"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Va scriu cu durere in suflet,in iunie anul acesta am nascut un baietel pe nume Paul ,dupa 8 ore a murit din cauza medicilor,.mi-e ffff greu incerc sa fac doi pasi inainte dar dupa aceea fac zece pasi inapoi,mi-e foarte dor de el simt ca inebunesc cateodata.Copil nu mai am ,si mi-e frica sa mai fac acest pas,nu stiu ce sa mai fac.De cate ori vad un copilas sau o viitoare mamica imi vine sa plang,in noiembrie voi incepe lucrul,eu lucrez ca asistenta medicala la Spitalul de copii deci nu stiu cum voi suporta sa vad copilasi in fiecare zi .Va rog ajutati-ma.
Ultima oară modificat de paula30 pe 3 Noi 2010, ora 10:38, modificat 1 dată în total.
draga mamica de Ingeras, imi pare tareee rau de pierderea ta... te primim toate cu bratele deschise si incercam sa iti luam fiecare cate putin din durere pentru a trece mai usor peste aceste clipe cumplite. Copilasul tau este acum la dreapta Tatalui si te priveste de sus, te vrea puternica pentru el, draga mea.Este inconjurat de Ingerasii nostri si sunt sigura ca ii este bine acolo. Asa cum scriam si pe pagina Ingerasului meu, cineva mi-a spus ca aceste sufletele care raman putin pe pamant sunt prea pure si prea intelepte pentru a trai in mediocritatea care ne inconjoara. Dumnezeu ne-a ales sa fim mamici de Ingerasi cu un scop pe care il vom intelege pe parcurs... Stiu ca nici o mie de cuvinte nu iti pot alina dorul si suferinta, dar aici iti poti descarca sufletul... Paul are nevoie de o mamica puternica, de care sa fie mandru, el simte cu siguranta toata dragostea pe care i-o porti si la randul lui incearca sa iti trimita toata iubirea lui pe care o vei simti in momentul in care te vei mai linisti, sunt sigura de asta... te cu mult drag, iar pentru Ingerasul tau mii de colorate. Zbor lin, micutule Ingeras...
Cele mai iubite sufletele,Tudor-Andrei si bebe mic, Ingerasii lui Doamne Doamne in ceruri si ai mamicii pe pamant...
Ioana te mamica indurerata, bun venit in familia EMMA unde cu siguranta vei gasi un pic de alinare. I mi pare nespus de rau pentru pierderea micutului Paul. Ceea ce simti este perfect normal, noi toate am trecut prin aceste stari, am plans cand am vazut bebelusi pe strada, am ''urât'' gravidutele cand le intalneam, m am uitat urat la fiecare mamica care i si strangea puiul in brate. Abia dupa ce am citit povestile mamicilor de pe forum, dupa ce mi am scris povestea si am fost primita cu caldura si intelegere mi a fost un pic mai usor. De aceea spun ca este perfect normal ceea ce simti, este normal sa ti fie frica sa mai incerci atunci cand ai incertitudini. De ce a ales DD sa fim mame de ingeri nu stiu sa ti raspund insa stiu ca suntem femei si mame puternice, suntem protejate de ingerii din cer. Cu siguranta nu asta ne am dorit, nu astea au fost planurile noastre dar DD a avut planul lui pe care l a aplicat. Te sfatuiesc sa citesti articolele de aici http://www.organizatiaemma.ro/suport/mame sunt sigura ca vei gasi un picut de alinare. Zbor lin, drag ingeras Paul, da i putere mamicii tale, alina i un picut durerea si tristetea ce o are in sufletul ei pustiit de dor. pentru Paul
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Inteleg mult prin ce treci, desi durerea mea e mai veche, acum 10 ani eram in aceasi situatie ,dar incet cred ca fara sa imi dau seama , m/am obisnuit cu durerea, nu am uitat nici o clipa de primul meu copilas, ce pot sa iti spun...greu pot sa ma hotarasc ce sa iti spun sa iti aduca alinarea......cred ca cel mai important e sa incerci sa te linistesti si sa iti plangi puiul si sa povestesti despre el, e f bine sa poti sa te descarci, imi pare rau ca tu cadru medical treci printr/o tragedie din culpa unor medici, puiului tau Paul un zbor lin si tie multa putere
Draga Ioana, imi pare tare rau ca esti mamica de ingeras ... inca o mamica de ingeras ... imi pare tare rau ca ai ajuns aici, dar in acelasi timp ma bucur ca esti aici intre atatea mamici de ingerasi ce te vor ajuta, te vor intelege si vor vorbi aceeasi limba cu tine, si care, cu timpul, te vor invata cum sa traiesti cum sa-ti gasesti puterea si curajul de a merge mai departe ... vor fi prietene adevarate, asa cum poate greu se gasesc si nu oricine are norocul sa le aiba.
