"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
... Se spune ca prea multa fericire, atrage dupa sine mania zeilor... Asa a fost si in cazul meu. Nimic nu mi-am dorit sa am pe aceasta lume, decat un suflet de copil care sa imi spuna si mie ,, mama ". Acest vis, care se incapatana cu indarjire sa devina realitate, a inceput sa prinda contur, dupa ani lungi de asteptare, ani plini de sperante, de deznadejde, de intrebari fara raspuns., in luna august a anului 2008, cand am ramas insarcinata. Pentru o perioada am fost cea mai fericita femeie de pe planeta, in ciuda faptului ca ma aflam in plin proces de divort, in ciuda faptului ca nu mai aveam nimic material, ca trebuia la 32 de ani sa iau viata de la capat, dar eram insarcinata, si urma sa dau viata, sa am un copil cu barbatul iubit. Nimic nu se intrevedea la orizont care sa imi intunece aceasta fericire. Saptamanile treceau cu o repeziciune uimitoare, sarcina prindea contur, si totul era asa cum nu aveam curajul sa sper vreodata, totul era perfect. Fiecare vizita la medic, fiecare rezultat al investigatiilor medicale efectuate, certifica faptul ca totul decurgea asa cum trebuia sa decurga, si imi umplea sufletul de bucurie. Urma sa am o fetita, asa cum ne-am dorit, in viata nostra, in sfarsit rasarise soarele. Fericirea noastra a fost de scurta durata, iar la 25 de saptamani de gestatie, intr-o noapte fatidica, o sangerare aparuta din senin, mi-a curmat visul, mi-a rapit viitorul, si mi-a intunecat prezentul. Sangerarea a persistat timp de 4 saptamani, timp in care am fost internata la maternitate, timp in care nu mi sa spus cu exactitate care este cauza sangerarii. Medicul meu ma trata cu o oarecare superficialitate, imi spunea ca este normal sa sangerez, ca atata timp cat este o sangerare maronie, nu pune in pericol sarcina, ca sarcina evolueaza bine. Au fost zile in care sangerarea a fost destul de abundenta, zile in care incepusem sa am contractii, si a fost nevoie de interventia medicului de garda, dar medicul meu continua sa fie pasiv la toate acestea. La 29 de saptamani de gestatie, dupa cateva zile de suferinta fetala, zile in care eu am stat cu membranele rupte si pierdusem lichidul, s-a nascut fetita mea Ayanna Stefania, prin operatie de cezariana, cand s-a intervenit de urgenta, cand eu am fost la un pas sa raman si fara copil, si fara uter.Desi avea o greutate mica, se lupta din rasputeri sa traiasca, dar, inimioara ei a incetat sa mai bata trei zile mai tarziu, pe 24 februarie 2009...si de atunci...nu am cuvinte care sa poata descrie ceea ce este in sufletul meu. A fost destin, a fost culpa medicala, a fost pedeapsa divina...poate a fost din toate cate putin...nu stiu, tot ceea ce stiu, este ca eu mi-am pierdut ce am avut mai scump pe lumea asta, mi-am pierdut unicul copil, si o data cu ea toate visele si sperantele. Fac eforturi mari , si ma straduiesc sa invat sa traiesc cu aceasta durere., durere care este cu atat mai mare cu cat in urma cu 4 ani, fratele meu isi plangea si el adorata fetita, care a trait doar 6 zile...
Lasa-ma sa te imbratisez. Prea multa durere se strange uneori. Si nu e nici blestem, nici vina, viata vrea , probabil, sa ne invete lectii pe care inca nu le intelegem....nu stiu ce sa spun, dar stiu ca doare, plangi, plangi cat poti sa scuturi sufletul tot de lacrimi. Intr-o zi se va termina, va veni Soarele, vom Intelege. ...Iarta-ma daca sunt prea putin coerenta, iarta-ma daca nu am cuvintele sa spun tot ce simt, dar am vrut sa fiu cat mai repede alaturi de tine...
