici, te poti elibera de tensiunea durerii, de suferinta dusa in tacere. Aici, in comunitatea EMMA, sunt multe mame asemenea tie care si-au pierdut copilasii, iar ele iti inteleg cel mai bine emotiile, gandurile negre, temerile. Nevoia de a impartasi din durerea ta celor care te pot intelege este foarte mare, precum este si nevoia de a primi raspunsuri la intrebarea "de ce?"... Aici vei gasi mereu pe cineva pe umarul caruia sa plangi... Noi te imbratisam cu multa caldura, Cristina, te mangaiem prin cuvintele noastre si iti suntem aproape.... Nimeni nu o va putea aduce inapoi pe Mariuca, nimeni nu o va putea inlocui, insa vom incerca sa te alinam prin compasiunea si intelegerea pe care le vei gasi aici, alaturi de mamele de ingeri. Liliana
Nu sunt mama de inger, dar totusi sunt aici. Alaturi de voi, parintii de ingeri...
Te cu multa caldura, bun venit in sanul marii noastre familii, pacat a a trebuit sa ti cunoastem printesa in acest mod, i mi pare rau pt pierderea ta, a voastra, i mi pare rau ca a trebuit sa cunosti aceasta treistete si durere. De acum nu vei mai fi singura, ne vei avea pe noi, mame care cunoastem aceasta durere. Alessia Mariuca este sus la DD acum, de acolo are grija de voi parintii ei, va iubeste si de acum incolo va va proteja. Cat despre faptul ca vei mai avea sau nu copii, lasa timpul sa mai treaca putin, cand va veni vremea se v intampla ai sa vezi, i ti spun asta din experienta, asa am patit eu, nici prin gand nu mi trecea sa raman repede insarcinata, eram ferm convinsa ca nu voi mai face alt copil pt ca nimeni niciodata nu mi poate oferi garantia ca va fi bine, ca va fi sanatos, asa ca a avut DD grija de asta. Acum doar ma rog la DD sa fie totul bine. Putere sa ti dea DD si tie sa suporti aceasta pierdere, ii poti arata si sotului tau acest site, poate il va ajuta, cu siguranta il va ajuta. pt Alessia Mariuca
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Buna Cristina, Este atat de delicat sa intampini o mamica aici pe forum, pentru ca de fiecare data speram ca suferinta se va opri, iar mamele nu-si vor mai pierde tot ce au mai drag pe lume.... Suferinta ta e imensa si desi au trecut cateva luni bune de cand scumpa ta Alessuca a plecat la Doamne Doamne se simte inca tristetea si durerea care par la fel de intense ca in primele momente. Aici vei gasi ceea ce cauti: intelegere, compasiune, prietenie, aici poti da frau liber sentimentelor, poti fi furioasa si poti plange pana nu mai poti, pentru ca noi toate am trecut prin ce ai trecut si tu si tot timpul vom sti ce sa ne spunem una alteia, nimeni nu te va crede nebuna si nimeni nu te va acuza de ceva. Povesteste-ne mai multe despre scumpa ta Alessia.... Un gand bun pentru tine si pentru scumpa ta
Alina, mamica lui Luca - Ingerul sufletului meu din cer si a Marutei -aici pa pamant.
