"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent
și mai puternic decât cel viu" Antoine de Saint-Exupery
"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem cu toţii
în aceeaşi barcă!" Martin Luther King Jr.
"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei
pomeni, mi se va frânge sufletul."
"Nicio talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"
"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!"
"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină
mai mare decât Iubirea"
Robert Binder
"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"
"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".
"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."
"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi,
e ca şi cum ne-am
reîntâlni cu ei..."
"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară
şi amintirile o cărare, aş urca în
Rai şi te-aş aduce din nou acasă."
"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină, ca să ştim că sunt fericiţi!"
"În cartea vieţii, un înger a scris despre naşterea copilului meu. Apoi,
închizând cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pământ!".
"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Au trecut sase saptamani de cand a inceput cosmarul dar am senzatia ca totul se petrece acum.
Desi sarcina nu a fost usoara LUCA a fost un copil atat de dorit incat varsaturile si toata starea de rau nici nu mai contau. La 27 saptamani am avut o hemoragie atat de puternica incat doctorul meu a decis sa-mi faca cezariana. L-a scos pe LUCA, minunea mea care avea 1180 gr. La trei zile de la nastere a facut hemoragie interventriculara de gradul 4 si de aici a inceput calvarul. In fiecare zi ne spunea ba ca nu mai are nici o sansa, ba ca traieste. LUCA a fost un copil puternic. A rezistat ca un erou.
L-am rugat pe neonatologul nostru (doctorul Toma de la maternitatea giulesti) sa ne spuna unde am putea sa mergem cu LUCA ca sa-i facem punctie ventriculara (din cauza dilatarii ventriculilor a facut hidrocefalie iar punctia lombara care i-a facut-o dr toma nu a avut succes). Acesta ne-a spus ca nicaieri in lume nu o sa-l opereze nimeni ca e prea mic.Dupa multe insistente a fost deacord sa ne trimita la spit. Bagdazar ca sa i se faca punctie ventriculara la dr Iliescu. Acesta a spus ca nu are rost sa-i faca ca oricum nu rezista dar sa incercam la dr Stoica de la Budimex (un om deosebit). Cand dr. Toma a auzit ca vrem sa mergem cu el la dr.Stoica a inceput sa o dea la intors ca probabil ne-am rugat mult de dr. Stoica si de aceea a fost deacord sa-l opereze pe LUCA ceea ce e total neadevarat. Nu l-am rugat ba dimpotriva la Budimex se opereaza si se pune sunt la capusor la copii mult mai mici decat LUCA iar despre lucrul acesta dr toma stia deoarece a mai trimis copii acolo ptr aceeasi interventie care acum sunt bine dar pe noi nu a vrut sa ne trimita. L-am luat pe LUCA si ne-am transferat la budimex unde in urma analizelor, surpriza, LUCA avea septicemie si displaziebronhopulmonara iar aici la Giulesti desi i-au facut analize in mai multe randuri nu au stiut ca are asa ceva. Astfel LUCA a stat fara tratament corespunzator Dumnezeu stie cat timp. La Giulesti, in ultima saptamana de dinaintea plecarii noastra l-au trecut pe LUCA pe adrenalina si xilina 100% spunand ca are convulsii iar in realitate tubul cu care era LUCA intubat, era infundat la capat cu un mare cheag de sange iar micutul meu de aceea se zbatea ca nu ii ajungea oxigenul) nu ca ar fi avut convulsii, lucru care l-au descoperit la Budimex. Adrenalina care i s-a administrat timp de o sapt i-a slabit inimioara lui LUCA si desi nu avea