Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Generale
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Prima zi de scoala

Discutii care nu se incadreaza in nici o categorie
Scrie un răspuns
23 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2

Re: Prima zi de scoala

Mesajde Bianca_C pe 25 Sep 2009, ora 14:22

Prima mea zi de scoala...... ;;) hmmm, mi-aduc aminte si acum cu drag si dor.

Era cald, se intampla in toamna anului 1992, intr-o zi frumoasa.
Si m-am trezit dimineata atat de emotionata si de nerabdatoare sa imi vad noii colegi, invatatoare si culoarele scolii.....si m-am imbracat in uniforma, apretata bine de parca nici nu puteam sa ma misc, cu un ghiozdan in spate in care aveam un pix si un caiet dictando si bunica si bunicul de mana si in pas de armata catre scoala ( din pacate parintii mei erau plecati peste ocean in acea perioada si nu mi-au putut fii alaturi in aceasta zi )....
Dar eu ma simteam minunat, cu bunicii alaturi, eram atat de mandra ca ei tin loc de parinti...
Si am pasit destul de speriata in curtea scolii si am vazut multi, mult prea multi copii si parinti cu flori in mana si toata lumea zambea si era fericita.
Si paseam incet nedumerita nestiind unde trebuie sa stau in ce grup de copii sa intru, cine imi e invatatoare sau in ce clasa voi fii.
Si a inceput festivitatea de deschidere, si directorii scoli au inceput sa numeasca invatatorii....prima strigata a fost a mea...si apoi elevii care vor face parte din clasa I A....si m-am strecurat printre ei, eu, o fetita micuta si slabuta, cu niste ochi mari albastrii si cu parul blond si cret ( pampoane nu am avut...de asta am scapat )....si ne-au ghidat catre clasa si cum am intrat am sarit in prima banca de la geam langa un baietel la fel de micut ca mine, blondut pe nume Ionut.....
Si eram atat de fericita de simteam cum imi pocneste inima in piept.....
Si asa au inceput anii de scolarizare din viata mea, cei mai frumosi ani pe care i-am trait, cu colegi minunati cu care pastrez legatura si astazi....timp de 12 ani de scoala, am avut acelasi loc in banca intai de la geam cu acelasi coleg...si la scoala generala si in liceu ( ulterior intalnindu-ne si la facultate :p ).....
Mi-aduc aminte cu drag si de multe ori as vrea sa dau timpul inapoi sa mai fiu odata copil, la scoala, sa am teme de facut si sa imbrac uniforma, mama sa imi puna cheia casei de gat pentru a nu o pierde si batistuta in buzunarul drept al sortului, sa vin fericita acasa spunand ca am luat nota 10....
Ce vremuri, ce copilarie, ce copil am fost...si ma gandesc acum ca mai aveam nevoie de un singur an pentru a trait aceasta bucurie in calitate de parinte ( micutul meu Patrick ar fii trebuit ca in toamna anului 2010 sa intre clasa intai )....insa voi rata aceasta ocazie, stiu ca deja si-a inceput "scoala" alaturi de Dumnezeu O:-)
Bia :*
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri
"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow."
........my precious child.......
Bianca_C

Sus

Mesajde tuchi pe 6 Oct 2009, ora 13:33

Prima zi de scoala... Indepartate vremuri.
Am asteptat cu sufletul la gura prima zi de scoala pentru ca incepand scoala, terminam cu gadinita ( caminul). Nu mi-a placut nicio zi la camin. Numai faptul ca de la intrare mirosea a mancare ( si nu eram deloc fan al mancarii cand eram mica :) ) si ca trebuia sa mananc si sa dorm acolo la pranz intr-un dormitor cu vreo 25 de paturi, langa copii care inca mai aveau "accidente" in pat- ceea ce pentru mine era ceva de neconceput- ma imbolnavea. Pur si simplu cand a inceput scoala pentru mine a fost o eliberare.
Imi aduc aminte de prima zi. Scoala la care ma dadusera parintii avea clase de la clasa I la clasa a XII-a. Pe terenul de sport festivitatea de inceput mi s-a parut fabuloasa si mai ales ca atunci cand am intrat pentru prima data in scoala, elevii mai mari au facut un "tunel" de flori prin care noi , boboceii, am trecut emotionati. In scoala, alta surpriza placuta pentru mine: clasa era un amfiteatru. Mi s-a parut ceva nemaipomenit. Clasa noastra inca nu era gata si prima saptamana am stat in acel amfiteatru. N-am mai apucat sa vad clasa care intre timp se renovase pentru ca parintii m-au mutat la alta scoala, mai aproape de casa. Surpriza: acolo aveam INVATATOR, si nu invatatoare cum stiam eu ca trebuie sa aiba copiii ( si mai era si la o varsta respectabila). Bineinteles, da-i cu plansete si rugaminti sa ma duca inapoi de unde plecasem. Dar vointa parintilor a fost de neclintit astfel incat primii pasi in invatatura i-am facut cu un domn invatator care era destul de departe de Domnul Trandafir, dar oricum, m-am obisnuit cu dumnealui. Un "domn Trandafir" ne-a venit abia in clasa a IV-a, cand primul invatator a iesit la pensie. Clasa a IV-a cred ca a fost cea mai frumoasa din toata scoala. Privire blanda, suflet mare, carte buna si vioara la ora de muzica... Ce si-ar putea dori mai mult copiii? Si acum mi-e dor parca de o ora acolo, inscolita aceea care acum mi se pare micuta, cu d-l invatator explicandu-ne ceva din "Stiintele naturii"...sau la o ora de muzica sezand langa catedra cu vioara in mana, dand tonul cu arcusul si incercand sa ne tina in pas cu el glasurile firave de copii...
Mihaela, mama ingerasului Alexandra-Maria
tuchi

Locaţie: romania, iasi
  • YIM
Sus

Mesajde CORINA SILVIA pe 7 Oct 2009, ora 08:24

Ati vazut fetelor ce starneste un subietc ca asta!!Ce de amintiri frumoase!!ce sentimente de dragoste si regret pentru acele vremuri.De aceea ma straduiesc ca si copii mei sa aiba aceste amintiri foarte frumoase. >:D< @};- @};- @};- Pentru toti copii scolari care peste ani isi vor aminti cu bbucurie si melancolie prima zi de scoala @};- @};- (*) (*)
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

Locaţie: branesti
  • YIM
Sus

Anterior

Scrie un răspuns
23 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Web Design Essence | phpBB | phpBB.ro