Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Grupuri de suport ‹ Pentru Mamele de Ingeri
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

cat de mult doare sa pierzi.....acel "ceva"...

Despre si pentru ingerasii lor
Scrie un răspuns
15 mesaje • Pagina 1 din 1

cat de mult doare sa pierzi.....acel "ceva"...

Mesajde magda05 pe 22 Aug 2008, ora 16:23

buna tuturor,
@};- @};- @};- e prea mic buchetul pentru inimile voastre marete....sunt prea putine cuvinte pentru a alina durerea din sufletul unei mame care isi pierde tot ce are mai de pret...puiul ei.
prima data cand am intrat pe acest site-forum a fost din intamplare...auzisem povestea biancai si am vrut sa vad ce mai este pe aici...citind am simtit o mare durere in suflet......dar nu m-am gandit nici o secunda ca poate va veni si vremea mea,daca pot zice asa.
acum ceva timp(2-3 saptamani)mi-a fost dat sa traiesc o experienta ce m-a marcat si m-a schimbat foarte mult...intarziindu-mi menstruatia am intrat in panica ca as putea sa fiu insarcinata(sunt studenta in anul 4 la facultate)dar nu aveam curajul sa imi fac un test pentru ca imi era frica de rezultat.in acest timp am vorbit cu prietenul meu si trebuia sa luam o decizie...cu toate ca nu sunt pentru avort...am crezut ca e cea mai buna solutie.m-am uitat pe net sa vad pareri pro si contra,in ce consta,cum e dupa,etc......ma ingrozea ideea....intr-un final am facut un test....si a iesit negativ.a fost o mare fericire.....dupa o noapte nedormita,am zis ca ar trebui sa dorm putin.la cateva ore,cand m-am trezit am constatat ca mi-a venit...asa au dus toate temerile mele.dar de fapt ele abia incepeau...mi-am dat seama ca am hemoragie si am speriat pentru ca numai avusesem niciodata.i-am zis prietenului meu sa sune la o prietena care e asistenta si sa imi zica ce sa fac,ea fiind de servici la cabinet mi-a zis sa merg la ea(cabinetul fiind ginecologic).ajunsa acolo deoarece era si domnul doctor a vrut sa ma consulte si....a constatat cu stupoare ca era de fapt un avort spontan nicidecum menstruatie.ma facut o eco si mi-a zis ca trebuie sa curete tot ce e acolo...in acele momente simteam cum ma sfarsesc...m-a chiuretat(ce mai era acolo)si mi-a facut si un set de analize la care a constatat ca era imposibil sa duc aceasta sarcina la sfarsit deoarece era extrauterina,aveam endometrul foarte marit,iar doza de anticorpi in sange era foarte mica(am rh-)....daca nu se intampla acum se intampla mai tarziu....sarcina avea 3-4 saptamani si de aceea nu mi-a aparut nici la test...din acele momente in sufletul meu a inceput un adevarat cosmar....intr-un fel ma consider vinovata de ce s-a intamplat.....in acea seara am avut un cosmar in care imi aparea o fetita care imi zicea ca asa a ales ea sa fie ca daca ma lasa pe mine sa aleg eu as fi omorat-o.m-am trezit plangand si cu o durere groaznica in suflet.....de atunci numai am nici un rost.....nu pot sa fac nimik...nici lacrimi numai am....ma simt la fel de rau ca si cum eu as fi ales sa se intample asa.doare foarte tare sa pierzi acel ceva ce este al tau,chiar daca e atat de mic incat nici nu iti dai seama ca il ai.acum sunt sigura ca as apela la un avort niciodata oricat de grea si de dura ar fi viata......chiar daca nu eu am luat aceasta decizie ma simt la fel de vinovata si stiu ca nu va trece foarte usor....
sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea si inca o data vreau sa multumesc ca exista acest site,vreau sa le urez tuturor care au pierdut pe cineva drag multa sanatate si putere de a trece peste si ....poate sa gandim ca nu ne este dat mai mult decat putem duce si fiecare trebuie sa isi poarte crucea,iar dupa fiecare lovitura sa devenim mai puternici..........
magda05

Locaţie: timisoara
Sus

Re: cat de mult doare sa pierzi.....acel "ceva"...

