"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Buna ziua, sunt noua in aceasta familie daca pot sa o numesc asa. Desi am mai incercat sa ma iregistrez, de fiecare data m-am razgandit.
Vreau sa va spun tuturor mamicilor de inger ca va inteleg si sunt cu sufletul alaturi de voi. Eu sunt mama a doi ingerasi o fetita ( Lorena Gabriela - asa trebuia sa se numeasca si Bogdan Gabriel care pe 23.05.2011 ar fi implinit un anisor).
Ce pot sa va spun ca pe mine nu m-au aceste nenorociri m-au schimbat si m-au marcat pe viata, am aplelat la psiholog dupa prima pierdere, pentru ca nu mai rezistam, nu mai puteam sa ies din casa fara sa plang, nu puteam sa ma uit la televizor sa vad copii, imi venea sa urlu, simteam ca-mi iese inima din piept de durere( nu vroiam sa mai traiesc) dupa operatie faceam efort, ridicam, faceam treaba ( speram sa se intample ceva si sa mor). Ma rog am ramas insarcinata din nou dar de cand am aflat ca sunt insarcinata m-a cuprins o mare frica ca nu voi avea perte de acea bucurie imensa de a-mi tine copilasul in brate si de a-l vedea crescand. Asa a si fost. Tot ce pot sa va spun este ga durerea pe care o simtim noi, nu o poate simti nimeni.
Daca cineva vrea sa afle mai multe despre necazul meu, va rog sa-mi spuneti.
PS Ii Multumesc d-nei Bianca Brad pentru ceea ce face pentru noi
Bine ai venit Marta. Durerea ta este si a noastra. Bineinteles ca vrem sa te cunoastem mai bine. Povesteste-ne despre Lorena si Bogdanel. Pentru amandoi trimit si
Draga Marta regret nespus pierderea ingerasilor tai Lorena Gabriela si Bogdan Gabriel. Esti mama de ingeri si vei ramane mamica lor mereu.
Eu iti spun bun venit in familia E.M.M.A, daca simti ca iti face bine sa povestesti despre ingerasii tai, despre ceea ce simti sunt aici, te ascult si iti trimit o din suflet.
Zbor lin ingerasilor tai Lorena Gabriela si Bogdan Gabriel
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Marta,te imbratisez strans si iti sunt si eu cu sufletul alaturi.Ai facut foarte bine ca te-ai inregistrat pe acest forum,ai sa gasesti aici multe persoane ca si tine,care au trecut prin aceeasi drama si stiu ce inseamna durerea...poti discuta deschis si noi facem la fel... Incercam sa ne sprijinim reciproc... Imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat,Dumnezeu sa iti fie alaturi si sa iti dea putere! Sigur ca ne poti scrie povestea ta,ne poti spune tot ce simti,aici iti poti descarca sufletul greu incercat,fara teama ca cineva te va percepe altfel... Eu am evitat sa discut despre ceea ce simt cu cei apropiati si am pastrat in mine ani de zile acea durere...si povara este foarte grea... Te imbratisez inca o data si il rog pe Dumnezeu sa iti dea liniste sufleteasca si putere! Pentru multe,multe
OFFFFFFFFF...... DOAMNE CITA DURERE.......MIRELA SINCER IMI PARE NESPUS DE RAU......DAR STIU CA IN ACESTE MOMENTE CUVINTELE SUNT DE PRISOS.... NU POT DECIT SA TE SINCER SI CALDUROS SI SA-TI ZIC BINE-AI VENIT IN FAMILIA EMMA, FAMILIA PARINTILOR DE INGERI....AICI ESTE ORICIND CINEVA CARE SA TE ASCULTE, SA TE SUSTINA, SA NU TE JUDECE ASA CUM O FAC CEI DIN JURUL TAU. CEEA CE SIMTI SI TE MACINA PE TN, FIECARE SIMTIM IN FELUL NOSTRU......ACEEAS DURERE, ACELAS DOR NEMARGINIT PT COPILASII NOSTRI......ACELEAS INTREBARI ''DE CE COPILUL MEU?''.....''CU CE AM GRESIT DE TREBUIE SA SUPOST O ASA MARE NEDREPTATE?''......ETC......SI MUUUUULTELE VARSATE NOPTI LA RIND, SI ZILE LA RIND, SI DE FIECARE ZI MEMORABILA DIN LUNA, DIN AN, DE FIECARE SARBATOARE.......OFFFFFFFF '''DOMNUL SA-TI DEA PUTEREA DE A ACCEPTA CEEA CE NU POTI SCHIMBA, '''CURAJUL DE A SCHIMBA CEEA CE ITI STA IN PUTERE SI INTELEPCIUNEA DE A FACE DIFERENTA INTRE ELE''' MULTA SANATATE ITI DORESC DIN SUFLET, LINISTE SUFLETEASCA, PUTERE, CREDINTA SI SPERANTA SI MULT INGERASILOT TAI LORENA~GABRIELA SI BOGDAN~GABRIEL SOMN USOR SI ZBOR LIN PRINTRE MIILE DE STELE...
