Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Grupuri de suport ‹ Pentru Mamele de Ingeri
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Dreptul la nume

Despre si pentru ingerasii lor
Scrie un răspuns
670 mesaje • Pagina 1 din 36 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 36

Dreptul la nume

Mesajde nicoleta pe 5 Iul 2008, ora 08:57

Ma numesc Nicoleta si locuiesc intr-un oras mic dar foarte frumos, Petrosani, din judetul Hunedoara. La 22 de ani, in 19 august 1990 am nascut o fetita perfect sanatoasa care a murit la 40 de minute de la nastere pentru ca a inghitit foarte mult lichid amniotic in timpul nasterii iar tuburile de oxigen din sala de nastere erau goale. Medicul de garda era chiar sef de sectie si a venit doar cand fetita era deja moarta. Fetita a venit pe lume vioaie, a plans imediat, avea 54 de cm si 3,200 kg. Cum a intrat medicul in sala de nastere, moasa l-a intrebat ce sa scrie pe certificatul de deces, iar el i-a raspuns: malformatie de cord, dar fara sa priveasca spre fetita sau spre mine. Eu eram inca pe masa de nastere ca ma cosea o moasa pe viu, dar in reprize, caci mai facea o cusatura, mai mergea la fetita si o zguduia, si tot asa. Tatal meu a adus medic legist de la Cluj care a facut autopsia ca sa stim exact care e cauza decesului micutei. La autopsie nu au lasat sa intre din Petrosani pe nimeni, facand parte doar medicul din Cluj, tatal meu, un amic de-al tatalui meu care era pediatru in Petrila-un orasel apropiat Petrosaniului. Dupa aceasta tragedie, fetitei mele i s-a facut certificat de nastere dar i s-a trecut doar numele de familie. In locul prenumelui este o liniuta. O mare nedreptate! Adica este recunoscuta nasterea si nu ai drept la nume? Ca ai murit dupa 40 de minute. Este ceva de nedescris, iar eu si in zi de azi ma tot gandesc cum sa fac sa trec prenumele ei Ana Ricolda pe acest certificat.Amicii mei ma indeamna sa trec eu cu cerneala neagra deoarece in alte acte fetita nu mai apare si nu vor fi probleme, dar oare, la o nedreptate si ilegalitate dupa mine, e normal sa raspundem la fel? Poate va auzi cineva si de acest caz si va face posibila trecerea prenumelui la fiecare copil care vine pe lume fara nici o vina.Acum am o fetita de 16 ani care ne iubeste si e minunata. Iubitoare cu noi si nu numai. E iubita de amici, de colegi, de toti cei care o cunosc pentru ca emana atata liniste si caldura, atata dragoste si echilibru. Dar...dar, eu ca mama voi suferi vesnic pentru ca nu imi pot mangaia si prima fetita, ca nu o pot strange la piept si nu ma pot bucura de privirea ei. Va doresc sanatate maxima si toata viata voastra sa fie o primavara insorita, celor care citesc aceste randuri, celor care chiar daca nu le citesc sunt iubitori de copii si de mame.
nicoleta

Locaţie: petrosani
Sus

Re: Dreptul la nume

Mesajde amelia_pitik pe 5 Iul 2008, ora 09:08

Nicoleta..nici nu sh ce sa zic..un "imi pare rau"stiu k nu te ajuta cu nimic...Ce ma doare cel mai tare,e ca din ce in ce mai multi copii mor din cauza cadrelor medicale..Din neglijenta si nepasarea lor...E asa cruda uneori viata..Eu sunt alaturi de tine,te imbratisez cu drag! O:-)
Am pierdut cel mai dulce ingeras,Raisa Mihaela!!
amelia_pitik

Locaţie: bucuresti
Sus

Mesajde nicoleta pe 5 Iul 2008, ora 09:16

Amelia, iti multumesc din tot sufletul. Esti o dragalasa, Bianca are dreptate cand spune ca aceste mame au nevoie de intelegere de la cei din jur. Mie lumea imi spunea ca plang "degeaba" ca doar nu am cunoscut-o ca sa ma atasez de ea. Cum? 9 luni, o simti si nu o cunosti? Dar ei, acesti oameni din jurul nostru care spun ca nu cunosti ceva pe care nu ai vazut mult timp, de ce tin la inima lor, la ficatul pe care nu l-au vazut? Pentru ca le simt, pentru ca aceste organe fac parte din ei. Iti doresc tot binele din lume! Fetita mea de 16 ani iti transmite pupici pupaciosi.
nicoleta