probleme la inima a murit exact de ziua martisorului la fix sase saptamani de cand se nascuse Imi pare rau ca am avut incredere in acest dr Toma deoarece toti ne-au spus ca e bun si din cauza faptului ca am dat bani in mod constant fara sa mai tinem cont de nimic ca LUCA sa fie bine el ne-a tinut acolo la giulesti. Nu ceream mult, doar o amarata de informatie. Sa ne spuna unde sa mergem cu LUCA iar el ne-a mintit desi stia ca la Budimex se fac astfel de interventii. Ma doare enorm ca am vazut in spitalul unde ne-am transferat copii cu afectiuni mult mai grave decat puiul meu care au fost operati,erau bine si asteptau sa plece acasa. Culmea este ca acest neonatolog al nostru a mai trimis copii acolo ptr aceeasi problema.Asi vrea sa-l pot ierta dar nu pot sa tin povestea noastra ascunsa doar ptr noi deoarece in fiecare zi se poate intampla ca un pui sa se nasca si sa aibe ginionul nostru. Ma gandesc ca poate scriind despre povestea noastra un alt copil nu va mai lasa in urma o mama de inger si un tata care sufera enorm. Acolo la Budimex dr Cirstoveanu, noul neonatolog al lui LUCA ne-a aratat ca in tara noastra sunt si medici care isi iubesc meseria. LUCA cu o zi inainte de a se duce la ingerasi a facut o criza respiratorie iar acesta desi nu era in Bucuresti a venit peste aproximativ 3 ore la spital special ca sa-l vada le LUCA. M-a socat faptul ca atunci cand am vrut sa-i dam un plic asa cum eram invatati de unde veneam, acesta s-a suparat foarte tare. Noi ne-am gandit ca si el are familie, are copii si atata timp cat i-a lasat singuri in ziua lui libera ptr noi,ar fi trebuit sa fim atenti dar nici nu s-a pus problema.Oameni ca dr Cirstoveanu si ca dr Stoica (neurochirurgul care urma sa-l opereze pe LUCA) ar trebui sa traiasca o mie de ani ca sa poata face bine cat mai multi copii.Chiar si cand dr cirstoveanu ne-a spus ca LUCA nu mai poate si ca in scurt timp o sa se duca,a spus-o atat de cald si de intelegator incat parca simteam ca avem un inger langa noi.La giulesti ,nu am sa uit ziua in care dr toma ne-a spus ca LUCA nu o sa reziste.Musca dintr-un mar, avea resturi de mar pe barba si scobindu-se in dinti ne-a zis,,mmmda, o sa moara.E, asta e" iar noi simteam ca ne prabusim.De fiecare data cand primeam cate o astfel de veste sotul meu, refuzand sa asculte parerea lor, se ducea la magazin si ba cumpara un aparat ptr incalzit laptele meu pe care noi il stocam la congelator ptr LUCA,ba cauta termometru pentru febra ba tot felul de lucruri ce i-ar fi trebuit lui LUCA. El a crezut cel mai mult ca LUCA o sa se faca bine.Cand ieseam de la pui si-i spuneam ca nu arata prea bine si ca nu stiu daca mai poate,sotul meu spunea ca LUCA este un luptator si ca o sa treaca si peste nimicul asta.
Imi pare tare rau ca nu am putut sa-l tin pe LUCA mai mult in burta si ca a trebuit sa se chinuie atat de mult. Nu ma mai intreb ,,de ce", dar nu exista secunda de la Dumnezeu in care sa nu ma gandesc la cat de bine era cand il simteam pe LUCA in burtica mea,la planurile noastre,la visele mele alaturi de puiutul meu.In general sunt un om puternic.Am ingropat-o pe mama, pe tata,pe fratele meu, dar ca sa-mi ingrop puiul,omuletul meu din burtica, sufletelul meu, nu am crezut ca poate fi cu putinta.In ziua in care l-am pus la locusorul lui,in cimitir,a murit ceva in mine si de atunci trec orele si zilele fara ca eu sa mai simt ceva.
Ma simt de parca odata cu LUCA am murit si eu.Nu mai visez,nu-mi mai doresc nimic....nu mai vreau nimic.IL VREAU PE PUIUL MEU....MI-E ATAT DE DOR DE EL...DE-ASI PUTEA SA-L MAI STRANG MACAR ODATA IN BRATE NU I-AS MAI DA DRUMUL NICIODATA
TE IUBESC LUCA, AM SA TE IUBESC TOATA VIATA.
