Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Din nou insarcinata
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

la cat timp dupa o cezariana putem ramane insarcinate?

Sarcina dupa pierderea unui copil
Scrie un răspuns
29 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2

la cat timp dupa o cezariana putem ramane insarcinate?

Mesajde marinela almeida pe 16 Ian 2010, ora 23:09

buna.....sunt marinela mamica ingerasului Fabio ,au trecut deja 9 luni de cand micutul meu ingeras a plecat la dd iar eu nu mai am rabdare vreau sa raman insarcinata parca imi lipseste ceva eu nu vreau sa-l inlocuiesc pe fabio dar asi vrea sa-i pot da un fratior sau o surioara fetitei mele Joana ea vorbeste mereu ca vrea o surioara sau un fratior cand mergem la cumparaturi si vede hainute sau jucarii de bebe spune mereu ca-i pentru bebe-ul nostru,iar eu simt un gol in stomac.In urma cu 2 luni am primit rezultatele autopsiei si sa confirmat ceea ce stiam deja micutul meu a murit din cauza placentei s-a deslipit...........si impreuna cu rezultatele am primit si 3 fotografii nu ma asteptam dar am ramas foarte fericita ...in sfarsit l-am cunoscut si de-o alta forma pe igerasul meu......era atat de frumos era mare nasucul gurita manutele lui mici doamne nici nu-mi venea sa cred ....semana atat de mult cu joana dar din pacate a plecat la dd ...........................
.....Fabio steluta mea stralucitoare.....................asa cum spuneam vroiam sa stiu daca vreo mamica de aici a ramas insarcinata la un an sau mai repede dupa o cezariana?eu am de gand sa mai astept o luna sau doua si dupa cred ca o sa incerc.....ce ma sfatuiti?.....................va imbratisez >:D< >:D< >:D<
marinela pt
marinela almeida

Locaţie: portugalia
Sus

Re: la cat timp dupa o cezariana putem ramane insarcinate?

Mesajde Liliana pe 16 Ian 2010, ora 23:23

Buna Marinela
Nu sunt in masura sa te sfatuiesc in privinta dilemei tale, dar pot sa iti spun ca cel mai bun sfat ti-l poate da chiar doctorul care ti-a facut operatia de cezariana.
El cunoaste specificul operatiei si poate aprecia riscurile la care te supui.
Din ce stiu - vorbe culese din dreapta si din stanga - am retinut ideea ca dupa o operatie de cezariana este nevoie de cel putin 1 an pentru recuperare.
Sunt convinsa ca dorul dupa Fabio iti sporeste nerabdarea de a avea un nou bebelus, dar este bine sa te asiguri ca te feresti de toate riscurile posibile.
Mult au parut a fi cele 9 luni, putin ar mai fi pana sa ajungi la cele 12 necesare.
Te imbratisez cu drag,
Liliana
Nu sunt mama de inger, dar totusi sunt aici. Alaturi de voi, parintii de ingeri...
Liliana

Locaţie: Bucuresti
Sus

Mesajde marinela almeida pe 16 Ian 2010, ora 23:30

iti multumesc liliana pentru sfatul tau ...ai dreptate dar este foarte complicat simt ca lipseste ceva in viata mea dar oricum mai am de gand sa astept vreo doua luni si dupa o sa vad daca dr mea de familie imi da autorizatie ,a si medicul care mi-a facut cezariana din pacate nu este aici in oras ,cand fabio a plecat la dd eu eram in concediu si ii destul de departe .oricum cine a asteptat 9 luni mai asteapta 2...3.....pupici pentru tine liliana
marinela pt
marinela almeida

Sus

Mesajde CORINA SILVIA pe 16 Ian 2010, ora 23:32

Draga Marinela nu stiu ce varsta ai,dar eu am ramas insarcinata dupa un an si noua luni cu Ingerasul meu Matei,dupa frumosul meu baiat ,Alex,te sfatuiesc sa mai astepti cateva luni pana sa fie aproape doi ani ,pentru ca in primele luni sarcina o sa fie mica asa ca ai timp sa te mai refaci ,stiu ca parerea medicului este ,ca dupa doi ani sa mai ramai insarcinata,este refacerea organismului ,si mai ales a cicatricei ,pe uter.Cel mai bine intreaba medicul .Iti doresc dim tot sufletul ca in curand sa strangi in brate inca o minune divina!! >:D< >:D< [-o< [-o< @};-
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