Ingeras scumpic Paul, sa vii cat de des poti la mami in vis; zbor lin printre stelute
Imi pare sincer rau ... imi pare rau pentru tine ca ai devenit mamica de ingeras ... e atat de greu ... e chair imposibil sa mergi inainte doar ... fara sa vrei tot cazi ... din nou si din nou si de fiecare data te ridici cu mai multa forta, cu mai multa putere ... si iar cazi ... si asa va fi mereu. Multa putere mamica draga si sper sa fi suficient de tare la reintoarcere la servici. Eu recunosc imi doream mult copilasi cat de mici i preajma mea, chiar daca uneori izbucneam in plans ... una din cele mai grele incercari a fost ziua in care prietena mea a nascut ... am stat pe holusrile spitalului si asteptam vesti ... ieseau mamici fericite cu copiii in brate, altele ieseau cu minunile mici sa isi vada prima data taticiii, fratiorii ... era greu ... am plans ... nu am putut sa ma abtin ... am vrut sa plec ... apoi mi-am zis ca daca nu am sa raman pentru prietena mea ... atunci cum am sa reusesc cand va fi vorba de altcineva, iar de exemplu la sora mea inca nu e cazul, pt ea as fi stat si mai ferma, insa asa mi-am creeat acel imbol ... priveam copiii micuti si firavi, mamicicle fericite, tatii entuziasmati, fratiorii derutati ... este tare greu ... dar gandeste-te ca puiul tau va fi mandru sa vada o mamica puternica. O cu putina liniste ce am eu in suflet si mii de pt tau.
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
Draga mamica indurerata, sunt alaturi de tine si plang impreuna cu tine. Plang si te imbratisez cu toata caldura sufletului meu. Si eu te inteleg perfect cand spui ca ti-e frica sa te mai gandesti la o noua sarcina. Si mie inca mi-e frica, dar, ma rog la Bunul Dumnezeu sa ma ajute sa trec peste aceasta frica si sa am un copil... nu imi mai pot imagina viata fara un copil langa mine . Dar, nu asa gandeam acum un an... E mult prea recenta pierderea copilasului tau. Dar te invit aici, pe acest Forum, unde iti poti descarca sufletul de durerea enorma, de aceasta suferinta incomensurabila. Te asteptam alaturi de noi si noi vom incerca sa te invatam cum poti sa-ti plangi copilul pierdut, si in acelasi timp sa iti Iubesti neconditionat Ingerasul tau iubit Paul. Iti doresc din suflet liniste sufleteasca Ingerasului Paul , Zbor lin si Lumina vesnica.
Scumpa mamica de Ingeras Paul, Te imbratisez cu mult drag si iti intind si eu o mana calda, pe care sa o poti strange atunci cand esti la pamant. Imi pare rau ca si tu a trebuit sa treci prin aceasta grea incercare, dar sa sti ca nu esti singura. Nu! Esti cu noi si impreuna, vom invinge durerea care ne doboara sufletele. Cred ca esti foarte derutata acum si nu sti incotro sa apuci, mai ales ca mai sunt cateva zile si te vei intoarce la spital. Dar...sa nu te sperii ca nu vei face fata. Te vei descurca excelent. In fiecare copilas pe care il vei avea de ingrijit, il vei vedea pe Paul si grija fata de el, iti va da putere, putere care se va transforma in dragoste. Incearca sa te linistesti pentru ca Paul are nevoie de tine, de zambetul tau, de linistea ta...el nu vrea ca tu sa suferi. Iti doresc o noapte binecuvantata de ingeri frumosi si buni. Paul, scump Ingeras, coboara pentru o clipa, da-i mamei tale un pupic pe obrajori si spune-i cat de mult o iubesti... Zbor lin printre miile de stele Paul!
"If you have no voice: SCREAM ! If you have no legs: RUN ! If you have no hope: INVENT !" (Cirque du soleil - "Alegria")
Multa putere Ioana ... noi suntem aici, langa tine ... Plangi daca vrei, e normal. Noi vom incerca sa te ajutam cum putem! O imbratisare calda si de la mine.