Stela, mamica ingerasului Luca
LUCA ,SUFLETELUL NOSTRU
tn[1].jpg (3.38 ) Vizualizat de 14847 ori
Ultima oară modificat de steladanes pe 7 Mar 2010, ora 21:00, modificat 1 dată în total.
Buna, mamica iubitoare de Luca! Sa fi sanatoasa si sa ai mereu incredere in Bunul Dumnezeu. Nimic nu e intamplator in aceasta lume, asadar noi avem soarta fixata cu mult inainte de a ne naste. Regret ca ne cunoastem in astfel de imprejurari, ...offffff...ce mod trist si rece de a cunoaste pe cineva, insa aici vei fi inteleasa si sprijinita, aici nimeni nu te judeca ci dimpotriva fiecare suflet daruieste ganduri bune si putere. Te imbratisez cu mare drag si imi pare tare rau pentru pierderea ta. Te inteleg pentru ca si eu sunt mamica de ingerasa, stiu ca dorul doare enorm, insa in timp invatam sa traim cu acest dor, invatam sa ne acceptam soarta. Putem darui zambete si bucurii, ajutor si sperante in jurul nostru si in acest mod ingerasii nostrii isi vor usura sufletele acolo-in lumea stelutelor. Te pupacesc pupaceste cu pupici pupaciosi. Ai mare grija de tine pentru ca Luca sa fie linistit vazand ca mamica lui este bine. Cu mare drag,
Bună mămică scumpă şi puternică de îngeraş mic Luca. Îţi ofer o îmbrăţişare mare şi strânsă, ca să îţi aduc puţină alinare. Deşi este atât de greu... Pentru mine EMMA este terapie, prietenie, înţelegere, iubire, credinţă, mângâiere atunci când nu mai pot, locul unde vorbim de îngeraşii noştri scumpi. Vei găsi Stela şi tu toate aceste lucruri aici, numai să accepţi, dar prin faptul că ai venit aici este deja un pas mare. Şi cu Credinţă în viaţa de aici vom ajunge şi noi, atunci când hotăreşte Dumnezeu, lângă sufleţelele noastre. Ai trecut prin atâtea în viaţă şi cu Credinţă vei merge în continuare prin viaţă. Durerea va rămâne, dorul devine sfâşietor, dar noi trăim..... şi suntem datori îngeraşilor noştri să trăim demni, cu privirea aţintită spre ei, aţintită spre Lumina lor. Luca a fost un îngeraş lîngă voi atât de puternic, de luptător, a avut iubirea voastră, care îl însoţeşte veşnic. Suntem mereu aici pentru tine, mămică binecuvântată de îngeraş Luca şi multă putere îi doresc şi tăticului de îngeraş. Îngeraş scump Luca, tu deja eşti înconjurat de Ceata de Îngeraşi, de iubirea lor zglobie, de ghiduşiile şi de năzdrăveniile lor.
BUNA SEARA, va multumesc din suflet ptr cuvintele de incurajare si ptr ca ati avut rabdare sa ascultati (cititi) povestea noastra si a micutului nostru.Asi vrea sa va rog sa-mi spuneti cum as putea gasi informatii despre terapia de grup.Va multumesc din suflet inca odata
Scumpa noastra, imi pare rau pentru pierderea ingerasului tau drag Luca. Cu durere in suflet iti spun bun venit in familia EMMA, aici vei gasi alinarea din partea parintilor de ingeri care au trecut prin aceeasi durere nemarginita , pierderea copilului mult asteptat. Intrebarile .........De ce?, daca ...?,vor ramane mult timp fara raspuns ....pana atunci cand vom invata sa traim cu aceasta durere. Iti sunt alaturi si iti doresc multa sanatate si multe putere. Pentru ingerasul tau drag o si pentru tine o calda .
