Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Generale
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Cum putem impiedica mamele sa-si abandoneze pruncii?

Discutii care nu se incadreaza in nici o categorie
Scrie un răspuns
15 mesaje • Pagina 1 din 1

Cum putem impiedica mamele sa-si abandoneze pruncii?

Mesajde marialivia1 pe 30 Sep 2008, ora 22:19

As propune,dragele mele...un subiect putin diferit.El are referire la acele mame,care, spre deosebire de noi,care si dupa multi ani ne plangem pruncii,ele si-i abandoneaza.
Viata mi-a oferit prilejul de a creste alaturi de copiii mei si alti copii,parasiti de mamele lor.
Si acum strang la piept o copila de 8 ani,abandonata de mama ei,cand era foarte mica.
Copiii acestia, oricat de mult incerci sa suplinesti mama naturala, cunoscand-o pe aceea, au o vesnica tanjeala dupa ea, mereu suferinta si tristete, au probleme de comportament, de suflet,de adaptare.
Credeti ca putem trage un semnal? Am putea constientiza pe tinerele ce fac copii atat de usor si tot atat de usor si-i si abandoneaza?
Am strans durerea in noi, dar am putea face cumva si lumina in suflete cenusii...sau poate insuficient educate moral, spiritual ?

Scuze daca subiectul propus de mine nu este potrivit si va imbratisez pe toete.

MARIA, mamica ingerasului LIVIA NICOLETA
marialivia1

Locaţie: bucuresti
  • YIM
Sus

Re: CUM PUTEM IMPIEDICA MAMELE SA-SI ABANDONEZE PRUNCII?

Mesajde ioana72manuela pe 2 Oct 2008, ora 22:03

nu cred ca as putea raspunde la aceasta intrebare pentru ca intr-un fel si la noi in familie avem un asemenea caz,sora mea e plecata in spania de un an si 5 luni si a lasat trei fetite de 13,9 si 4ani in grija mamei mele si acum o luna ne-a anuntat ca peste o luna o sa mai aibe un baietel si ca nu se mai intoarce in tara. Va puteti inchipui ce e in sufletul celor trei fete si cum se simte mama mai ales ca nu au tata si daca nu am fi noi ar fi vai si amar de ele ca nici macar bani nu trimite cind si cind un pachet cu dulciuri si o hainuta.Ma intreb ce suflet are si cum nu o mustra constiinta :-o :(
ioana72manuela

Locaţie: ocna-mures,jud.ALBA
Sus

Mesajde lacrima pe 3 Oct 2008, ora 01:37

Interesant subiect pt.ca acei copii abandonati vor fi mamicile de „maine” si ele oare cum vor reactiona atunci?....dar numai printr-o educatie solida se poate inlatura un nou „ciclu” de abandon si decat abandon mai bine contraceptive.
Eu una am crezut ca odata cu liberalizarea avorturilor si aparitiei in farmacii a contraceptivelor se va micsora nr copiilor abandonati pana la disparitia acestui fenomen,dar se pare ca saracia si lipsa educatiei sexuale a dus la sporirea fenomenului,ceea ce e strigator la cer...sunt atatia parinti care vor sa infieze copii,dar statul a ales varianta :mai bine il creste asistentul maternal sau ii „vand” pe bani grei dincolo.....multe trebuiesc schimbate in aceasta societate in care parlamentarii nu au alta grija decat cate case si conturi babane isi mai fac si goana dupa voturi...Pt.ei acest abandon e o distractie pe bani grei in avantajul lor....ca si multe alte lucruri...
Una din solutii ar fi de urmat exemplul Biancai,facuta o fundatie pe aceasta tema,cu voluntari,psihologi,medici,preoti etc.
mamica ingerasei Gloria
mamica ingerasilor gemeni Nirvana si Suraj
mamica ingeras Optim(a)
lacrima

Locaţie: Bucuresti
Sus

Mesajde lacrima pe 3 Oct 2008, ora 02:01

Ioana draga,bravo tie si mamei tale ca aveti grija de cele 3 nepotele,ele nu au nici o vina,creste-le ca si cum ar fi ale tale si intr-o zi rasplata divina va veni,iar ele vor sti sa culeaga neghina de bobul bun.Va doresc sa aveti puterea si bunatatea de a fi cei mai buni parinti spirituali! Cu drag Lacrima! @};-
mamica ingerasei Gloria
mamica ingerasilor gemeni Nirvana si Suraj
mamica ingeras Optim(a)
lacrima

