"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Buna, Alina draga! Scumpa mea, viata ne este planificata inca inainte de a ne naste iar noi trebuie sa invatam sa acceptam si necazurile pentru ca si ele fac parte din viata noastra. Stiu ca este greu, mai ales pierderea unui prunc este cel mai dureros eveniment din viata unui om, insa cu ambitie multa, cu credinta in Bunul Dumnezeu, vom reusi sa acceptam soarta care ne este data si sa traim frumos si demn chiar daca intr-un locsor al inimii rana va ramane mereu deschisa. Te imbratisez si te sfatuiesc sa tii mereu deschisa usa familiei E.M.M.A. Astfel vei simti mereu eternul miracol si materna alinare, caldura si sinceritatea sufletelor noastre, mamici, tatici, matusi si alte rude, sau doar simplii oameni cu suflet carora le pasa. Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi, ai mare grija de tine. Cu drag, Nicoleta!
Buna, Simona draga! FRUMOS!!!!!!!!!!!! BRAVO!!!!!!!!!!!! Draga noastra draga, fie ca soarta sa iti daruiasca si tie muuuuult frumos si muuuult bine pentru ca ai un suflet minunat si o inima calda. Pentru sufletul tau frumos, Pentru ingerasa ta nepotica, rugaciuni si multa lumina. Te imbratisez cu mare drag si te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi. Numai bine draga mea si multumesc pentru atat de mult frumos.... Cu mare drag, Nicoleta!
buna Alina imi este greu sa spun ceva....pentru ca ma regasesc in povestea ta... nu pot sa spun decat ca iti sunt alaturi sufletul si iti inteleg durerea ... te imbratisez din departare iar pentru Luca Ioan o
Alina,ne-am cunoscut in acea zi de luni cand am oferit daruri copiilor din jud. Giurgiu. Ma bucur ca ai gasit in sfarsit puterea de a vorbi despre ingerasul tau, Luca, aici pe forum. Vei vedea ca iti va face bine cu adevarat dupa fiecare cuvant povestit despre el, iar mamicile de aici iti vor fi si tie aproape asa cum le-au fost tuturor celor ce si-au cautat un refugiu in aceasta familie E.M.M.A. Am pregatit si pentru ingerasul tau un coltisor sau linistit in zona de joaca a ingerasilor de pe acest site, in zona "Ingerasii nostrii" http://www.organizatiaemma.ro/node/379 Daca intrand aici vei putea gasi pacea si linistea pret de numai o clipa chiar atunci vei sti ca vei reveni aici si te vei intlni mereu, oricand, cu Luca, puiucul tau drag. Motivele plecarii sale nu le lua asupra ta. Sunt mai presus de intelegerea si acceptarea noastra. A fost o parte din planul si din intelegerea interasului cu Dumnezeu. Stiu ei rostul acestui plan. Nu te mai invinovati ci gandeste-te la el si accepta ce nu ne sta in putere sa schimbam. E greu, stiu, e foarte greu, dar... Te imbratisez si te asteptam sa fii aici ori de cate ori vei simti nevoia de a vorbi cu prieteni care te inteleg si care doresc sa-ti fie aproape. Anul care vine sa va usureze sufletele, tie si sotului tau, de povara pe care o simtiti acum pe suflete prin gandurile pe care azi ni le-ai impartasit. Viata merge inainte, iar voi veti descoperi ca drumul poate fi parcurs mai departe chiar daca directia este oarecum diferita. Cu drag Liliana
Nu sunt mama de inger, dar totusi sunt aici. Alaturi de voi, parintii de ingeri...