Ioana iti trimit si eu o imbratisare mare si calduroasa si un pup pe masura Am creat pentru ingerasul mic, Paul, o pagina cu povestioara http://www.organizatiaemma.ro/node/709 si un balonas alb. Citind cuvintele tale pline de durere as vrea sa-ti spun ca nu o sa mai doara pe masura ce trece timpul. Dar nu prea e asa, de cand ingerasul a plecat ramane acolo un gol in sufletel ce niciodata nu se va mai umple. Dar traiesti cu speranta ca ingerasul tau este fericit acolo sus, ca iti zambeste dintre nori de la primele raze ale soarelui si pana la disparitia ultimei stelute, ca iti vegheaza pasii si ca este acolo cu tine, prin picaturile de ploaie ce iti mangaie fata, prin vantul care iti trece pe la gene...Nimic nu-l poate inlocui si doare nespus cand vezi un copilas ce ar fi trebuit sa aiba varsta lui si nu numai, sau cand vezi o mamica ce asteapta un bebe...iti amintesti de povestea voastra iar si iar..apoi revii la razele de soare si la lucrurile frumoase un pic mai puternica imbarbatat de dorul de el, de ingerasul tau...
catifelati pentru tine si stelute vesele pentru ingerasul Paul
Mămica îngeraşului fluturaş Denisa Georgiana şi a micuţei Eliza Ana-Maria Desene pentru un îngeraş:http://dennyg.daportfolio.com/
Paula , te imbratisez si eu , si sper ca in aceasta imbratisare sa-ti mai iau din durerea cumplita , agonizanta , ce-ti macina sufletelul ! E normal sa suferi atat de tare , e puiul tau , copilul tau care il iubesti si ai fi vrut sa fie langa tine !! Stiu aceste zile de cosmar in care te trezesti si te intrebi ce rost are? Dar , stiu ca trebuie sa fii puternica si daca nu esti pregatita mai bine incearca sa mai amani un pici inceperea serviciului !! Imi pare nespus de rau , enorm .. cuvintele sunt mici .. dar am sa ma rog pentru tine , am sa-ti trimit toata dragostea mea , si am sa-ti rog puiul sa-ti dea un semn sa "vezi " ca este alaturi de tine !!
Pentru Paul ingerul tau frumos mii de flori , si un pupic dulce din partea mea !!
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Cu lacrimi pe obraz va scriu acum din suflet,si va multumesc pentru mesajele voastre si pentru ca mia-ti facut o dimineata mai buna pentru ca nu am inceput-o f.buna.Imi este f.greu pentru ca nu prea am cu cine sa vorbesc,de fapt as avea dar nu vreau sa-i vad pe cei dragi mie cum ar fi mama prietena mea cea mai buna si care trebuia sa imi boteze copilasul ca sufera incerc sa fiu tare si sa zambesc chia daca sufletul imi plange.CHIAR SI FATA DE SOTUL MEU TREBUIE SA FIU TAR ,PENTRU CA CHIAR LA DOUA LUNI DUPA CE AM NASCUT AM MAI PRIMIT O LOVITURA ,SOTUL MEU IN VASTA DE 34 ANI A FACUT UN INFARCT I SA PUS DOUA STENTURI,ESTE ASA FRAGIL IN MOMENTUL DE FATA DESI PARE FOARTE PUTERRNIC.Deci sant cam singura in aceasta lupta mi-e frica sa nu il pierd si pe el,cat despre servici trebuie sa merg am stat aproape 6 luni acasa si trebuie sa trec si peste asta.Simt ca inebunesc dar merg inainte si sper sa fie bine.Va multumesc din suflet pentru mesajele voastre de incurajare,ma bucur ca am unde sa ma descarc si eu putin. Bunul Dumnezeu sa ne aline SUFERINTA LA TOATE SI SA NE DEA PUTERE SA MERGEM MAI DEPARTE
Paula , esti mai puternica decat iti dai seama , aici poti sa plangi , si sa-ti spui toata durerea , imi pare nespus de rau pentru sotul tau !! Dar ar fi mai bine daca ai reusi sa vorbesti cu mama , si prietena ta !! Pentru ca stiu ca si ele sufera , e bine sa stie ca suferi , e bine sa stie ca nu poti uita asa ceva , dar ca incerci sa te impaci , cu situatia si sa poti sa mergi mai departe ! niciodata nu-ti vei uita copilul va fi mereu la tine in suflet , si langa tine , va fi unul dintre ingerii tai !! E cumplit de greu . Dar viata ta trebuie sa continue , trebuie sa invatam cu toate sa ne traim viata si sa transformam durerea in iubire !!