Mesajde andreaszolomajer pe 22 Aug 2008, ora 17:08

Draga Magda,
imi pare foarte rau pentru pierderea ta. Intradevar ca oricat de mic ar fi acel ceva este un sufletel si este al celui care-l poarta si pe undeva o parte din divinitate si de aceea nu conteaza varsta ci conteaza pierderea in esenta.Asta doar noi stim. Si e foarte greu.
Intradevar este mai sanatos sa poti sa-ti planifici o sarcina, mai ales daca ai si Rh-ul negativ ( ca sa eviti probleme la urmatoarea sarcina ar fi trebuit sa ti se dea o injectie care se numeste Imunoglobulina anti-D ,care la urmatoarea sarcina ajuta in faptul ca nu-ti apar deloc sau foarte putin anticorpii anti Rh-ul copilului din pantec care face acele probleme grozave.Daca tatal copilului are Rh-ul negativ atunci nu e nici un pericol.Problema atunci apare cand Rh-ul tatalui e pozitiv si copilul mosteneste Rh-ul lui iar corpul tau recunoaste copilul ca si fiind un corp strain care trebuie eliminat.Dar exista sansa ca si copilul sa aiba Rh-ul tau si atunci totul e perfect.
Iti urez tot binele din lume si mai mult noroc data viitoare.Si in legatura cu planificarea sarcinii ,e bine cand esti hotarata sa-ti faci toate analizele TORCH , tablou sanguin, ex. de urina ca si o banala infectie urinara poate face daune mari si dupa ce te-ai tratat de absolut toate bolile pe care le ai si ai luat cel putin cu o luna inainte acid folic poti sa-ti astepti copilasul cu o reusita mult mai mare.
Te imbratisez cu drag ,Andrea. >:D<
andreaszolomajer

Locaţie: sighetu-marmatiei
Sus

Mesajde Cami_Vic pe 22 Aug 2008, ora 17:16

Draga Magda,

Imi pare rau pentru durerea ta...
Incearca, te rog, sa nu te mai gindesti la ce ar fi fost daca ai fi fost pusa in situatia sa alegi. Cu atit mai mult cu cit a fost o sarcina care nu avea nici o sansa sa ajunga la termen... O sarcina extrauterina poate cauza complicatii grave daca nu este detectata din timp... Din "fericire" nu a fost cazul tau...
Natura a decis in locul tau...
Si din tot ce ni se intimpla trebuie sa invatam ceva... si se pare ca tu stii acum ca daca pe viitor vei fi in situatia sa alegi, vei alege VIATA.
Incearca sa te gindesti la ce e pozitiv in viata ta... sa vezi "jumatatea plina a paharului". Esti tinara, si vei avea (iti doresc din tot sufletul) alte ocazii sa te bucuri din toata inima la vazul acelui test pozitiv!!

Ai grija de tine, si nu lasa gindurile negre si regretele sa te doboare!

Sentimentul de vinovatie il avem toate - chiar si atunci cind ni se spune ca nu am avut nici o vina... Eu m-am simtit vinovata ca nu am reusit sa il protejez pe Vic, ca nu am reusit sa ii dau viata. Am fost revoltata pe corpul meu care nu mi-a dat nici un semn...

Povestile noastre sint diferite, insa cred ca golul pe care il resimtim este acelasi...
Te imbratisez cu drag,
Cami.
Cami,
Mama lui Victor, nascut fara viata pe 14 dec 2007, la 40S
Mamica fericita a lui Ilann, nascut pe 30 aprilie 2009
Cami_Vic

