Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Grupuri de suport ‹ Pentru Mamele de Ingeri
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Nu pot sa inteleg de ce...!?!

Despre si pentru ingerasii lor
Scrie un răspuns
32 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2

Nu pot sa inteleg de ce...!?!

Mesajde eunice pe 14 Noi 2010, ora 20:09

Buna seara...
as fi vrut sa nu fi gasit nicoadata acest site...dar din pacate sunt si eu o mamica de ingeri..de doi ingeri..chiar daca mici pentru mine sunt ingerasii mei! am pierdut doua sarcini pana acum..una oprita in evolutie la 7 sapt anul trecut si un avort spontan la inceputul acestei luni la 11 sapt...nu pot sa inteleg de ce Dumnezeu mi-a luat acesti doi copilasi desi stiu ca El stie mai bine ceea ce este bine pentru noi...sunt atat de dezamagita si de trista, mi se rupe inima in mine ori de cate ori imi aduc aminte de experientele astea! ma apuca plansul ori de cate ori vreau sa vorbesc despre asta...stiu ca aceste sentimente vor trece in timp si ca vom trece peste aceasta incercare dar durerea pierderii va ramane...
ar fi fain sa pot vorbi macar online cu mamici care au mai trecut pe aici...de aceea astept raspunsurile voastre...
eunice

Locaţie: timisoara
Sus

Re: Nu pot sa inteleg de ce....!?!

Mesajde ingerasulGabriela pe 14 Noi 2010, ora 20:30

Eunice imi pare sincer rau pentru tine. Eu nu stiu ce inseamna sa ai o sarcina oprita in evolutie, dar am trait cu aceasta team timp de 18 saptamani de sarcina, din cauza trombofiliei mele. Legat de acest site, ma bucur mult ca ai ajuns aici, iti va face foarte bine te asteptam sa scri povestea ingerasilor tai si atunci iti va fi si ne va fi mai usor sa iti fim aproape.

Ingerasilor tai mii de @};- si zbor lin printre (*)
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010
Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut
http://ingerasulgabriela.blogspot.com/
NATALIA 30.03.2012
LAURA 27.09.2014
ingerasulGabriela
Moderator

Locaţie: satu mare
  • Site web
  • YIM
Sus

Re: Nu pot sa inteleg de ce...!?!

Mesajde marwana pe 15 Noi 2010, ora 08:46

Draga mea Eunice o >:D< din toata inima, i mi pare nespus de rau pentru pierderea ingerasilor tai. Incerc sa ti inteleg durerea, stiu ce inseamna golul lasat de pierderea copilasului, stiu cat de mare este tristetea ce o sim,ti in suflet.
Ma bucur ca ne ai gasit, familia EMMA te primeste cu bratele deschise si i ti spune '' bun venit'', i ti va fi alaturi ori de cate ori vei avea nevoie.
Poate ca ar fi bine sa vorbesti cu medicul tau, sa faci si analizele pentru a vedea daca nu cumva ai trombofilie (ingrosare a sangelui). Trombofilia se poate declansa in sarcina de cele mai multe ori si rezultatul este ca si in cazul tau, sarcina oprita in evolutie sau pirderea bebelusului in timpul sarcinii.
Te >:D< inca o data
Zbor lin, ingerasilor tai dragi
Alaturi de voi,
Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!),
mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Imagine
marwana
Moderator

Locaţie: Bucuresti
  • YIM
Sus

prima sarcina

Mesajde eunice pe 15 Noi 2010, ora 09:06

anul trecut am rams insaricinata prima data. dupa trei doi ani de la casatorie atat eu cat si sotul meu ne doream f mult un copil.vestea a venit la momentul potrivit credeam noi...eram atat de fericiti! am spus parintilor prietenilor colegilor...toata lumea se bucura pentru noi. primul control l-am facut la 5 spt si 4 zile. se vedea embrionul dar nu avea inca activitate cardiaca asa ca medicul meu m-a chemat peste o saptamana sa vedem cum ii bate inimioara! aici a aparut nelinistea...bebelui nostru nu-i batea inimioara decat cu 80 de batai pe mnut..mult prea putin decat ar fi fost normal! m-a chemat dupa alte 5 zile sa vedem cum evolueaza sarcina...atunci ni sa- dat cumplita veste ca de fapt sarcina era oprita in evolutie si ca nus e mai putea face nimic decat sa astept expulzarea produsului de conceptie sau sa fac un chiuretaj si sa trimit la genetica o paret din embrion pt a putea vedea daca a fost sau nu vorba de o anomalie genetica, cea mai des intalnita afectiune in cazul sarcinilor oprite in evolutie. au urmat niste zile ingrozitoare de refacere, dezamagire si suferinta. rezultatele genetice au infirmat anomalia cromozomiala sau genetica...ar fi fost o fetita !toate analizele facute in sarcina si dupa au iesit bune...
eunice