Lory, mamica de patru ingerasi, 3 pui mici si Tudor Ioan
Draga Ninna ....as vrea ca aceasta imbratisare virtuala sa aiba puterea de a-ti transmite toata caldura si compasiunea de care sunt capabila....si crede-ma ca sunt, pentru ca stiu foarte bine...mult prea bine, ce este acum in sufletul tau .... Stiu ca acum, la nicio luna dupa ce ai pierdut-o pe fetita ta, Ayanna Stefania, nimic dar absolut nimic, nu iti alina durerea crunta care a pus stapanire pe sufletul tau ...dar sper din tot sufletul ca in acest locas, sa gasesti intelegerea si spriinul emotional de care ai nevoie, pentru a putea merge mai departe.... Noi toate care ne-am strans aici, suntem unite prin tot ceea ce simti tu acum si asta ma face sa cred ca, fiindu-ti alaturi, chiar si numai virtual, te vom putea ajuta macar un pic, punand umarul sub Crucea ta si calauzindu-te cu multa blandete, pe drumul vindecarii..... Cand ai un pic de timp, incearca sa parcurgi textele postate pe sit-ul EMMA ....Le-am ales cu multa grija si multa dragoste, tocmai din dorinta de a aduce o raza de lumina, in sufletele si mintile intunecate de atata durere, ale parintilor de ingeri ....
Imi pare nespus de rau ca ni te-ai alaturat in urma pierderii micutei tale...ce n-as da sa fie mai multi voluntari decat parinti de ingeri.... Dar acum, ca esti "de-a noastra"....printre noi, iti urez un trist "Bun venit" si iti doresc din tot sufletul sa iti dea Dumnezeu curaj, putere si intelepciune.... Ayanna Stefania este acum alaturi de ceilalti ingerasi, care vor avea grija de ea.....Noi ii vom onora memoria, asa cum merita si cum i se cuvine.... Te imbratisez cu multa compasiune.....
Draga Ninna, sunt alaturi de tine in aceste momente grele.Nu stiu daca vom putea gasi vreodata raspunsuri la toate intrebarile care ne macina... Durerea e prea mare...crunta. nu stiu ce sa spun pentru a-ti face suferinta putin mai usoara,fiindca nici eu nu stau prea bine cu moralul in aceste zile. E greu sa accepti ca Ayanna,fetita ta,nu mai este dupa 7 luni in care a facut parte din tine, a crescut in burtica ta, i-ai simtit miscarile...si deodata te trezesti ca toate visurile,toate planurile se naruie in cateva clipe.nu ramai decat cu un GOL imens in suflet si cu o multime de intrebari fara raspuns. Te simti mama dar nu ai asupra cui sa reversi toata dragostea pe care o simti pt copilul tau devenit acum ingeras. Cat de bine te inteleg...fetita mea,Daria a devenit ingeras tot la 29 de saptamani.inimioara ei a incetat sa mai bata in timp ce ea inca se afla in burtica mea. Nu cred ca exista durere mai mare pe lumea aceasta , ca cea pe care o simtim noi,mamele de ingeri. Nu ne ramane decat speranta ca intr-o zi Dumnezeu ne va trimite din nou ingerasii nostrii aici pe pamant, langa noi, pt a ne alina sufletele. Te imbratisez,draga mea si sunt cu tot sufletul alaturi de tine!
Te asteptam, Adriana, si ma bucur ca ai dat curs invitatiei de a-ti scrie aici povestea fetitei tale, Ayanna Stefania. Stiu ca lucrul acesta iti va face bine. Stiu asta de la toate celelalte mamici de ingeras care au simtit efectul acestui mod de depasire a socului si durerii profunde care insoteste sufletul dupa o astfel de pierdere. Nici nu-mi gasesc cuvintele pentru a-ti spune cat de rau imi pare ca ai trecut prin aceasta incercare. Sunt lucruri in viata care ne bulverseaza intreaga existenta. Si nu putem intelege "de ce". Este peste puterile noastre de acceptare. Eu nu sunt mamica de ingeras. Nu pot sti cat de adanca este durerea ta. Aceasta doar traita poate fi inteleasa. Dar pot sa fiu aici, alaturi de toate mamicile de ingerasi, alaturi de tine, si pot, prin acele cuvinte rostite sincer, din inima, sa aduc un pic de caldura in jurul tau, acea caldura care se naste din sentimentele pozitive si din compasiune.