Draga Cristina, iti urez si eu bun venit in "lumea noastra"! Te imbratisez si eu cu caldura,si ca toate celelalte mamici (care m-au imbratisat si m-au inteles si pe mine) iti spun si eu ca aici in lumea EMMA vei gasi tot ce ai nevoie.Eu aici am gasit totul: intelegere, caldura, vorbele de care aveam atata nevoie si umerii pe care sa plang.Doar mamele de aici iti inteleg durerea. Doar aici ne intelegem una pe cealalta. Iti multumesc ca ai fost si tu printre celelate mamici care s-au gandit la mine ieri, cand a fost ziua mea de nastere.Doar voi, cele de aici ati stiut ce sa-mi spuneti, doar voi ati adus aminte de ROMINA IOANA, alaturi de urari.Numai voi stiti ce trebuie si cand sa spuneti. Ma rog si eu alaturi de toate mamicile pentru sufletelul ingerasei tale ALESSIA-MARIUCA, si pentru voi, parintii ei sa aveti putere sa mergeti mai departe.Acum trebuie sa fiti mai uniti ca oricand! pupusi! (asa ii spuneam iubitei mele ROMINA IOANA)
lumi, mamica ingerasului ROMINA IOANA , a baietelului RICCARDO ANDREI si a micutei RENATA
Draga mea Cristina , Si eu mi-am pierdut copilasii in zile de mare sarbatoare ( de Schimbarea la Fata si de Florii). Eu cred ca D-zeu ii iubeste foarte mult si de aceea isi alege ingerasii care sa mearga la EL in zi de sarbatoare. Te imbratisez cu drag, si o sa spun o pentru Mariuca Steluta
Scumpa mamica de ingerasa,lasa-ma sa te imbratisez si sa te sarut ,si sa plangem impreuna pierderea ta.Iti spun sigur ca atunci cand va veni vremea vei avea iar un bebe ,si sigur nu-ti vei inlocui fetita,ingerasa ta Alessia e cu tine si te ocroteste.Despre sotul tau...nici eu nu prea comunic cu al meu niciodata nu l-am simtit aproape ca atunci in acele zile cand ne-am ingropat ingerasul ,dar acum e la fel ,s-a retras in el si sufera in tacere.Daca doreste sa vosrbeasca despre asta,o va face singur ,daca vrei sa-i redai libertatea de asta trebuie sa-l intrebi.Sunt oameni ,cupluri ,care se iubesc atat de mult incat chiar de nu au copii raman impreuna.Fiti puternici si incercati sa comunicati...Lasati-va ingerasul sa va sterga lacrimile si sa va aduca Lumina Sfanta in care a plecat ,si in sufletele voastre .Dumnezeu sa va ocroteasca,mii de flori si o rugaciune din suflet pentru frumoasa voastra.
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Imbratisari calde si pufoase si din partea Cristinico Scumpa mea stiu cat doare si cat este de greu...Si data asta de 1 martie...ziua tatalui meu...ziua cand m-am intors acasa de la spital cu bratele goale, fara fetita mea draga si iubita...cate amintiri dureroase imi trezeste si mie...Sa nu spui ca o inlocuiesti pe Mariuca daca mai faci un bebe...Va fi sau mai bine zis vor fi fratiorii si surioarele ei...o sa stati la povesti si le vei spune cum arata un ingeras...surioara lor Alessia-Mariuca. Sunt unii oameni care se intreaba cum arata ingerii, noi, mamicile de ingerasi, ii cunoastem...sunt copilasii nostri...
Te primesc cu bratele deschise pentru a iti mangaia sufletul care plange de durere si de dor pentru si dupa micuta ta Alessia-Mariuca....un ingeras frumos, din Ceruri, un inger ce s-a dezvoltat in tine, si a tot crescut si i-ai dat viata si ai vazut-o si ai tinut-o in brate pana in ultimile ei secunde din aceasta viata scurta pe care Dumnezeu i-a oferit-o.
Stiu ce zici cand spuneai, am vrut sa terminam facultatile, masterul, doctorate, sa avem o casa si o masina....asta inseamna stabiltate, ceea ce e ideal pentru un copil, atunci cand este dorit.
Gestul sotului tau, acela ca a renuntat la cumpararea painii pentru a aduce acasa un test de sarcina a fost dovada ca te iubeste, ca-i pasa, ca e langa tine, ca se gandeste la tine...si vreau sa cred ca la fel ar face-o si astazi, daca s-ar mai intampla odata.
Nu e vina ta pentru ce s-a intamplat cu Mariuca, asa a fost sa fie, Dumnezeu avea mai multa nevoie de ea in Ceruri, de aceea a chemat-o la El....ca si pe toti ingerasii mamicilor de pe acest Forum...
