Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Organizatia EMMA ‹ Sustine E.M.M.A.
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Doleantele Mamelor de Ingeri

Voluntariat pentru obiectivele Organizatiei E.M.M.A.
Scrie un răspuns
22 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2

Re: Doleantele Mamelor de Ingeri

Mesajde Bianca_C pe 26 Feb 2010, ora 15:35

Cred totusi, fara a supara pe nimeni [-o< , ca pe langa "educarea" medicilor in ceea ce priveste depresia postpartum ( dupa pierderea unui copil ), si noi, in calitate de mame ar trebui sa ne informam ( e adevarat ca niciuna dintre noi nu s-a gandit vreodata ca va trece prin asa ceva si era aproape iesit din comun sa caute simptomele aceste depresii, un pic mai diferita decat cea prepartum ), insa, cum noi, ca mame care pierd un copil, nu suntem in stare sa cerem un ajutor, sa o faca macar cei alaturati noua, sa le ceara ei medicilor tratamente specializate, astfel din ambele parti sa putem primi un ajutor, oricat de mic ar fi el....

Tin minte, ca in perioada in care eram insarcinata cu Patrick ( fiind foare tanara, nu constientizam foarte bine ce inseamna sarcina cu toate ale ei, am ales calea unor sedinte cu medici specializati care sa ma invete cum sa respir, cum sa ma asez, sa ma educe pentru ziua cea mare ).....mi-aduc aminte ca mergeam la cursuri, si eram uimita de cate lucruri pot afla, moasele de acolo erau atat de amabile si incercau sa ne explice exact ce si cum trebuie sa facem, inclusiv despre alaptare vorbeam.....intr-o buna zi, una din mamicile care venea la cursuri a adus pe lume gemeni, baietei, unul dintre ei plecase la Ceruri, si moasele au decis ca ar fi bine sa vorbim si despre asta...depresia postpartum, dupa moarte...recunosc ca in prima faza nu am fost foarte incantata, nu vroiam sa stiu detalii, pentru ca gandul meu refuza ca ar putea sa se intample asa ceva cu Patrick, si nu prea am luat aminte la ce se discuta, insa unele lucruri mi s-au intiparit in minte, si vi le voi spune si voua astazi...din perioada in care nu eram mama de inger, ci doar o tanara care astepta un copil :x

Moasele ne spuneau : "oricui i se poate intampla, chiar daca nu ne dorim, se poate intampla si daca ajungem in acest prag, organismul fiecareia dintre noi reactioneaza in diferite variante, insa prima faza ar fi durerea coplesitoare, pe care o putem controla....simtiti nevoia de ajutor, atunci cereti-l, oricarei persoane care este langa voi, asistenta, moasa, medic.....meseria le impune fiecaruia dintre ei sa dea o mana de ajutor. Va simtiti bratele goale?!, incercati sa inchideti ochii si sa va imaginati copilul la piept, poate sa fie o amagire pentru unele dintre voi, insa in multe situatii a avut efect; corpul va refuza orice contact cu un at copil, aflat in acea maternitate, ochii nu vor vrea sa vada alt nou nascut, insa incercati, atat cat puteti sa va priviti propriul copil, va ramane o imagine importanta din viata dvs, daca va este teama sa-l luati in brate, nu lasati teama sa puna stapanire pe maini, faceti-va curaj...e dreptul dvs sa aveti parte de aceste minute alaturi de copil...."

Lectiile moaselor cu siuguranta continua, e adevarat ca in clipa de fata vorbesc despre un alt sistem medical, mult mai avansat, insa de fapt asta ne si dorim, nu?!....
Moasele din Romania de ce nu ar putea sa ne vorbeasca cu aceiasi blandete in momentul pierderii copilului?!...de ce sunt atat de grabite sa plece la alta sala de nastere sau in alte cabine sa isi bea cafeaua?!...nu vreau sa ma revolt, nu vreau sa jignesc, Doamne fereste, nu o sa arunc niciodata cu bolovani in nimeni, si stiu ca nu putem amesteca toti medicii in aceiasi oala.....mai e adeavarat ca fac parte dintre familie de medici, dar asta nu inseamna ca ridic steagul pacii acum, nicicum, nu ii voi ridica in slavi pe cei care nu merita.

Cred cu traie ca avem medici minunati in Romania, pacat ca nu am dat noi peste ei pana acum,cred ca putem evolua ca mentalitate, ca sprijin, ca educatie, ca tehnologie....in ceea ce priveste medicina, ca putem lua exemplu de afara, daca noi nu suntem in stare.... :x

Tot acest subiect despre "doleantele mamelor de ingeri" poate continua fara oprire, fiecare dintre noi vedem lucrurile din diferite parti, fiecare dintre noi are cate o experienta si daca le-am uni pe toate, ar fi minunat....avem dreptul la parere, avem dreptul sa primim toata ingrijirea medicala in aceste situatii.... ;)

Va las pe voi sa continuati....intre timp caut cateva articole din politicile spitalelor din strainatate pentru a vedea exact cum se procedeaza acolo, ....asa ar trebui sa se intample si la noi.....

O zi buna tuturor si un week end minunat >:D<
Cu drag, Bia :*
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri
"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow."
........my precious child.......
Bianca_C

Sus

Re: Doleantele Mamelor de Ingeri

Mesajde marwana pe 2 Mar 2010, ora 18:16

mai este foarte putin timp
Alaturi de voi,
Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!),
mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Imagine
marwana