Imi pare nespus de rau pentru pierderea micutului tau Luca.Desi este foarte trist ca trebuie sa ne intalnim in astfel de momente iti spun <<Bun venit in familia E.M.M.A>>.Aici vei intalni numai mamici iubitoare dar cu sufletul sfasiat de durere.Aici poti sa-ti exprimi gandurile ori de cate ori vrei,poti sa te destainui in orice moment deoarece vei gasi intelegere si multa caldura din partea acestor mamici extraordinare. Este foarte greu,nimeni si nimic nu-ti poate alina acum durerea dar trebui sa-ti pastrezi increderea in DD ,sa te rogi mult pt ca sa-ti dea putere sa mergi mai departe......Mie una imi este si acum ff greu,desi maine se implinesc 2 luni de cand Matei este . Incearca sa-ti ocupi timpul,sa te refugiezi,sa citesti ceva care sa-ti alinte inima sfasiata....Iti recomand ''POVESTEA LUI IOV'' din Biblie..............Este o mare lectie de viata......pentru mine a fost... Te cu multa caldura si te rog din suflet sa incerci sa -ti gasesti resurse pentru a merge mai departe.......Esti o mama luptatoare,esti o mamica de si Luca este MANDRU de mamica lui....Pentru el trebuie sa zambesti...........Este fff greu dar El iti va da putere... Pentru toti ingerasii multe
Dumnezeu sa-l odihneasca pe iubitelul tau Ingeras Luca. Sa-l ajute sa atinga Lumina vesnica si zbor lin alaturi de Ingerasii nostri. Draguta mamica indurerata, terapia de grup iti va face mult bine. Cand vor fi intalnirile cu parintii de Ingeri, programate in Bucuresti, vei avea parte de mult bine si multa liniste sufleteasca. Eu nefiind din Bucuresti, iti pot spune ca aici, pe Forum am trait toate terapiile de grup. Mesajele care le-am primit, faptul ca primesc virtuale, m-a ajutat sa-mi intaresc Credinta, a aperut Speranta si am cunoscut Linistea sufleteasca. Aici, oricand, vei gasi mangaiere si alinare Iar Ingerasul tau mult iubit Luca, este langa tine si te protejeaza, iti va indrepta pasii spre o viata mai linistita. Nu-ti pierde Credinta! Sunt alaturi de tine si te tare, tare, iar capul tau ti-l asez pe umarul meu pentru a putea impreuna. Mii de flori si pentru Ingerasul tau iubit
Draguta mamica de ingeras imi pare f rau pt ca stiu cum suferi acum,dar te rog din sufletel fii tare,ci cind vrei sa vb cu cineva aici pe forum vei putea.eu inainte sa intru pe forum emma am suferit enorm si acuma mai sufar dar totusi mai comunic cu cineva care ma intelege.si eu trec prin momente dificile.si mie mi sa spus ca totul e ok si uite ca am stat ani de zile cu trompa infundata,am avut si eu 2 sarcini dar din pacate nu am bebe.acum ami am o singura trompa dar eu tot nu mi-am pierdut speranta,ca voi fii intro zi fericita.am facut laparocopie si mi sa spus ca pe cale naturala nu prea am sanse.cu speranta lui d d merg mai departe si nu tre sa ne dam batute.Ma rog pt tine si sper ca intro zi sa aud vestii bune de la tine te inbratisez si ma rog pt ingerasul tau si pt taticul sa-i dea d d putere sa mearga mai departe .si de incheiere iti spun LA MULTI ANI DE 8 MARTIE.
