"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Au trecut 3 luni de cand am nascut. Am fost doar 1 data la pshiholog si am zis ca nu mai merg.Mi-a zis sa iert pe dr. ,pe mine si pe cine mai consider eu vinovat.Ca nu mai am ce sa schimb sau sa aduc inapoi. M-am reintors la Biserica,la slujbe,la spovedit.....asa simt ca imi este mai usor. Ma i-a framantari si agitatie si plans si acum.Mi se intampla sa plang la slujba sau azi in timpul marsului care s-a facut pentru copii nenascuti sau avortati,organizat de Biserica. Eu nu am nascut cu dr. care m-a urmarit tota sarcina,dar nici nu am mai dat ochii cu ea. Imi vine sa ma duc noaptea sa ii scriu cu spray pe pereti la cabinet" Criminala" sau sa fac fluturasi la imprimanta in care sa le arunc pe strada sa zic sa se fereasca de Dr.Carmen Stratone ca nu este profesionista si de maternitatea"Elena Doamna "Iasi. M-as duce sa ii spun in fata dar stiu ca as izbucni in plans.
Toata sarcina bine si dupa nastere ca era bolnav.De unde? Asta pentru ca sa acopere pe dr.? Cariotip la copil nu i-a facut .Doar necropsia. Acolo scrie multe,nici nu stiu sa cred ca a scris peadevar sau au pus de la ei? Dr. ginecolog actuala a zis Te iubeste Dumnezeu.Nu a vrut sa suferi mai departe lang el. Ce sa mai cred si pe cine?
Dupa nastere a zis la prima vedere ca ap.genital incomplet format,prezenta unei gonade in abdoment si alte tesuturi embronare. Acum dupa 2 luni cat a tinut sa completeze foaia nu a mai scris astea ,dar a scris ca ficat si splina marite,hematom- cred ca a fost cum a tras de cap si ochi indepartati,radacina nas lat.
Si iar ma intreb cand s-a imbolnavit daca mie la 3 d zicea ca nu are malformatii si acum scrie plurimalformat sau de ce mai mergeam eu la controale?
Cred ca exact asa ar tr sa merg la dr. si sa ii zic.
Ultima oară modificat de claramihaela pe 15 Aug 2010, ora 09:51, modificat 1 dată în total.
Draga mea,imi pare tare rau a ai trecut prin asa ceva,si te rog sa ma crezi ca nu sint cuvinte gratuite.Imi pare rau si pt.ca nu ai ajuns la Ziua Parintilor de Ingeri,dar e bine ca ai fost intr-un loc unde te-ai simtit bine.Intimplarea face ca si pe fetita mea-ingeras s-o cheme tot Miruna.Regret ca nici tu nu te-ai bucurat de Miruna ta. multe pentru tine,iar pentru Miruna-Ioana, .
Draga Clara ..imi pare rau ..Doamne cate mamici ni s-au alturat .. As fi vrut sa nu fii si tu ..o mamica de ingeras ti-am citi intreaga poveste ..si sunt foarte trista ..mai ales ca sotul tau este atat de rece ! Imi pare rau pentru printesa ta ingerasa ..te imbratsiez cu drag si ii trimit scumpei tale mii de flori ! Aici iti poti striga durerea si-ti poti jeli puiul ,si nimeni nu-ti va impune sa uiti !
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Chiar a fost prima poveste citita si m-am ingrozit de povestea cu liftul.Am citit povestile mai recente si cele cu numele de Miruna.Foarte mult mi-am dorit sa o cheme "Miruna" dupa cantecul lui Nicu Alifantis.Tot asa la miez de noapte am citit ,m-a luat plansul si am inchis calculatorul. Multe povesti nu am citit pentru ca plang la fiecare dintre ele.Fiecare poveste te cutremura. Acum o luna ne-am blocat impreuna cu catelul in lift. La noi se strica des si in timpul sarcinii de nenumarate ori mergeam pe scari pana la etj 6 si ma gandeam ca asta ma va ajuta si la o nastere usoara.
