"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Sunt Dana. Povestea mea si a sotului a inceput inca din 1998 cand eram in anul intai de facultate. Dupa despatiri de mai multe ori si alte casatorii din partea fiecaruia dintre noi am reusit in anul 2006 sa ne reintalnim si sa ne casatorim. Simteam ca toata lumea este a noastra si ca uite asa ne este sortit sa fim impreuna. Dar n-a fost asa. Dupa o vara frumoasa impreuna ne-am hotarat sa avem si un copil, care nu s-a lasat asteptat decat 2 luni. Dar, surpriza, erau 2 bebelusi. Am fost putin incercati de teama si uimire (nu avusesem gemeni in familie nici eu, nici el), dar apoi s-a instalat fericirea. totul a fost bine pana la 13 saptamani cand am mers la ecografie de gemeni. Aici a inceput dezastrul, nu mai erau 2, era unul singur, care ni s-a spus ca e bine, dar celalalt nu mai avea activitate cardiaca de la 8 saptamani si 4 zile, exact la o zi dupa ce fusesem la ecografie si erau bine amandoi. Am incercat sa intrebam medicul ce se intampla cu cel care nu mai este, pot sa fie probleme, dar ni s-a raspuns ca nu si sa fim bucurosi ca a fost asa ca eu eram slabuta si nu as fi dus la termen o sarcina de gemeni. L-am crezut si am mers mai departe, am aflat ca cel care ramasese era baietel si din spusele medicilor lucrurile erau bine. Asta pana la 29 de saptamani, cand au aparut probleme (l-am vazut pe medic un pic ingrijorat, dar nu prea a zis nimic. La insistentele noastre a spus ca ar avea manutele si piciorusele mai putin dezvoltate cu o luna decat craniul si varsta sarcinii, dar ca nu e relevant in trimestrul trei. In disperarea noastra, intr-o zi de sambata, pe o ploaie torentiala am mai consultat si alti medici. vedictul a fost crunt, ambii rinichi polichistici si ca nu va trai. Luni dimineata la medicul care ne-a urmarit a urmat acelasi diagnostic, dupa ce medicul speriat un pic si el a umblat cu noi la toate ecografele si medicii din Spitalul Municipal. Au urmat si incurajarile lor "Nu va faceti griji ca veti creste un copil cu probleme, ca nu va trai la nastere, dar acum nu se poate face nimic pentru ca legea nu mai permite interventii dupa 24 de saptamani". A trebuit sa luam o decizie. Eu nu eram in stare fizic si psihic sa mai pastrez 2 luni sarcina. Am slabit vreo 3 Kg in 2 zile. "Norocul nostru" a venit de la o ruda a sotului medic ginecolog, cu care am decis sa mi se provoace nasterea, sa nasc normal pentru a nu avea o taietura si asta fara copii. nu stiu de unde am adunat puterea in zilele acelea, nu am zis nimic, am facut totul ca un robot. Ni s-a recomandat sa nu vedem copilul ca ne va fi mai greu apoi. Dar nu pot sa uit cand au taiat cordonul si l-au luat de langa mine, era pe o masuta cu spatele la mine, cam vinetiu, din cate am putut vedea.Bebelusul s-a nascut viu, cu malformatii si fizice a spus medicul, avea 950g si a trait 1ora. Asta e singura imagine si care este mereu in minte. A doua zi dimineata am plecat acasa. Atunci au inceput si starile mele de lesin si durere. Ne-am inchis si unul si altul in noi, daca se deschidea subiectul saream in sus ca nu ma lasi sa nu-mi mai amintesc si incet incet ne-am indepartat si noi unul de altul, eu singura in casa pentru ca nu voiam sa vad pe nimeni (mai ales ca mai toti prietenii aveau bebelusi sau erau gravide odata cu mine) si sotul sa iasa cat mai mult cu alte grupuri (din care nu se gandeau la o familie). Dupa un an in care ni s-a recomandat sa nu raman insarcinat a venit si momentul fericit. Dar au mai trecut de atunci inca 2 ani si multi medici (controale, inseminari, chiar si o fertilizare in vitro - asta pentru ca eu am zis ca asa vrea Dumnezeu sa ne dea tot gemeni).Am fost asa fericiti cand am inceput procedura de FIV (un pic umbriti de diagnosticul meu: rezerva slaba de ovule, cat pentru varsta de 38 de ani, nu de 31 cat am eu), dar am avut totusi 7 ovule, care au fost toate mature, toate s-au fertilizat cu cate 8, 10 sau 12 celule, adica extrem de bine (uimire si pentru medici). Mi s-au implantat doi, dar in 10 zile a venit din nou necazul, nu s-a implantat niciunul. Mai avem o sansa, peste o luna incercam din nou cu ceilalti 5 embrioni cioconservati, dar nu stiu unde sa-mi mai gasesc speranta. Nu mai cred ca o sa fie bine si la noi candva!