Draga mea Stela, te primesc aici, in familia noastra cu o , pentru ca din pacate, mai multe nu pot face sau schimba. Imi pare...imi pare nespus de rau pentru Luca, vai Doamne, inca un bebe nevinovat plecat la Ingeri, inca un copilas care pierde lupta cu viata din cauza iresponsabilitatii cadrelor medicale ( carora le place sa guste dintr-un mar in timp ce spun unor parintii "copilul tau nu are nicio sansa, asta e", exact asta stiu sa faca, a se scobeasca intre dinti )...da, ma revolt, pentru ca imi pasa si ma doare, sa vad doi parinti cu inimi pline de durere, carora le e dor de puiul lor E greu, cumplit de greu, stiu draga mea , dar nu uita, asa cum spunea si sotul tau "Luca e un luptator" si luptatorii sunt iubiti de Dumnezeu, si tot ei ajung in Ceruri unde e liniste si bunatate...el e acolo, da, si te priveste , pe tine, mamica lui iubitoare... Sunt langa tine draga mea, oricand vei avea nevoie, aici ma gasesti... O pentru sufletelul micutului Luca O pentru tine.... Bia ( aaaa, si la multi ani pentru 8 martie, mamica frumoasa si iubitoare )
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow." ........my precious child.......
Stela, bun venit, am citit povestea ta si m am intristat foarte tare, de plans nu mai plang pt ca nu mai am lacrimi, doar sufletul meu geme, el nu este vazut de nimeni. Nu stiu ce as putea sa ti spun, nu gasesc nici un cuvant care sa ti poata alina cat de putin durerea si tristetea ce o ai in suflet, un suflet chinuit de pierderea unui pui mic, Luca, care acum a devenit ingeras. Te cu caldura pt Luca, zbor lin ingeras pur
Alaturi de voi, Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!), mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Stela draga noastra, N-as fi vrut in ruptul capului sa mai aflu de inca o tragedie. Va inteleg furia si supararea care va stapaneste sufletul, neputinta e mare iar atunci cand ea priveste direct propriul prunc, devine insuportabila. Esti aici , alaturi de noi si desi nu ar fi trebuit sa se intample asa si tu sa devii mama de inger, iti vom fi alaturi clipa de clipa.Dumnezeu e mare si va va da putere. Chiar de esti tentata sa te indepartezi de el, el nu te va parasi nici o clipa. Si nici Luca. Minunea ta a plecat fizic de langa voi sar sufletelul lui va ramane vesnic ancorat in sufletele voastre. El, doar el va va da putere de a continua. Drum lin printre stele inger drag, Ingerii nostri mai mari te vor intampina in imparatia cerului si nu te vor lasa sa te simti singur si pierdut. ......cum nici noi nu ii vom lasa singuri pe scumpii tai parinti.
Alina, mamica lui Luca - Ingerul sufletului meu din cer si a Marutei -aici pa pamant.
saptamana trecuta la ora aceasta copilasul nostru se ducea la ingerasii vostrii.Dimineata stateam langa el,il tineam de manuta si-i spuneam ,,azi este 1 martie.baietii dau martisoare fetelor.cand ai sa cresti o sa cumparam impreuna martisoare ptr fete .Azi am fost sa tamaiez dimineata la cimitir si i-am spus lui LUCA ca azi este 8 martie.I-am povestit ca azi baietii serbeaza ziua mamelor.i-am spus ca stiu ca el este langa mine si lucrul asta face cat toate florile din lume care le primesc mamele.Mi-este atat de dor de el...nu pot sa mai suport...ma doare atat de tare
Draga noastra Stela, cu drag si cu durere te imbratisez si eu, mamica a ingerului ANDREI. Toate mamicile de ingeri care ti-au scris pana acum au incercat sa-ti aline suferinta care este atat de recenta. Ai dreptate ca, atunci cand iti moare copilul, sufleteste mori odata cu el ( in unele cazuri, chiar si trupeste). Cred ca toate mamele din aceasta familie( si nu numai) ar da orice sa-si mai poata strange odata copilul in brate. Sigur ca durerea este sfasietoare si ai dori s-o strigi din toata fiinta ta dar...Intr-adevar aceasta este terapia de grup de care avem nevoie cu toate. Eu am simtit ca mi-a facut bine intr-o oarecare masura. Durerea uneste oamenii, iar acestea sunt cela mai stranse legaturi. Acum te ,te ,ma pentru LUCA si pentru tine, iar de 8 martie inchipuieti ca LUCA ti-a trimis acesti frumosi
Ultima oară modificat de georgetatarus pe 8 Mar 2010, ora 17:57, modificat 1 dată în total.