Ultima oară modificat de claramihaela pe 15 Aug 2010, ora 09:51, modificat 1 dată în total.
Draga mea i-mi pare nespus de rau de aceasta pierdere , am 4 luni de cand am nascut si tot 4 de cand a murit, la fel , ecografii , totul ok in timpul sarcinii, si a trait o zi,la autopsie , membrana pe alveola si chisti la rinichi... de unde nici noi nu avem un raspuns cat despre cariotip cica nu le-au crescut nu stiu ce si nu ne-au dat nici un rezultat de la genetica ... sunt in aceeasi situatie cu tine ...si asa cum ai spus tot ce ne ramane este sa avem incredere in Dumnezeu...plang, ma duc la mormant si pun cele mai frumoase flori si sper ...te imbratisez cu drag si-ti inteleg supararea ...ingerasa mea e Miruna Maria , se joaca acum cu Miruna ,Dorinei si Miruna Ioana ....te poop
Ultima oară modificat de MiRo pe 2 Iun 2010, ora 21:07, modificat de 2 ori în total.
Buna draga mea, imi pare tare rau ca treci si tu prin prin aceasta durere,Dumnezeu sa te ajute si sa nu iti pierzi credinta. Pozele ingerasului nici eu nu le-am privit pina dupa 2 luni,acum le-am in telefon si de cite ori vorbesc cu cineva despre copilul meu intreb ''nu vrei sa il vezi,il am pe telefon'' reactia este aceiasi intodeauna'' ce copil frumos,iti seamana perfect''un copilas perfect sanatos care doarme. Iar la cimitir merg decite ori am timp liber,este cel mai frumos mormint,oriunde merg si vad o floare frumoasa,fie ca trebuie plantata fie pusa in vaza,o si vad la mormintul lui si atunci obligatoriu o cumpar sau o cer dupa caz sa o duc lui,nici eu nu am fost pina dupa 6 saptamini la cimitir. Pt Miruna Ioana multe si ,vino ingeras drag la mamica ta si o linisteste,esti sigura care poti sa faci asta.
Draga mea te si iti spun ca nu esti singura ,intreaga familie E.M.M.A este alaturi de tine.Imi pare tare tare ca si tu esti mamica de ingeras,dar sti Micuta Miruna - Ioana este un frumos te priveste de acolo de Sus,te ocroteste si iti trimite multa multa iubire.Mii de pt un ingeras scump Miruna.
Oana - Mamica ingerasului cel mai iubit Stefan Georgian
Draga Clara, Imi pare rau pentru suferinta ta. Imi pare rau si pentru ca intamplarea a facut sa nu ne gasesti duminica. De fapt cred ca asa a trebuit sa fie, ca tu sa participi la o manifestare oarecum similara, in aceeasi zi si daca te-ai simtit macar un pic mai bine, inseamna ca timpul nu a trecut in zadar. E normal sa ne dorim copilasii langa noi. Dar cred ca Dumnezeu alege pe cei pe care-i face parinti de Ingeri. Si le da putere sa treaca peste durere sau sa o suporte si la un moment dat sa vada doar lumina si iubirea. Copiii nostri sunt acolo ca sa ne protejeze pe noi. Noi le-am fost calea lor spre a veni aici. Ei vor fi calea noastra spre a pleca dincolo cu usurinta cand ne va veni momentul. Si eu sunt din Iasi. ...si am fost candva, demult si in ASCOR. Imbratisari calde si nu uita: "Cineva, acolo sus, ne iubeste."
Stiu ca va treziti,va culcati cu gandul la ingerasii vostri. Cum ati reusit sa treceti peste sutele de intrebari "De ce? Cum? Din ce cauza?"