Si mai pot ceva: pot sa fac cateva gesturi simple aici, pe acest site, in cadrul acestei Organizatii EMMA, pentru a comemora acele sufletele plecate dintre noi : ingerasii. Am pregatit si pentru fetita ta, Ayanna Stefania, un balonas alb care ii poarta numele si am deschis o pagina de jurnal in care se regaseste acum povestea ei. http://www.organizatiaemma.ro/node/421
Incepand de acum ea face parte din randul ingerasilor EMMA cu drag comemorati aici http://www.organizatiaemma.ro/memoria/ingerasii . Incepand de acum nu vom uita sa-i trimitem rugaciuni si sa aprindem lumanari de dor in acele zile speciale in care a venit pe lume si din care a plecat apoi, lasand in urma lacrimi.http://www.organizatiaemma.ro/node/410
Poate vei reusi prin prezenta aici, in familia EMMA sa regasesti un strop din speranta pierduta, un strop din increderea in viitor si sa recastigi puterea de a merge inainte cu credinta in Dumnezeu, in iubirea lui, in calea pe care de acum inainte vei merge altfel decat ai fost pregatita s-o faci. Pentru un astfel de drum nu sunt predate cursuri de viata, caci nu sunt de dorit nimanui. Dar viata vine cu propriile ei reguli si lectii.
Te imbratisez cu drag, Adriana Te asteptam aici oricand vei simti nevoia de prieteni Liliana
Nu sunt mama de inger, dar totusi sunt aici. Alaturi de voi, parintii de ingeri...
Buna, draga ninna! Scumpa mea, lacrimez la necazul tau pentru ca randurile tale oglindesc un suflet frumos. Lacrimez si regret faptul ca si cu tine soarta a fost rece si grea. Insa, optimismul meu mi-a aratat aleile din care curge linistea si sperantele infloresc asemeni florilor de mai. Astfel doresc, sa pasesti impreuna cu mine pe aceste alei de bine si frumos, aici te vei intalni cu multe mamici de ingerasi, cu multe suflete care fie ca au simtit sau nu durerea unor tragedii, sunt minunate. Te imbratisam cu caldura noastra sincera, iar odata cu aparitia randurilor tale atat de sensibile, ai contribuit la un plus de lumina si ambitie spre bun si bine. pentru tine si ingerasa ta, pupici dulci pentru Ayanna si pupici pupaciosi pentru tine, zana noastra de cicocolata. Cu mult drag, Nicoleta! Numai bine, Dumnezeu sa te ocroteasca scumpa noastra.
Adriana, iti spun din propria mea experienta recenta, ca aici vei gasi alinare. Aici e un loc unde nimeni nu te doreste, dar esti primita cu bratele deschise si cu toata intelgerea si compasiunea sincera. Aceasta alinare suficienta nu va fi, caci nimic nu va putea umple acest gol...Dar stiu ca descarcindu-te, vei trece putin mai usor prin incercarea asta. Asa ca plingi daca-ti vine sa plingi, urla daca-ti vine sa urli, descarca-te si nu tine in tine. Ai grija de tine acum, menajeaza-te, si pazeste-te. Ingerasii nostri se joaca impreuna, sint in loc cald si luminos, si de acolo de sus se uita la noi.
Draga mea, deşi ne-am contactat virtual şi am aflat povestea ta prin intermediul unui mail, mă bucur de prezenţa ta aici.De aceea îţi zic ''Bine ai venit în familia EMMA!''era mai bine să fii doar o susţinătoare şi nu mamă de înger.Dar, cum îţi mai spusesem, trebuie să ne considerăm privilegiate-îngeraşii noştri ne veghează de acolo de sus. Mă regăsesec în povestea ta, fantastic....