pentru tine mămică atât de plină de iubire necondiţionată, atât de puternică, atât de MĂMICĂ a frumosului îngeraş Luca. Şi întradevăr, noi suntem cele mai iubite mămici din lume, suntem iubite de îngeraşii noştri care sunt capabili de alt nivel de iubire, IUBIREA VEŞNICĂ. Alături, mereu.... Luminiţa
Scumpa mamica de ingeras ...iti simt durerea ,o retraiesc pe a mea ,si in acelasi timp as dori sa te pot strange in brate cu caldura ,cu iubire ...sa-ti mai pot alina dorul de frumosul si luptatorul tau Luca...Ai un ingeras care te osroteste ,care te iubeste ,care te apara si mai presus de toate te tine in brate iti saruta obrajii plansi si iti spune ca acolo unde este e bine ,e fericit ,e in Lumina Sfanta ,si mai ales este ocrotit ,de aceea are puterea de a te ocroti si el la randul lui ... Draga mea daca ai vreo urma de indoiala ca acel doctor a neglijat ingrijirea puiul tau poti face o plangere penala..Macar o mica ancheta eu cred ca l-ar mai trezi pe acel asa zis doctor..Daca ai avea putere in a-ti mai spune poveste inca o data ,si poate de mai multe ori macar o plangere la colegiul medicilor!!Undeva ...Asta daca mai ai putere sa mai treci prin asa ceva..Noi stim cum este sa fii nedreptatit ,majoritatea dintre noi mamele de pe acest site ,a dat de cate un doctor la fel de nesimtit ca acela ..Si unele dintre noi povestea a avut un final nefericit la fel ca al tau !! Sunt alturi de tine ,ma rog pentru tine ,pentru sotul tau ,sa va intareasca Dumnezeu sa puteti trece aceste zile cumplite ,sa vi se mai aline dorul .Si te asteptam cu drag ,cu intelegere si mare dragoste aici in familia noastra mare si plina de iubire ,transmisa de ingerasii nostrii dragi !!
Scumpule Luca,minunat spirit luptator ,vino ,te rog la mamica ta azi de ziua ei ,a MAMEI,si da-i cel mai frumos vis cu putinta ,alina-i durerea ,tristetea si plansul cu multi pupici si dragoste,asa cum numai tu stii s-o faci!!
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
Draga Stela, mamica iubitoare iti spun si eu un cald si trist " bun venit" in familia EMMA. Ma doare tare durerea ta, ma doare de cate ori un alt ingeras isi ia zborul sus la Doamne Doamne. Vei vedea ca incet, incet odata cu trecerea timpului, vei invata sa accepti plecarea lui LUCA si vei ajunge sa-l simti si altfel decat fizic.Noi suntem aici, draga noastra, alaturi de tine. Dumnezeu sa va dea putere si curaj!
Luca, ingeras dragalas vino la parintii tai si da-le un semn ca esti bine.Arata-le cat esti de fericit alaturi de ingerasii nostri! Sa ai un zbor lin, puiut mic!