Eu am ajuns la concluzia ca dr. mea a fost f superficiala Carmen Stratone si as desfiinta si Maternitatea Elena Doamna.Nu si-a dat interesul ca nu m-a vazut imbracata ,sa citeasca ca am bani,ca nu i-am dus si alceva in afara de banii de control. In 2 zile 3 copii au murit in pantecele mamei la Elena Doamna.E normal? Se intampla asa des? Regret ca nu m-am interesat sa fi mers la cursurile Lamaze.Poate stiam ce nu e bine.
Ma gandesc ca poate era bolnava cum au zis ei ,dar daca nu e adevarat ce zic si au dorit sa acopere dr.? Greu
Am fost marti si la acatistul Sf Stelian ,pe urma la esplanada Bis.Sf Nicolae Domnesc unde s-a facut din nou o cruce de lumanari pt copii nenascuti. Vineri merg la spovedit.Sa spun ca am agitatia asta cu tot felul de intrebari? Ca nu imi gasesc linistea? Calugarul mi-a zis ca daca mergeam regulat la preot s nu la dr .si ma impartaseam saptamanal nu se imbolnvea copilul.Poate e mai bine sa merg la un preot de mir?
Ultima oară modificat de claramihaela pe 15 Aug 2010, ora 09:52, modificat 1 dată în total.
Iubito.intrebarile te vor framinta toata viata.,tot mereu te vei intreba dar daca? De prevazut nu poti chiar toate sale pregatesti,sa le stii,experienta o capatam prin practica si din nefericire sunt si greseli dar si erori si multa indiferenta in sist.nostru sanitar.Ma doare sufletul cind vad ca nu se schimba mai nimic,cind vad lipsa de suflet cu care isi fac meseria cei care ar trebuii sa ocroteasca cu orice pret o minune dumnezeiasca.Doare enorm si nimic nu poate inlocui pierderea noastra.Ajuta foarte mult daca ai un dram de credinta si roagal pe DD cu cuvintele tale sa-ti dea putere,sa te ajute sa intelegi ce doreste de la tine si sa te invete ce sa faci mai departe,caci numai el stie ce e mai bine pentru noi.Ca sa primesti iubire trebuie sa inveti sa si daruiesti iubire de la cel mai mic,la cel mai mare.Nu e nevoie intotdeauna de o ofranda materiala ci doar un gest mic,o vorba calda ajuta si alina.Incearca!Comunica si te vei usura!Eu te imbratisez cu drag!
Draga mea ,nu biserica te vindeca , ci doar rugaciunile si credinta nestramutata in puterea divina ,nu aomenii - preoti sau calugari - ci doar harul cu care ei sunt inzestrati uneori . Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa te duci la doctor ,acel calugar a cam exagerat un pic ! Ai facut cumva o biopsie ? Daca la necropsie s-au dat rezultatele astea ,o poti da in judecata pe dr ,sau sa faci plangere penala ,daca mai ai rezultatele la 3d ,unde scrie ca totul a fost normal si apoi la autopsie o asemenea malformatie pe care nu cred ca macar odata nu ar fi vazut-o ! Ei au fii sigura ,pentru ca asa av ut si la Matei tesuturi ,cand se face necropsia se preleveaza si tesuturi din anumite organe ...si sange ..asa ca mai au ceva ,fa plangere la procuratura ..macar sa o ancheteze cateva luni si pe acea doctorita ! Iti doresc sa fii puternica ,sa poti sa ierti pentru ca altfel te imbolnavesti ,e singura solutie pe care o ai la indemana aceea de a face plangere penala! Daca nu ai puterea asta atunci trebuie sa gasesti puterea de a-i ierta ..pe cei care ti-au gresit ,pentru ca te vei imbolnavi ! Te imbratisez cu drag ,si o rog pe scumpa ta ingerasa sa vina sa te invete ea si sa t-i dea putere !
