Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Grupuri de suport ‹ Pentru Mamele de Ingeri
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Gemenii mei...o fetita pe pamint si un baietel in ceruri

Despre si pentru ingerasii lor
Scrie un răspuns
88 mesaje • Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Gemenii mei...o fetita pe pamint si un baietel in ceruri

Mesajde stefania pe 7 Mai 2008, ora 17:08

Buna ziua tuturor mamicilor de ingerasi, va spune Stefania din Bucuresti, dar daca putem numi ziua ca fiind "buna" dar asa este vorba la noi, la romani.Sunt bucuroasa sa descopar ca am atatea prietene de suferinta, desi as fi dorit sa fim cat mai putine....descopar cu tristete ca suntem tot mai multe.Pentru acele mame de ingeri care nu imi stiu povestea.....o sa va spun ca este la fel de trista ca toate celelalte, poate si mai trista sau poate.........NU?
Anul trecut la inceput de martie(luna in care este si ziua mamei)am aflat ca sunt insarcinata,.....cea mai frumoasa veste. Aceasta veste sau....cele 2 liniute ne-a bucurat enorm pe mine si pe sotul meu:...ca de altfel pe cine nu bucura?......La scurt timp am facut prima ecografie, fiind necesara din motive medicale, exista riscul de a pierde sarcina. La acea ecografie bucuria s-a dublat....:aveam gemeni..............Offfffff Doamne ce greu este sa-ti amintesti? Din acel moment am inceput sa ne gandim ce vor fi: fetite, baietei, sau vor fi pereche. Mergeam la ecografie lunar si abia asteptam clipa cand ii vedeam pe monitor....asa ii vedeam si eu ce fac, nu ma saturam doar sa-i simt.Aceasta bucurie imensa a durat insa putin,...dupa care s-a transformat intr-o mare intrebare.....DE CE MI S-A INTIMPLAT ASA CEVA? CU CE AM GRESIT PE ACEASTA LUME?.....DE CE NOI, DOI PARINTI FERICITI?..........La cinci luni cand am facut ecografia 3D am aflat o veste ce taie respiratia oricui....un embrion avea sindromul down si acel embrion se oprise din evolutie la 18 saptamani, iar celalalt era perfect sanatos si normal si era o fetita. O vorba romaneasca spune: "un ochi plange si altul rade"....mi se potrivea de minune.Nu va pot spune in cuvinte ce a fost in sufletul meu atunci: aveam doua mari posibilitati.....sa renunt la sarcina sau sa merg mai departe asumandu-mi orice risc. De frica sa nu am un avort spontan din cauza embrionului oprit din evolutie, doua saptamani nu m-am miscat din pat decat pana la toaleta, iar in urmatoarele paseam ca si cum as fi calcat pe un teren minat.Au urmat controale, ecografii si analize la doua saptamani. Cu ajutorul lui Dumnezeu si al doctorei mele( careia ii multumesc din suflet ca a avut grija mea si si-a dat toata silinta pentru a duce sarcina pana la termen) am ajuns la 38 de saptamani. Prin operatie cezariana am nascut o scumpete de fetita de 3.100 kg si 49 cm cu un par lung si negru si cu un nasuc in vant, perfect sanatoasa si normala.
A fost intradevar un dar de la Dumnezeu .... sa pot duce sarcina pana la termen cu asa probleme.Fetita mea are 3 de 10 deoarece sa nascut pe 10 a 10-cea la ora 10 si pentru ca este o minune de la Dumnezeu se numeste MIRUNA-ELENA. La operatie mi s-a scos si celalalt embrion atunci aflanduse ca era baietel deacea nu ne-am gandit la un nume...ramane doar fratiorul Mirunei.
Multa lume mi-a spus "sa fi fericita ca ai ramas doar cu unul" sau "mai bine unul sanatos..." cum poti gandi asa ceva...cand eu l-am simtit la mine in burtica si cateodata aveam impresia ca se joaca amandoi, ba chiar l-am tinut 5 luni oprit din evolutie, nu stiu cata lume poate intelege ce sentimente am trait eu?
Pe 10 mai fetita mea implineste 7 luni.........as fi putut sarbatori 7luni la patrat.....offff.
Le doresc tuturor mamicilor care au copii sa se bucure de fiecare clipa petrecuta alaturi de ei, si mamicilor de ingerasi toata compasiunea mea, trebuie sa fim unite. Va pup dulce.
stefania

