"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Povestea noastra e una dureroasa. Ma numesc Tania si dupa o sarcina relativ ok cu ceva contractii pe la 30 de saptamani,aflu pe la 34 de saptamani ca am prea mult lichid amniotic(polihidramnios) ginecologul imi zice ca e posibil bebelusul sa aiba ceva tulburari digestive si ca nu se poate sti exact decat dupa nastere se poate investiga.Nu m-am speriat prea tare crezand ca e vorba de ceva usor, ma gandeam ca va vomita mai mult sau chestii din astea. La 38 de saptamani fix inecp sa am contractii la 5 minute , apoi la 3, fug la spital, in 5 minute apare doctorul de acasa, nascusem pe fiica mea cu cezariana , asa ca in 15 minmute eram pe masa de operatie si l-am vazut pe minunea mica Matei-Daniel a plans din prima clipa era frumos, perfect, dar numai pe dinafara ! S-a nascut cu atrezie de esofag, am aflat asta pe masa de operatie....sunt viitoare asistenta si am inteles tot, numai ca nu stiam daca e operabil sau nu !Eram mai mult decat disperata...cand mi-am vazut sotul verde la fata cand m-au scos din operatie.... am plans toata noaptea, ma durea sufletul nici calmante nu mi-au trebuit.Dimineata l-am vazut dormea linistit, dupa aceea l-au dus la Cluj la chirurgie infantila ,eu ramanand pe pat la spital, l-au si operat a fost totul ok, dar apoi a inceput cosmarul.Dupa 10 zile i-au facut raze cu substanta de contrast si operatia reusise, ne-am bucurat, asta era luni, doctorul mi-a zis vineri mergi acasa cu el. Abia asteptam asta, dar marti-miercuri deja puiul meu nu mai era bine a facut o pneumoie, si careva de pe acolo din doctorite a incercat probabil sa il intubeze si i-au rupt operatia , cred ca au realizat ca au gresit si nu l-au mai intubat , puiul meu era tot mai rau si asa au hotarat sa ii faca fibroscopie sa vada cum is plamanii , vai si acolo au vazut ca operatia e rupta de 4 ori mai rau decat la nastere si ca are plamanul drept compromis si stangul functiona numai la 3 sferturi din capacitate, vai de mine si doctorul era disperat ca nu isi putea imagina ce s-a intamplat asa ca pe 14 decembrie a incercat sa mi-l opereze iar , a rezistat cu greu operatiei , dar a facut pneumotorace si i s-a oprit inima lui mica.... a plecat sus la ingeri.... Is distrusa si nu imi mai revin...L-am tinut in brate si viu si fara viata , am si poze si hainute purtate de el.....Amintirile ma dor, ma rog la Dumnezeu sa mi-l aduca iar in burtica, cred ca Dumnezeu poate si am auzit cazuri in care dupa pierderi , mamicile au primit bebelusi cu acelasi chip, as vrea si eu sa petesc la fel...sa-mi alin dorul si durerea! Matei-Daniel Sandor a trait 18 zile chinuite, s-a nascut in 26.11.2010 si a plecat in vesnicie in 14.12.2010 .L-am iubit si l-am asteptat cu drag si plang in fiecare zi dupa el noaptea defapt ca ziua ma vede fata mea si plange si ea, si ma tot intreaba cand il aduc , acasa ? Il vazuse la Cluj chiar medicul care l-a operat pe Matei a luat-o in brate si i-a facut cunostinta cu fratiorul ei , pe care ea il tot asteapta!Nu visez cu el , desi imi doresc asta! Matei dragu mamii, te astept in burtica mea cat mai repede, ca vreau sa ne iubim mult ca si Claudia-Teodora surioara ta te asteapta si tati Claudiu-Nicolae! Te asteapta patutul si hainutele si pachetul de Pampers si elefantelu albastru de la bunica Mimi! Pana vii tu iar plange mami de dorul tau -IUBIRE, SOARE, CLOPOTEL!
