"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Sunt si eu o mama de ingeras… Numele sau este Bogdan Mihai si s-a nascut ingeras la data de 09.05.2008. Au fost cel mai triste momente din viata mea. Ne-a incantat sufletul timp de aproape 34 de saptamani, dupa care Dumnezeu a ales ca el sa-I slujeasca si asa i-a oferit aripi sa zboare la cer. Trairile pe care le-am avut in acele momente nu cred ca le pot descrie in cuvinte si cred ca le cunoasteti si voi, mamicilor de ingeri… La momentul respectiv nu stiu daca am realizat ce se intampla cu mine. Au fost 3 zile chinutoare de stat in spital fara macar sa mi se dea un raspuns, fara macar sa am dreptul sa intreb. Nu departe de mine auzeam plansetele nou-nascutilor si parca imi imaginam cum va plange micutul meu. De abia asteptam sa-l tin in brate, dar n-a fost sa fie asa. Timp de 3 zile am stat cu perfuzii, fara sa dorm si fara sa mananc mare lucru, fara umarul cald al sotului meu de care aveam atat nevoie si care nu era lasat sa ma vada. A 3-a zi au inceput durerile mari si in loc sa imi faca un ecograf, sau un control m-au trimis sa ma odihnesc in alt salon. In acea seara am aflat, in urma unei ecografii realizate prea tarziu, ca inima baietelului nostru a incetat sa mai bata. Nici nu stiu cum sa va explic ce am simtit in acele momente… durere sufleteasca, ura, disperare, neputinta… e groaznic… parca simti cum cazi prada nebuniei, disperarii. Mi-am anuntat sotul care a fost nevoit sa intre fortat sa ma vada. Nu-i venea sa creada, plangea alaturi de mine ca un copil, dar in acelasi timp ma incuraja si imi dadea forta pentru ce va urma. Am nascut imediat dupa primirea vestii… si n-am putut sa imi privesc copilul… nu am vrut atunci si nu stiu de ce… cred ca m-am uitat doar o fractiune de secunde spre locul unde dormea linistit ingerasul meu… era micut… Ce mult ma bantuie acea clipa. De ce nu l-am luat in brate sa-i spun cat de mult il iubesc, sa-i spun ca e cel mai frumos ingeras, sa-i iau manuta in mana mea si sa-I sarut fiecare degetel… Cel mai mare noroc, daca pot sa spun asa, sunt 2 fotogarfii cu micutul nostru pe care le-a facut sotul meu. Ma uit la ele si plang si imi reamintesc si ma gandesc si simt un dor nebun. Acum imi este mai greu decat mi-a fost atunci. Simt un gol imens care nu stiu daca il voi putea umple vreodata. Voua… mamelor de ingeras… va doresc tot binele din lume si sa va ganditi ca va veni o zi cand ne vom primi ingerasii inapoi, iar pana atunci sa fiti sanatoase si sa le povestiti tuturor povestea voastra si cat de frumosi au fost copiii vostri. Cu toata dragostea, Monica-mamica ingerasului Bogdan Mihai
Draga Monica .....imi este din ce in ce mai greu sa gasesc cuvintele potrivite, de intampinare a unei "noi" mamici de inger ...pentru ca este coplesitor cat de repede creste numarul lor...al nostru... .....Dar din tot sufletul iti spun ca aici esti si vei fi mereu primita cu bratele deschise....ca aici vei avea parte de intelegerea de care ai nevoie si ca aici, cu ajutorul celorlalte mamici, sper sa capeti puterea de a accepta pierderea puiutului tau si de a capata increderea ca intr-o buna zi, soarele va iesi din nou, pe strada ta...
Bogdan Mihai, s-a alaturat ceorlalti ingerasi si trebuie sa crezi ca ii este bine si ca de acolo de unde e, va vegheaza si are grija de voi...Stiu ca ai vrea sa ai tu grija de el....aici...acum... Daca fizic nu il poti simti aproape, ii vei simti insa prezenta altfel... Dar chiar daca e departe (si totusi atat de aproape!!!), poti face o multime de lucruri pentru el,...in memoria lui! Facand acest lucru vei incepe sa simti o altfel de implinire...de alta natura...greu de explicat...dar incredibil de frumoasa! Facand astfel de lucru vei putea umple acel gol imens! Acum este insa poate prea curand ca sa accepti acest gand....si este normal! Acorda-ti timp! Vorbeste despre el...scrie despre el....scrie-i intr-un jurnal...lasa durerea si dorul sa iasa, nu le lasa sa te macine...nu le lasa sa-ti distruga viata..... care viata?,ai sa te intrebi!...Exista viata si dupa o asemenea tragedie...Total diferita...si uneori, desi e greu de crezut, poate fi mult mai buna... Daca ai ramas aici, inseamna ca ai un rost...cu timpul, il vei afla...