draga mea imi pare nespus de rau pentru pierderile tale , si vreau sa-ti zic bine ai venit in familia EMma o familie mare in care te vei simti cat de cat bine si de care vei fi inteleasa , aici poti sa scrii tot ce simti tu , tot ce doresti tu sa le spui ingerasilor tai , iti doresc multa putere , alinare si numai bine , iti doresc incontinuare multa bafta si cat de curan un bebita in burtica, .
Draga mea, da-mi voie sa-ti ofer o calda si sincera si sa iti spun ca imi pare tare rau pentru pierderile tale.. Totodata, iti spun si eu bun venit, in acesta mare familie a parintilor de ingeri.... Aici vei gasi intelegerea si sprijinul de care ai atata nevoie...
Ma rog la DD si la iubitii tai ca in curand in viata ta sa ai parte de o minune mica pe care sa o ti in brate si sa o iubesti neconditionat, asa cum numai o mama o face...
Multi , multi pentru tine, iar iubitilor tai un imens buchet de si mii si mii de
Corina - mamica ingerasului IUSTIN si a comorii vietii mele- Bogdan
Draga mea puterea ti-o vei gasi in dorinta de a avea copii. Imi pare tare rau pt pierderile tale si iti doresc sa fi linistita si increzatoare si bebelusul/bebelusii mult asteptat/asteptati va veni/vor veni. Imi pare rau ca ne cunostem in asemenea circumstante dar sa sti ca in mine vei gasi mereu o prietena. tai si ma sa ai puterea si dorinta de a-ti implini visul.
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
draga dana, imi pare rau pentru durerea ta, e cumplit prin ce ai trecut... te imbratisez cu caldura si cu drag, draga mea dana, fruntea sus, lasa-ti lacrimile sa iti imbalsameze ranile sufletului, si tu priveste inainte cu speranta. minuni exista, crede-ma
Asa am crezut si eu, ca exista minuni, dar la noi se lasa prea mult asteptate. Toata lumea ne spune ca suntem noi nerabdatori, dar cata rabdare sa mai ai (au trecut aproape 4 ani), din care ultimii 2 numai cu medici si din nou speranta luna asta, dar nu apar.
Draga mamica de Dana te si eu cu mare drag si sunt alaturi de tine.Regret nespus de mult pierderea copilasilor tai si ma rog pt sufletele lor nevinovate.Ma rog la DD in special pt tine pt ca esti o mamica nemapomenita care merita sa aibe langa ea o minune de copil si am speranta ca se va intampla cat de curand,crede-ma .Mii de pt tine draga mea si multa alinare pt sufletul tau trist,ingerasii tai scumpi sa aibe grija de tine . Frumosi primiti de la mine multe ,lumanarele aprinse, .zbor lin ai Domnului.