Locaţie: Franta
Sus

Mesajde Angela pe 23 Aug 2008, ora 12:01

Draga Magda,
da-mi voie inainte de toate sa iti spun un sincer "Imi pare rau" pentru pierderea suferita...Din pacate viata ne rezerva si astfel de momente...niciodata nu suntem pregatite sa traim asa ceva...Durerea e mare pentru ca fie ca are o saptamana sau 9 luni sau 50 de ani...e copilul nostru si cred ca nimic nu doare mai tare decat sa-ti pierzi copilasul...Te imbratisez si iti sunt alaturi >:D< .
Eu mi-am pierdut copilasul la 6 ore si 45 de minute dupa nastere si golul lasat de Calin al meu nu poate fi descris in cuvinte nici macar acum dupa 7 luni si jumatate...doare ...doare...doare...Nu vreau sa povestesc prea multe despre pierdera mea pentru ca "povestea" noastra se regaseste pe forum ..."Un dor vesnic...Calin Gabriel".
As vrea sa stii ca noi am format un grup al mamicilor de ingerasi, avem alaturi si un psiholog si ne intalnim cam o data la doua luni ca sa povestim si astfel sa mai ungem putin rana din sufletele noastre. Aceste intalniri au loc la Scoala mamei juior, in Timisoara, pe strada Cluj. Daca vei dori sa ne cunosti poti sa gasesti datele noastre chiar pe forum in Home EMMA - contact si mai poti citi in forum la sectiunea Mamici si tatici de ingerasi din Timisoara
As mai vrea sa iti spun ca tot la Scoala mamei din Timisoara va incepe din luna septembrie un curs despre preconceptie, sarcina si nastere, curs care va dura cam 2 luni. Daca esti interesata iti pot da muuuuuuuuuuuuuuuuuult mai multe detalii. Ma poti contacta la tel.
Inca o data vreau sa te >:D< si sa stii ca aici in familia EMMA vei gasi sustinere oricand.
Angela, mami de ingeras jucaus Calin Gabriel (*)
Angela, mama ingerasului Calin Gabriel si a unei minuni pe Pamant, Octavian Andrei
Angela

Locaţie: TIMISOARA, ROMANIA
Sus

Mesajde nicoleta pe 27 Aug 2008, ora 15:12

Buna, magda draga!
Esti o dragalasa iar gandurile tale bune ne mangaie sufletele ranite candva de un greu amar.
Fie ca Sfanta Fecioara sa te aiba mereu in grija Ei, fie ca intreg cerul sa te iubeasca si stelele in dansul lor, sa iti lumineze mereu calea spre bucurii, frumos si bun.
Te imbratisez si ai mare grija de tine in viata, ca sunt momente cand cei care trebuie sa faca asta nu vor, si nu vor, si..nu vor...nu vor.
Pupici pupaciosi, o zi frumoasa!
nicoleta

Locaţie: petrosani
Sus

Mesajde stefania pe 20 Sep 2008, ora 17:10

Buna draga Magda, sunt Stefania ...o mamica de ingeras, sa sti ca in afara povestii care este pe site( 'gemenii mei.. o fetita pe pamant si un baietel in ceruri")am avut si eu o astfel de sarcina inaintea gemenilor, nu era extrauterina dar am avut si eu avort spontan, culmea si mie imi intarziase menstruatia si mi-am facut un test si iesise pozitiv ...bucurie mare ..am anuntat pe toti cunoscutii ca urma sa am un bebe iar urmatoarea zii soc si groaza ...avort spontan la doar 3 saptamani. Durerea a fost ingrozitoare ...am plans mult, toata lumea incerca sa imi dea sfaturi precum "uita-l ca era prea mic" , "lasa ca o sa mai faci si alti copii" etc, dar in sufletul meu numai eu stiam ce este. Cu greu am trecut peste si ma-m rugat sa raman din nou insarcinata si Dumnezeu mi-a ascultat ruga la 7-8 luni am ramas din nou insarcinata cu gemeni dar si aceasta sarcina sa dovedit a avea probleme.
Doar cei ce trec prin asa ceva si foarte putini din cei care nu trec stiu cu adevarat ce simti si te pot intelege, capul sus draga mea, trebuie sa mergi mai departe.
Cu drag Stefania , mamica de ingeras.
stefania

Locaţie: BUCURESTI ,sectorul 2
  • YIM
Sus

Mesajde nicoleta pe 23 Sep 2008, ora 08:08

Buna, Magda draga!
Sper ca esti bine, sper ca toamna asta va intra in viata ta cu multe bucurii, sper sa fi sanatoasa si cei dragi tie, la fel...
Chiar daca vremea e putin cenusie sper cu toata taria sa nu lasi tristetea sa te cuprinda, sa te bucuri de tot ce vezi bun si frumos langa tine.
Te imbratisez cu drag si ai mare grija de tine.
Pupici pupaciosi, Nicoleta.
nicoleta