Te rog, nu iti reprosa faptul ca nu te-ai gandit sa-l iei in brate...Aproape toate mamele de ingeri au aceeasi reactie, fiind mult prea socate ca sa poata lua in acele momente, o asemenea decizie! Nici eu nu am vrut initial dar am avut norocul sa fiu sfatuita de oameni care stiau ca o astfel de reactie este absolut normala si ca mama trebuie incurajata sa-si tina in brate bebelusul.... Acum ma gandesc la faptul ca probabil a trebuit sa mi se intample asta acolo, in Germania, pentru a afla cum este normal, ca sa ii invat pe cei de aici, din spitale, cum sa procedeze si cu mamicile din Romania! Si nu am sa ma las, pana nu voi reusi!Mesajul tau si al tuturor mamicilor, care spun ca regreta acest lucru, ma motiveaza din nou.....
Este insa bine ca ai acele doua poze...ai doua icoane, cum imi place mie sa numesc pozele cu ingerasii nostrii! Eu am inramat poza micutei mele Emma, si am pus-o in birou, langa mine...dar nu am putut face asta decat de curand, crezand pana nu demult, ca imi va face rau.... Dar, din contra, parca imi da o stare de liniste! E adevarat ca a trecut aproape un an si jumatate, de cand am pierdut-o...de atat am avut eu nevoie... Nu stiu de cat timp vei avea tu nevoie ca sa accepti pierderea puiului tau...sper ca nu prea mult...mai ales daca ni te-ai alaturat!
Maine se fac 7 luni....offff, data de 9 te va face mereu sa tresari.... Iti doresc multa putere, draga Monica si sa-ti dea Dumnezeu liniste sufleteasca....iar cand durerea te va coplesi, intra aici....scrie-ne si vom incerca sa ti-o alinam....
Imi pare rau...tare rau ca l-ai pierdut pe Bogdan Mihai.......
Te imbratisez cu multa compasiune si pentru ingerasul tau, iti trimit..chiar si numai virtual, o Cu drag,....
Buna Monica scumpa.bine ai venit in familia noastra de mamici de ingeri din pacate destul de numeroasa dar unita.Sper din toata inima ca prezenta ta aici ati va lumina sufletul ati va aduce in minte nasterea unor noi vise si puterea de a spera. Puterea de a spera in bun.....si frumos,,,,puterea de a spera in inplinirea tuturor dorintelor tale.A-mi pare sincer foarte rau de pierderea ta dureroasa pe care am simtito si eu acum doi ani si sapte luni atunci cint sufletul meu s-a ampartit in doua jumate ia ramas sotului iar cealalta jumate a plecat spre cer impreuna cu fiul meu pe care nici macar nu lam vazutdar noi totusi ne cunosteam .acum te las draga mea fie ca sarbatoarea sfinta de Craciun sati aduca numai bucurie speranta in suflet si liniste.Te imbratisez cu drag si cea mai mare caldura sufleteasca si te rog sda ai grija de sufletelul tau.Te pup mama ingerasului ERICK ROBERT
buna monica draga .imi pare sincer rau pentru ca puiutul tau Bogdan Mihai a plecat prea devreme din viata ta ,si imi pare rau pentru tine si familia ta pentru ca nu il mai aveti printre voi pe printisorul vostru scump,dar sunt sigura draga mea ca el de acolo de sus va priveste in fiecare zi si chiar daca nu il simti el este langa voi si va iubeste la fel de mult cat il iubiti voi pe el. iti urez si eu bun venit in casa sperantei si a frumosului unde nimeni nu te judeca dar toata lumea te intelege....casa EMMEI caci fara ea nu am fi putut trece peste momentele grele ce ne incearca dupa pierderea unui copil. o calda primeste de la mine iar pentru ingerasul tau multe draga mea
Draga Monica,sunt alaturi de tine cu sufletelul meu si as vrea sa fim aproape una de cealalta...sa vb despre ingerasii nostri,dar ce bine ca ai gasit familia EMMA,aici iti va fi mai usor,putin...aici vei putea sa vb de puiucul tau fara ca nimeni sa iti spuna sa incetezi,vei putea sa plangi iar noi iti vom fi alaturi si iti vom sterge lacrimile cu vorbele noastre,cu gandurile si bratele noastre deschise pt.tine,draga mea si eu port aceeasi durere ca si tine,si mie de aproape 7 luni imi plang bratele dupa micutul meu,dupa ochisorii si scancetul lui...sunt alaturi de tine si de sufletelul tau atat de macinat de durere si dor!!
trimit catre tau multe pure,precum sufletelui lui gingas!! pt.toti ingerasii cerului!
