cu mare drag ai grija de tine.
nascuta prematur la 29 saptamani este acum mama a doua minuni (in adevaratul sens a cuvantului perfect sanatoase care s-au nascut prima la 29 de saptamani ca si surioara ei mai mare din cer si are acum 7 ani si a doua care are 6 luni nascuta si ea prematur la 31-33 satamani nu stiu exact). Rita, Amelia mamici a unor fetite in cer si acum de a unor alte fetite aici pe pamant. Si multe alte exemple de mame de
care acum au alti copii. Si o colega de a mea de servici (pt ca la firma la care sunt eu sunt a treia mamica de ingeras) care nu a mai incercat si mi-a zis ca imi recomanada sa apelez la psiholog daca nu pot sa depasesc acaeasta teama si sa incerc totusi sa mai am un copil, ca ea regreta ca nu a mai incercat, desi avea 23 de ani cand si-a pierdut baietelul (acum ar fi avut 20 de ani). Sau o mamica care acum 2-3 ani a pierdut exact din aceleasi motive ca si mine tot o fetita, a necesitit tratamente psihiatrice timp de 1 an apoi dupa ce a ramas insarcinata si a nascut un copil perfect sanatos si la termen s-a transformat total, se simtea bine si in sfarsit era din nou fericita, cu aceasi durere in suflet insa acum accepta ceea ce s-a intamplat si vroia sa traiasca.
.
tale zbor lin printre 
ingerasulGabriela scrie:Ramona cred ca fiecare din noi traim astfel de ganduri si intrebari. Pana in 1 iulie nu prea imi mai doream un copil al meu, eventual infiat ... apoi mi-am schimbat parerea... de ce? pt ca mi-am dat seama ca de ce ne este dat sa traim tot nu putem fugi ... daca este sa mai pierd un copil am sa il pierd chiar daca va fi sau nu sange din sangele meu si atunci de ce sa nu fie al meu. De asemenea m-am gandit la parintii care isi pierd copiii din cauza unor boli grave, sau accidente la o varsta la care nu mai pot incerca sa aiba alti copii. De asemenea m-am gandit la parintii unei foste colege de clasa care la varsta de 18 ani a murit din cauza unei boli grave si rare. Acei parinti au mai pierdut un copil care avea doar cateva luni, era mai mic ca si colega mea, iar apoi au mai avut o fata, care acum are cam 18 ani si ea e singurul copil care i-a ramas mamei (pt ca si sotul ei a murit la 6 saptamani dupa colega mea). De asemenea ma intreb daca parintii care isi pierd 2-3 copii la varste mai mari se gandesc inainte ca e posibil sa se intample... nu ... cu siguranta nu. Nici un parinte nu se gandeste ca va avea un copil pe care il va pierde mai tarziu sau mai curand se gandesc doar ca totul va fi bine. Asa trebuie sa ne gandim si noi.
Apoi am avut parte de multe exemple si prietene din randul mamicilor de ingerasi care mi-au dat incredere. Prima, Cristina, imi zicea ca atunci cand dorinta de a avea un copil va fi mai mare decat teama de o posibila noua pierdere cu siguranta imi voi dori. A doua Elena mama a o fetitanascuta prematur la 29 saptamani este acum mama a doua minuni (in adevaratul sens a cuvantului perfect sanatoase care s-au nascut prima la 29 de saptamani ca si surioara ei mai mare din cer si are acum 7 ani si a doua care are 6 luni nascuta si ea prematur la 31-33 satamani nu stiu exact). Rita, Amelia mamici a unor fetite in cer si acum de a unor alte fetite aici pe pamant. Si multe alte exemple de mame de
care acum au alti copii. Si o colega de a mea de servici (pt ca la firma la care sunt eu sunt a treia mamica de ingeras) care nu a mai incercat si mi-a zis ca imi recomanada sa apelez la psiholog daca nu pot sa depasesc acaeasta teama si sa incerc totusi sa mai am un copil, ca ea regreta ca nu a mai incercat, desi avea 23 de ani cand si-a pierdut baietelul (acum ar fi avut 20 de ani). Sau o mamica care acum 2-3 ani a pierdut exact din aceleasi motive ca si mine tot o fetita, a necesitit tratamente psihiatrice timp de 1 an apoi dupa ce a ramas insarcinata si a nascut un copil perfect sanatos si la termen s-a transformat total, se simtea bine si in sfarsit era din nou fericita, cu aceasi durere in suflet insa acum accepta ceea ce s-a intamplat si vroia sa traiasca.
E adevarat ca acum imi doresc tot fetita, nu pt ca o va inlocui vreodata pe Gabitza mea ci pt ca vreau sa semene cu ea sa pot sa imi dau seama cum ar fi aratat micuta mea. E si f adevarat ca nu va fi neaparat mai usor dupa aceea dar fiecare din noi avem nevoie de un sufletel langa noi caruia sa ii dam iubirea noastra.
Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort.