"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Mamelor de ingerasi, ma alatur voua.. Numele meu este Mariana, am 33 de ani, sunt mamica unei frumoase domnisoare Delia (6 ani) si a unui ingeras Ema (23 saptamani si 4 zile). In urma cu cateva saptamani eram foarte fericita! Simteam in burtica cel mai pretios dar - o surioara pentru Delia.. Acum sunt 14 zile de cand Ema e un ingeras..Doamne cat de tare doare! Cat de mult m-am rugat sa fie doar un vis si sa ma trezesc.. A fost atat de dorita, atat de asteptata..Aveam atatea planuri..Delia alesese si numele pentru surioara ei - Ema, dintr-un serial pentru copii (H2O).. Cat de tare a plans Deliuta cand a inteles ca Ema nu mai vine...ca a mers la Doamne-Doamne in cer si ca e ingeras.. Cat de greu e sa te trezesti si "viata" sa mearga mai departe.. Cat de greu e sa nu gasesti nici un raspuns la atatea intrebari care incep cu "de ce?'.. Pana acum am citit povestile voastre si am plans..am inteles ca durerea pe care o simt eu a simtit-o fiecare femeie devenita "mamica de inger"..
As vrea sa stiu ca micutei Ema ii este bine..As vrea sa stie cat mi-e de dor sa o simt..
Mari - mamica a doua printese: Delia si Ema-ingerasul nostru.
Mariana din pacate trebuie sa iti spun Bine ai venit in familia EMMA. Aici vei gasi intelegere si prietene care sa te ajute in momentele acestea grele. Imi pare rau ca Delia nu mai are parte de surioara ei aici pe pamant, dar Ema o va veghea mereu si poti fi sigura ca Emei ii e bine acolo, oricat de dureros e pt noi. Durerea si sentimentul de negare atat de firesti, sentimnetul acela prin care ai impresia ca totul e un vis urat va exista mult timp dupa. Insa iubirea ta pt Ema trebuie sa iti dea putere pe mai de parte si Delia sa primeasca explicatiile necesare unui copil de varsta ei. Imi pare tare rau ca esti mamica de ingeras, asteapta si cauta semnele tau pt ca sunt la tot pasul. Fa doar ceea ce simti ca iti face bine si te ajuta. Ema mii de si un zbor usor printre
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
Te imbratisez cu drag Mariana si iti urez un trist bine ai venit in familia EMMA, familia mamicilor de ingeri... Aprind o lumanarica pentru Ema, ingerasul tau, si ma rog ca DD sa iti aline dorul si sa iti mangaie sufletul indurerat, ma rog ca ingerasul tau sa iti vegheze somnul, sa iti dea puterea de care ai atata nevoie si sa iti stearga obrajii inecati in atatea lacrimile amare. Te imbratisez mamica scumpa de ingeras
Buna, Moariana noastra draga! Sa fi sanatoasa, atat tu cat si cei dragi tie. Ingerasa ta este langa Sfanta Maicuta, e bine si va apara de acolo din lumea blanda a stelutelor. Te imbratisez si sper ca aici printre noi, vei gasi un strop de liniste, o caldura ce poate inlatura raceala dorului. E greu...stiu.....te inteleg foarte bine, ....offffffffffff.................................... Trebuie sa inveti sa traiesti demn cu soarta asta, de mamica de ingerasa, trebuie sa ai grija de tine, astfel incat ingerasa ta sa fie linistita acolo in Cer. Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi. Pentru tine, mamica iubitoare, , milioane de si mult Ingerasei tale, lumina, ....multa lumina. Fetitei tale, micutei domnisoare ii doresc sa aiba o viata frumoasa, crosetata cu bucurii. Cu mare drag, Nicoleta.
Buna Mari,ai gasit locul cel mai potrivit unde nu numai ca poti sa iti plingi fetita dar aici toata lumea te intelege,aici poti vorbi cu ingerasa ta fara ca cineva sa te judece,aici toate mamicile simt aceasi durere ca si tine si fiecare daca ar putea ti-ar lua din durere te draga mea si ma rog la Dumnezeu sa aiba grija de Ema dar si de voi cei care ati ramas cu multa durere in suflet dupa plecarea ei acolo sus,dar sa fii sigura ca ea nu va uita niciodata ca tu esti mamica ei,o mamica binecuvintata cum dealtfel sunt toate mamile de ingeri.Fii tare si nu lasa durerea sa te doboare.
Draga mea Mari imi pare nespus de rau pentru piederea ta , si vreau sa iti zic bine ai venit printre noi mamele de ingeras , care te vor intelege mereu prin ce durere crunta treci , iti doresc multa putere , alinare in suf;let , si numai bine , vreau sa stii ca ingerasa ta Ema este bine acolo sus cu ingerasi nostri , orcand vei dori sa ii scrii sau sa iti scrii durerea din suflet aici alaturi de tine vom fi noi mamele care te inteleg prin ce treci , draga m,ea multa putere pentru ca ai nevoie, ingerasei tale zbor lin , lumina vesnica , multe si .
Mariana, draga mea, lasa-ma sa te si sa-ti spun si eu " bun venit " in lumea mamelor de ..
Este greu pentru fiecare din membrii familiei noastra...pentru noi, pentru sotii nostrii dar mai ales pentru copii nostrii...
Este greu sa le explici, sa-i faci sa inteleaga.....Si eu am un baietel care atunci cand fratiorul lui de 11 luni a plecat in lumea ingerilor avea 4 anisori . SI i-a fost foarte greu...
S-a inchis in el, nu mai vorbea cu mine, cu nimeni, doamnele de la gradinita a observat ca are acesta depresie..... Am ajuns cu el la psiholog si l-a ajutat mult....Si acum dupa 3 ani de cand fratiorul lui nu mai este imi spune ca lui ii este dor de Iustin...
Fii alaturi de ea si va trece mai usor peste...
Imi pare rau ca si tu ai un destin asemanator cu al nostru dar din pacate nu noi ne decidem destinul, soarta..
Te cu sinceritate si multa caldura, o mare si pentru Delia , fetita ta ; iar pentru Ema, mii de si in dar...
Corina - mamica ingerasului IUSTIN si a comorii vietii mele- Bogdan
Mariana, scumpa mamica de Inger, Cu lacrimi in ochi iti spun si eu bun venit in familia noastra. Imi pare rau pentru micuta ta Ema si incerc sa iti inteleg durerea. Te imbratisez si iti doresc sa ai mult curaj si putere sa poti trece peste marea incercare la care ai fost supusa. Sa nu te indoiesti nicio clipa de faptul ca, micuta ta frumoasa, este langa tine si te va ajuta permanent. Cat despre Delia...te va uimi prin intelepciunea si puterea de intelegere de care, desi pare greu de crezut, copiii dispun. Multe frumoasa mamica, iar pentru frumoasa ta , un curcubeu de si mii de
"If you have no voice: SCREAM ! If you have no legs: RUN ! If you have no hope: INVENT !" (Cirque du soleil - "Alegria")
Mariana, imi pare foarte rau de pierderea ta, dar fi sigura ca micuta Ema este bine. ea te priveste de acolo, de Sus. te cu caldura si iti doresc putere sa treci peste aceasta incercare. pt tine multe si iar pt ingerasa si multe multe multe
Astazi am plans iar..dar am plans si pentru ca pentru prima data de la plecarea Emei, am gasit persoane care chiar imi inteleg suferinta! Deja ma izolasem..o parte din cunoscuti ma evita, considerand ca e mai bine asa.. Altii, cu care mai vorbesc, imi zic doar ca "asa a vrut Dumnezeu" si ca trebuie sa merg mai departe.. Nu au cum sa inteleaga cat de greu e sa mergi mai departe..o parte din ei fie nu au copii inca, iar ceilalti au copilasi aici pe pamant.. Nu prea am cui sa-i impartasesc zbuciumul si acum, aici, ma bucur ca macar pot sa plang fara sa trebuiasca sa ma stapanesc..
Nu inteleg de ce Dumnezeu a vrut sa fie asa..nici nu mai pot sa ma rog asa cum trebuie.. Ma tot intreb cu ce am gresit? De ce a trebuit sa plece Ema departe de noi? De ce nu am putut sa-i cunosc zambetul, sa o alint in brate..
Habar nu am daca ma aude, sau daca ma vede.. Ema, draguta mea, as vrea sa stii ca te iubesc din tot sufletul !
Mariana nici cei mai apropiati nu au cum sa te inteleaga pe deplin. Ma bucur ca faptul ca ne-ai gasit pe noi ti-a facut bine . tau mii de
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
Mariana, Uita de lumea din jurul tau. Va mai trece putin timp pana cand...iti vei da seama ca oamenii nu pot intelege pe deplin ceea ce simti. Sunt oameni care nu scot o vorba despre ce simti si ai vrea sa le dai cateva palme sa ii trezesti. Iarta-i, pentru ca nu stiu cum si ce sa iti spuna, de aceea tac. Sunt alti oameni, care iti vor spune ca asa a vrut Dumnezeu si ca este mai bine pentru tine. Iarta-i pentru ca habar nu au ce inseamna sa pierzi pe cineva. Si... sunt oameni care iti vor aminti permanent de puiul tau, isi vor exprima regretul, chiar daca nu inteleg pe deplin prin ce treci. Iubeste-i, pentru ca acesti oameni, stiu cum sa iti aline suferinta, stiu sa te ia in brate si stiu cum sa-ti ofere umarul lor, pe care tu sa plangi. Dar mai mult decat atat...ai alaturi de tine pe printesa ta, Ema, care nu va uita nicicand cine este mamica ei, care va merge alaturi de tine, chiar daca tu nu o vezi, care iti va fi sprijin in momentele grele si te va ajuta sa mergi mai departe. Mii de , mamica draga de inger frumos. Ma pentru puiul tau sa iti aline sufletul ranit si ii trimit un curcubeu de !
"If you have no voice: SCREAM ! If you have no legs: RUN ! If you have no hope: INVENT !" (Cirque du soleil - "Alegria")
Mary mamica indurerata dar si puternica, desi pare un cliseu am saa ti spun si eu bun venit, te cu mult drag si ti spun ca stiu prin ce treci. Iza a scris foarte bine, in completare vin cu articolul de pe prima pagina a sitului : http://www.organizatiaemma.ro/suport/apropiati Trimite un mail apropiatilor tai, cunostintelor, colegilor de servici sau printeaza ce scrie acolo si da le sa citeasca, vor intelege apoi si te vor sprijini. Cei ce nu au trecut prin aceasta durere nu au idee cat poate sa doara.
Ema, fetita ta ce a devenit i ti este aproape, in timp o vei simti si atunci te vei simti un pic mai bine. Raspunsuri la intrebari greu ai sa gasesti, de ce ne a ales DD nu vom sti dar mie i mi place sa cred ca nu oricare femeie poate deveni mama de inger. Sa nu te inchizi in tine mamica iubitoare, lasa durerea si lacrimile sa vina oricand simti, oriunde esti, iar aici pe forum stii deja ca ai o mare familie. pentru Ema pentru tine si pentru minunea de langa tine, scumpa Delia
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Va multumesc din nou pentru suport. Ma ajuta mult!
Am tot citit povestile triste ale mamicilor de ingeras .. asta ma ajuta sa plang! In rest nu prea ma lasa nimeni sa plang.. Ma gandesc mult la Ema mea! As vrea sa o vad din nou! As vrea sa o tin in brate! Tot imi mai mangai "inconstient" burtica si uneori parca o simt.. as vrea sa fie in burtica mea din nou, dar sa fie sanatoasa..
Intre nasterile fetelor mele este o diferenta de exact 6 ani si 3 luni. Delia este nascuta pe 6 aprilie 2004; Ema pe 6 iulie 2010.. Coincidenta sau nu, travaliul si nasterea a fost in aceeasi zi a saptamanii - LUNI spre Marti..Ambele s-au nascut marti foarte de dimineata.. Delia a avut 3.100 Kg si 51 cm (exact la termen - sarcina si nasterea au fost chiar usoare..) Ema mea era micuta..avea 600 grame, 30 cm..23 de saptamani si 4 zile..A fost plina de viata doar in burtica mea.. Simteam ca e si fericita acolo, pentru ca zbenguia prin burtica mai ales seara, cand ajungeam acasa si ma intindeam in pat.. Nu mi-am imaginat nicio clipa ca bebica mea ar putea avea vreo problema. Mi-am zis ca daca prima sarcina a fost fara probleme, asa o sa fie si acum.Chiar eram mai pregatita, intre timp invatasem sa fiu mamica de fetita si abia asteptam sa le am pe amandoua langa mine. Deliuta, draguta de ea, ii spunea povesti uneori. Inventa povesti cu printese si i le spunea Emei, stand cu capsorul lipit de burtica mea.. "viitorul" parea atat de frumos! Mereu ma amuzam ca "noi fetele" o sa mergem la cumparaturi, o sa colindam magazinele, spre disperarea lui tati..