Cristina-mamica Ingerasului Eric Stefan,si a unui printisor aici pe pamant Lukas Matei.
ooooooooooooffffffff, stiu ce este in sufletelul tau, mamico draga, imi pare nespus de rau pentru MINUNEA TA mica si draga. stiu cat doare, stiu ca nimic nu mai este cum a fost, stiu ca te simnti incompleta, stiu cum iti sunt zilele tale. dar nu stiu cum sa te imbarbatez si imi pare rau si oricum nimic nu iti poate alina suferinta din inima ta. te rog sa ma ierti ca nu am cuvinte si sfaturi sa iti dau pentru ca daca asi stii un leac pentru suflet vi l_asi da la toate, inclusiv mie. offff, eu nu inteleg si nu pot sa inteleg vreodata intrebarea: DE CE ? de ce trebuie sa ni se_n tample asta noua, mamicilor care intradevar isi doresc din suflet copiii si nu la cele " mame" care isi omor copiii. la mine nu a trecut decat 2 luni jumate aproape, si pe zi ce trece imi astept copilul acasa , tot mai mult. dupa cum vezi este ora 4 dimineata si eu nu pot dormi. am ajuns din om ne om. ati inteleg durerea, crede_ma, destul de bine. si asa cum sunt , din putina mea putere care o mai am iti transmit si_ti daruiesc si tie. singurul meu sfat pentru tine , care asta ma ajuta si pe mine, este sa te rogi la DUMNEZEU mult foarte mult. EL ne asculta, ne vede si ne ajuta. iar pentru Bogdanelul tau multe si multa lumina. te draga mea si sa ai grija de tine.
Buna, Monica draga! Scumpa mea, ...e greu...e atat de greu sa cauti mereu cuvinte de consolare pentru un suflet de mama atat de indurerat. Si....e greu, ...e tare greu...sa vezi ca in toata cautarea ta nu gasesti nimic. Pentru ca aceasta durere nu poate fi exprimata in cuvinte, nu gasim nici alinari in cuvinte. Gasim doar oameni carora le pasa..., gasim doar calde rugaciuni si lumanari ce vor arde vesnic pentru sufletele celor pierduti printre astre mult mai devreme decat creierul unui pamantean poate accepta asta. Te imbratisez si sa sti ca in orice clipa din zi sau noapte, ...in orice clipa din iarna sau vara, vei simti sa fi ascultata, vei putea deschide usa familiei E.M.M.A. iar aici razele soarelui iti vor incalzi sufletul ravasit. Te pupacesc pupaceste cu pupici mosulici, ai mare grija de tine si de cei dragi tie. Cu drag, Nicoleta. Pentru sufletul tau frumos, Dumnezeu sa te ajute!
Draga Monica, imi pare nespus de rau pentru pierderea ingerasului vostru Bogdan Mihai. Ingerasul vostru s-a nascut fara viata exact in ziua in care am comemorat noi 2 luni de la plecarea Larisei . Durerea asta nu ne-o poate lua nimeni si niciodata din piept, chiar daca mai avem sau chiar daca vom mai avea copii. Eu zic ca este durerea suprema, durere pe care a simtit-o Maica Domnului cand si-a vazut propriul Fiu rastignit pe cruce. Iti doresc o vindecare sufleteasca alaturi de noi pe acest forum. Te imbratisez cu mult drag, Andrea
Buna, Monica draga! Scumpa noastra, speram ca esti bine si te imbratisam cu multa caldura pentru ca frigul de afara sa nu apese pe sufletul tau atat de frumos. Azi, familia E.M.M.A. iti daruieste cu admiratie si drag, pentru frumusetea sufletului tau, pentru sinceritatea inimii tale si frumosul ce ni-l oferi prin prezenta ta printre noi. Fie ca toti oamenii din jurul tau sa iti aprecieze valoare sufletului, sa iti aline durerile sufletesti si sa iti rasplateasca bunatatea inimii asa cum meriti, tu-fata minunata , mamica iubitoare. Te pupacesc pupaceste cu pupici mosulici, imbracati in haine de sarbatoare. Ei se indreapta acum spre tine, iute-iute, sa aseze zambete pe obrajorii tai. Numai bine, Dumnezeu sa te ajute, ...o zi minunata!!!