Locaţie: BUCURESTI ,sectorul 2
  • YIM
Sus

Re: Gemenii mei...o fetita pe pamint si un baietel in ceruri

Mesajde Daniela Ginju pe 7 Mai 2008, ora 20:09

Buna Stefania.
Sunt Daniela si ne-am intalnit de mai multe ori .Iti doresc din suflet puterea de a trece peste durerea pricinuita de pierderea baietelului si puterea de a-ti creste fetita mare si sanatoasa.Stiu e greu sa-ti vezi fetita zi de zi si sa gandesti mai tot timpul ca trebuia sa fie si el baietelul alaturi sa se joace, sa zambeasca impreuna, dar usor usor vei trece deoarece Dumnezeu e mare si are grija de noi.
Te imbratisez cu drag scumpa mea prietena.
Daniela
Daniela G. - mama ingerasului Ioana-Valentina
Imagine
Daniela Ginju

Locaţie: OTOPENI
  • YIM
Sus

Mesajde stefania pe 8 Mai 2008, ora 22:17

Va multumesc pentru sfaturile incurajatoare dar....daca Dumnezeu are grija noastra, asa cum spune Daniela atunci de ce a avut Dumnezeu grija ca la botezul fetitei sa fie botezati si 2 gemeni...ba chiar o fetita si un baietel? Oare nu imi era destul de greu si asa?
stefania

• YIM
Sus

Mesajde aditza_tl pe 9 Mai 2008, ora 08:01

Buna Stefania,sunt Adriana,mamica de inger Cosmin.regret cele intamplate,imi pare rau ca nu ai avut parte de bucurie deplina.Sa-ti traiasca fetita,sa te bucuri de ea,fratiorul ei o va veghea tot timpul ,de acolo de sus,dintre stele.Tie sa-ti dea Dumnezeu multa putere sa faci fata acestei dureri cumplite.
Cu sinceritate Adriana,mamica de inger Cosmin
Adriana,mamica de inger Cosmin si de pui mic,Cristian-Florin
aditza_tl

Locaţie: BREAZA Jud.PRAHOVA
Sus

Mesajde stefania pe 9 Mai 2008, ora 11:08

Va multumesc pentru intelegere, stiu ca voi simtiti cea ce simt si eu.......O DURERE IN SUFLET CE NU POATE FI VINDECATA.
As vrea pe aceasta cale sa le multumesc din suflet BIANCAI si MALVINEI pentru surpriza placuta pe care ne-a facuto pe 28 martie, si anume O SIMPLA PERNUTA care inseamna atat de mult pentru mine.............si cred ca si pentru celelalte mamici de ingerasi. Pernuta isi are locul ei in patutul Mirunei si este alinarea mea in fiecare seara.Poate vi se pare ca sunt nebuna dar eu cand pun fetita in patut si o sarut si ii spun noapte buna la fel fac si cu pernuta ......o mangai....o sarut si .......ii spun noapte buna.
Va multumesc inca o data ca mi-ati adus aceasta alinare.
Cu sinceritate Stefania, mamica de ingeras.
stefania

• YIM
Sus

Mesajde Angela pe 9 Mai 2008, ora 22:20

Stefania...imi amintesc cu emotie cum m-ai tinut de mana atunci cand lacrimile mi-au invadat si obrajii,nu doar sufletul...atunci in 28 martie cand am fost la un loc datorita dragei noastre Bianca si cred eu...a fost multa suferinta la un loc,dar si multa, infinita dragoste ...a nostra,dar mai ales a ingerasilor nostrii dragi care cu siguranta au fost si ei acolo...cu noi si pentru noi.
Sa-ti dea dumnezeu multa sanatate ...ai fost puternica (Doamne, nici nu pot sa ma gandesc de cata putere ai avut nevoie sa duci sarcina la termen...!) si vei fi puternica si pe mai departe. Sa te bucuri in fiecare clipa de fetita ta, de comoara ta si sa fii sigura ca va venii o vreme in care te vei bucura si de baietelul tau drag...acum el are grija de voi si este cu adevarat ingerul pazitor...
Te pupa Angela si ingerasul mic, Calin Gabriel
Angela, mama ingerasului Calin Gabriel si a unei minuni pe Pamant, Octavian Andrei
Angela

Locaţie: TIMISOARA, ROMANIA
Sus

Mesajde kmi pe 22 Mai 2008, ora 10:10

stefania scrie:Va multumesc pentru sfaturile incurajatoare dar....daca Dumnezeu are grija noastra, asa cum spune Daniela atunci de ce a avut Dumnezeu grija ca la botezul fetitei sa fie botezati si 2 gemeni...ba chiar o fetita si un baietel? Oare nu imi era destul de greu si asa?