E atat de greu sa cred ca Ema nu va mai veni..Ma tot intreb de ce? Am vazut ca majoritatea mamicilor de ingeras de pe aici, vorbesc cu ingerasii lor..zic ca primesc "semne" de la ei.. Nu stiu de ce, dar eu nu simt, nu vad niciun semn.. De parca ingerasul Ema e suparata pe mamica ei..
Inca am un mare zbucium in suflet..durere, vinovatie, tristete.. Poate cand o sa reusesc sa ma mai linistesc o sa primesc "semne" de la ea..?
As vrea sa stiu sigur ca ii este bine acolo unde e! Si ca Doamne-Doamne o are in grija, pe ea alaturi de ceilalti ingerasi..
Mari fii sigura ca atunci cind vei reusi sa te linistesti vei primi semne de la Ema,incerc sa iti trimit si eu putina liniste si ma rog la Dumnezeu sa iti dea putere si liniste sufleteasca,te
Mariana chiar daca e greu trebuie sa traiesti cu amintirile frumoase, cand ea era plina de viata ... in burtica ta. Sa sti ca te inteleg ca nu primesti semne, dar semnele le primesti doar ca nu le descoperi ... pt asta in sufletul tau trebuie sa fie mai mica durerea decat iubirea ce o porti... inca totul e prea recent ... abia a trecut purin timp, timp in care durerea creste parca pe zi ce trece ... si asa va fi o perioada, apoi nu va scadea insa se va transforma. Ai incredere ca va veni ziua in care sa o simti. micuta Ema un zbor usor printre
Mari, scumpa mea, stai linistita, Ema nu are de ce sa fie suparata pe mamica ei...
AI sa vezi caci atunci cand te vei mai linisti, o vei simti, o vei visa, vei vedea semne de la ea...
Este greu, pierderea ta este inca recenta....Stii...la fel era si Bogdanel al meu...statea cu capusorul aproape de burtica mea, si ii spunea povesti fratiorului sau...
SI abia astepta sa se nasca, sa se joace cu el, sa iasa amandoi afara.....
Dar DD a avut alte planuri si cu noi......
Trebuie sa te gandesti ca ta este bine, alaturi de DD si de toti ceilalti , este printre norisori, stelute sclipitoare si se joaca cu ele...
Multe pentru tine si scumpica ta fetita Delia, iar Ema, zbor lin printre miile de
Corina - mamica ingerasului IUSTIN si a comorii vietii mele- Bogdan
Mariana, draga mea, Acum, esti prea indurerata de pierderea ta. Semne sunt peste tot, crede-ma, numai ca este prea devreme ca tu sa le vezi. Cauta-le in lucruri simple. Dar... pentru a le gasi, va trebui intai sa te mai linistesti. Nu te grabi. Roaga-te pentru Ingerul tau si trimite-i dragostea ta in fiecare secunda. Arata-i cat de mult o iubesti iar Ema te va rasplati insutit. Te si iti trimit un strop de curaj iar Ema, lumina vesnica si zbor lin printre miile de stele!
Mari draga mea....plang cand iti citesc povestea. Eu l-am piedut pe Luca acuma 7 spatamni si 3 zile....la 22 de saptamini Iubita este normal prin tot ce treci este normal ca plangi sa simti ca te izolezi de ceilalti, iar reactiile lor, vorbele lor de "incurajare" te vor durerea inca si inca mult timp. Draga mea Ema nu este suparata pe tine...semnele care le primesc eu, poate sunt intamplari ale vietii dar eu vreau sa le interpretez asa ca sa mai treaca durerea. Nu am cuvinte de incurajare...pt ca abia le gasesc pt mine...sau nu le gasesc deloc, stiu doar ca aici impreuna cu mamele de ingerasi am reusit sa merg mai departe zambim uneori si am mai invatat ca orice lucru marunt al vietii trebuie sa ma bucure...orice zambet, orice imbratosare a sotului...ma tin strans de ea ca sa merg mai departe. Asa te rog sa faci si tu...sa gasesti alinare in orice intamplare fericita a vietii cat e ea de mica, ia-o ca atare...si de ce nu ca semn de la Livia. Vreau sa cred ca ei sunt bine acolo, vreau sa cred ca exista viata si dupa moarte, vreau si sper ca ingerii nostri sa simta iubirea noastra de mamici. Livia mic sa ai multe acolo sus sa iti lumineze zbor iar pt Mari primeste mea si un pic din puterea si optimismul meu.....
O parte din mine traieste dincolo de nori mereu te vom iubi Luca