Sus

Mesajde andreaszolomajer pe 5 Iul 2008, ora 11:06

Draga Nicoleta,
imi plange sufletul cand vad cate vieti sunt distruse,cati nu mai pot zambi niciodata asa cum au facut-o candva.Noi niciodata nu ne vom mai simti oameni in adevaratul sens al cuvantului pentru ca o parte din sufletul nostru este departe, langa copilasul pierdut.
Cred ca poate trece o viata de om , si noi tot ne vom plange copilasii, nimeni si nimic nu-i poate inlocui.

Si cel mai dramatic este ca te gandesti zilnic ca putea sa fie altfel, trebuia sa fie altfel, dar nu e :((
Cand vezi ca cineva trebuia sa faca mai mult dar n-a facut-o.

Iti admir curajul ,ca ai mai incercat, pentru ca e foarte greu dupa o asemenea tragedie sa mai treci odata printr-o sarcina, si ma bucur mult ca ai reusit sa mai ai o fetita.
Noi toti cei care ne-am pierdut copilasii sunt sigura ca vom avea dincolo langa Doamne-Doamne o familie mare si fericita.

Te imbratisez cu drag, Andrea.
andreaszolomajer

Locaţie: sighetu-marmatiei
Sus

Mesajde cristina_mama_de_inger pe 5 Iul 2008, ora 15:02

nu pot sa cred....sincer....cand afli atatea lucruri despre diavolii pe care noi ii numim `doctori`...nu iti vine decat sa te duci sa le dai foc la case....ti se naste copilul in regula si apoi sa moara....si cum sa nu ii puna prenumele...odata ce a vut un nume de familie....dar de unde au stiut ce nume sa treaca...poate,prin absurd sa presupunem ca tatal copilului nu l-ar fi recunoscut...ei de unde au stiut sa puna numele iar prenume....le era greu sa te intrebew si pe tine?dumnezeu poate i-o ierta,dar eu ca om....nu ii voi ierta niciodata pe acesti draci
Cel mai frumos lucru care ti se poate intampla este sa iti zambeasca un copilas.Si mai frumos este ca acel copilas sa fie al tau!Cristina- mami de ingeras dulce ANDREEA ELENA
cristina_mama_de_inger

Locaţie: constanta
  • YIM
Sus

Mesajde aditza_tl pe 5 Iul 2008, ora 16:58

Draga mea,ce pot sa-ti mai spun.....nu imi gasesc ,cuvintele,imi pare atat de rau ca treci prin asa mare durere,noi suntem alaturi de tine de cate ori ai nevoie.Ingerasul tau este sus ...in cer la DD ...EL are mereu grija de ei,ai ocroteste si ii invaluie in lumina si iubire.Sunt cu sufletul alaturi de tine.Adriana
Adriana,mamica de inger Cosmin si de pui mic,Cristian-Florin
aditza_tl

Locaţie: BREAZA Jud.PRAHOVA
Sus

Mesajde nicoleta pe 5 Iul 2008, ora 22:25

Va multumesc dragele mele ca sunteti alaturi de mine cu sufletele voastre calde si cuvintele minunate. E greu, sigur, sa pierzi ceva drag, cu atat mai mult o parte din tine. Iar doctorii au impresia ca ei sunt mereu mai presus de lege, dau vina pe soarta, pe cat de rezistent e corpul uman si mai ales pe faptul ca a gresi e omenesc. Mie medicul de atunci mi-a spus ca fiecare om greseste in meseria lui, ca numai cine nu munceste nu greseste. Adevarul e ca tare a mai muncit sa citeasca ziarul in timp ce eu ma rugam de eie sa imi dea fetita sa o zdruncin bine ca poate isi revine. Nimic pe lume nu va sterge urmele acestei traume, absolut nimic. Dar vorbele voastre dulci pot inmuia durerea si pot aduce mai multe zambete pe chipul meu. Va iubesc pentru ceea ce sunteti si aveti toata admiratia mea.
nicoleta