Locaţie: petrosani
Sus

Mesajde CORINA SILVIA pe 12 Noi 2009, ora 23:48

Buna Magda sper ca ti-ai mai revenit si acum privesti cu optimism ideea de a mai avea candva un bebe.E dureros cand stii ca nu ai vrut acea sarcina si iti reprosezi ca poate esti pedepsita,dar nu esti.A fost o mica greseala ,organismul tau e "proiectat"sa respinga sarcinile,eu nu cred ca ai fi renuntat la ea ,la cat de mult te-ai framantat si discutat ....Draga mea Dumnezeu te va intari si peste catva timp vei mai avea curajul sa ai iar un bebe!!!Iti doresc multa sanatate si fericire!!! >:D< >:D< @};- @};- [-o< [-o<
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

Locaţie: branesti
  • YIM
Sus

Mesajde marwana pe 21 Dec 2010, ora 16:16

M am tot gandit ce as putea spune acum in preajma sarbatorilor, noua parintilor de ingeri ne este tare greu, visele ne au fost spulberate, inima rupta in doua, o parte a sufletului nostru se afla in cer. Multi dintre noi nu mai simtim bucuria Craciunului si poate ca nu speam la un an mai bun.
Fie ca noul an sa va gaseasca sanatosi, sa va aduca speranta si tot ce este mai bun pe acest pamant.Echipa E.M.M.A va doreste pace in suflete, putere si curaj de a lupta si a merge mai departe.

Imagine
Alaturi de voi,
Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!),
mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Imagine
marwana
Moderator

Locaţie: Bucuresti
  • YIM
Sus

Mesajde ingerasulGabriela pe 25 Dec 2010, ora 14:19

Ganduri bune, sanatate, daruri multe, imbelsugate. Mosul bun sa va aduca tot ce va doriti! Craciun fericit!
Imagine
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010
Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut
http://ingerasulgabriela.blogspot.com/
NATALIA 30.03.2012
LAURA 27.09.2014
ingerasulGabriela
Moderator

Locaţie: satu mare
  • Site web
  • YIM
Sus

Mesajde corina_andrusca pe 25 Dec 2010, ora 14:23

CRACIUN FERICIT CU MULTA SANATATE, PACE SI LINISTE SUFLETEASCA, VISE IMPLINITE, SI MESE BOGATE.. >:D< :* %%- @};-
*-:) (*) [-o< SI MUUULTE @};- @};- PT O:-)
'''''''Corina , mama ingerasului ANDREI NANU , a unui pui fff mik nenascut , si-a unei minunate fetite aici pe pamint, ANDREA MARIA '''''''
corina_andrusca

Locaţie: TG-JIU, GORJ
Sus

Mesajde Iza pe 27 Dec 2010, ora 20:34

Pentru tine, cu drag,

http://www.jacquielawson.com/viewcard.a ... urce=jl999

Sarbatori fericite!
"If you have no voice: SCREAM !
If you have no legs: RUN !
If you have no hope: INVENT !"

(Cirque du soleil - "Alegria")
Iza

Sus

Mesajde marwana pe 23 Apr 2011, ora 21:09

Fie ca aceste sarbatoare de Pasti sa reinvie in sufletul vostru speranta, increderea si sa va aduca multa liniste alaturi de cei dragi!
Lumina invierii sa mentina vie speranta reintalnirii O:-) !
Zbor lin O:-) O:-) iubiti!
Cele mai bune ganduri din partea echipei E.M.M.A. - alaturi de parintii de ingeri
Imagine
Alaturi de voi,
Imagine
marwana
Moderator

• YIM
Sus

Mesajde marwana pe 21 Iun 2011, ora 23:44

Magda ce mai faci tu ? cum te simti?
Echipa E.M.M.A te >:D< si trimite spre tine ganduri bune.
Alaturi de voi,
Imagine
marwana
Moderator

• YIM
Sus

Mesajde ingerasulGabriela pe 23 Aug 2011, ora 12:26

Magda >:D< speram ca esti bine ... te asteptam cu vesti ... Echipa E.M.M.A. iti transmite sincere salutari.
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010
Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut
http://ingerasulgabriela.blogspot.com/
NATALIA 30.03.2012
LAURA 27.09.2014
ingerasulGabriela
Moderator

Locaţie: satu mare
  • Site web
  • YIM
Sus

Scrie un răspuns