Sus

Mesajde georgeta74 pe 15 Noi 2010, ora 12:10

Draga Eunice, niciuna dintre noi nu intelegem "de ce?".
Eu am avut doua sarcini oprite in evolutie in 2005 si in 2007, iar anul acesta, in mai, am pierdut-o pe scumpa mea Erica dupa 19 saptamani de sarcina. Iti dai seama de ce stiu EXACT ceea ce simti.
Sunt alaturi de tine, iti trimit o >:D< pentru incurajare.
georgeta74

Locaţie: targoviste
Sus

Mesajde CORINA SILVIA pe 15 Noi 2010, ora 13:30

Draga Eunice , imi pare atat de rau si inteleg cat de mult suferi , te imbratisez si ma rog ca afland de ce ai pierdut acea sarcina sa fie a treia oara cu noroc , si sa ai in curand o minune in brate !!
Orice pierdere a unui copil e o tragedie , asa ca nu -i vei uita niciodata pe micutii tai !!
Dar , stiu sigur ca intr-o zi vei avea un mic sufletel langa inima ta !!
>:D< :x :* @};- @};-
Pentru ingerii tai mii de flori !! O:-) O:-) @};- @};-
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

Locaţie: branesti
  • YIM
Sus

Mesajde mihaela r pe 15 Noi 2010, ora 19:49

Draga mea sunt si eu alaturi de tine si ma rog la Dumnezeu sa iti dea multa putere si liniste sufleteasca si niciodata sa nu iti pierzi Credinta si Speranta.As vrea sa iti spun ca totul trece,nu e asa,dar vom invata sa traim cu aceasta durere si atunci cind va vrea Dumnezeu ne vom tine si noi puii in brate si vom stii sa apreciem cu adevarat minunea din viata noastra.
Pt ingerasi tai,zbor lin si multa lumina.
mamica ingerasului Matei-Stefan
mihaela r

Locaţie: radesti arad
Sus

Mesajde marwana pe 16 Noi 2010, ora 09:38

O >:D< , revin si i ti atatsez si aici linkul pentru analiza de cate i ti spuneam, la noi din pacate nu este obligatorie si de cele mai multe ori se recomanda dupa pierderea a 3 sau mai multe sarcini. Analiza se face la spitalul Fundeni cu o trimitere de la medicul ginecolog sau chiar cel de familie, din cate stiu si la Medlife se face dar contra cost.
viewtopic.php?f=33&t=1231&p=20022#p20022
Alaturi de voi,
Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!),
mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Imagine
marwana
Moderator

• YIM
Sus

a doua sarcina

Mesajde eunice pe 16 Noi 2010, ora 09:45

anul acesta cu a doua sarcina totul a decurs normal, totul parea in regula copilul se dezvolta bine, am luat progesteron (1/zi seara) de prin sapt 7 si nimic nu parea sa prevesteasca tragedia. in 2 noiembrie insa (la 11 sapt de sarcina) noaptea pe la ora 4 au inceput contractiile ..dimineata mi-am sunat medicul si am mers la prima ora la un control. bebele era in viata dar eu aveam contractii din 3 in 5 minute si colul deschis...dr m-a trimis acasa spunandu0mi ca sunt sanse mici sa trecem peste asta, mi-a marit doza de progesteron si repaus la pat, nu mi-a dat nimic impotriva contractiilor. nu stiu daca se putea da sau era deja prea tarziu, ulterior dr mi-a zis ca antispasticele nu pot face mare lucru in astfel de cazuri, avort iminent. dupa 3 ore am avortat acasa ...am mers apoi la spital pentru chiuretaj deoarece ramasesera resturi in uter...cam asta e tot...un soc tottal, totul s-a intamplat atat de repede incat am ramas de-a dreptul interzisa...m-am putut nici sa plang o zi. toate anailzele mi-au iesit bune, ecografiile la fel...nu pricep ce s-a intamplat? acum dr ne-a recomandat sa facem atat eu ca si sotul meu analizele de cariotip. mergem sapt viitoare. mai e cineva din Timisoara cumva pe aici care sa-mi poata recomanda un dr bun. a vrea sa mai merg si la un alt dr pentru o a doua opinie in legatura cu situatia mea.
eunice