'''''''Corina , mama ingerasului ANDREI NANU , a unui pui fff mik nenascut , si-a unei minunate fetite aici pe pamint, ANDREA MARIA '''''''
Imi pare rau ca esti aici...dar esti in locul potrivit...aici poti scrie ce simti fara a fi judecata, si le poti scrie ingerasilor tai oricand doresti. Este o durere aparte cand auzim ca alti ingerasi s-au ridicat printre norisori. Mamica atat de incercata da-mi voie sa te strang in brate si sa le spun zbor lin puiutilor tai Lorena Gabriela si Bogdan Gabriel..ce nume frumoase! Multa putere iti doresc si ingerasilor tai multi, multi, multi !
Te imbratisez, Marta si imi pare rau pentru pierderea Ingerasilor tai Lorena si Bogdan . Este foarte bine ca ti-ai facut curaj si te-ai inscris pe Forum….si o sa simti singura de ce spun acest lucru. Si mie mi-a trebuit foarte mult timp sa o fac si regret fiecare zi in care am stat departe de aceasta familie, unita prin durere si iubire. Este un loc special, in care putem sa vorbim oricand cu si despre Ingerasii nostri, fara teama de a fi judecati. Toti de aici iti intelegem lacrimile si tristetea si suntem cu sufletele aproape de sufletul tau. Atunci cand o sa doresti sa ne povestesti despre Ingerasii tai, suntem aici, langa tine si te vom asculta cu inima deschisa. Trimit virtual multe catre cer pentru Ingerasii tai.
Imi pare rau pentru pierderea ingerasilor Lorena si Bogdan Esti una dintre noi...cele multe si poate prea multe/multi parinti de ingeri pe care Romania si lumea intreaga ii are; simti acelasi lucru ca noi toti....sti ce inseamna durerea, dorul pentru tai.
As vrea sa iti citesc povestea vietii, a micutei Lorena si a lui Bogdan...atunci cand vei simti tu nevoia sa ne scri si sa ne vorbesti despre ei.
Sa nu uiti niciodata.....nu esti singura, noi suntem o familie!!!!
si pentru ingerasii sufletului tau.
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow." ........my precious child.......
Va multumesc tuturor ca sunteti alaturi de mine, desi a trecut ceva timp, durerea pare sa fie la fel. Inca mai sunt zile si nopti in care imi vine sa urlu si sa ma dau cu capul de pereti. Ma bucur ca sunteti alaturi de mine, dar m-as fi bucurat si mai mult daca nu ne-am fi cunoscut din aceste motive. Sincer nu-mi doresc sa simnta nimeni nici cel mai aprig dusman al meu sa treaca prin ce am trecu si prin ce trec si in prezent. Va doresc tuturor sa aveti puterea de a merge mai departe. Uneori ma gandem ca ar fi bine sa-mi pierd memoria, sa uit suferinta, dar cred sincer ca durerea ar exista. Desi aceste amintiri ma dor credeti-ma ca acum nu mi-as da aminitirile pentru nimic in lume. Sa ne rugam pentru ingerasii nostri mici si nevinovati.
