"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
ceau numele meu e Madi si sant mama unui ingeres,care daca ar fi trait pe 31mai ar fi facut un anisor.pe 25 iunie se va face un an decand mi-a murit puiul,puiul meu drag si scump,sufletul meu,lumina zilelor mele.L-am nascut pe 31 mai 2010 sanatos,voinic,frumos de 3,350kg;55 cm eram cea mai fericita,era minunea mea pana intr-o zi cand mi-a racit,am racit si eu si el.M-am dus la spital cu el,LA LUIS TURCANU-SECTIA PREMATURI,FOSTUL LEAGAN DE COPII,acolo lucra medicul pediatru unde mi-a fost tratat ca pe un obiect,ca pe o tabla nu ca un suflet.le spuneam ca e palid mi se spunea ca de la neon,le spuneam ca are febra mi se raspundea ca poate are,efectiv mi l-au calmat cu fenobarbital sa nu m-ai planga,parca copilul meu ar fi fost epileptic sau poate ar fi facut spume la gura,nici una din astea nefind valabile,dar facand acest lucru doar pentru ai inchide gura unui sufletel pentru a nu se dovedi incompetenta lor.M-am dus cu lacrimi an ochii marti noaptea sa le spun ca,copilului meu nu ie bine am fost luata la misto ce sant medic stiu eu ce pot sa-i fac?el e tratat cum trebuie.Joi dimineata la 3 ,24 iunie mi-am gasit copilul deabia respirand an patut cand am venit de la baie,de abia mai respira,am batut ca disperata an geamul de la usa pentru ca era ancuiata,mi-au raspuns cu greu au fost chemati cei de la terapie intensiva de la LUIS TURCANU,a fost transferat la terapie intensiva,medicul care a venit mi-a spus foarte clar citez oamna copilul dumneavoasta a fost tratat cu cefort nu trebuia tratat cu cefort are pneumonie interstitiala:povestea e lunga am sa o scriu dar nu acum nu pot sa ma concentrez,cert e ca mi-a murit copilul,iar eu sant o mama singura distrusa,simt ca an groapa aia mi-am angropat totul,fericirea,lumina ochilor,daca as stii ca daca as sapa an mormantul ala as putea sa-l iau acasa as face-o acum dar din pacate nu se poate si singurul lucru de care ma pot acuza e faptul ca nu am murit eu in locul lui sau ca nu am murit amandoi o data.durerea mea e cumplita iar cu trecerea timpului e din ce in ce mai apasatoare.nu m-ai pot de dorul puiului meu,iar acum ma pregatesc de parastasul de un an durerea mea e si mai mare.o sa scriu m-ai multe cand am putere.numai bine.
draga Madi te rog sa primesti din partea mea o calda si sincera ,imi pare rau ca sistemul medical si incompetenta unor medici a mai facut o victima,inca nu pot sa cred ca acestia se numesc oameni,nu pot intelege ce suflet au ............. e cumplit pentru tine si te inteleg, pentru tau Danut iti trimit un buchet mare de si multe colorate sa se joace cu ceilati ingerasi acolo sus in Imparatia Cerului unde speram noi ca sufletul lor este linistit iar pentru tine draga mea multe ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Liliana -bunica de ingerasi David si Alexandra
buna madi calduroase de la o mamica ce si a pierdut fetita de doar 2luni....stiu ce simti ...nu pot intelege nepasarea doctorilor....cum pot ei trai cu constiinta incarcata... ..sunt alaturi de tine si cu mare drag oricand simti si ai nevoie voi fi alaturi de tine pt a putea vorbii.si eu sufar f tare pt ca la 3 saptamani dupa fetita mi a murit si mama dar aici am gasit fete cu suflet mare care sunt alaturi de noi atunci cand ne e mai greu. zbor lin printre
Madi regret nespus pierderea micutului tau ingeras Danut, imi pare rau ca si tu esti nevoita sa cunosti aceasta durere cumplita.
Te cu sufletul si iti sunt alaturi incercand din rasputeri sa inteleg ceea ce simti pentru ca desi sunt mama de inger stiu ca fiecare simtim durerea in mod diferit chiar daca nu exista o alta mai mare decat cea a pierderii propriului copil.