Oana - Mamica ingerasului cel mai iubit Stefan Georgian
Draga Dana i ti spun si eu bun venit in familia noastra, regret mult pierderea ta si te cu mult drag.Nu ti pierde sperata, fii increzatoare ca totul va fi bine in final. Cat despre nume la bebelusii tai ce sa ti spun, nici fetita mea pe certificatul de nastere nu are prenume dar...de cand era in burtica i am ales numele si....aici in familia EMMA ea este cunoscuta ca Natasha Georgiana alintata Tasha. De ce ti am spus asta? aici in familia EMMA bebelusii tai pot avea nume. Multe din mamici au fost ''sfatuite'' sa nu si vada copilasul. Te cu mult drag pentru tai scumpi. Sa stii ca ei sunt acum la DD, acolo cunosc doar iubirea, te vegheaza si au grija de tine.
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Draga mamica de ingerasi cu un asa ajutor acolo sus nu ai voie sa iti pierzi speranta,roaga-te la Dumnezeu si Maica Sfinta sa te ajute,nu dispera,stiu ca iti este foarte greu dar este important sa nu iti pierzi CREDINTA,linistestete si te roaga neincetat si ai sa vezi ca Dumnezeu te va ajuta.Dragi ingerasi,voi sinteti fericiti acolo sus ,ajutati-o si pa mamica voastra sa fie linistita sufleteste si apoi sa fie mamica si unor copii aici pe pamint
Draga mea iti doresc multa putere , alinare si speranta totdata stiu ca este extrem de greu , dar di pacate nu putem schimba nimic ce a fost , iti doresc numai bine si cat de curand un bebita mic la tine in burtica , .
Buna, Dana draga! Scumpo, gandeste pozitiv si numai pozitiv. Nu mai spune ca nu va fi bine, dimpotriva, spune ca va fi totul bine si vei vedea ca asa va fi. Este demonstrat stiintific ca negatia aduce neimpliniri. Uite, de exemplu oamenii care tin doliu cu haine negre, dau de belele foarte des pentru ca aceasta culoare nu aduce bine, ... Iar cand iti doresti ceva spui ca asta va fi, asa va fi, cuvantul nu trebuie sa dispara, nici macar nu trebuie sa spui ca nu va fi ra, nu-scumpa mea, elimina cuvantul nu. Acum, in speranta ca ai inteles, te imbratisez cu multa caldura si iti martusrisesc ca puterea mintii dicteaza mult in soarta si in viata trupului. Ai mare grija de tine si fi optimista, ...acum gandind la rece, chiar nu are de ce sa se lipeasca bebe de tine, e ceva firesc sa fi mama, asadar gandeste pozitiv. E greu ca in cateva fraze sa iti transmit tot ce mi-as dori, sa sa iti explic cum sta treaba cu gandirea pozitiva, dar crede-ma, trebuie sa zambesti, sa speri , sa te rogi Cerului si sa fi convinsa in puterea Lui Dumnezeu. Dumnezeu are mari puteri si sigur te va ajuta, dar ajuta-l si tu si pregateste un trup nestresat pentru bebe-ul tau. Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi. Cu drag, si mult
Draga Dana , imi pare rau , foarte rau de pierderea suferita ! Te imbratisez cu drag , si sper ca aici iti vei gasi o mica , daca nu o mare , alinare sufleteasca ! Noi te intelegem , foarte bine !Si iti intelegem si nerabdarea ! Draga mea, asa cum a spus si NIcoleta trebuie sa-ti pastrezi speranta , si mai ales iubirea dintre voi sa fie mai puternica ca oricand pentru a putea trece peste aceasta perioada grea !! Pentru ingerii tai un puic dulce si mii de flori !!