Locaţie: Bucuresti
Sus

Mesajde nicoleta pe 3 Oct 2008, ora 02:55

Buna, dragele mele!
Este intr-adevar un subiect extrem de delicat acesta privind abandonul minorilor.
Referitor la cele trei fetite, ele au noroc totusi ca au ramas in mijlocul familiei, ci nu la cunostinte.
Daca fetele no se vor obisnui repede cu ideea ...atunci bunica trebuie neaparat sa anunte autoritatile romane, sa le dea datele mamei celor trei fete, dar fara ca mama sa stie inainte ce plan are bunica si ea va fi adusa in tara, mai ales acum cand s-a deschis si o campanie in acest fel.
Desi, eu cred ca mai buna educatie si ingrijire ar avea din partea bunicei, ca ea pare a fi foarte responsabila, ci nu ca mama care este paralela vizavi de situatie si cred ca pentru mama viata este inca o enigma.
In nici un caz sa nu lasati fetitele sa sufere de dorul ammei. Aflati exact unde e si aduceti femeia in tara ca fetele au mare nevoie de acel glas al mamei, fie el si mai amar decat al bunicii. Caci bunica va ramane prin preajma oricum si la greu va fi langa fetite, cand mama lor nu va simti ca trebuie sa le fie alaturi.
Este impotriva firii ce se intampla cu unele mame....
Nu mai este opinie publica...daca ar fi, nu ar avea ele curajul asta nebun.
Va imbratisez si va doresc tuturor, un sfarsit de saptamana minunat.
nicoleta

Locaţie: petrosani
Sus

Mesajde MIHAELA 76 pe 3 Oct 2008, ora 09:11

Putem oare să le numim MAME pe cele care îşi abandonează copii? Orice mamă în momentul în care află că este însărcinată şi apoi îşi ţine copilul în braţe simte că sufletul ei este acel copil şi viaţa ei înseamnă acel copil. Nu vreau să judec pe nimeni, dar nu mă pot opri să mă întreb acest lucru.
Mihaela, mămica lui ANDREI.
Mihaela,- mamica lui ANDREI - viata, sufletul si tot ce inseamna mai frumos si pur si a doi Pui mici, plecati mult prea devreme;
- mamica lui Christian - o minune blonda cu ochi albastrii care ne parfumeaza viata aici pe pamant.
MIHAELA 76

Locaţie: Maglavit - Dolj
Sus

Mesajde marialivia1 pe 3 Oct 2008, ora 15:17

Buna ziua, dragele mele , va sarut pe toate.
Subiectul ramane deschis si poate, impreuna vom strange ideile ce vor rodi,pentru a putea impiedica cumva abandonul minorilor.
Va multumesc ca ati dat curs subiectului propus de mine si va doresc toate cele bune!
Pupici multi si pupaciosi tuturor,asa cum spune Nicoleta noastra.

MARIA, mamica ingerasului LIVIA NICOLETA
marialivia1

Locaţie: bucuresti
  • YIM
Sus

Mesajde ioana72manuela pe 3 Oct 2008, ora 23:23

dragele mele intra-adevar alaturi de mama mea cele trei fetite au parte de educatie si mai multa ingrijire iar eu ,sotul meu care e ca un tata pentru ele si fetita mea le oferim toata dragostea noastra mai ales ca si ele au fost alaturi de noi atunci cind l-am pierdut pe DARIUS MIHAITA.Ironia face ca in anul in care eu pierd ceea ce ne doream mai mult ,sora mea sa ne anunte vestea care a venit peste noi ca un fulger ca nu peste mult timp va avea un baietel.CE e mai greu pentru mine e ca stiu ca ea inainte de plecare a facut un avort la aproape 4 luni fara nici o remuscare.Ma intreb de ce DUMNEZEU da copii cui nu merita?Eu mi-am dorit cel putin doi si nu a fost sa fie si nici nu va mai putea fi posibil pe cind ea nu are probleme.Oricum fetele s-au obisnuit fara ea cu toate ca stiu ca le arde dorul.Nu simt invidie ca nu e firea mea dar vad ce nedreapta e uneori viata
ioana72manuela

Locaţie: ocna-mures,jud.ALBA
Sus

Re: Cum putem impiedica mamele sa-si abandoneze pruncii?