Imi pare totusi bine ca ai gasit in inima ta puterea de a impartasi cu noi ceea ce simti, gandurile si framantarile tale. Pe site sunt cateva articole care te vor ajuta sa intelegi mai bine starile prin care treci http://www.organizatiaemma.ro/suport/mame si important este sa stii ca de acum nu mai esti singura. Aici vei gasi mamici si chiar tatici care inteleg durerea ta.
Zbor lin ingeras Danut
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Draga Madi, noi am vorbit si la telefon si ma bucur ca ai reusit sa pui povestea ingerasului tau aici. Imi pare foarte rau pentru durerea ta , imi para rau ca, datorita neglijentei doctorilor, puiul tau s-a stins.Aici vei gasi mereu un umar pe care poti plange, aici vei invata alaturi de noi sa traiesti cu aceasta durere, aici am invatat si eu alturi de ceilalti sa pot trece peste asa cum mi-ai spus si tu:"Cum ai putut sa treci peste.., cat a durat ?.....ca la mine sa intamplat de 1 an si nu mai pot " Te imbratisez cu mult drag si iti doresc multa, multa putere. Pentru Danut, ingerasul tau o si sa-i lumineze calea.
Madi ma bucur ca ai avut curajul sa ni te alaturi..aici vei gasi intelegere,alinare si vei putea s vorbesti cu tau..fara sa te judece nimeni ma doare cand vad ca apare o noua mamica de ingeras..am citit povestea ta dezinteres ..din cauza unor doctori .. suflete nevinovate se ridica la ceruri iti inteleg durerea si iti sunt aproape scumpa mea..ma voi ruga ptr ca DD sa-ti mi aline durerea si spre ca ingersaul tau sa te ajute sa-ti gasesti linistea sufleteasca te imbratisez cu drag
Madi regret nespus pierderea micutului tau Danut ... regret sa ne cunoastem in astfel de circumstante, insa ma bucur ca ai gasit familia E.M.M.A. Iti doresc multa putere in continuare ... iar Danut zbor lin printre
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
Draga mamica a ingerasului Danut i-mi pare nespus de rau de cele intamplate si stiu prin ce treci caci si eu sunt din Timisoara si baietelul meu care a murit la 4 luni a fost internat la Luise Turcanu si stiu conditiile de acolo si umilintele la care este supusa o mamica . Te si daca vrei sa stam de vorba... oricand... Cand am mers sa fac pomana pt. bebele meu preotul mi-a zis ca nu se face pomana la copii sub 7 ani asa ca eu fac pachetele cu dulciuri si fructe si le impart copiilor sau la orfelinat. Zbor lin ingerasului tau si sa zboare printre
Am citit mesajele voastre si va multumesc din suflet penrtru toate sfaturile voastre,pentru toate gandurile voastre bune.tuturoror mamelor,tatilor,bunicilor,care au trecut prin aceasta durere cumplita le doresc multa putere si Dumnezeu sa le intareasca.Mamicile din Timisoara,care au trecut prin ce trec eu,care au avut parte de acelasi sistem mizer,care au fost internate cu copilasii lor in spitalele enumerate sau daca au avut parte de aceasi medici incompetenti,mi-as dori sa vorbim sau de ce nu sa ne intalnim.As vrea sa fac ceva sa facem ceva,anca gandesc ce...,sa nu m-ai patesaca si alte mamici,sa nu m-ai moara copii nevinovati,copii care nu au nici o vina,sufletele nevinovate care sant prea mici sa a-si strge durerea sa spuna ce ai doare pentru ca sant prea mici sa vorbeasca,iar pe ele sa le doara an cot de copilul meu,de copii nostri.Sa nu credeti ca am o parere proaasta de toate cadrele medicale,sant si medici competenti,dar cea care s-a ocupat de copilul meu,cea care mi-a omorat copilul cu zile NU E OM.A mai avut tupeul si nesimtirea sa dea zvon prin spital dupa cea mi-a murit copilul ca nu mi-a dat nici o sansa cu el RUSINE SA-I FIE FIE,RUSINE a vrut sa-si creeze alibii pentru ca nesitirea e mare.Pacat ca a depus un juramant cand a terminat facultatea de medicina,pacat.astapt vesti daca vreti eu va pot lasa si nr meu de telefon pentru a vorbii.numai bine si multa putere.