lumi, mamica ingerasului ROMINA IOANA , a baietelului RICCARDO ANDREI si a micutei RENATA
Va multumesc din suflet.Cat e ziua de lunga nu fac nimic altceva decat sa ma gandesc la LUCA.La servici orice as face sunt cu gandul la el,pe strada ,acasa.Imi este atat de dor de el.I-am promis ca o sa am grija de el si ca am sa-l fac baiat mare.Nu m-am gandit ca D-zeu are alte planuri cu noi.Citesc in fiecare zi povestile micutilor vostrii si ma gandesc ca pana sa devin si eu o mama de ingeras nu am stiut ca exista atat de multa lume care sufera dupa o astfel de tragedie.Am mai aflat de cate un caz ,vag,intamplator si ma gandeam ca o astfel de tragedie se intampla foarte foarte foarte rar sa ca probabil trebuie sa ai pacate foarte mari ,pacate de moarte ca D-zeu sa-ti dea o astfel de cruce sa o porti.Nicio clipa,pana sa mi-l scoata pe LUCA si pana sa inceapa cosmarul nostru ,nu m-am gandit ca sunt atat de multe familii indurerate.La spital am vazut multi pui care se chinuie,am vazut barbati cat usa de mari care cad in genunchi pe culoar si se roaga disperati,am vazut parinti distrusi....Nu stiu in ce lume am trait pana acum.Am aflat acum 5 ani de o cunostinta care venea la noi la firma si mesterea pe la calculatoare ca sotia lui era insarcinata si copilul murise la nastere.Ma uitam mereu la el si ma gandeam,,doamne,cum reusesc oamenii astia,el si sotia lui sa supravietuiasca?Ma gandeam ca viata lor s-a oprit.Dupa doi ani au mai facut un copil,si inca un copil.Dar si acum dupa atata timp cand il mai vedeam pe la firma,ma intrebam ,,doamne,cum o fi supravietuit?Sper din tot sufletu ca incet,incet sa fie mai usor.MI-E TARE DOR DE LUCA,MI-E ATAT DE DOR CA SIMT CA-MI POCNESTE SUFLETUL SI MA FAC BUCATI.Am facut in casa un locusor unde este poza lui si acolo arde non-stop o lumanare.Ma inchin la icoana de langa poza lui...Mi-e tare dor de LUCA
Ultima oară modificat de steladanes pe 9 Mar 2010, ora 17:20, modificat de 2 ori în total.
Draga mamica de ingeras iubit, intr-adevar pe acest site cand intru parca as evada intr-o lume a noastra, pe care numai noi o stim, numai parintii care au trecut prin asa ceva stiu ce cuvinte sa spuna si cand sa ti le spuna. Aici poti plange in voie si poti spune absolut tot ceea ce simti pentru ca nimeni, dar nimeni nu iti va reprosa nimic. O mamica de ingeras mi-a spus ca este normal sa te doara, pentru ca ingerasii nostri sunt o parte din noi, dar incet ...incet...timpul trece...si te gandesti daca nu cumva acolo este o lume mai minunata decat aici, mai lipsita de durere si lupta, si atunci nu speri decat ca prin fapte bune si o viata curata si demna sa te duci si tu acolo la el...si cine te va astepta cu bratele deschise??? nimeni altul decat ingerasul tau iubit... Si eu am trecut prin diferite stari, furie, neputinta, umilinta, resemnare...dar a ramas speranta ca puii nostri sunt ingerasi, si pentru ei exista o lume mai buna. Acum ma uit spre cer si astept sa-l zaresc, sa-i vad ochisorii albastrii ca cerul, sa-i vad surasul de copil bun, si zambesc catre cer, catre el... Sa le fie calea luminata si Maica Domnului sa-i aiba in paza... Iar pe tine, scumpa mamica Dumnezeu sa te intareasca si sa-ti dea curaj...
Draga mamica a ingerasului Luca, lacrimile mele curg siroaie pe obraji. E greu sa supravietuiesti dupa moartea propriului tau puiut , uneori este greu de imaginat ca acesti parinti trec mai departe si fac alti copii. Eu am avut impresia ca timpul s-a oprit in loc, nu faceam altceva ceva decat sa ma gandesc la Matei si la durerea din suflet, aveam impresia ca m-am spart in milioane de bucati si nu le-am mai gasit pe toate sa ma lipesc la loc. Am plans zi si noapte, am suferit durere sufleteasca de neimaginat, mi-am pierdut mintile si la propriu si la figurat , dar la un moment dat a trebuit sa cobor cu picioarele pe pamant si atunci am inteles multe lucruri. Nu vreau sa-ti zic vorbe care sa-ti aline durerea pentru ca stiu ca acum ea este foarte mare, dar te tare tare