Marta Gabriela si Gabriel numele atat de dragi mie ... numele Gabriela e si cel al ingerasei mele ... pentru ingerasii tai Gabriela si Gabriel zbor lin printre si . A pierde un copil e dureros, e cumplit, e greu de explicat si de imaginat ... a pierde 2 ... din fericire pt mine nu stiu dar nici nu cred ca as rezista unei astfel de pierderi ... te admir pentru ca ai puterea sa traiesti dupa o astfel de pierdere chiar daca e mai mult decat cumplit Ma bucur nespus de mult ca ne-ai gasit pentru ca cred ca aici e locul tau, locul unde vei parcurge fiecare zi alaturi de fiecare din noi si suferinta pare mai usoara, e mai usor de dus si invatam ca nu trebuie sa fie mai mare decat .
Asteptam sa ne povestesti mai multe, daca vrei, de ceea ce s-a intamplat cu fiecare din ingerasii tai, cum au ajuns ingerasi, daca te-ai putut bucura de ei macar cateva clipe, daca ai poze de la ei, daca i-ai vazut tot ce simti tu ca vrei si poti sa ne spui.
Imi pare tare rau pentru pierderea ta, a voastra, pt ca desi poate sotul tau pare ca nu sufera si e impacat cu ceea ce s-a intamplat e doar o masca care o afiseaza sotii nostri in speranta ca asta ne ajuta, ma bucur ca te-ai alaturat noua si sper sa poti zice asa cum spun eu, acum dupa 1 an, FARA E.M.M.A. NU STIU CE ERA VIATA MEA.
Multa putere
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
Draga mea, iti inteleg atat de bine durerea, atat de bine dorul...
Te draga mamica de , te si iti spun ca nu esti singura.. Ne ai pe noi, mamici de care iti vom fi alaturi si te vom incuraja de fiecare data cand iti va fi greu. cand iti va fi mai greu , noi vom fi aici, gata pregatite cu o vorba buna...
este bine ca ne-ai gasit, ca ai gasit puterea de a scrie povestea tai iubiti.
te mamica de , iar pentru Gabriela si Gabriel am un cos frumos de colorate si mii de
Corina - mamica ingerasului IUSTIN si a comorii vietii mele- Bogdan
Va multumesc pentru gandurile si cuvintele voastre de alinare. Draga Gabriela din pacate singurele mele amintiri cu ei sunt pozele de la eco. La mine au hotarat parintii mei in mod deosebit tata care a considerat ca e mai bine sa nu o vad pe fetita mea. Am scris o scrisoare pentru cei care vor sa afle mai multe despre ce s-a intamplat cu Gabita mea si cu Bogdanelul meu, dar de cate ori o citesc imi dau seama ca tot mai uit cate ceva, ca nu am spus tot. Oricum durerea la mine este si mai mare cand vad ca cei din jurul meu nu ma inteleg. De fapt nici nu stiu ce ar putea face cei din jurul meu pentru am-mi fi mai bine, stiu doar ca toata lumea imi spune lasa ca esti tanara o sa vezi ca o sa faci altii, de parca copilasii mei sunt niste jucarii pe care le-am pierdut si pot cumpara oricand altele. Pe 7 mai, am fost la un congres privind sanatatea femeii gravide si sincera sa fiu m-a cam dat peste cap, am retrait acele momente tragice pentru mine, iar cand i-am spus tatalui meu cat de greu mi-a fost mi-a spus ca lasa ca o sa vezi cand o sa ai 2,3 copii de o sa te saturi de ei, va dati seama ce a insemnat asta pentru mine in conditiile in care nu se stie daca voi mai avea copii. Pana sa ies din sala de operatii, o asistenta a iesit cu fetita mea scumpa intr-o cutie de pantofi iar tatal meu care astepta la usa a intrebat-o "ce aveti acolo pantofi"? iar asistenta i-a raspuns "nu este nepotica dumneavoastra", va dati seama intr-o banala cutie de pantofi. Tatal meu probabil incercand sa ma faca sa ma simnt mai bine ( adica vezi doamne bine ca s-a intamplat asa) mi-a spus "mai bine ca s-a intamplat asa ca oricum avea malformatii", va dati seama ce am simtit. Eu am intrebat-o pe d-na dr daca avea ceva, vre-o problema de sanatate si m-ai spus ca nu erea perfect sanatoasa, daca ajungeam la spital la timp o putea salva( s-a spanzurat cu cordonul ombilical), si i-am spus ce a zis tata, iar d-na dr mi-a zis Marta erea perfect sanatoasa( fapt constatat si la autopsie). La Bogdanel a fost altceva, nu se stie ce s-a intamplat, avea 26 saptamani, nu l-a vazut nimeni, iar mie mi s-a facut anestezie totala, pentru ca d-na dr s-a chinuit sa ma salveze pe mine si sa-mi salveze uterul, care s-a rupt din cauza efortului si eream la un pas sa pierd orice sanasa de a mai face copii. Pentru voi toti ingerasii si pentru toti parintii de ingerasi multe