Si eu am dat nastere unui copil, nacut prematur si in prima faza m-am invinovatit, si cum si cat de mult,....am inceput sa ma judec dur si aspru si zi de zi imi reprosam diverse atunci cand bebele meu si taticul lui murisera si in acea perioada mi-am zis "nu imi mai doresc sa fiu mama niciodata...nu mai vreau sa am niciun copil"...simteam ca nu voi putea sa fiu in stare sa traiesc cu spaima ca posibil si viitorului meu copilas i s-ar putea intampla asemenea lui Patrick...si am continuat sa imi repet ca nu imi mai doresc copii.........si uite.................astazi m-am trezit ca sunt o femeie care nu mai are sanse sa devina mama pentru a doua oara, dupa operatii si tratamente, dupa rugaciuni....un singur medic din Madrid mi-am mai dat o sansa....si acum realizez ca toti anii in care am spus ca nu mai vreau niciun bebe, astazi devin realitate si de fapt e atat de dureros cand ma gandesc ca din gura mea au iesit aceste cuvinte, astazi regret tot, insa nu mai pot scimba nimic....in afara de a ma lupta cu zeci de analize, cu clinici prin Europa, cu tratamente de tot felul.....cu bani si timp si rabdare....
Ti-am povestit acest lucru, pentru ca tu spuneai "nu mai vreau alt bebe"....nu spune acest lucru, te rog din suflet, poate e prea devreme sa gandesti asa, si daca intr-o zi se va mai intampla sunt convinsa ca acest bebe nu ii va lua locul Mariucai....ea va ramane in sufletul tau, nimeni nu o va sterge cu buretele din minteata, nimeni nu iti va inlatura iubirea pe care o porti...cu atat mai propriul copil ( pe viitor )...ai sa vezi ca ii vei iubi pe amandoi diferit, ca vei face diferenta, ca nu vei jigni pe niciunul dintre ei....
Si cu atat ma mult, spuneai ca incontinuare te iubesti cu sotul tau...atunci de ce sa-i oferi libertatea de a isi reface viata alaturi de altcineva?!...incearca macar sa aveti o discutie, despre ce s-a intamplat cu Mariuca, sa va povesteti si sa va plangeti unul altuia, sa nu construiti intre voi un zid, o bariera...comunicare ajuta, sinceritatea asemenea...incearca acest lucru, nu-l da la o parte din viata ta...sunteti doi oameni civilizati, si vreau sa cred ca ma intelegi ce iti spun....
Iti doresc tot binele, liniste, acceptare si curaj ( deschide-ti inima in fata sotului tau si uniti-va )....
Pentru micuta Mariuca o frumoasa ca ea....si o din suflet....
All my love....Bia
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow." ........my precious child.......
Draga mea imi pare tare rau ptr Mariuca ta si eu am stat 7 sapt cat a trait tot in spital stiu ce inseamna durerea si lupta cu viata , dar te rog sa sper pentru ca viata asta nu este doar atat , te rog sa te gandesti bine si discuta si cu sotul tau , despre un alt copilas pentru ca eu zic , ca un alt copil iti alina putin din durere , eu stiu este f f f f f f mare durerea si eu am zis tot asa , dar dupa putin timp de gandire si vorbit cu atele mamici am constatat ca un alt copil il reaude zambetul asta nu inseamna ca il inlocuieste pe celalalt pierdut , el sau ea vor avea mereu o parte din inimile noastre si din sufletele noastre te rog sa te gandesti bine te pup si iti doresc sa ai multa , multa putere
Draga mamica, Alessia-Mariuca va ramane mereu primul tau copil, dar daca vei face altul nu inseanma ca o inlocui, fiecare copil are locul lui in sufletul si inima parintilor. Cei care au doi copii care sunt alaturi de ei nu inseamna ca l-au facut pe cel de al doilea ca sa il inlocuiasca pe primul, pentru ca defapt amandoi sunt langa ei. Stiu ca probabil ti s-a spus ca vei avea un alt copil si durerea va fi mai mica, sau ca vei uita ca Alessia-Mariuca a fost copilul tau, nu este adevarat, amintirile cu Alessia-Mariuca nu ti le va lua nimeni si nici nu va putea sa ti le umbreasca ceva. Capul sus, aici vei gasi prieteni adevarati, care te inteleg si iti impartasesc din experienta lor. Pentru Alessia-Mariuca Pentru tine, mamica indurerata Mihaela. mamica lui ANDREI si a unui Pui mic.