Sus

Mesajde georgeta74 pe 17 Noi 2010, ora 13:31

Draga mea, eu nu sunt din Timisoara, nu stiu cum e pe acolo.
Iti spun din proprie experienta ca treaba asta cu alt medic.... nu merge intotdeauna. Eu am mers din medic in medic din 2005 incoace, de cand am pierdut prima sarcina, atat in Targoviste, cat si in Bucuresti. Am ajuns la concluzia ca fiecare medic este "foarte" bun atat timp cat sarcina evolueaza bine. In momente grele..... ups.
Toti medicii la care am fost erau "renumiti". Cei (de fapt cele) care mi-i recomandau vorbeau foarte frumos de ei. Nu ma intelege gresit, cu exceptia la vreo doi din Targoviste (care n-ar trebui sa se numeasca medici) si eu ii apreciez pe medicii la care am ajuns, dar, din pacate, pentru mine nu au putut face nimic. Asa ca toti sunt buni, pana la proba contrarie.
Eu iti doresc sa gasesti motivul pierderilor tale si sa-ti dea DD un bebe minunat de care sa te bucuri aici, pe pamant.
georgeta74

Locaţie: targoviste
Sus

Mesajde eunice pe 17 Noi 2010, ora 14:24

si eu sunt de acord cu tine sa stii...m-am tot uitat zilele astea pe net dupa dr ala sau celalalt..la fiecare pareri pro si contra ca nici nu mai stii ce sa intelegi! am vb si cu prietene fiecare mi-a recomnadat alt medic.. eu nu as vrea sa-l schimb pe al meu...doar ca as fi fost curioasa cum mai pune problema si un altul. stiu ca atat timp cat merge sarcina totul e ok si dr cel mai cel..iar cand sunt probleme instinctiv incepem si dam vina ba pe unul ba pe altul..in fond suntem oameni..si dr sunt oameni si cu totii suntem supusi greselilor...
eunice

Sus

Mesajde ama pe 17 Noi 2010, ora 14:27

draga eunice eu am nascut in aug la clinica bega ,eu cand aud de TM inebunesc imi aduc aminte de tot ce este legat de O:-) meu ....acolo s a intamplat nenorocirea ,am fugit din resita ca am zis ca e mai bine la timi dar din pacate nu a fost asa, nici acum nu pot sa mi dau seama de fapt ce s a intamplat si cine e vinovatul ...e greu ... am plecat de la spital cu un gust amar ,plina de durere si ura, doctorii neonatologi de la bega lasa de dorit chiar nu as sfatui pe nimeni sa treaca pe acolo sunt niste oameni fara mila ,fara suflet dar care asteaptau doar banii in rest nimic ..sunt multe de spus dar inca mi e greu sa povestesc tot ce am patit iti doresc putere,liniste si credinta in DD ca atat ne a mai ramas...te >:D< cu drag
inima mea bate doar pt tine MARIO.......
http://www.facebook.com/album.php?aid=3 ... 630d247931
ama

Locaţie: resita
  • YIM
Sus

Mesajde eunice pe 17 Noi 2010, ora 15:49

imi pare rau ama de durerea si suferinta ta! Dumnezeu sa te intareasca si sa te ajute sa treci peste aceasta incercare.
eunice