Off Marta inseamna ca am participat la un acelasi eveniment din pacate realitatea este ca nu pot cei din jur sa ne inteleaga si incercand sa ne ajute, sa ne incurajeze ne spun aceste cuvinte ce fac atat de mult rau ... imi pare tare rau pentru tai ... multa putere tie si zbor lin Gabriela si Bogdanel
Paula mamica GABRIELEI fetita cerului 27.04-09.05.2010 Te vom iubi mereu, esti primul nostru puiut http://ingerasulgabriela.blogspot.com/ NATALIA 30.03.2012 LAURA 27.09.2014
Buna Marta pe 30 mai Sonia mea ar fi trebuit sa implineasca un anisor...s-a nascut la 29 saptamani si am pierdut-o la o luna si trei saptamani dupa multa lupta si operatie...inca nu-mi vine sa cred...in anul ce a trecut am invatat ca nimeni care nu a trecut prin asa ceva nu intelege, oamenii nici macar nu au curajul sa se imagineze in loc ul nostru, spun aberatii de genul ca suntem tinere si vom avea alti copii, ca mai bine asa decat sa fi ramas cu cine stie ce. De asemenea oamenii cred ca dupa cateva luni ne revenim, nu se dau in laturi sa ne povesteasca despre copii lor , sa vorbeasca lucruri care noua ni se par sfasietoare. eu am repulsie fata de oameni, chiar si fata de prietenii mei , mi se pare ca tot ce povestesc ei sunt nimicuri, problemele lor imi par inexistente si astfel m-am indepatat de toti. Cu sotul meu am avut o perioada ingrozitoare dupa, dadeam vina unul pe celalalt, nici nu stiu cum a rezistat relatia noastra..nici el nu vorbeste despre Sonia, lucru care la inceput ma facea sa-l urasc efectiv..numai parintii mei ma lasau sa vorbesc despre Sonia . Nici nu vroia sa se uite la poze sau filmulete cu ea...acum ma asculta macar cd vorbesc despre Sonia. Cu alte cuvinte barbatii sunt niste idioti din punctul meu de vedere, consider oricum ca durerea lor nu se compara cu a noastra, se cred tari si nu vor sa vorbeasca ,chiar daca si ei sufera enorm , spera ca asa vom trece mai usor si noi , nu au pic de psihologie si nu inteleg ca de fapt noi nu vom trece niciodata peste. Acum sunt insarcinata iar si imi este ingrozitor de frica, vreau numai sa treaca timpul mai repede. Eu vreau neaparat sa adopt o fetita...si sotul meu este de acord..am vrut pana sa am copii sa infiiez o fetita si am amanat si imi pare rau..insa nu am renuntat la idee, sper sa ma ajute Dumnezeu sa fie bine cu bebele meu si apoi ma voi ocupa de adoptie..nu stiu cum ti e pare ideea mea..daca iti e teama sa incerci iar, poate iei sa cresti un copilas intai si apoi iti vine curaj sa ai o alta sarcina. Mie viata mi se pare fara sens, am invatat sa supravietuiesc pt parintii mei, sunt singurul lor copil si nu as fi putut face tragedia si mai mare, acum incerc sa ma mobilizez pentru sarcina mea, vreau cum ti-am zis sa iau sa ajut un copilas nevinovat fara parinti..cat despre cei din jurul meu, am o mare repulsie fata de toti, nici nu mai vorbesc despre Sonia, aproape ca nici nu-i ascult ce povestesc, nu ma intereseaza nimic..voi invata sa ma prefac ca totul e relativ bine cu mine pt copii mei viitori pe care mi-i doresc din toata inima , dar stiu ca niciodata nu va mai fi bine...am 28 de ani si ma simt extrem de imbatranita, parca as avea cel putin 45. Sper sa-ti gasesti un scop , o directie care dupa parerea mea sa fie legate de un copilas.. Am invatat ca trebuie sa traiesc cu durerea mea , nu am acceptat inca ce mi s-a intamplat, stiu ca nu e bine dar urasc sa fac parastase pt Sonia ( fusese botezata ) , sunt momente cand urasc totul in jurul meu si totusi trebuie sa continuam sa traim. Cat despre psiholog, pe mine nu m-a ajutat pt ca nu am vrut, trebuie ca noi singure sa ne gasim un sens si o directe, cum spuneam, trebuie sa ne impacam noi cu noi si cu Dumnezeu.