Sus

Mesajde nicoleta pe 6 Iul 2008, ora 10:19

Draga mea Codruta, inteleg perfect prin ce ai trecut si iti multumesc pentru cuvintele calde, pentru gandurile tale bune. Eu am trecut, zic eu, cu mare curaj peste trauma care m-a incoltit acum 18 ani, datorita credintei in Dumnezeu si datorita faptului ca lucram la un institut de cercetari in cadrul compartimentului de psihologie si tot ceea ce citisem pana atunci ma ajuta sa imi explic fiecare intamplare de care luam cunostinta. Niciodata nu m-am intrebat de ce am patit tocmai eu una ca asta, pentru ca fiecare om isi are portia pusa deoparte, fiecare dintre noi are in viata atat necazuri cat si bucurii. Sigur, mi se parea nedrept sa trec prin asa o tragedie atat timp cat eu iubeam enorm de mult copiii. Iubeam copiii, batranii, oamenii necajiti si pe toti ceilalti oameni, omul-ca fiinta. Chiar ma pregatisem sa dau la medicina inca de la 11 ani de cand operata de apendicita de medic ce era amic al tatalui meu, acesta ma plimbase prin toate sectiile spitalului, ma invatase sa fac injectii, sa schimb perfuzii si multe altele dupa ce a vazut ca spalam batranele neajutorate din salonul meu. Parintii mei s-au razgandit pe ultima suta de metrii si m-au determinat sa fac facultatea din orasul natal, cea de mine, ca le era lor mai usor cu cheltuielile. Nu ii voi judeca nici pe ei, nici pe medicii care ne distrug tineretea, dar am dreptul ca fiu suparata pe actiunile lor si sa nu le aprob. Azi, desi am o alta fetita de 16 ani, mai lacrimez uneori cand ceva in jurul meu imi duce gandul spre copila care se zbatea in fata mea si tragea cu dintii de viata. Te pupacesc cu pupici pupaciosi si sper ca viata ta de acum incolo sa fie o primavara insorita.
nicoleta

Sus

Mesajde Bianca pe 6 Iul 2008, ora 23:19

Draga Nicoleta >:D< , ai lasat atatea mesaje ;) , si am avut atat de putin timp la dispozitie, incat ti-am raspuns in alta parte si pentru ca nu-l mai pot rescrie acum, te rog sa-l citesti, intrand pe viewtopic.php?f=6&t=116 (evenimente)! Iti multumesc pentru intelegere @};- ! >:D< , cu drag!
...in memoria Lor si cu tot sufletul alaturi de Voi! Bianca
http://www.biancabrad.com/pierderea_sarcinii/
http://www.youtube.com/watch?v=lx74_vfrLcE
Bianca
Fondator E.M.M.A.

Locaţie: Bucuresti
  • Site web
Sus

Mesajde MIHAELA 76 pe 7 Iul 2008, ora 12:18

Nu mă pot opri din plâns, draga mea, şi în cazul tău "salvatorul" este de fapt un insensibil care nici măcar nu merită să fie numit om......Îmi pare atât de rău..........
Te sărut şi te îmbrăţişez,
Mihaela, mămica lui ANDREI.
Mihaela,- mamica lui ANDREI - viata, sufletul si tot ce inseamna mai frumos si pur si a doi Pui mici, plecati mult prea devreme;
- mamica lui Christian - o minune blonda cu ochi albastrii care ne parfumeaza viata aici pe pamant.
MIHAELA 76

Locaţie: Maglavit - Dolj
Sus

Mesajde steluta pe 7 Iul 2008, ora 12:44

Cu cat drag am citit de fetita ta.... unul din ingerasii mei este Paula ,fata mea frumoasa, cuminte si inteleapta care si acum de ...DINCOLO ....are grija de mine.
Iti doresc tot binele din lume si ...fetei tale dragi si pupacioase :* multa fericire, iubire si lumina.
Cu mult drag va imbratiseaza >:D< , Steluta
Puteti sustine Organizatia E.M.M.A.
fara sa va coste nimic! Cum? Cititi pe: http://www.organizatiaemma.ro/directionare_impozit
steluta