Oricând vei simţi nevioia să scrii, să-ţi exprimi durerea , dorul, amintirea,.....multe dintre cele prezente aici îţi vor sta alături, îţi vor aduce o picătură de balsam,de alinare,te vor mângâia, te vor susţine.... Mă poţi suna oricând, îmi poţi scrie oricând şi sper să reuşim curând să ne şi vedem! Ştiu că e mult prea devreme pentru tine, dar mă bucur nespus că ai dat frâu liber interiorului tău şi la tot ce ai acumulat în ultimele 2 luni în tine.Eşti de admirat 1 Ştii că sunt lângă tine cu inima, cu sufletul ! te şi te pentru îngeraşa ta , multe şi o
Draga Ninna, imi pare sincer rau pentru pierderea ingerasei tale preaiubite. E atat de dureros! Noi, mamicile de ingerasi, nu avem nevoie de cuvinte pentru a intelege prin ce avalansa de sentimente trece o noua mama ce isi pierde copilasul....Nu stiu daca ceva sau cineva poate alina acest dor cu care vom ramane vesnic in suflete. Pot insa sa iti spun ca timpul mai atenueaza aceasta durere, ne invata sa traim cu ea si cu memoria atat de pretioasa a ingerilor nostrii. Te si trimit catre printesa ta Ayanna Stefania si . Angela,mami de ingeras jucaus Calin Gabriel
Angela, mama ingerasului Calin Gabriel si a unei minuni pe Pamant, Octavian Andrei
Buna, Ninna draga! Ce mai faci tu, scumpa noastra. Noi, E.M.M.A. speram ca optimismul reuseste sa intre tot mai adanc in mintea ta iar sufletul tau atat de frumos isi gaseste liniste si increderea in sperante si vise. Te imbratisam, dulce zana de ciocolata, si iti daruim astazi, intr-u sfidarea frigului, milioane de pentru a-ti aduce veselie si zambete. Pentru Ayanna, rugaciuni si multa lumina. Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi si sa nu uiti niciodata ca noi mereu te purtam in suflete si zilnic indreptam ganduri bune spre sufletul tau atat de frumos. Cu mare drag, te pupaceste Nicoleta!
Draga Ninna,am citit si povestea ta si e atat de asemanatoare cu a mea! Spre deosebire de fetita ta,Ayanna Stefania, fetita mea s-a nascut fara viata,dar tot la 29 de saptamani .Suferinta ta este la fel de recenta ca si a mea,practic s-a intamplat in aceeasi luna...luna februarie a acestui an...Sper ca acum te simti mai bine,atat cat se poate!Iti trimit o imbratisare calda ,iar catre ingerasa ta,Ayanna Stefania trimit multe si
Buna, scumpa noastra mamica de Ayanna Stefania! Draga mea, sper cu tarie ca vizita aici, in mijlocul nostru, ti-a deschis poarta spre planeta sperantelor. Sa nu uiti niciodata ca sperantele intaresc dorinta, ca sperantele dau aripi si aduc impliniri dulci. Te imbratisez cu mult drag, zana noastra de ciocolata, daruindu-ti un brat imens de . Iti doresc sa ai parte de o vara frumoasa, asa cum ti-o doresti tu, iar in jurul tau sa ai doar oameni veseli si iubitori. Pentru ingerasa ta, rugaciuni sincere si multa lumina. Tie, mamica iubitoare, pupici pupaciosi cu mult drag. O zi buna, Dumnezeu sa te ocroteasca.