Imi pare nespus de rau ca ai trecut prin asa ceva....eu ii multumesc si acum bunul.ui Dumnezeu ca ne-a ferit de orice pericol cat am stat internate acolo. Au fost 2 saptamani crunte si pentru noi.... Iti doresc multa putere, sunt sigura ca ingreasul tau vegheaza asupra ta si iti va da puterea de care ai nevoie
Draga Madi ...si bebelusul meu a murit in chinuri tot din cauza neglijentei si nepasarii unui medic renumit in Timisoara si care si-a recunoscut greseala in colegiul medicilor dar nu s-a mai intamplat nimic dupa aceea. El profeseaza si in ziua de azi iar eu sufar si-mi jelesc copilul pana voi inchide ochii.Nepasarea si neglijenta trebuiesc rezolvate de la un nivelmult mai inalt sau poate sa schimbam noi tara...Eu m-am implicat putin in campania "vreau si eu parintii mei " de la protv adica caut semnaturi pt petitia de schimbare a legii adoptiei pt copii sub 2 ani. Ma simt datoare fata de ingerii ramasi pe pamant sa le acordam o sansa, sansa de care copii nostri nu au avut parte. Daca te simti in stare , adica daca ai putere semneaza si tu petitia de pe situl protv-ului. Te si trimit pt ingerasul tau.
Pentru toti ingerasul meu drag si scump,pentru toti ingerasii vostri:Puiul lu mama drag si scump,minunea mea,printul meu te iubesc si te voi iubii mereu te rog de acolo din cer de unde esti te rog da-mi puterea sa merg mai departe te rog ajuta-ma sa trec mai departe de acest moment cumplit al vetii mele.ma trezesc noaptea si zic ca e un vis cuplit,uneori spun ca poate e plecat la bunici in vizita..as vrea sa cred asta,sa fie asta,dar din pacate nu este asa.a fost cumplit ieri pentru mine,am fost in Euro sa-i cumpar ceva,ma pregatesc de pomenirea lui de un an,am crezut ca mor,nu ma puteam concentra deloc sa vad ce pot sa-i cumpar pentru a-i da altui baietel de pomana.cand am vazut sandalutele alea mici,cand am vazut adidasii scumpi si dragi pur si simplu am cazut din picioare,norocul meu este ca mi-am sunat o prietena inainte sa vina cu mine ca stiam cat de greu o sa-mi fie.i-am cumparat ceva,dar tot ce vroiam nu am reusit pentru ca nu am putut sa ma concentrez.cu o zi inainte am fost cu cumnata mea si ai m-ai luasem cate ceva lucrusioare,dar m-ai vroiam sa-i m-ai iau ceva.o sa merg azi,poate la Mool nu stiu sigur,dar am aceasi teama in suflet si in inima.cum a-ti reusit voi sa treceti peste tot?pentru ca mi-e cumplit si simt ca nu m-ai pot.va spun toate astea ca asa simt si pentru ca am primit din partea voastra incurajari sincere si cred ca voi ma intelegeti cel mai bine prin ce trec si ce simt.an alta ordine de idei DAAAA vreau sa fac ceva pentru ca alte mame sa nu treaca prin ce trecem noi,m-am gandit la o petitie in parlament sa strangem semnaturi,sa propunem o lege pentru culpa medicala cine e vinovat sa plateasca,mame care vreti asta contactati-ma scrieti-mi,poate fiind mai multe vom reusii sa facem ceva.mame carora vi-au ars copii de vii la MATERNITATEA GIULESTI,pentru aceste fapte medicii aceia au platit?nu vreau sa par o mama nebuna,sant o mama disparata,care s-a chinuit opt ani de zile sa aiba aceasta minune, care i-mi pun la dispozitie tot sufletul,toata puterea mea care o am,vrea sa implic cu tot ce-mi sta in putere in aceasta oganizatie.inainte de 89 daca murea un bebelus acel medic facea puscarie,acum de ce nu se ia nici o masura?consider ca daca ai gresit trbuie sa raspunzi pentru faptele savarsite,fiecare om daca greseste trebuie sa platesca.traim in tara lu Papura Voda,ce ne facem fiecare dreptate cum vrem?nu exista asa ceva,trebuie sa sa existe ceva ca in nesimtirea lor sa se gandeasca ca vor plati,nu numai cu justitia divina,ci ca exista lege pentru greselile lor.mame care cititi acest mesaj si va alaturati mie va rog dati-mi un semn,poate veniti cu idei si mai bune,mame din Bucuresti poate totusi aveti vreo idee,poate aveti pe cineva care credeti ca ne-ar putea ajuta si ne-ar sustine.va multumesc din suflet.