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
As vrea sa pot sa gandesc pozitiv, dar nu stiu cum sa fac asta acum. Am avut atata speranta si incredere in FIV pentru ca eu credeam cu toata fiinta mea ca DD vrea sa ne dea tot doi bebelusi si asta astepta, pentru ca a doua oara pe cale naturala gemeni este cam imposibil. Chiar imi gasisem toata increderea ca asa va fi bine, acum trebuie sa gasesc altceva pentru a putea crede ca va fi fi bine cu embrionii conservati. Sper ca pana marti, pe 13 cand am programare la medic pentru a ne da verdictul pentru embriotransfer sa pot sa fac asta. Eu nu sunt superstitioasa din fire, dar azi cand a sunat doctora si m-a programat pe 13 mi-am dat seama mai tarziu ca e si marti si am sunat din nou sa amam programarea, dar a zis ca poate o sa fie cu noroc asa.
Draga Dana, scumpa mamica de ingerasi, imi pare nespus de rau ca trebuie sa traiesti cu o asa de mare durere in suflet. Te imbratisez si eu si iti doresc din toata inima ca in curând, cât mai curând posibil, sa ai parte de micul tau miracol. Ma rog pentru tine, pentru ingerasii tai si pentru ca dorinta ta sa devina realitate! Sa dea DD ca ziua de 13 sa iti poarte noroc!
Cine spune ca marti 13 este o zi cum crezi tu? Acea zi va fi cea mai minunata zi din viata ta daca tu vei gandi asa. Incearca sa ti spui si chiar sa crezi ca de data asta totul va fi bine si asa va fi. Nu ti pierde speranta si gandeste cat poti tu de pozitiv, nu uita ca acum ai o armata de mamici si ingerasi care se roaga pentru reusita ta. Te cu drag
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Sa fii curajoasa draga mea si sa ai incredere in DD...cum au spus fetele minuni se intampla, noi trebuie sa deschidem bratele larg sa le primim la noi.
Mămica îngeraşului fluturaş Denisa Georgiana şi a micuţei Eliza Ana-Maria Desene pentru un îngeraş:http://dennyg.daportfolio.com/
Nu mai am putere pentru nimic. Am cam ajuns la limita. Incep sa cred ca unii nu au nicio sansa la ceea ce isi doresc. Cred ca am inceput sa ma resemnez ca n-o sa tin niciodata copilasul meu in brate, cu toate ca undeva in sinea mea inca mai exista o speranta.
Dana, poate ca lucrurile se vad asa acum. Cand sufletelul tau este incarcat cu durere si amaraciune, si nicaieri pare sa nu se vada acea luminita de bunatate...stiu ca iti este extrem de greu dar incearca sa lasi putin lumina sa intre in sufletul tau...incearca sa canalizezi toata aceasta energie negativa in ceva constructiv...mergi si cumpara-ti o esarfa sau o brosa frumoasa, care sa-ti aminteasca de zilele bune si de ingerasii tai, sau sadeste o floricica in numele lor, fa ceva ce iti face placere si care sa-ti aduca un mic zambet. Gandeste-te ca atunci cand tu zambesti si ingerasii tai iti zambesc. Mult curaj draga mea
Mămica îngeraşului fluturaş Denisa Georgiana şi a micuţei Eliza Ana-Maria Desene pentru un îngeraş:http://dennyg.daportfolio.com/
Este luni si maine este o zi importanta pentru tine, sper ca ceea ce ti a spus Cristina i ti v afi de ajutor, noi toate am incercat intr un fel sau altul sa facem ceva in memoria puiutilor nostri, sa stii ca si pe mine ma ''apuca'' perioade cans as vrea sa fiu langa Tasha, cand simt ca nu mai pot si nu mai am nici un rost, atunci intru pe forum si gasesc o vb buna, un umar pe care sa pun capul si o mangaiere. Azi sunt aici si te , maine voi fi alaturi de tine in gand si voi trimite la tine ganduri pline de iubire.Cred cu tarie ca maine pentru tine va fi o zi norocoasa si pentru asta tin pumnii stransi.Langa tine vor fi si ingerasii tai.