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Draga Paula, noi suntem aici, alaturi de tine. Ai gasit locul potrivit unde vei fi inteleasa, lasata sa plangi si ajutata sa mergi mai departe. Eu nu stiu daca as fi reusit sa ies din starea de renuntare totala in care eram dupa ce fetita mea s-a alaturat ingerasilor. Mamele de aici m-au ajutat sa inteleg ca totdeauna exista speranta. Cand spun mame, ma refer inclusiv la noi, cele care nu avem copii aici, pe pamant, dar avem ingerasi acolo sus, in cer. Si noi suntem MAME. Te sa-ti dau putere.
Draga mamica , imi pare nespus de rau pentru pierderea ta , iti trimit o mare si puternica totodata , te inteleg perfect prin ce treci si aici toate te intelegem , toate am trecut prin durerea pierderi unnui copilas iubit si dorit , aici poti scrie tot ce simti tu , aici vei fi mereu consolata si vei primi mereu un sfat bun , aici poti sa scrii ingerasului tau Paul tot ce simti pentru el , aici poti scrie tot ce vrei fara sa fii judecata de nimeni , inca odata imi pare nespus de rau stiu prin ce treci , este o durere de nedescris in cuvinte de mare si de grea , te cu mare drag si as vrea sa iti zic sa te rogi la bunul Dumnezeu si la ingerasul tau sa te ajute si vei simti putere divina asupra ta , asta nea- ramas acum draga mamica rugaciunea pentru sufletul nostru. Ingeras mic ai grija de mama ta , zbor lin pui mic .
Draga mamica de ingeras,aici toata lumea iti intelege durerea si oricind simti nevoia sa iti strigi durerea alte mamici iti vor fi alaturi.Tu trebuie sa fii tare pt tine,pt sotul tau,pt Paul care sigur ar vrea ca mamica lui sa invinga durerea si sa fie linistita. Sa nu iti pierzi nici o clipa SPERANTA si CREDINTA si Dumnezeu te va ajuta. Pt Paul,lumina si fericire vesnica
Draga mea, imi pare sincer rau pentru pierderea ta. Ma regasesc in durerea ta mai ales ca si eu l-am pierdut pe Calin tot dupa nastere,la 6 ore si 45 de minutre si tot din culpa medicala. As vrea sa iti spun ca mie un copilas de 4 ani mi-a spus atunci ca "Doamne Doamne o sa-l repare si o sa-l puna la mine in burtica....". A fost motorul meu de a merge mai departe. A fost in ianuarie 2oo8. In octombrie 2009 l-am nascut pe Octavian, fratiorul ingerasului meu si,desi stiu ca este un alt copilas, tot ma gandesc uneori la vorbele micutului de atunci.... Ce sa zic......Dumnezeu sa iti dea puterea de a merge mai departe si sansa de a avea pana la urma un pui viu si sanatos aici pe Pamant. Zbor lin, ingeras Paul! Putere multa, dragi parinti de inger! Angela, mama a doua minuni, una in Cer si una pe Pamant
Angela, mama ingerasului Calin Gabriel si a unei minuni pe Pamant, Octavian Andrei
Va pe toate,si va doresc multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor.In momentul de fata ,simt cum inima mi se rupe in bucatele mici si ma abtin sa nu plang,sper sa va auda Bunul Dumnezeu ,sa-l vad macar o data,sa apara in visul meu si sa ii dau un pupic mic si apoi sa plece inapoi sus alaturi de ingeri,vreau doar o secunda sa il mai pot mangaia..doar o secunda sa stiu ca e bine si sa imi de-a putere sa merg mai departe,atat imi doresc ma doare sufletul ca nu este langa mine simt ca inebunesc ,multa lume imi spune sa merg la un psiholog dar eu am incredere in bunul Dumnezeu si in puterile mele de a merge mai departe.Mi-e foarte dor de el simt ca nu mai pot,era asa de frumos,am apucat doar sa-i pup o manuta si sa-l tin de manutele lui mici si fragile,il iubesc din tot sufletul si nu il voi uita niciodata,as vrea sa il mai vad doar odata.
Ultima oară modificat de paula30 pe 26 Oct 2010, ora 16:46, modificat de 2 ori în total.