Draga mea Alina, iti doresc multa alinare si mangaiere, trebuie sa ai puterea de a lupta si spera in continuare ...cred ca nimic nu este intamplator pe lumea aceasta...uite , pe fiica mea a chemat -o tot Alina si Dumnezeu mi-a luat-o atunci cand credeam ca este ferita de ce-i mai rau si greu pe lumea aceasta ...am pierdut-o la 22 de ani , in plina floare a tineretii , atunci cand am cunoscut-o atat de bine si i-am stiut visele si planurile de viitor...dar D-zeu nu a tinut cont de planul nostru ...El avea alt plan cu ea si cu noi ...fata frumoasa, gingasa, buna, plina de sensibilitate si lumina in suflet a plecat fulgerator dintre noi ...acum stiu ca era prea buna pentru aceasta lume plina de rele si rautati ...si mai stiu ca acolo, sus, in rai este si dragul tau ingeras , alaturi de toti ingerasii plecati atat de vremelnic in vesnicie. Pentru ei, iubiti, aprindem lumanari si trimitem spre cer si Dumnezeu. Doresc ca Noul An sa iti aduca impliniri , liniste si pace in suflet !
"Produsul de conceptie este grav malformat, atat de grav incat sarcina era neviabila si nu putea fi dusa la termen". Suna atat de greu aceste cuvinte. Nu stiu cate dintre noi ar fi avut curajul sa-si asume ducerea la "capat" a acestei sarcini. Doar pentru inca niste saptamani de incertitudine, de suferinta, de speranta intr-o minune? Si daca minunea nu se petrecea, daca avea sa se nasca doar pt. a muri sau ar fi trait o vreme in chinuri cumplite? Poate n-am dreptul sa dau sfaturi, n-am trecut prin asa ceva, dar cred si am mai scris-o ca nu trebuie sa-i tinem aici cu orice pret, chiar al suferintei lor.Normal ca si eu, ca orice parinte, daca mi s-ar naste copilul cu probleme as lupta cu toate puterile sa-l salvez,dar sa-l condamni la o viata de chin... Am vrut de fapt sa-ti spun sa nu te condamni,sa nu te apesi in plus cu suferinta asta a vinovatiei. Cred ca nimeni n-ar fi mers pana la capat cu un astfel de verdict, au facut-o cele carora li s-a spus ca e ceva minor, operabil. Am fost si eu pe 15 dec. la parintele Valentin si stiu ca te-a durut f. tare cand el a spus ca suntem toti lasati de Dumnezeu , iar noi nu trebuie sa intervenim ci sa lasam fiecare viata sa mearga pana la capat, pana unde vrea El. Permite-mi sa am putin o alta parere, sustinuta totusi de niste preoti cu care am mai vorbit si eu: tot Dumnezeu ne-a inzestrat cu minte, sa gandim, nu sa fim marionetele vointei Sale, tot prin ajutorul Lui medicina si tehnica au evoluat (caci in tot ce e creatie e mana lui Dumnezeu) astfel incat sa mai putem si noi hotari. Si oare gandurile si actiunile tale si ale medicilor nu au fost calauzite de Dumnezeu? Dumnezeu lucreaza prin oameni,nimic nu se intampla fara voia Lui ! Hai, sa nu crezi acum ca sunt vreo nebuna habotnica, relatia mea cu divinitatea e trecuta prin multe (daca imi permit sa spun asa) si analizata pe toate partile... Vreau sa-ti spun sa intri mai des aici,sa vorbesti cu fetele, sunt extraordinare.... Sper ca anul asta sa-ti aduca alinarea si implinirea visata!
Ultima oară modificat de Ralukut pe 2 Ian 2009, ora 11:38, modificat 1 dată în total.
Buna, Alina draga! Sper din tot sufletul ca noul an sa iti aduca multa sanatate si liniste. Astfel vei putea trai frumos si vei avea rabdare sa alegi caile frumoase ale vietii. Sa inveti, scumpa mea, sa te bucuri de tot ce este frumos si bun langa tine, pentru ca viata ne da necazuri insa si bucurii, si frumuseti. Imi doresc ca toti cei care vor ajunge in preajma ta sa te aprecieze, sa te indrageasca, sa fie oameni veseli si buni. Imi doresc sa ai parte de o viata frumoasa si de multe bucurii. Te imbratisez cu mult drag si ai grija de tine. Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi care vin spre tine, uite chiar acum, sa aseze pe obrajorii tai zambete dulci. Cu mare drag, Nicoleta!
