"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Am 21 de ani.Pe 23 aprilie 2011 mi-am pierdut ingerasul.Povestea mea este urmatoarea.In noiembrie 2010 am ramas insarcinata.Am fost foarte entuziasmata cand am aflat ca sunt insarcinata.Totul era perfect,iar la ecograf doamna doctor mi-a zis ca fetita mea e asezata cam jos dar sa nu fac niciun fel de efort si totul va fi bine.Cand am vazut-o acolo pe ecranul ala cum isi misca manutele cand i-am vazut inimioara cum ii bate am plans de fericire,ceea ce se intampla tuturor mamelor.Pe 22 aprilie am simtit niste dureri minore ca niste crampe,iar in putin timp am avut o sangerare,fiind dusa de urgenta la spital.Mentionez ca nu am facut niciun fel de efort si ca am ascultat sfaturile doctoritei,am luat calciu si toate vitaminele ce mi le-a dat.Cand am ajuns la urgente mi-a zis ca e avort spontan. M-au pus in perfuzii pt mentinere dar mi-au zis ca nu sunt prea multe sanse,totusi minunile se intampla.In acea seara am avut contractii.Nu foarte mari,dar le-am avut si stiam ca pt mine nu mai exista minuni.A doua zi dupa multe ori in care m-a urcat pe masa,doctorita m-a trimis de urgenta la spitalul judetean,iar din acel moment au inceput durerile cele mai mari.Timp de 3 ore am avut contractii foarte mari si dureroase.In final a veit doamna doctor si mi-a zis ca ma duce in sala de nastere si mi-a mai zis ca fetita mea are putine sanse sa traiasca,ea avand doar 24 de saptamani.Am ajuns in sala de nastere iar dupa ce am impins doar de doua ori am nascut.La inceput nu voriam sa imping pt ca in mintea mea era o singura idee:atat timp cat ea va ramane in burtica mea totul va fi bine,iar intr-un final poate speram ca va fi bine totul.Nu a fost asa si cum am zis dupa ce am impins doar de 2 ori am nascut.Nu au vrut sa mio dea sa o vad nici sa o tin macar o secunda in bratele mele.Cu toate astea am reusit sa o vad cand o puneau in acea fasa.Nu am realizat prea multe in acel moment doar am inceput sa plang.Nu imi venea sa cred ca fetita mea,ingerasul meu pe care asteptam sa il tin in brate,sa ii impletesc codite nu mai e.A trecut de atunci o luna si ceva si tot nu imi revin.O visez de multe ori,ma striga in vis si poate o sa ziceti ca am innebunit dar eu inca astept luna august pt ca in mintea mea exista ideea ca atunci o sa nasc.Toata lumea imi zice lasa ca o sa fie alt copil,dar nimeni nu intelege ca poti avea si 20 de copii cand pierzi unul chiar daca ramai cu 19 ai,ai sufletul ars.Am fost suparata pe Doamne Doamne si l-am intrebat de multe ori de ce eu?Oare nu as fi fost o mama buna?Dar am inteles ca lumea asta e prea rea pt ingerasii nostri si de aceea Dumnezeu ii vrea acoolo langa el.Nu am putut nici sa o inmormantez.Mi-au zis ca nu e voie,ca e pacat.Nu stiu de ce pt ca un copil e un inger nu un pacat.Imi lipseste enorm de mult,in burtica mea nu mai simt cum se misca,cum era ea jucausa.Sper doar intr-o zi sa o intalnesc si stiu ca acum am un ingeras care o sa aiba grija de mine.
Mi se rupe sufletul doar citind povestea ta si a ingerasei tale....Imi pare atat de rau ca a trebuit sa treci printr-o asemenea experienta si imi pare nespus de rau ca ti-ai pierdut puiutul! Da-mi voie sa te strang tare in brate si sa iti spun ca ai fi fost cea mai buna mamica, si ca esti cea mai buna mamica in acelasi timp...mamica de ingeras! Cum o sa fie pacat sa iti ingropi puiutul....este atat de curat si de pur!!! Oare cand vor realiza ce spun si ce fac medicii, asistentele si preotii??!! Aici poti sa ne scrii ce vrei despre printesa ta...fara sa te judece nimeni! Multa putere iti doresc mamica iubitoare si printesei tale Alessia Maria zbor lin!