Mihaela,- mamica lui ANDREI - viata, sufletul si tot ce inseamna mai frumos si pur si a doi Pui mici, plecati mult prea devreme; - mamica lui Christian - o minune blonda cu ochi albastrii care ne parfumeaza viata aici pe pamant.
Buna, Cristina noastra draga! Mi-e greu, scumpo, ....mi-e atat de greu sa nu zbor spre tine si sa te imbratisez cu multa caldura. Stiu ce simti, inteleg puterea dorului si intrebarile ce apar din cand in cand si raman fara raspunsuri. Si....cum ar putea astepta raspunsuri intrebarile noastre/ Nu, niciodata! Nu exista un raspuns la durerea simtita de o mama cand puiul i se inalta spre Cer lasand asa un gol... Sa ai mereu incredere in Bunul Dumnezeu, caci El te va ajuta si iti va arata acele cai pe care sa iti indrepti pasii spre liniste si frumos. Fetita ta va ramane mereu a ta, chiar daca este acum intr-o lume in care nimeni nu ii face rau, asadar zambeste spre ea sa vada ca esti bine, iar ea va fi linistita in joaca ei printre stelute. Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi. Numai bine, ....si nu uita ca aici vei gasi mereu suflete care te vor intelege, vei gasi mereu poarta spre optimism. Cu mult drag, Nicoleta!
DRAGA CRISTINA DUMNEZEU ARE GRIZA DE TOATA LUMEA,MAI ALES DE TINE FIICA TU IAI DARUIT UN INGERAS.SUNT SI EU O MAMICA DE INGERAS ,PE FETITA MEA TOT ALESSIA A CHEMATO SI AM SI EU 33 DE AN.SA NU-TI PIERZI SPERANTA SI CREDINTA IN DUMNEZEU SI SA INCERTI LA NESFARSIT SA FACETI UN COPILAS,EI SUNT RATIUNEA NOASTRA DE A TRAI.E GREU,E FOARTE GREU STIU, DAR TREBUIE SA MERGEM MAI DEPARTE.TE CU DRAG.
Ce mai faci tu, scumpa mamica de ingeras? Nu mai avem vesti de la tine.Sper ca esti bine. Cred ca intre timp ai mai prins un pic de curaj.Sunt convinsa ca ingerasa ta, Alessia Mariuca este langa tine si iti da putere.Noi suntem aici, ne gandim la tine si ne rugam pentru Alessia Mariuca .Multe si multa
lumi, mamica ingerasului ROMINA IOANA , a baietelului RICCARDO ANDREI si a micutei RENATA
Drag suflet trist. Sunt alaturi de tine acum si mereu. Dumnezeu sa fie cu tine, sa te intareasca asa incat sa poti trece cu bine peste zilele acestea, iar pe viitor sa te ajute sa iei cele mai bune decizii. Alessia-Mariuca este acum la EL si-ti zambeste ca un ingeras ce este.
Draga mamica, stiu ca astazi sufletul iti plange si inima iti striga, e ziua in care Alessia si-a luat zborul catre Ceruri ; de multe ori nici nu stiu ce sa zic in asemene situatii, insa sunt langa tine cu sufletul si gandul Pentru micuta Alessia un brat de si o pentru sufletelul ei.... Si pentru tine o si un Cu drag, Bia
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow." ........my precious child.......
Draga Cristina,.......off cat iti este de greu..... Nu esti singura, draga mea! Sunt si eu alturi de tine azi mai mult ca oricand.Ma rog ca ingerasa ta, Alessia Mariuca sa fie ocrotita de Maica Sfanta.
Tie mamica draga,multa putere si curaj iti doresc din tot sufletul!