Draga Alina, sunt alaturi de tine Ma bucur ca ai reusit sa povestesti despre Luca Ioan, ma bucur ca ai reusit sa faci primul pas spre vindecarea sufletului, care cred eu ca nu se vindeca niciodata ,doar se amelioreaza. Nu are sens sa-ti faci procese de constiinta, tu ai facut asa cum ai crezut tu ca ar fi mai bine pentru puiul tau .Acum tot ce poti face este sa incerci sa-ti vindeci sufletul, si asta doar tu o poti face, pentru ca nu exista reteta exacta, fiecare persoana este unica si fiecare face altfel.Sa stii ca poti conta pe mine oricand vei avea nevoie de o vorba buna sau orice sunt alaturi de tine, doar sa-mi spui. Iti trimit multe iar tau Luca multe Cu mult drag ,Andrea.
Draga Alina,pentru ingerasul tau Luca-IOAN,azi,de ziua numelui sau,multe rugaciuni si ,sa se joace fericit alaturi de ceilalti ingerasi,in curtea Tatalui ceresc.Te imbratisez cu drag,Dorina-Cristina.mama ingersului Miruna-Andreea
Buna, Alina draga! Scumpa mea, iti doresc sa ai parte de un an minunat, in care poarta implinirilor sa fie deschisa mereu si sanatatea sa fie maxima. Te imbratisez si ai mare grija de tine si de cei dragi tie. Iti daruiesc pentru sufletul tau frumos. Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi care azi vor aseza cu siguranta, zambete calde pe obrajorii tai de mamica iubitoare. Numai bine, draga mea, Dumnezeu sa te ajute. Ingerasului tau, rugaciuni si multa lumina. Pupici, cu drag, Nicoleta!
Va multumesc din suflet tuturor pentru gandurile si vorbele de pus la rana! Si va rog sa-mi iertati intarzierea cu care va raspund!
Simona, iti multumesc mult pentru poezia superba, plina de sensiblitatea pe care mi-ai trimis-o!
Nicoleta , si eu m-am gandit la destinul pe care nu-l putem schimba. Cred ca asta incerc sa fac - sa invat sa accept. Multumesc pentru pupicii pupaciosi si pentru usa pe care ati lasat-o deschisa pentru mine!
Veronica, imi pare rau ca vorbim aceeasi limba si ca mergem pe aceeasi strada. As vrea sa fie cat mai putine astfel de cazuri. pentru puterea de a lua astfel de decizii, pentru ALESSIA NICOLETA!
Multumesc mult Liliana! Coltisorul pentru Luca in zona ingerasilor este cel mai frumos cadou pe care l-am primit. Luca nu va mai fi singur ... Multumesc pentru disponibilitatea pe care o aveti de a asculta sufletele impovarate de sentimente si amintiri!
Rodica, nu stiu ce sa spun, nu stiu daca este ceva de spus. Gandurile mele bune sunt alaturi de tine, iar pentru Alina calda!
M-am gandit mult la ce ai scris Ralukut ... Cuvintele tale au adus putina consolare in sufletul meu si sper ca in timp sa pot imbratisa teoria ta ...
Andrea, si eu simt ca am facut primul pas spre ameliorarea durerii sufletului! Insa ai contribuit si tu cu acest pansament de duiosie pentru care multumesc cu drag !
Dorina, esti o minune ca te-ai gandit in aceasta zi la noi. Numele de Ioan urma sa-l primeasca tocmai pentru ca a prins viata in burtica la mami in preajma Sf. Ioan Botezatorul. Multumim! pentru Miruna-Andreea!
Nicoleta, cred ca incep sa intru in atmosfera pupicilor pupaciosi!
Ati observat ca mesajul meu este plin de multumiri pentru voi, mamici de ingerasi, si de pentru toti nostri. Si cu toate astea stiu ca sunt insuficiente.
Sunteti extraordinare prin disponibilitatea pe care o aveti de a imbarbata sufletele deznadajduite; inteleg acum de ce usa E.M.M.A. este deschisa in permanenta ... cu asa suflete calde ar fi fost imposibil sa nu fie asa !