buna stefania! sunt kmi si sunt si eu mamica de ingeras christian ioan.
pot sa iti raspund la intreabarea ta legata de botezul fetitei tale? si sper sa nu te fac sa suferi si mai mult sau sa plangi si mai mult. asa ti-a aratat baietelul tau ca e si el prezent acolo. ca va apara si vegheaza mereu. si ca va fi intotdeauna cu voi.
si nu cred ca vreuna din mamicile de ingerasi ar crede vreodata ca esti nebuna pentru ca saruti pernuta aceea. cred ca toate vorbim cu ingerasii nostri, chiar daca unele poate nu o recunosc. asa ca fa tot ce simti tu ca trebuie sa faci, fara sa-ti pese de ce gandesc ceilalti. eu i-am dus ingerasului meu, la cimitir, in felinar, langa lumanari, un iepuras micut, o masinuta si un ou.
si multi poate cand au vazut au zis ca am innebunit. crezi ca imi pasa? nu! asta simt eu ca trebuie sa fac. si sa-i spun buna dimineata in fiecare zi sau noapte buna! >:D<
Kmi - mami di Bubu ingeras
kmi

Locaţie: BUZAU
Sus

Mesajde stefania pe 27 Mai 2008, ora 12:02

Atunci cand Miruna mi-a spus MA-MA pentru prima data a fost la o sarbatoare mare .....de sfintele sarbatori de pasti, atunci am inteles pe deplin bucuria de a fi mama si tot atunci am simtit cel mai tare durerea pierderii unui copil.Am plans de bucurie...de implinire ....dar si de durere. Pe fiecare zi Miruna creste tot mai mult........pe fiecare zi Durerea mea creste tot mai mult.......voi putea vreodata sa-i explic ca a avut un fratior? ....si ca s-a dezvoltat alaturi de el?Offff Doamne dami aceasta putere.
Cu drag Stefania, mamica de ingeras.
stefania

• YIM
Sus

Mesajde amelia_pitik pe 27 Mai 2008, ora 13:02

Stefania,sincer imi pare rau...dar treb sa fi optimista pt fetita ta..si bineinteles pt baietel k lor ingerasilor nu le place sa fim suparate si triste..chiar dak ne e greu tre sa ne ridicam knd picam jos si sa mergem mai departe si tot asa...
si eu de vreo 2 zile am o stare tare proasta ....mi-e parca din ce in ce mai greu..simt k nu mai pot efectiv
Am pierdut cel mai dulce ingeras,Raisa Mihaela!!
amelia_pitik

Locaţie: bucuresti
Sus

Mesajde stefania pe 28 Mai 2008, ora 18:54

Draga Amelia, iti multumesc pentru cuvintele frumoase dar eu nu iti cunosc povestea, de cate ori incerc sa-ti deschid povestea imi apare foaie alba.
Cu drag Stefania, mamica de ingeras. >:D<
Scuze...... am reusit.
stefania

• YIM
Sus

Mesajde steluta pe 29 Mai 2008, ora 18:36

Draga Stefania, te-am vazut si te-am ascultat la TVR....cat de frumoasa e Miruna, sa va dea Dzeu sanatate si putere , sa creasca mare si sa va bucurati sufletul cu ea si de fratiorul ei sa aiba grija acolo in ceruri.
Steluta, mama a 3 ingeri!
Puteti sustine Organizatia E.M.M.A.
fara sa va coste nimic! Cum? Cititi pe: http://www.organizatiaemma.ro/directionare_impozit
steluta

Locaţie: sibiu, romania
Sus

Mesajde Angela pe 29 Mai 2008, ora 21:14

Ce fetita frumoasa ai, draga mea Stefania!
Si sunt convinsa ca ai si un ingeras la fel de frumos...! E greu...e greu sa gasesti cuvinte pe masura acestor sentimente atat de puternice! Iti doresc multa multa sanatate, sa te bucuri de minunea ta si sa fii sigura ca ingerasul mic are grija de voi de acolo unde Doamne Doamne il copleseste cu dragostea Lui...
Te imbratisez cu mult drag. Angela, mami de ingeras jucaus... (*)
Angela, mama ingerasului Calin Gabriel si a unei minuni pe Pamant, Octavian Andrei
Angela

Locaţie: TIMISOARA, ROMANIA
Sus

Mesajde MIHAELA 76 pe 30 Mai 2008, ora 10:06

Ştefania ai un îngeraş aşa de frumos pe pământ...şi unul în cer, care sigur este la fel de frumos. Când am văzut cât de frumoşi sunteţi mi-a întărit convingerea că a mai avea un copil este o lumină nouă în viaţa noastră.
Te sărut pe tine şi pe puiul tău drag, iar îngeraşul din cer sunt sigură că se joacă cu ANDREi şi sunt fericiţi acolo.
Mihaela, mămica lui ANDREI
Mihaela,- mamica lui ANDREI - viata, sufletul si tot ce inseamna mai frumos si pur si a doi Pui mici, plecati mult prea devreme;
- mamica lui Christian - o minune blonda cu ochi albastrii care ne parfumeaza viata aici pe pamant.
MIHAELA 76