Mesajde CORINA SILVIA pe 19 Mar 2010, ora 23:05

Mi se strange sufletul ,cand vad atatia copii abandonati ..pana sa apara si Alex ce de-al doile copil ne gandeam sa infiem ,pentru ca nu mai aveam curajul sa mai incercam ...
Cand vad la tv atati copii aruncati,morti ,si daca in cel putin un caz din cinci ,mai scapa vreunul ..As infia ,,dar cu ce sa-l cresc ?din salariul meu de mizerie de insotitor?Si 1000 de lei ai sotului ??
Mi-as dori ,in cativa ani cand va mai creste Alex mai mare sa pot lua in plasament unul sau doi copii,ca loc am unde sa-i tin ,Slava Domnului!! :* @};- @};-
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

Locaţie: branesti
  • YIM
Sus

Mesajde CORINA SILVIA pe 19 Iun 2010, ora 22:53

of , scmpi copilasi , sa ma mai linistesc si m-as duce macarsa botez unul abandonat !!! :x >:D< :*
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

• YIM
Sus

Mesajde Diana Fanea pe 20 Iun 2010, ora 08:26

Vai, asta este cel mai trist. Sa vezi persoane care isi abandoneaza, sau isi omoara copiii, de voie buna. Am si eu o cunostiinta, o fata frumoasa de tot, dar cu un caracter josnic, care a omorat deja, in mod indirect (avort) doi bebelusi, primul pentru ca... avea doar 14 ani cand a ramas insarcinata, si al doilea pentru ca " o deforma". Sa o fereasca Dumnezeu sa nu mai poata face copii, ca atunci o sa isi dea cu pumnii in cap.

Pe mine oricum, de cateva saptamani incoace acest subiect pur si simplu ma tulbura, pentru ca e ceva, inexplicabil de crud din partea femeilor care fac asta. Si asa a luat nastere o idee, mai mult sau mai putin trasnita, pe care i-am dezv si Biancai, si astept sa imi raspunda la mesaj. M-am gandit sa facem un film. Poate vi se pare stupid, dar, sunt foarte multe filme care reusesc sa schimbe gandirea omului, daca sunt bine realizate. Cel putin in cazul meu, Doamne, nu va puteti imagina cate filme, sau carti, mi-au schimbat mentalitatea si modul de a gandi. Si ideea mea de film e urmatoarea :

M-am gandit sa se numeasca Mame de ingeri, si sa fie vorba despre o mama si o fiica. Fiica ei sa fie o domnisoara de 17 ani, frumoasa, finuta, crescuta intr-o familie buna, a carei singura problema fusese pierderea surorii/fratelui fetei, intamplare care pe mama acesteia a traumatizat-o, a tulburat-o, si amintirea bebelusului o urmareste mereu. De aceea mama ii aprinde mereu lumanari, se roaga pentru ea, si merge la biserici, lucru care fetei, i se pare deja exagerat, mai ales ca ea nu avea de unde sa stie cat de dureroasa e o astfel de pierdere. Dupa ceva timp, fata incepe sa umble cu un " golan" mai mare decat ea, si e convinsa ca acesta o iubeste. Si mama ei ii explica mereu, ca nu e bun pentru ea, ca ea e o fata cuminte, el un golan... si asa ajung sa se certe, fata ii povesteste mereu lui ca mama lui e nebuna, ca mereu e doar cu rugaciuni pentru bebe si asa mai departe. Si in tot acest timp mama ei sufera foarte mult. Dar, intr-o zi, fata afla ca a ramas gravida cu tipul cu care umbla, ii spune lui, dar acesta o paraseste spunandu-i vestita replica " cum te-ai culcat cu mine, te puteai culca si cu altul". Atunci fata e decisa sa faca avort, chiar daca mama ei ii explica ca o sa regrete mai tarziu, ba chiar, ii spune ca, daca pastreaza copilul, i-l va creste ea. Fata nu asculta nimic, face avort, si apoi vine acasa linistita, ca si cand nimic nu s-ar intampla, iar mama ei... nu poate intelege cum copilul ei nu e afectat deloc, de faptul ca, indirect, a comis o crima. Dar trec cateva zile si fata incepe sa aiba cosmaruri noaptea, cu bebelusul care parca incearca sa ii transmita mesaje prin vise, aude voci de copii peste tot, nu mai poate vedea mame plimbandu-si copii prin parc si la scurt timp dupa asta, inebuneste. Este atunci internata la un ospiciu, dar in cateva luni de zile isi revine, si depaseste cel putin psihic trauma, caci sufleteste realizeaza ca a fost cea mai mare pierdere din viata ei. Si intelege atunci cat de afectata era mama ei, cat de infinita era durerea de a pierde un copil, si plange isi cere iertare, si de atunci, amandoua, mama si fiica, dar ambele mame de ingeri, aprindeau lumanari pentru micutii lor ingerasi si se rugau pentru sufletele acestora... impreuna.