Alina, toate mamicile de aici vor fi mereu atat de bune, de blande, de intelegatoare, de rabdatoare cu oricine a trecut, ca si ele, prin aceeasi suferinta : pierderea copilasului iubit.
Eu nu sunt o mama de inger, insa SUNT MAMA. Stiu ce inseamna dragostea pentru copilul pe care ti l-ai dorit, pe care l-ai asteptat, pe care l-ai purtat alaturi de inima ta timp de multe luni la rand, stiu ce inseamna sa vrei sa-ti tii copilul in brate, sa-l mangai, sa-l dezmierzi, stiu ce inseamna sa iti faci planuri pentru el, sa visezi la viitorul lui...
Nu stiu ce inseamna sa pierzi toate aceste bucurii ale maternitatii, dar imi pot da seama ca durerea acestei pierderi este sfasietoare... este crancena... ca nu poate fi descrisa in cuvinte cuiva care n-a trait-o... imi pot da seama ca nimic nu poate opri aceasta durere si ca lacrimile vor fi mereu in ochi sau in inima... Pentru ca sunt mama si pentru ca imi dau seama ce drama cuplita s-a abatut asupra voastra am ales sa va fiu in preajma, sa va ajut si sa va sprijin asa cum pot, asa cum stiu si sa incerc sa va ofer ceva, cat de putin, care sa aline aceasta durere pe care nici macar intuitia nu o poate cuprinde.
Am inteles ca durerea unei mame care si-a pierdut copilul o schimba pe aceasta definitiv. Si pe tatal implicat sufleteste in aceasta situatie, de asemenea. Ei invata sa traiasca altfel...
Eu asta incerc : sa le fiu de folos acestor parinti in efortul lor de a-si gasi calea, echilibrul, lumina... Uneori un cuvant poate face minuni, un zambet poate linisti un suflet, o mangaiere poate salva o viata atunci cand, dincolo de aparenta acestor gesturi simple, se resimt sentimentele calde. Asta incerc sa transmit aici si daca am reusit inseamna ca s-a implinit voia lui Dumnezeu care m-a indrumat pe aceasta cale : aceea de a fi aici, printre voi. Te imbratisez, Alina, si, totodata, trimit aceasta imbratisare tuturor celor de aici, tuturor celor care citesc aceasta marturisire si tuturor celor ce simt nevoia ei chiar daca, poate, nu o stiu. Cu drag, Liliana
Nu sunt mama de inger, dar totusi sunt aici. Alaturi de voi, parintii de ingeri...
Multumesc mult pentru sprijinul moral pe care mi-l acordati. Desi nu sunt foarte prezenta pe forum in sensul activ (sa scriu) va asigur ca sunt prezenta pasiv (citesc foarte multe din mesajele postate) si ma gandesc cu drag la voi toti .
O parte din mamicile pe care le-am intalnit deja m-au conoscut ca fiind Roman, va asigur ca sunt aceeasi , mamica lui Luca Ioan, insa in curand Agapie.
Buna, Alina draga! Scumpa mea, eu te port in gandurile mele bune chiar daca nu scri, important este ca te-am cunoscut, ca ti-am citit povestea, iar sufletul tau frumos l-am cunoscut prin oglinda cuvintelor tale. Te imbratisez si ai mare grija de tine. Fie ca Sfanta Fecioara sa te aiba mereu in grija Ei, iar Bunul Dumnezeu sa te ajute sa ramai la fel de dragalasa cum te-am cunoscut eu. Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi care sper ca vor mangaia obrajorii tai cu zambete calde. Cu mult drag, Nicoleta!