Mamica Claudiei-Teodorasi a ingerasului Matei-Daniel, cum i-a zis mama mea Soare-Clopotel...si a lui Filip-Andrei
Cat de trista sunt ca s-a mai alaturat o mamica de ingeras ... cu parere de rau ca ne cunoastem in astfel de imprejurari iti urez bine ai venit in familia EMMA. Iar Clopotelului tau, Matei Daniel zor lin printre si raze de soare.
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
draga Tania te imbratisez cu mare drag , cuvintele sunt de prisos in asemenea momente grele ,iti pot spune ca umarul meu te va sprijini oricand vei avea nevoie ,aici sunt prietenele noastre dragi care ne vor ajuta mereu ,aici in marea casa EMMA asa cum am numit-o eu vei gasi multa liniste si un lucru important vei fi ascultata de fiecare data atunci cand vei avea nevoie
Scumpa noastra Tania, imi pare nespus de rau pentru puiul tau drag .Este greu mai ales acum la inceput cand iti doresti din tot sufletul sa-l mai strangi odata in brata pe puiul tau.Scumpa mea ...trebuie sa invatam sa traim cu aceasta durere , trebuie sa mergem mai departe si aici tu ai gasit oameni care iti inteleg durerea deoarece si ei au pierdut un copil. Eu iti trimit o calda imbratisare si iti doresc multa sanatate, liniste si tot ceea ce iti doresti. Pentru puiul tau drag din ceruri o si zbor lin.......catre ingerasii nostri.
Tania te cu tot sufletul si regret enorm pierderea micutului tau Matei Daniel. Acum poate ca amintirile, pozele cu micutul tau i ti aduc bucurie si tristete in acelasi timp dar e important sa stii ca in curand acestea vor fi nepretuite. Esti o mamica de ingeras ''norocoasa'' daca pot spune asta, ca ai aceste amintiri cu ingerasul tau. Am citit ca ai si o minune de fetita acasa Claudia Teodora, si stiu ca va veni timpul in care sa ii spui de fratiorul ei asa ca te invit sa citest aceste articole http://www.organizatiaemma.ro/suport/copiii sigur te vor ajuta atunci cand vei hotari sa ii spui fetitei tale despre fratiorul ei ingeras. Pentru ca desi copiii par sa nu stie nimic ei de fapt stiu si simt mai multe decat noi. I ti doresc multa putere mamica indurerata Zbor lin drag ingeras Matei Daniel
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Tania draga, imi pare nespus de rau pentru pierderea ta, sunt alaturi de tine cu sufletul si-ti spun ca vei gasi aici intotdeauna sprijin pentru a putea merge mai departe. Ma rog impreuna cu tine pentru sufletelul micutului Matei-Daniel si-i doresc zbor lin si multa liniste acolo unde este.
Draga mea Tania, mamica scump de ingeras si de minune de fetita, imi pare atat de rau ca a trebuit sa ni te alaturi! Scumpa mamica, sa fii puternica pentru ingerasul tau si pentru minunea de fetita! Te strans. Ingeras scump, sa fii alaturi de mamica, taticul si surioara ta. Sa le trimiti semne si sa ii veghezi. si pentru tine, sufletel alb si pur.
Draga mamica de ingeras imi pare rau ca viata a harazit sa ne cunosteam asa intr-un moment!!!Imi pare sincer rau de puiutul tau!! Aici vei gasi oamenii cu care poti sa vb si pe umarul caruia poti sa plangi!!! Ingerasul tau e acolo sus i te vegheaza!!!!El stie ca il iubesti!!!!
Multumesc mult pentru candela aprinsa pentru micuta mea, sunt sigura ca ei acolo sus impreuna cu alti ingerasi se joaca ... Te cu drag ... iar tau ... zbor lin printre
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
Multumesc pentru sprijin! Claudia iubita mea are 2 ani si 7 luni si i-am spus ca Matei nu mai vine ca a plecat la Domnul Isus in cer ...,dar ma intreaba iar si iar si ma mir de unde am puterea si rabdarea sa ii explic de fiecare data!