Buna Ninna Am citit povestea ta si tot ce ti pot spune din suflet este I MI PARE RAU, o calda chiar daca virtuala ea este sincera.Sper ca acum sa te simti un pic mai bine acum cand stii ca nu esti singura.Ingerasul tau scump Ayanna Stefania chiar a ajuns la stele, alaturi de toti ingerasii, ea te vegheaza si te protejeaza acum. calda si un brat mare de pt tine pt tau Ayanna Stefania
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Draga mea Ninna In clipa asta abia am terminat de citit povestea unei femei puternice...aceea esti tu; o femeie care si-a dorit un singur lucru de la aceasta viata, sa poata da nastere unui bebelus al ei si al omului iubit; o sarcina care a aparut in plin proces de divort si o mama de 32 ani care incerca sa ia viata de la zero si totusi Dumnezeu a intervenit, cumva, poate asa cum a crezut el de cuviinta, poate ca asa trebuia sa se intample, ca Ayanna sa devina ingerasul lui in Ceruri, sa-i stea de-a dreapta si sa te vegheze pe tine, mamica frumoasa si curajoasa, sa-ti de-a forta si intelepciune sa accepti ce s-a intamplat cu propriul tau copil.... Imi pare rau, din suflet, as fi vrut sa cred ca nu e adevarat asa cum si tu uneori inchizi ochii si te gandesti ca totul e un vis si ca te vei trezi si o vei avea langa tine pe Ayanna.... ( intr-o zi o sa fiti impreuna, insa mai e mult pana atunci ), acum trebuie sa lupti si sa mergi mai departe, meriti tot ce e mai bun. Iti trimit o imbratisare din suflet si un gand frumos All my love for you and for Ayanna Stefania Bia
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow." ........my precious child.......
DRAGA NINNA NU AM CUVINTE SA-TI SPUN CE RAU IMI PARE.PRIN CE DURERE MARE AI TRECUT,NUMAI NOI STIM MAMICI DE INGERASII.MA PENTRU AYANNA STEFANIA,IAR PENTRU TINE O CALDA.
...imi pare tare rau de tot ceea ce ti s-a intamplat...sunt adriana..am 34 de ani ,si am pierdut si eu inger acum 11 ani:avea doar trei luni si jumatate si cred ca toata viata mea nu voi reusi sa alung durerea ce simt in suflet....viata m-a incercat ,dar am reusit totusi sa accept durerea si sa traiesc cu ideea ca am un inger acolo sus care mereu va fi alaturi de mine.....recunosc ca este foarte greu si nu pot decat sa te imbratisez si sa fiu alturi de tine in durerea ta ..pot plinge linga tine..dar nu pot sa iti spun ca va trece...mie viata mi-a daruit un baietel ce acum are 10 ani si o fetita de 8 ani..sunt amindoi copia fidela a fratiorului lor..dar cu toate astea sunt nopti cand inca mai pling si in care as vrea ca el sa fie aici cu noi....am reusit sa ies din starea de tristete rugandu-ma mult si dzeu nu ma lasat ..asa ca ce pot sa iti zic acum..ca trebuie sa fii tare sa mergi inainte ,si nu uita ca ea v-a fi mereu cu tine de acum incolo.te imbratisez ..si sper sa treci peste acest moment atat de greu.
Scumpa mamica de ingeras ,lasa-ma sa te imbratisez si sa ma rog alaturi de tine ,nu-i vom i\uita niciodata pe frumosii nostrii puiuti ,iar ei vor veghea mereu asupra noastra pentru a ne ocroti si a ne spune ca dincolo ne asteapta cand ne va veni vremea,cu iubire si multa LUMINA!!!
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Draga mamica de inger. A trecut un an de cand Ayanna stefania a plecat la Domnul. Suferinta este nemarginita, durerea te apasa ca o piatra de moara, ai impresia ca totul s-a petrecut ieri, sau ai impresia ca a trecut o vesnicie. Stiu ce simti, sunt alaturi de tine cu tot sufletul. Un preot, in predica de inmormantare a spus:"sa traim sa-i pomenim". Din pacate doar atat mai putem face pentru ei. Dumnezeu sa-ti dea puterea de merge mai departe. Nu uita ca NU esti singura in suferinta si ca foarte multe mamici sunt alaturi de tine. Te imbratisez cu caldura
Draga mea acum am citi povestea ta trista , iti doresc multa , multa putere si speranta , aceasta viata este foarte grea de acea avem nevoie de rugaciune multa si putere , te mamicuta indurerata si iti doresc o saptamana linistita, iar scumpeii tale multe