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Multumesc fetelor! Simt nevoia sa intreb,sa aud pareri,sfaturi. Stiu ca supararile duc la boli ,neiertatrea la boli incurabile.Dupa nastere am citit cauza bolilor la Lazarev. Ma voi sfatui si cu cei din familie sa vad ce spun ei despre plangere penala. Ecografii si chitante de la ea nu am pentru ca ap.ei este antic.Am 3d si alte analize.
e ..pai 3d ala ,daca spune ca este bun ...ca nu se vede nimic ...atunci ai o posibilitate ..pentru ca un asemenea diagnostic cu asemenea malformatii tot s-ar fi vazut ! Iti doresc din toat inima draga mea sa i putere sa mai treci inca odata prin calvarul asta ! Eu cnad am depus plangere mi-am spus ca oricum retraiam fiecare clipa de atunci ,asa ca voi putea sa o si pun pe hartie ..Care era diferenta ? Oricum ma chinuiam in fiecare zi cu imaginea puiului meu legat la acele aparate !
Am fost sa ma spovedesc,dar nu era parintele meu si am stat sa vorbesc cu Parintele Calistrat.
Povestea o stie de la sora mea si i-am zis ca m-a luat prea tare zbuciumul de a sti ce s-a intamplat ,daca a fost bolnav sau sanatos . Ca ma gandesc ori sa merg la dr.ori sa fac plangere la Colegiul medicior. Mi-a zis ca nu rezolv nimic cu asta si nu voi sti niciodata daca copilul a fost sanatos sau bolnav.Ca tulbur si copilul care acum e inger. A spus ca tr facut cezariana si nu mi-au mai spus ei ca atunci era destule,ca avea cordonul ombilical in jurul gatului si a murit sufocat. Veti spune ,dar de unde avea sa stie preotul asata.
Cunoaste o femeie care a pierdut asfel 2 sarcini ,la a doua fiind in spital sub supravegherea medicilor. Ca si la ea cum si la mine nu erau semnele de nastere,nu avem hormonii care declanseaza nasterea (oxitocina).La al 3-lea copil a nascut prin cezariana.
A zis sa am gija de mine,de sanatate si cand raman insarcinata sa i-au Impartasanie 1 data pe luna.Imi va recomanda el un dr.ginecolog cu care sa nasc un baiat frumos si sanatos prin cezariana
Ultima oară modificat de claramihaela pe 22 Feb 2011, ora 00:36, modificat 1 dată în total.
Draga Clara, Sunt oameni si oameni-preoti care vad niste lucruri dincolo de intelegerea noastra. Ai incredere daca parintele ti-a spus ce ti-a spus. Soarta ti l-a scos in cale, inlocuindu-l in momentul cand tu ai ajuns acolo, pe cel pe care-l cautai. Nimic nu e intamplator. Nici chiar trecerea in nefiinta a puiutilor nostri... Ma bucur ca ti-a redat speranta si te-a ajutat sa vezi lucrurile si din perspectiva iertarii, a linistii. Te va ajuta foarte mult in viitor. Bebelusul care va veni cand ii va fi dat sa vina la tine, trebuie sa vina intr-un mediu linistit, vegheat de niste parinti impacati cu soarta de a avea si un inger si de ingerasul care-l va apara toata viata. Copiii comunica cu ingerii. Nu stiu sa explice ce vad, ce simt si cum fac asta, dar fiind atat de puri, au o comunicare dincolo de granitele om/inger. Iti urez weekend placut. Mihaela, mama ingerasului Alexandra-Maria
Draga mea e greu foarte greu imi pare nespus de rau pentru pierderea ta , primeste o maree din partea mea , uneori soarta noastra este prea crunta , prea grea din pacate nu putem schimba nimic doar sa ne ducem crucea asa cum este ea si cum a dus-o si Isus pe a lui , draga mea iti doresc multa ,multa putere pentru ca ai nevoie , alinare in suflet , speranta si credinta, scumpei tale Miruna zbor lin o si mii de .