Buna Mariana si imi pare bine ca ti-ai facut curaj sa ne scrii aici povestea ingerasei tale.In acelasi timp iti spun ca imi pare foarte rau pentru ingerasa ta si iti sunt alaturi aici ca sa poti invata alaturi de noi sa traiesti cu aceasta durere in suflet.Nu am retinut daca ai scris in ce Spital s-a intamplat tragedia.Nu pot sa cred ca se intampla la fel in spitale dupa toate demersurile facute de noi in acest sens.Am inteles ca nu l-ai vazut dar nici macar sa nu-l poti inmormanta.E dureros si de aceea luptam noi parintii de ingeri ca sa putem schimba ceva in istemul sanitar romanesc. Iti sunt alaturi si daca esti in Suceava sau oriunde in alta parte a tarii te asteptam daca poti veni la ZIUA PARINTILOR DE INGERI duminica 29 Mai, acolo vei putea sa trimiti un gand scris pe un balon si trimis spre cer pentru ingerasa ta draga. Te imbratisez cu mare drag si iti doresc multa, multa putere. PS.Nu uita, noi suntem langa tine .
Ai suferit atat si pierderea ta este atat de recenta ...si totusi ai un suflet atat de cald si gasesti puterea de a-i alina si pe altii! Multumesc pentru vorbele tale! Doar o mamica de inger ca si tine cunoaste durerea...nu ne asteptam de la cei din jur sa inteleaga dar dupa cum ai spus si tu cum poate o MAMA sa nu se gandeasca la o alta MAMA! Pentru asta lupta aceasta organizatie...sensibilizare.. Te imbratisej cu drag chiar si asa virtual si sunt alaturi de tine...din pacate nu exista cuvinte care sa iti descrie pe deplin durerea, la fel cum nu exista cuvinte care sa imi descrie pe deplin parerea de rau... Iti doresc sa fii puternica, ingerasa ta Alessia Maria te va ajuta de acolo dintre norisori!
Primeste si din partea mea o si pareri de rau ca si tu ai intrat in randul parintilor de ingeri. Din fericire exista familia E.M.M.A. care stie cum sa aline durerea.
mari..imi pare rau ca si tu ai trecut printr-o tragedie..de fiecare data cand vad o mamica noua de ingeras..plang..
ai sa vezi ca aici pe forum vei gasi alinare,intelegere si locul potrivit de a comunica cu ingerasul tau..de a pastra acea legatura care s-a format inca din burtica
te imbratisez cu toata caldura si sper ca DD sa-ti dea suficienta intelepciune si putere pentru a avea liniste sufletesca
in legatura ce ceea ce mi-ai spus pe pagina mea si a lui Andrei..stiu..ai dreptate..nu poti uita..a fost in viata mea,timp de noua luni in burtica si 2 ore dupa ce s-a nascut..a avut un nume si a existat..a fost cineva si va fii mereu cel de-al doilea copil al meu..nu poti schimba trecutul,amintirile si durerea cu care ramai in suflet dar..asa cum ai spus si tu..trebuie sa mergem mai departe..si sa incercam sa ramanem cu o amintire cat mai frumoasa despre ei..e dureros..dar ..simt ca il am mai aproape cand stiu ca este bine,ca nu a murit si ca pentru el viata continua intr-o alta dimensiune l-am vrut aici,langa mine..si este..dar altfel..si ingerasul tau la fel..doar sa crezi e parerea mea personala..
suntem aici pentru a te ajuta..sa poti merge mai departe
te imbratisez si DD sa te ajute scumpa mea
Ultima oară modificat de mady pe 23 Mai 2011, ora 15:39, modificat de 2 ori în total.
.... Inca un ingeras..oare ce as putea sa iti spun..oare cand vor aparea acele cuvinte care sa ne ia durerea ..niciodata stiu..asta Iti spun sincer imi pare rau pt pierderea suferita..si nu ai inebunit pt ca inca astepti luna august..este ceva normal..toate starile prin care treci sunt niste sentimente normale pt o mamica ce si-a pierdut copilul... Eu am pierdut-o pe Alexandra in ianuarie si acum la sf luni acesteai ar fi trebuit sa o intampin ..si credema ca inca ma uit la burtica mea si sper sa ma trezesc intr-o dimineata cu dureri pt a o naste..dar realizez ca este doar un vis... Si cum ai spus si tu asa este nu multi inteleg ca chiar daca mai ai 20 de copii ...sau chiar daca vor veni inca 30 dupa ce pierzi un copil tot degeaba..fiecare copil are locul lui in inima parintilor... Totusi ma bucur ca esti aici pe forum in aceasta familie..pt ca aici vei gasi sustinerea necesara pt'' a accepta ceea ce nu poti schimba''..... Aici fetita ta va avea un nume..si aici cu toti ii vom spune la multi ani..atunci cand va fi ziua ei.... Te imbratisez cu mult drag si ai grija de sufletul tau...