M-am gandit ca astfel poate fi si mai cunoscuta decat este aceasta organizatie si... m-am gandit ca vom putea aborda intr-un singur film trei idei : ideea avortului, durerea pierderii unui copil, si relatia mama-adolescent. Dar, bineinteles, pentru a duce acest plan pana la final, este foarte, foarte mult de munca si nu stiu, habar nu am de fapt, cum sa incep. Dar va dau eu cuvantul meu, ca sa stiu ca e nevoie sa trec munti si mari, pana la majoratul meu filmul asta trebuie sa fie difuzat la TV!
Si sunt suficient de ambitioasa, si de obicei tot ce imi propun fac. Sper ca ideea asta sa nu fie doar una asa, risipita, desi marturisesc ca ... sunt total paralela cu lumea filmelor sau etc., o sa ma straduiesc :D .
"Nicio talpã nu este atat de micã,încat sã nu lase nicio urmã, pe lumea asta!"

Te iubesc, surioara mea, chiar daca esti departe... Chiar daca drumul Pamant - Cer, pe noi ne desparte. - Ingerasei mele, Ariana :x
Diana Fanea

Locaţie: sibiu,romania
Sus

Mesajde CORINA SILVIA pe 20 Iun 2010, ora 11:05

Succes Diana , ma rog pentru tine , si iti mai spun ceva , cere sa te ajute iingerii tai pazitori , printre care si surioara ta !
Si ai sa gasesti oamneii si banii care-ti trebuie pentru a face acest proiect !
>:D< :x :* @};- @};-
CORINA SILVIA

• YIM
Sus

Mesajde Diana Fanea pe 20 Iun 2010, ora 16:39

^ Multumesc frumos, ma rog in fiecare seara, dar totul pare atat de greu si de ... in zadar.
Am vorbit cu multa lume care cunoaste si care m-ar putea ajuta, multi mi-au promis raspunsuri pozitive, dar mi le-au promis si doar cu asta am ramas. Ca nu m-am ales cu nimic.
Desi uneori imi vine sa o las balta, trebuie sa fac ceva, in amintirea surorii mele si a tuturor ingerasilor, trebuie sa fac ceva pentru mama, pentru mine, pentru voi si pentru Bianca, trebuie sa fac ceva, ca tinerele din ziua de azi sa inceteze cu avorturile si sa se gandeasca ca pot pierde una dintre cele mai pretioase sanse ale vietii : aceea de a deveni mama.

Te iubesc, surioara mea, chiar daca esti departe... Chiar daca drumul Pamant - Cer, pe noi ne desparte. - Ingerasei mele, Ariana :x
Diana Fanea

Sus

Mesajde Florentina C pe 21 Iun 2010, ora 19:34

Ai o idee excelenta. Desi sunt sigura ca la inceput filmuletul va fii privit cu ochiul superficialitatii de catre adolescenti, va da roade cu timpul. Sa spunem o sansa din 10 .. ar fii o viata salvata la 10 irosite..

Propun si eu - spre ajutorul tau: daca nu reusesti sa gasesti banii/ actorii/ cameramanii... ar exista planul B :

extrem de greu dar sepoate: ai putea/ am putea creea filmuletul din secventele altor filme unite intr-un singur mesaj; de ce filme- cu siguranta o secventa va aduce aminte de intregul film si astfel se vor contopi impreuna intr-un mesaj memorabil (poate chiar la nivel subliminal- de ce nu..)

E greu dar nu imposibil.
Florentina,mama indurerata a ingerasilor Daniel Octavian Vintila , Daniela Milena Maria si Yasmina Ioana Maria
Florentina C

Locaţie: Londra
Sus

Mesajde Diana Fanea pe 21 Iun 2010, ora 22:43

E foarte buna si ideea ta, dar eu imi doresc sa fac un film adevarat, difuzat pe ecrane adevarate, cu un mesaj clar si adevar. Vreau sa fac ideea asta publica mai intai, m-am gandit chiar sa apelez la povestiri adevarate/de noapte ( nu stiu daca stii, dar e o emisiune de-asta... care ajuta oamenii si prezinta diverse cazuri) ca sa fac asta public si , cum e absurd sa am eu atatia bani ca sa pot face un film, m-am gandit sa deschid un cont si sa doneze oamenii bani. Nu stiu cati se vor aduna, dar sa stiti ca sunt multi oameni care pentru cauze de-astea... umanitare, doneaza. Si apoi vreau sa fac un casting pentru roluri, si... sa ma ajute dumnezeu sa mearga bine :).

Diana Fanea

Sus

Scrie un răspuns
15 mesaje • Pagina 1 din 1
Web Design Essence | phpBB | phpBB.ro