mama de ingerasa Sonia Camelia, mica cat o degetica, delicata si frumusica ca o printesica...30.05.2010-24.07.2010...mami si tati te iubesc enorm !
draga mea imi pare nespus de rau pentru pierderile tale , sunt alaturi de tine si te inteleg perfect prin ce treci , este crunt si chiar nimeni nu ne poate intlege . Draga mamica iti doresc multa putere , alinare si credinta , ingerasii tai sa te ajute sa mergi maideparte si sa iti trimita un copilas minune in viata ta care sa iti aline cat de cat durerea crunta , numai bine mamica binecuvantata de ingerasi . Ingerasilor zbor lin , , , .
Scumpa mea..... .....ca si tine si eu sint noua aici , m/ia trebuit timp sa/mi iau inima in dinti si sa/mi spun povestea ,...... trebuie sa/ti spui povestea....toata......asa te poti descarca......iar noi o vom asculta si/ti vom fi alaturi cu o vb buna , te putem intelege asa cum nimeni altcineva nu o poate face si asta conteaza foarte mult , .....putere iti doresc sa ai , sa mergi mai departe si sa poti trai cu aceasta durere in suflet ptr ca ea nu va trece niciodata , treb sa traim in fiecare zi cu ea........treb sa mergem mai departe chiar daca picam , puiutii nostri ne sint alaturi si ne ajuta sa ne ridicam de fiecare data.........noi......treb sa ne gindim ca ei sint bine acolo sus si ca in fiecare clipa sint cu noi.....stiu ca este greu....foarte greu.....dar.......asta ne/a fost scris iar noi treb sa supravietuim......te imbratisez si ingerasilor tai dragi...... ....sa se joace cu ele si sa le poarte noroc.....
Marta draga mea am recitit mesajele tale pline de durere. Iti inteleg durerea, incerc sa inteleg si cum te simti atunci cand nu esti inteleasa. Nimeni nu poate intelege pe deplin durerea unei mame care si-a pierdut copii, fiecare din noi percepem diferit, trecem prin toate fazele procesului de vindecare. Cuvintele tatalui tau dor, insa el nu cred ca a vrut sa te raneasca, asa a crezut ca-ti este alaturi, nu-l condamna prea tare, mai bine ii scrii o scrisoare in care sa ii spui ce te raneste si cum ai vrea sa-ti fie alaturi.
Poate ca ar fi bine sa consulti un medic hematolog, multi copii pleaca la DD pentru ca mamicile lor sufera de trombofilie (sange ingrosat), boala ce se dezvolta de cele mai multe ori in timpul sarcinii. Cere-i medicului tau o trimitere pentru a face aceasta analiza, se face la spitalul Fundeni iar cu trimitere nu te costa nimic. La noi medicii nu recomanda aceasta analiza decat dupa 3 sarcini (mici sau mari) pierdute sau daca exista antecedente in familie. Daca medicul refuza sa-ti dea aceasta trimitere inseamna ca nu este un medic bun si poti cauta un altul care sa te inteleaga. Multe dintre noi avem aceasta problema, am si discutat de forum despre asta, aici este topicul viewtopic.php?f=33&t=1231
Mamica draga sunt alaturi de tine oricand vei avea nevoie. Nu iti mai cauta vina, nu esti vinovata cu nimic, acum esti mamica ingerasilor tai din cer. Ei nu te vor lasa nicand, vor fi langa tine mereu.
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Marta mamica puternica azi echipa E.M.M.A te cu multa caldura, iti trimite ganduri care sa te aline si sa-ti dea putere. Ingerasii azi l-au sarbatorit pe ingerasul tau Bogdan Gabriel la implinirea unui anisor alaturi de ei. Suntem alaturi de tine. Zbor lin Bogdan Gabriel