Locaţie: Maglavit - Dolj
Sus

Mesajde Riddick pe 20 Iun 2008, ora 20:45

Sarut mana Stefania!
Te saluta un tatic de gemeni,dintre care unul ingeras. pot doar sa spun ca un ochi imi plange,celalalt imi rade...nu te "salut" pe acest site ca nu ne-am adunat aici sa facem chef si e trist sa ne "intalnim" aici,dar te imbratisam cu drag >:D< si suntem alaturi de tine(voi) si la greu si la bine...
"Libertatea nu este un drept. E un risc asumat" Alexandr Soljeniţîn
http://alege.softwareliber.ro
http://ubuntu.ro
http://ubuntu.ro/despre/ubuntu
Riddick

Locaţie: Baia Mare
  • Site web
  • YIM
Sus

Mesajde andreaszolomajer pe 20 Iun 2008, ora 21:16

Foarte trist.
Imi pare foarte rau pentru pierderea voastra.Ce frumos , o fetita si un baietel!
Si eu am avut o fetita frumoasa,care acum e la ingerasi din cauza medicilor,si am un baietas de 8 anisori care foarte mult si-a dorit o surioara, si care si acum inca mai plange dupa ea.
Sa ai noroc la Miruna,sa creasca mare si sanatoasa.
Te imbratisez cu drag,Andrea.
andreaszolomajer

Locaţie: sighetu-marmatiei
Sus

Mesajde stefania pe 22 Iun 2008, ora 15:20

Va multumesc din suflet pentru mesaje. De fiecare data cand intru si citesc mesajele de pe acest forum ma intristez si plang si ma gandesc la ingerasul meu, toate povestile sunt enorm de triste, atat de triste incat nu imi gasesc cuvintele pentru a va incuraja. Doar noi parintii de ingerasi intelegem cu adevarat ce simte fiecare, cata durere poate exista. De curand a parasit aceasta lume bunica sotului de care eram foarte atasata, inca nu imi vine a crede dar ma-m gandit ca acolo nu este singura ....are un stranepot cu ea si va avea grija de el cum ar fi trebuit sa avem noi.
Va rog sa ma scuzati dar nu mai pot scrie .............
Cu drag Stefania, mamica de ingeras.
stefania

• YIM
Sus

Mesajde steluta pe 23 Iun 2008, ora 14:11

"Ingerii, slujitori ai Gratiei Divine, ne protejeaza."
William Shakespeare - Angelinspir
Gandeste-te ca baietelul tau e protectorul Mirunei si al vostru si ...binenteles ca bunica a fost intampinata ACOLO de el.
Cu o saptamana inainte de a muri mama mea , am visat-o pe Paula ( fata mea desteapta, frumoasa si inteleapta) care mi-a spus "de acum incolo o sa am eu grija de Buni" si cand mama mea "a plecat" , am stiut ca sunt ACOLO - ACASA impreuna.
Puteti sustine Organizatia E.M.M.A.
fara sa va coste nimic! Cum? Cititi pe: http://www.organizatiaemma.ro/directionare_impozit
steluta

Locaţie: sibiu, romania
Sus

Mesajde aditza_tl pe 10 Iul 2008, ora 22:04

Stefania draga mea,iti sunt alaturi ,cand ai nevoie de noi suntem aici,noi toate prietenele tale.Trebuie sa te ridici de jos ,sa mergi mai departe pt ingerasul tau de langa DD si pentru fetita ta.Te rog sa ai mare grija de tine si fetita,si te asteptam cu vesti.Te >:D< .Adriana
Adriana,mamica de inger Cosmin si de pui mic,Cristian-Florin
aditza_tl

Locaţie: BREAZA Jud.PRAHOVA
Sus

Mesajde nicoleta pe 18 Iul 2008, ora 13:55

Buna, Stefania draga.
Te imbratisez cu drag si sper ca familia E.M.M.A. va reusi sa aduca in fata ta acea oglinda in care tu sa vezi o femeie puternica si linistita. De dimineata, o frunza a ratacit la pervazul meu, si mi-a promis ca iti va aduce tie, mamica minunata, azi, o multime de zambete si un milion de pupici pupaciosi din partea noastra, a familiei in care ai intrat.
Bucura-te de tot ce e frumos langa tine, zambeste zambetelor pe care le primesti, iar Sfanta Fecioara te va intari si te va ajuta sa fi mereu cea mai buna mamica pentru ambii tai puiuti. Si, nu uita, ca frumusetea inimii tale va atrage mereu frumosul si binele . Te pupacesc si ai mare grija de tine.
nicoleta

Locaţie: petrosani
Sus

Următorul

Scrie un răspuns
88 mesaje • Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Web Design Essence | phpBB | phpBB.ro