Locaţie: sibiu, romania
Sus

Mesajde nicoleta pe 7 Iul 2008, ora 15:17

Va multumesc dragele mele pentru toate gandurile bune ce le trimiteti spre mine. Va multumesc ca ati facut posibil sa va cunosc. Aici ne vom uni gandurile pline de speranta incercand toate sa aducem lumina in viata asta gri ce ne strange uneori ca o menghina. Va iubesc pentru ceea ce sunteti. Si...sunteti niste minuni vi pe pamant. Doar un om impacat cu el are puterea sa discute despre problemele sale. Iar daca nu esti impacat cu tine, sufletul iti este pustiu, precum sufletele celor care se amuza de suferintele si plansetele noastre. Asta chiar daca ei au poate mai multe probleme dar le tin ascunse de ochii lumii tocmai din teama fata de ei. Se tem de felul lor de a fi. Se tem de adevarul din preajma lor. Iar acest adevar suntem noi, mamicile care aducem spre cunoastere mii de probleme tocmai pentru a incerca sa le obtinem rezolvarea.
nicoleta

Sus

Mesajde MIHAELA 76 pe 9 Iul 2008, ora 13:26

Îngeraş drag ai o mămică minunată, cu un suflet enorm şi o lumină strălucitoare, puternică şi mai ales iubitoare............nu pot decât să îţi transmit o floare şi o lumânare, iar mamei tale o îmbrăţişare.............
Mihaela, mămica lui ANDREI.
Mihaela,- mamica lui ANDREI - viata, sufletul si tot ce inseamna mai frumos si pur si a doi Pui mici, plecati mult prea devreme;
- mamica lui Christian - o minune blonda cu ochi albastrii care ne parfumeaza viata aici pe pamant.
MIHAELA 76

Locaţie: Maglavit - Dolj
Sus

Mesajde Daniela Ginju pe 15 Iul 2008, ora 23:51

Draga Nicoleta sau Nicole asa cum o alint eu pe sora mea.
Imi pare sincer rau pentru ingerasul tau, iti inteleg durerea asa cum multe persoane de aici o inteleg si care traiesc cu aceasta durere in suflet dar peste aceasta durere admir la tine puterea de a ne inveseli prin cuvintele frumoase pe care le scrii pentru mine si pentru celelalte mamici de ingeri.Ai un dar al tau de a patrunde prin cuvinte in sufletul omului si aceasta inseamna foarte mult pentru mine.Am citit mesajele tale si am avut o senzatie de moment de neinteles.Suferi asa cum suferim si noi dar in acelasi timp cuvintele tale inveselesc, te trimit catre ceva nedefinit.Sincer te admir pentru felul tau de gandi de a scrie , de a ne fi alaturi.Esti un om printre trecatori , spun asta asa cum am spus-o de mai multe ori ca :Toti oamenii sunt trecatori
Dar..., nu toti trecatorii sunt oameni.
Daca vrei sa nu fii un simplu trecator
Fii om.
Cu mult drag te imbratiseaza Daniela,
mama ingerasului Ioana-Valentina
Daniela G. - mama ingerasului Ioana-Valentina
Imagine
Daniela Ginju

Locaţie: OTOPENI
  • YIM
Sus

Mesajde nicoleta pe 16 Iul 2008, ora 01:51

Draga Daniela, iti multumesc pentru gandurile atat de frumoase. Sper, din toata dragostea, ca aceste putine cuvinte, sa ma ajute sa transmit ceea ce doresc eu. E greu sa daruisti unui suflet, balsamul de care are nevoie, doar prin cateva litere. Mi-as dori ca in jurul tuturor mamicilor de ingeri sa fie doar oemeni veseli, pentru ca ele, aceste fapturi minunate sa nu aiba timp sa se gandeasca la necazuri. Iti multumesc ca daruiesti din timpul tau acestor parinti minunati. Iti multumesc ca fiind Om nu treci cu barca nepasarii pe raul intortocheat al vietii. Te imbratisez cu drag si te pup pupaceste asa cum stiu eu, cu pupici pupaciosi.
nicoleta