Alina, stiu ca treci printr-o perioada foarte grea acum si te rog sa ma ierti ca de abia acum raspund la mesajul tau cu toate ca vorbim zilnic la telefon... Am fost tare ocupata (Prietenii stiu de ce ) si totusi acum imi gasesc timp si pentru tine si Luca Ioan. De cand te-am vazut la intalnirea Mamelor de Ingeri din noiembrie mi-ai intrat in suflet fara putinta de uitare... Durerea ta, faptul ca te simti atat de vinovata (desi nu ar trebui), delicatetea ta m-au apropiat tare mult de tine. Alina, cuvintele sunt deseori sarace si nu-si au rostul insa faptul ca incerci sa faci atat de multe in memoria lui Luca pentru Organizatia EMMA, inseamna un pas urias! Incearca sa scrii intr-un jurnal ce simti, ce gandesti, sa refulezi pe o hartie... asa cum a spus Bianca la intalnirea din noiembrie este bine si tu si mamele celelalte sa aveti acel Jurnal Rosu, jurnalul furiei, al deznadejdii, al revoltei, al vinovatiei apasatoare... S-ar putea sa ajute! Iubita mea, sa-ti dea Dumnezeu tare multa putere in clipele acestea cand ai atat de multa nevoie de El, sa te calauzeaza, sa te tina in bratele lui si sa te ocroteasca! Te pup si te imbratisez cu tot dragul! Pentru Luca Ioan o si multe
Of,draga Alina,imi pare tare rau pentru sentimentul de vinovatie care te macina,si pe mine m-a incercat si cred ca fiecare mamica a simtit ca ar fi putut face ceva mai mult,desi sint convinsa ca fiecare in parte a facut tot ce-i omeneste posibil pentru salvarea puiului sau,sau pentru binele puiului sau.Din pacate ,pentru puiul tau se pare ca mai bine era sa renunti la el,oricit de absurd ar parea,dar probabil ca i-e mai bine acolo in Cer decit i-ar fi fost pa pamint,chinuit de boala si de niste suferinte pe care probabil ca nu le-ar fi inteles la virsta lui frageda.Pe cind ceilalti copii ar fi grescut sanatosi si s-ar fi bucurat de cea mai frumoasa perioada a vietii,copilaria,puiul tau ar fi crezut ca viata pe pamint inseamna doar durere si suferinta,si oricit de mult l-ai fi iubit,n-ai fi putut sa-l scutesti de chin decit facind ceea ce ai facut,altfel si durerea lui,dar chiar si a ta ar fi fost groaznica.Crede-ma ,sa-ti privesti copilul cum se zbate intre viata si moarte si sa nu-l poti ajuta cu nimic este pur si simplu ingrozitor,suferinta lui creste de zeci de mii de ori prin simtamintele tale,nu doresc nimanui asa ceva...Ma rog pentru puiul tau,ma rog pentru tine,draga mea,si eu cred ca ingerasul tau stie cit de mult il iubesti si ca nu i-ai vrut decit binele.Cu drag,Dorina-Cristina,mama ingersului Miruna-Andreea
Alina Roman. Alina Agapie. O schimbare care imi sugereaza un eveniment frumos, fericit. Sa fie intr-un ceas bun si sa te bucuri de acest frumos eveniment din viata ta cu care ai inceput anul. Ma bucur cand te revad printre "paginile" acestui Forum si ma bucur sa aflu ca vei participa la intalnira din 23.01.2009. Poate ne vom reintalni atunci. M-as bucura foarte mult. Te-am cunoscut in decembrie, cand am oferit daruri copiilor din judetul Giurgiu, si as vrea sa te revad alaturi de noi cat mai des. Pana atunci noi iti trimitem un ingeras in amintirea lui Luca Ioan si dorim ca el sa-ti aline sentimentul de regret al acelei decizii. S-a implinit un destin pe care noi nu-l putem schimba...
Multumesc mult pentru urari. Un eveniment frumos nu inseamna musai un eveniment la care, conventional, toata lumea se gandeste a fi frumos. In cazul meu este vorba de modificarea numelui in urma unui divort . Insa urarile tale sunt binevenite , chiar si in acest caz. Le voi folosi ca un indemn spre un nou inceput.
Multumesc din suflet pentru ingeras , asa imaginea din inchipuirile mele capata un "chip" ...
Abia astept sa te revad, abia astept sa va revad pe toate !
Intr-adevar s-a implinit un destin ... pe care se pare ca nu l-am putut schimba!