Draga mamica iubitoare regret nespus pierderea ta, pierderea micutei Alessia Maria si in acelasi timp desi va parea bizar, ma bucur ca ai gasit in sufletul tau puterea de a ne spune durerea ta, care este si a noastra acum. Numai DD stie de ce ne alege sa fim parinti de ingeri, stiu doar ca numai cei puternici au copii ingerasi. Esti o mamica puternica si ingerasa ta va ramane langa tine mereu.
Imi pare rau ca nu ai putut sa-ti vezi micuta si nici sa o iei acasa, insa sa stii ca ea este ingeras, este intr-un loc plin de caldura si iubire. Zbor lin ingeras mic Alessia Maria
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
draga mamica de ingeras,cu durere in suflet vreau sa-ti spun si eu bun venit in aceasta mare familie EMMA,pierderea ta este atat de recenta si noi iti intelegem durerea din suflet, pentru ca tocmai ma pregateam sa scriu lista cu ingerasii care vor primi in dar baloane de la noi din Brasov,vreau sa te anunt ca am trecut-o pe lista si pe Alessia Maria si pe data de 29 mai ii vom trimite un balonas si de aici din Brasov multe draga mea pentru tine iar pentru printesa ta multe colorate Liliana -bunica de ingeras David si Alexandra
Buna.Multumesc din suflet pt acest gest .la Suceava nu se serbeaza pe 29 mai ziua aceasta si nici nu am cum ajunge in alta parte a tarii unde are loc.Va multumesc din inima pt acest gest!Dumnezeu sa va dea sanatate!
Florentina ...Alessia Maria un nume atat de frumos...ti-am citit povestea si nu am cuvinte sa-ti alin sufletul, stiu ca Bianca a spus ca poti urmari on line pe site aceasta manifestare duminica daca nu poti participa, si-ti promit ca voi inalta un balon pt Alessia Maria... ...
Ingerasul meu printesa mea Acum o luna si 6 zile erai in burtica mea si te simteam miscandu-te .E miercuri......Se implineste o luna si 6 zile de cand DD a hotarat ca te vrea langa el .Tot pe la ora asta atnci incepeai sa misti simteam scumpa mea ca o sa pleci din burtica mea si ca o sa lasi in urma o inima arsa.Vreau doar sa ii multumesc lui DD ca te-a mai lasat o zi in plus in burtica mea stiind ca intr-un final tot o sa trebuiasca sa ne despartim.Stiu ca maine la ora 18:30 cam asa o sa ma gandesc ca atunci ai iesit din burticA mea fara suflare cu ochisorii inchisi fara sa te uiti macar o data sa o vezi pe mami:((:((:((..Dar azi.....Azi vreau sa ma gandesc asa cum erai acolo in burtica inainte sa pleci:((:((..Ai fost jucausa pana in ultima clipa.Mami te-a simtit sa stii ...:((:((..Of cata durere am in suflet acum.Iti amintesti printesa mamii cum era ?DE ce m-ai lasat asa?eu te iubeam si cand simteam ca misti ca esti jucausa era cel mai frumos moment,cele mai frumoase clipe.sa stii ca mami nu o sa te uite niciodata ,chiar daca unii zic ca e mai bn sa nu ma gandesc.eu nu voi face asta tu vei fi mereu prezenta in inima mea in mintea mea.Eu te iubesc si acum si te visez si stiu ca esti ingerul meu pazitor si ca de acolo dintre norisori ai grija ca mami sa fie fericita.Si sa stii ca si taticul tau ,desi nu a fost si el sa isi ia ramas bun de la tine,el te iubeste mult si sufera.Si ai grija de el te rog,sa vina sanatos acasa si sa ii dea DD intelepciune sa ia cele mai bune decizii.te iubesc printesa mea si te rog ajuta-ma sa merg mai departe:((:((:((:((
Ingerasul meu doar tu mi-ai mai ramas:((:((.Off cat de dor imi este de tine..offf cat de mult imi lipsesti...Te rog intoarce-te inapoi pt o secunda te roaga mami.:((..Nu mai pot merge mai departe fara tine.am crezut ca sunt puternica dar nu este asa:((:((Vino in visele mele sa te strang pt o clipa in brate ca am sufletul ars...Doamne de ce atata durere si suferinta?Cu ce am gresit atat de mult in viata sa merit asta?Tu mi-ai fi dat putere doar strangandu-te in brate printesa mea,doar vazandu-ti chipul.Acum ce sa mai privesc?Ca am ramas in mana doar cu poza de la ecografie si cu amintirea ta cand erai in burtica,jucausa.....Doamne ajuta-ma ca nu mai pot.:((:((...