buna, mamico de ingeras, am citit si eu povestea ta.... offf... eu nu pot sa cred cata lipsa de neglijenta da_u dovada cadrele medicale din tara noastra. imi pare rau pentru MINUNEA TA BOGDANEL si de durerea din sufletelul tau. stiu cat de greu iti este, stiu cum e sa te chinuie gandurile stiu ce se simnte. din pacate pentru noi nu se mai poate schimba nimic, cu toata dorinta noastra de_a mai exista O MINUNE de la D_ZEU sa faca ceva , sa intoarca timpul inapoi, sa fie totul bine. tu ne ai pe noi si noi pe tine. aici suntem toate cu aceeasi durere si doar noi ne putem intelege una pe cealanta . eu iti doresc din tot sufletul meu multa putere sa mergi mai departe, sa te poti bucura de viata alaturi de cei dragi. iti urez sarbatori fericite , pline de fericire si liniste sufleteasca. te cu mult drag , iar pentru tau multe si multa lumina.
Visele de azi sa devina realitate, sperantele de maine impliniri, orice cadere un pas inainte, gandul bun si fericirea sa va insoteasca mereu. Craciun fericit! o calda din departare
Draga Sanda, Iti doresc Craciun Fericit..cu speranta ca magia sarbatorilor ne v-a aduce un zambet fie el cat de mic pe chipuri... si anu ce v-a veni sa ne gaseasca puternice, si visele, sperantele..sa ni se indeplineasca! Craciun fericit!
Gwendolen, mamica ingerasului DAVID, si a doua minuni de fetite DENISA si bebe RAISA!
Iubirea Divina coboara printre noi, ca o ninsoare naiva, aducand cu ea bucuria Nasterii MANTUITORULUI , speranta si pace in suflete! Sarbatori Fericite !
Doamne...a trecut atata timp si eu nu v-am multumit pentru toate cuvintele frumoase si pline de caldura pe care le-ati scris pt mine si pt ingerasul meu scump. Datorita voua am descoperit intelegere, sprijin, multe suflete indurerate,dar in acelasi timp frumoase si primitoare. Va multumesc pt tot si va doresc tot binele din lume.
Draga Sanda Am ajuns si la povestea ta trista si tot ce pot spune este I mi pare sincer rau, ma simt apropiata de tine, puiutii nostri au plecat in aceiasi luna, intrebarile pe care ni le punem raman fara raspuns din pacate, dezinteresul cadrelor medicale ne infurie mai tare cu fiecare pveste pe care o citim. Sunt alaturi de tine draga mamica de ingeras Bogdan Mihai, fii puternica si sa fii sigura ca ingerasul tau stie cat de mult il iubesti, stie cat de mult i ti este dor de el si cred ca ar vrea ca tu sa zambesti, el te mangaie cu fiecare raza de soare si i ti spune cat de mult te iubeste. Primeste mea sincera si un brat mare de pt tau Bogdan Mihai
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Asa cum i-am scris si Deliei, sa stii ca imi e dor de tine....uite au trecut deja aproape 6 luni de cand nu ne-am mai vazut . Ce zici , e o idee buna sa va hotarati voi doua pe o data cand puteti veni la Sibiu si sa ne intalnim atunci? Pana o sa primesc un semn din partea voastra , te imbratisez cu drag, iar Bogdan Mihai ii trimit o calda , Steluta
Scumpa mamica de ingeras,mai sunt cateva zile si Bogdan ar fi implinit 1 an si 6 luni ,cred ca este un adevarat nazdravan acolo sus si e tare pus pe sotii.Sper sa-l invete cate ceva si pe MAteiu meu,te sarut si te imbratisez cu mare drag si mii de flori pentru scumpul tau
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Buna, mamica iubitoare de Mihai! Astazi, stelele danseaza la un loc cu norii... astazi, Sfintii si ingerasii mangaie sufletul ingerasului tau caci poarta asa un nume frumos ... Fie ca rugaciunile mele pentru linistea puiului tau, sa fie ascultate azi, iar lumina ce o inchin lui sa ajunga ca o raza calda de soare la sufletul sau pur. Te imbratisez si te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi. Bravo!!! pentru frumosul nume ales, bravo! pentru cat de mult sti sa iubesti, ..bravo! pentru inima ta calda si prietenoasa. Numai bine, Dumnezeu sa te ocroteasca! Cu mult drag, , milioane de