.......................................Raluca a murit.....................................
...stau in fata leptop-ului, cu lumanarea aprinsa, in stanga mea si nu stiu ce sa scriu.......
...pentru ca, desi cred in Dumnezeu si in maretia Lui, nu pot sa nu ma intreb de ce lasa copiii sa se chinuie si apoi sa moara?!?! DE CE? DE CE? DE CE?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Care este rostul suferintei si mortii unui copil?!? Mi se pare cumplit de nedrept! Daca cineva are un raspuns care sa imi vindece sufletul insangerat si obosit de atata durere, as vrea sa-l aflu si eu.........
In afara Teledonului, nu am petrecut timp cu Raluca, pe care atunci am cunoscut-o, dar a fost indeajuns pentru a-mi ramane intiparite in gand si in suflet, ochii ei mari, calzi si caprui, ca de caprioara, finetea ei, intelepciunea, modestia, maturitatea, blandetea, puterea si generozitatea ei sufleteasca.... Ma uitam la ea, o ascultam si eram coplesita de dorinta ei indreptatita de a trai si de speranta, de care se agatase cu disperare, impletite cu teama afurisita pe care incerca sa o ignore.....
Nu imi ramane decat sa cred ca acum nu mai sufera si ca e intr-un loc mult mai bun, unde nu mai depinde de acei "oameni" care ar fi putut sa o ajute, atunci cand sansele de insanatosire erau mult mai mari, dar care nu au facut-o, din comoditate, ignoranta, egoism, meschinarie, prostie.....
Suferinta si moartea unui copil ma fac sa ma simt cumplit, cumplit de mica si de neputincioasa...ma sufoca...imi blocheaza mintea...imi bulverseaza ratiunea...imi parjolesc sufletul....
....si ma gandesc, ingenuncheata si cu capul plecat, la parintii care isi pierd astfel copiii si acum, in mod special, la parintii Ralucai.....si as vrea sa le pot spune ceva, sa pot face ceva, pentru a le lua durerea incomensurabila.....Da-le Doamne, putere si intelepciune....
Iar pe Raluca, ia-o Doamne, in bratele Tale, poart-o cu blandete, fa-o sa uite chinurile prin care a trecut si du-o printre ingerasii nostrii, ca impreuna, sa se bucure de frumusetea si candoarea copilariei, de care nu au avut parte, aici, pe Pamant.....
Zbor lin, minunata Raluca.....
Nu te voi uita niciodata..........