Sus

Mesajde MiRo pe 17 Noi 2010, ora 20:25

Te >:D< ,sunt intr-o situatie asemanatoare cu a ta ,am pierdut o sarcina la 7 saptamani, apoi am facut injectii pentru mentinere si am nascut o fetita la 39 de sapt si 2 zile cu probleme la plamani,o membrana care nu-i permitea sa respire,nu s-a vazut la ecografie si oricum copilul primeste sangele oxigenat prin cordonul ombilical....toata lumea ridica din umeri.....nimeni nu stie ce s-a intamplat , la fel ca si la tine dr zice sa facem analize genetice si anume cariotipul....am auzit ca la Cluj este un anume dr POP, foarte bun si care lucreaza cu o clinica din strainatate dar nu stiu cat o fi costand..eu sunt din Iasi....oricum am nascut prin cezariana si dr meu zice sa nu raman mai devreme de 1 an 1/2...cat despre opinia celorlalti toti spun ca dr e de vina , dar eu nu vad nicio vina este un om extraordinar , care m-a ajutat f mult si sunt convinsa ca emotiile si grija la urmatoare incercare vor fi la fel de mari cu ale noastre,nu-l voi schimba chiar am discutat cu el si eventual vom urmari sarcina cu mai multa atentie si poate de inca o pereche de ochi (alt medic).Ce sa zic e greu....cateodata spun ca aceste analize sunt 0 in fata planurilor lui D zeu dar in acelasi timp pt linistea mea cred ca le vom face inainte de a incerca din nou...De ce .... niciodata nu o sa inteleg....am lucrat ca voluntar ani pentru o asociatie care se ocupa de copii nascuti si crescuti intr-un ghetou din Is, intr-o mizerie crunta, fara mancare , sau hraniti cu rasatura de ceaun dupa ce faci mamaliga...si cresc si nu au nimic....nu ca as fi invidioasa dar ma intreb ca si tine daca noi ni i-am dorit si avem cu ce sa-i crestem ...de ce? >:D<
Te pup si te inteleg si tot ce putem face e sa acceptam si sa invatam sa traim cu asta.Tine-ma la curent daca vrei cu ce faci in legatura cu analizele.
MiRo

Locaţie: iasi
Sus

Mesajde cristina_iancu pe 19 Noi 2010, ora 18:21

>:D< >:D< >:D<
Draga mea te imbratisez si eu,
Am creat o pagina cu un balonas alb cu o inimiara pentru ingerasi si cu povestioara http://www.organizatiaemma.ro/node/729

Sa ai incredere in DD si sa te rogi la el sa-ti dea curaj, sa nu renunti. Imi inchipui cata durere este in sufletul tau acum, cand un nou ingeras a zburat la DD >:D< :* Off scumpa si draga de tine...
Cum zic si fetele, si iti spun si eu din propria experienta cauta si alte pareri ale medicilor. Dupa ce am pierdut-o pe Denisa am mers la vreo zece medici pana am dat de omul extraordinar care se ocupa de mine acum. Nu a fost usor deloc, simteam ca eu ca femeie am esuat, mai ales cand vedeam gravidute, sau cand cineva ma intreba daca am copii...totul simteam ca se prabuseste langa mine...dar n-am renuntat.
Nu stiu daca ti l-au dat dar este important sa ai rezultatul examenului anatomopatologic. De el depind multe lucruri. Si ce e cel mai important, cand o sa te pui pe picioare sa-ti faci controale amanuntite.Inclusiv pe cele legate de coagularea sangelui cum a zis si Marwa. La mine si la Marwa trombofilia a fost cauza pierderii sarcinilor.

Iti trimit un pup urias!
@};- @};- @};-
Imagine
Mămica îngeraşului fluturaş Denisa Georgiana şi a micuţei Eliza Ana-Maria
Desene pentru un îngeraş: http://dennyg.daportfolio.com/
cristina_iancu