Draga mea eu i-ti sunt alaturi si te si i-ti voi fi alaturi de cate ori vei avea nevoie.Daca simti nevoia sa ne intalnim si sa vorbim despre noi si ingerii nostri lasa-mi un mesaj privat si-ti voi da nr meu de telefon. O sa inveti si tu sa traiesti cu durerea toata viata si sa mergi mai departe caci asta este datoria noastra de mame si cum spunea o mamica minunata de aici de pe forum noi suntem mamicile care traim intre doua lumi.....una aici pe pamant si cea dintre stelute unde sunt ingerii nostri. Te si multe pentru Danut.
Madi iti inteleg atat de bine furia si in acelasi timp dorinta de a face ceva concret insa sincer nu cred ca asta este cea mai buna varianta. Incearca sa nu lasi durerea sa fie mai mare decat iubirea. Ceea ce m-a ajutat pe mine a fost faptul ca am reusit sa dau un sens pierderii mele, am gasit binele din spatele raului si am reusit sa merg mai departe si sa fac lucruri pe care nu credeam ca le voi face vreodata, totul in memoria si pentru fetita mea draga.
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Madi , sun si eu alaturi de tine , imi pare rau pentru pierderea cumplita ...pentru sufeltelul tau scump !! Nu am cuvinte , la cum ai fost tratata si mai ales scumpul tau ingeras , acesti ...cetaceni , ca nu-i pot numi oameni ...nu -ti pot spune ce-mi trece acm prin minte ce le-as face ...
Draga mea ma rog din suflet pentru tine , ma rog ca sa-ti simti puiul , sa te poata alina si iubi asa cum numai el stie sa o faca !!
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
ceau dragele mele,va scriu tuturor si va multumesc din suflet pentru toate sfaturile voastre si vorbele frumoase.ma simt cumplit aceasi stare de durere acelasi gol imens in suflet si in inima,va m-ai intreb inca o data cum va fost voua?cum ati reusit sa dapasiti momentul?pentru ca eu nu mai pot,poate voi santeti mai puternice,poate aveti langa voi niste soti care sa va iubeasca si care sa va adore,toti ami zic sa uit trecutul dar eu nu pot,v-am scris si ieri ma pregatesc de pomana celui mic de un an si va jur retraiasc fiecare clipa cu el de anu trecut pe vremea asta cand era si el cu mine,cand eram fericiti si impreuna,cand vine seara e cumplit intind mana in patul gol incerc sa-l caut langa mine dar nu e,in putinele saptamani cat a stat acasa cu mine de cele mai multe ori dormea cu mine,vroia sa fie langa mine iar eu eram fericita langa el.unde e mirosul lui domne?unde e puiul meu doamne?fetelor nu mai pot,mamicilor daca ma credeti simt ca nu mai am forta ca nu mai am suflet ca nu mai am nimic,sant o mama singura si disparata,am pierdut tot tot.nu stiu ce sa mai fac si cum sa mai comport,in groapa aia mi-am ingropat totul fericirea,probabi ca nu o sa va mai scri ca nu am internet si nici forta sau poate nu am sa mai exist daca puteti si vreti sa-mi zicati o vorba buna un sfat sau pentru ce as mai putea sa exist 0785185471,va multumesc ca exista acest sait ca existati.cand va fii dreptate?cand vor platii vinovatii?
stau in casa si plang,nu mananc,doar plang si fumez asta e viata?pentru ca la servici nu merg,asta nu e viata e chin,am iubit toata viata mea copii nu pot sa cocep viata fara copii,am lucrat cu copii,din pacate posturi nu sant,unde sa ma duc,la gradinite private dar si acolo e greu mi-am pierdut speranta.tot ce stiu ca am avut un copil minunat care nu mai e pentru care m-am chinuit 8 ani sa-l am.v-am spus si va repet poate voi santeti mai puternice,poate zodia mi-e proasta,am fost tot timpul o luptatoare,dar nu mai merge a ruginit macazu.Danut puiu meu mami te iubeste si nu mai poate fara tine,simt ca mor de dorul tau.