Sus

Mesajde plicurici pe 16 Iul 2008, ora 08:38

M-am intrebat de multe ori i eu...DE CE???....Uneori ma gandeam ca este o pedeapsa....sa am pe viata sufletul indurerat....Dar nu pot sa cred asta cu toata fiinta mea pentru ca eu cred ca Dumnezeu e atat de bun...e binele intruchipat..nu???.........ca el nu m-ar putea pedepsi asa de greu.Vreau sa cred asa:mi-a luat fetita langa el, a scutit-o de greul vietii pamantesti si cand vom fi impreuna..vom fi pe veci.Atunci vom cunoaste adevarata FERICIRE si abia atunci durerea din sufletul nostru va disparea.
Viata asta o consider doar un prag..o treapta...
Te imbratisez cu mult drag,
Mirela
plicurici

Locaţie: in vise
Sus

Mesajde nicoleta pe 16 Iul 2008, ora 10:17

Draga Codruta, iti multumesc pentru urare si pentru apreciere. E tare usor sa faci ceva intr-un mediu in care esti intampinat cu bratele deschise, cuvinte frumoase si oameni atat de minunati precum TU, scumpa mamica. Imi doresc din tot sufletul sa ajunga la tamplele celor care citesc frazele mele, ceea ce vreau eu sa transmit. E putin mai greu prin cuvinte putine sa pot transmite exact ce doresc, dar incerc si sper sa reusesc atat prin forum, dar mai ales prin chat, unde dialogul este o stralucita cheie spre cunoastere. Te imbratisez cu mare drag si ma bucur enorm ca te-am cunoscut. Primeste pupicii mei pupaciosi asa pupaceste cum stiu eu sa ii trimit.
nicoleta

Sus

Mesajde Angela pe 16 Iul 2008, ora 19:39

Draga Nicoleta,
de multe ori mi se intampla sa stau in fata tastaturii....ma uit la litere...ma gandesc ca da,am sa formez cu ele cuvinte...si apoi vor rasari si cateva propozitii sau fraze....dar...ce fac eu oare cu sentimentele pe care vreau sa le transmit???? le pun in cuvinte???? cum sa fac oare...si totusi scriu si mai ales stiu ca oameni ca tine stiu sa citeasca dincolo de cuvinte!
Esti un OM extraordinar, o MAMA DE INGER, o MAMA si vorbele tale (pe care recunos ca ma intreb cum le alegi) sunt un adevarat balsam pentru sufletele noastre...!
Multumesc,draga mamicutza ! Multumesc pentru fiecare strop de alinare pe care reusesti cu atata maiestrie sa il transmiti...mie si tuturor parintilor de ingerasi....
Eu sunt prietena mai mult cu punctele decat cu cuvintele.....nu stiu exact de ce.....dar simt ca ele pot spune mai multe.....asadar....................
Te >:D< Angela, mami de ingeras jucaus Calin Gabriel (*)
Angela, mama ingerasului Calin Gabriel si a unei minuni pe Pamant, Octavian Andrei
Angela

Locaţie: TIMISOARA, ROMANIA
Sus

Mesajde aditza_tl pe 18 Iul 2008, ora 07:30

Draga mea Nicoleta,esti un inger coborat din cer,cuvintele tale ,dau multa putere si te fac sa te ridici de jos sa mergi mai departe.Pe mine de multe ori m-au ajutat,cand am cazut prada disperarii.Ingerasa ,ta,de acolo de sus te inspira,iti trimite pe pulberi de stele,cuvinte frumoase pe care,tu le impletesti cu drag ,pt noi,mamicile de ingeri.Te felicit si eu si iti doresc mult succes in continuare ca ,moderator.Te >:D< , :* , :x
Adriana
Adriana,mamica de inger Cosmin si de pui mic,Cristian-Florin
aditza_tl

Locaţie: BREAZA Jud.PRAHOVA
Sus

Următorul

Scrie un răspuns
670 mesaje • Pagina 1 din 36 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 36
Web Design Essence | phpBB | phpBB.ro