Sus

Mesajde Alina Cristian pe 23 Noi 2010, ora 11:42

scumpa mamica de ingerasi,
si eu mi-am pus intrebarile astea de ce eu? de ce nu a mers bine? ce nu am facut eu bine?
la o parte din ele am gasit apoi raspunsul dupa ce am decis singura sa imi fac totusi analizele...........acum eu am inteles de ce am pierdut sarcina..................dar asta nu ma consoleaza cu absolut nimic................golul din suflet tot ramane si nu voi uita niciodata..........
vietile noastre se schimba cu totul dupa ce pierdem o sarcina..............nu doresc nimamui sa cunoasca durerea asta..........si eu imi doream sa fiu ultima mamica de ingeras din lume dar iata ca din pacate nu a fost asa............
imi pare rau scumpa mea pentru ca stiu prin ce treci si sa stii ca nu esti singura................
gandeste-te ca ingerasii tai sunt acum cu tine si ca nu se va mai intampla nimic rau.........
te >:D<
si @};- @};- @};- @};- ingerasilor tai
mamica unui baietel minunat, de cinci anisori, pe nume Vlad, a unui ingeras care a stat in burtica la mami doar 6 saptamini si a unui ingeras mai micut dar pe care ii vom iubi toata viata http://www.organizatiaemma.ro/node/638
Alina Cristian

Locaţie: sibiu romania
Sus

Mesajde eunice pe 24 Noi 2010, ora 10:13

multumesc tuturor pentru mesajele vostre incurajatoare! Dumnezeu sa va rasplateasca fiecareia in parte... >:D<
luni ne-am facut analizele de cariotip genetic, acum asteptam rezultatul...si intentionez sa-mi fac si analizele pt trombofilie..poate cineva sa-mi explice cam cum decurge procesul? sunt doar analize de sange sau mai implica si altceva?
eunice

Sus

Mesajde nicoleta pe 24 Noi 2010, ora 10:32

Buna, scumpa noastra Eunice!
Sti, aici, in acest locsor de suflet, se fac vizite si din partea oamenilor care nu au pierdut copilasi. Aici intra orice fiinta care are suflet bun si doreste sa fie alaturi macar cu un cuvant cald persoanelor indurerate.
Asadar sa nu iti para rau ca ai ajuns aici. Sa iti para rau doar pentru pierderea celor doi bebelusi,desi noi ne gandim la noi, la suferinta noastra pentru ca nu ii mai vedem, nu ii mai simtim pe pruncii nostri, chiar daca ei sunt in cel mai frumos loc, adica in Cerul Sfant.
Aici, in acest loc, E.M.M.A., vei intalni doar oameni care iti vor fi alaturi in orice clipa , atunci cand dorul dupa bebelusii tai te va arde, atunci cand vei suferi ca cineva de langa tine nu te va intelege, atunci cand cineva din jurul tau te va jigni, ...oricand, noi vom fi langa sufletul tau.
Nu incerca sa intlegi de ce te ating suferintele, ...raspunsul e simplu, esti OM, iar noi, oamenii, avem o soarta fixata inainte de a ne naste si nu o putem schimba, ci doar putem sa o limpezim cu frumos si bine.
Te imbratisez si ai mare grija de sufletul tau, pentru ca cei doi copilasi ai tai sa zburde linistiti printre stelutele luminoase.
Stim ca iti e greu, dar daca te vei ruga mereu la Cerul Bun, te va ajuta.
Sfanta Maicuta sa te ocroteasca!
Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi, sperrand ca ei vor mangaia inima ta indurerata si vor aduce suras pe chipul tau frumos.
Un ocean cu @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- pentru ca iubesti, pentru ca iti pasa, pentru tot frumosul care te defineste.
Cu mare drag, Nicoleta!
nicoleta

Locaţie: petrosani
Sus

Mesajde eunice pe 24 Noi 2010, ora 13:03

multumesc Nicoleta!
Dumnezeu m-a binecuvantat cu niste oameni deosebiti care mi-au fost alaturi in tot acest timp: sotul meu, parintii, bunicii, sora mea, prietenii si colegii mei...ei au facut ca perioada aceasta neagra sa fie mai usor de trecut. durerea este inca acolo desi poate ca nu la intensitatea resimtita in acele zile, dar e..si iese la suprafata ori de cate ori imi amintesc de copilasii mei, oridecate ori vad o graviduta pe strada, oridecate ori vad mamici cu copilasi mici, oridecate ori vad un copil...ma gandesc ca si eu as fi putut sa-i tin in brate pe ai mei! Dar Cel de Sus i-a iubit mai mult si i-a luat la El! Cred ca intr-o zi ii voi vedea dar pana atunci trebuie sa mergem mai departe aici si sa ne dam silinta sa fim oameni in primul rand.
eunice

Sus

Următorul

Scrie un răspuns
32 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Web Design Essence | phpBB | phpBB.ro