Mamica Claudiei-Teodorasi a ingerasului Matei-Daniel, cum i-a zis mama mea Soare-Clopotel...si a lui Filip-Andrei
O sa te mai intrebe iar si iar o perioada mai lunga sau mai scurta depinde de copil. Cand fetita mea a murit la doua zile dupa au murit doua fetite gemene, surioara lor de 2 anisori de acasa a tot intrebat o perioada de ele, apoi nu ... Multa putere tie si intregii familii. Zbor lin ingerasului iubit.
Draga mea , mamica de ingeras , te imbratisez cu mare drag , si imi pare rau pentru pierderea suferita , sper din tot sufletul ca Doamne -Doamne sa-l repare pe Matei , asa cum spunea un copilas , si sa vina din nou la tine !! Sper din tot sufletul ca sa poti trece cu bine peste cumplita pierdere si sa poti din nou sa speri , sa zambesti si sa te bucuri de fiecare zi !! Niciodata nu -l vei uita e Matei al tau , e al tau si nimeni si nimic nu ti-l va scoate din suflet , dar sper , ca noi toate , de altfel , sa inveti sa mergi mai departe cu el in suflet !! Stiu sigur ca ingerul tau e langa tine si te iubeste enorm , neconditionat si e trist cand tu esti trista .. E foarte greu sa treci peste asta dar nu imposibil ,sper din tot sufetul ca iubirea , numai iubirea sa ia , cu timpul , locul durerii !!
Pentru minunatul tau Soare-Clopotel , mii de flori si un pupic dulce-dulce !!
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Tania puiul tau va fi trecut cat mai curand posibil la comemorari, nu trebuie tu sa il treci. Multa putere si alinare si azi, iar pt tau mii de
Mateiuc , iubirea mea, ce dor mi-e de tine.......mi se sfasie inima, de durere si dor...ai fost la bunica Mimi in vis, si eu te astept ...te iubesc enorm, micutul meu, iubirea mea,Claudita s-a jucat azi cu globul de sticla de la tusa Vali,l-am primit ca dar in memoria ta in loc de hainutele ca voia sa le trimita intial....mi-a fost frica sa nu il scape micuta de ea ca e si ea mica , a pupat golbul si l-am pus la loc pe dulap.... Ma uit la pozele ce l-a facut tanti Sorina la maternitate, ce dulce esti... si atat de frumos semeni cu mine, dar ai pieptul lui tati.Si lui tati ii este dor de tine, dar nu zice nimic sa nu ma apuc de plans , cu toate astea cand am primit globul de sticla a plans si el ,tristi suntem, eu cred ca te vei intoarce la noi in curand, stiu ca abia ai plecat de la noi de o luna, dar sper ca vei reveni in curand in burtica mea si in viata noastra, totul e pregatit, ma ingrijesc special pentru tine i-au acid folic si fier, am fost si la dentist, am sa mai merg si la doctorul care m-a operat la stomac si la nenea care te-a adus pe lume sa vedem cum facem sa fie totul bine de data asta sa nu mai fie probleme,tati abia asteapta sa lucram la noul proiect. Te iubesc ,Clopotel,sa sti ca mami o sa planga mult pana vi, dar cand o sa fi in burtica mea iar o sa ne bucuram cu teama , pana te voi vedea iar in bratele mele sa iti ofer toata dragostea si iubirea care ti-am pregatit-o...te pupa mami ,tati si Claudita
Tania pt tine, pt ziua aceasta atat de grea ... sufletul plange ... se intristeaza ... durerea si dorul cresc ... ochii nu mai se opresc din plans ... o aniversare trista ... asa ca iti doresc multa putere sa treci cu bine si peste aceasta zi. Pt tau zbor lin printre si