Locaţie: branesti
  • YIM
Sus

Mesajde marinela almeida pe 16 Ian 2010, ora 23:40

iti multumesc draga mea Corina pentru sfatul tau ....am 24 de ani stiu ca am timp dar eu imi doresc ata de mult ..........e atat de complicat viata e atat de dura sunt atatea mamici care nu vor copii si dd le da iar noi ii vrem si el ni ia nu-i corect......te imbratisez de departe draga Corina
marinela pt
marinela almeida

Sus

Mesajde gwendolen pe 17 Ian 2010, ora 09:28

si eu stiam de minim 1 an..si te saftuiesc ca acest an sa l implinesti macar..am o cunsotiinta ce a ramas insarcinata la 9 luni de la cezariana, si a fost cu risc toata sarcina, si aproape a facut ruptura uterina in ultimele saptamani..deci asteapta macar sa se implineasca anul..a doua fetita a fost si mai micuta ca si greutate decat prima...si nu cred ca ai nevoie de stres 9 luni...
te pup si sa ti se indeplineasca aceasta arzatoare dorinta cat mai repede!
Gwendolen, mamica ingerasului DAVID, si a doua minuni de fetite DENISA si bebe RAISA!

https://picasaweb.google.com/gwendolen8 ... vLlezB5QE#
gwendolen

Locaţie: tg mures
  • YIM
Sus

Mesajde marwana pe 17 Ian 2010, ora 11:02

Of scumpa mea cred ca Liliana ti a dat cel mai bun sfat. Eu am nascut normal deci nu cunosc riscurile decat din auzite dar si asa fiecare corp se comporta diferit. La fel cum nici o sarcina nu seamana cu alta. Cel mai indicat este sa vb cu medicul tau, el i ti poate spune cat sa mai astepti daca este cazul.
DD sa ti dea putere in tot ce faci
Alaturi de voi,
Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!),
mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Imagine
marwana
Moderator

• YIM
Sus

Mesajde Nicoleta M pe 17 Ian 2010, ora 13:58

Draga Marinela, in primul rand te-as sfatui sa consulti un medic ginecolog si cu ocazia asta sa iti poata face si un examen gineco. Eu am nascut prin cezariana in 4 mai 2009, deci am ceva mai putin decat tine iar saptamana trecuta am fost la control pentru a vedea ce as putea spera pe viitor. Spre bucuria mea, medicul mi-a spus ca nu mai trebuie sa astept ( eu am 8 luni si ceva de la operatie) si ca in opinia lui, daca au trecut cam 6 luni, e suficient iar povestea cu 1 an este deja un mit. Cicatricea se reface in 6 luni iar primele luni de sarcina oricum nu solicita uterul astfel ca prin luna a 5-6, as fi deja la peste un an de la operatie.
Nu vreau sa te influentez in nici un fel, dupa operatie asa imi zisese si mie dr de atunci, ca tr sa astept cel putin un un si apoi sa mai incerc sa raman. Acum am hotarat sa urmez sfaturile celui din urma - m-a descumpanit un pic, dar totusi am incredere in opnia primita, cunoscunadu-l (din recomandari) ca fiind un dr f bun. Singura rezerva din punctul lui de vedeere era daca sunt pregatita si emotional pt o noua sarcina... Am vrut sa iti spun si varianta mea caci stiu cat m-am framantat in ultimele luni pt un asem raspuns, cunosc sentimentele pe care le traiesti... frustrare, nerabdare... cu atat mai mult pt mine ce nu mai am nici un alt puiut langa mine.
Mult curaj si putere pe mai departe si mergi la medic! >:D< Doamne ajuta!
Nicoleta M

Locaţie: bucuresti
  • YIM
Sus

Mesajde nicoleta pe 17 Ian 2010, ora 14:50

Buna, Marinela noastra draga!
Scumpo, sigur ca nu vei putea sa inlocuiesti un copilas plecat langa Sfanta Maicuta, ...nu ai cum...exact cum nu poti inlocui un ficat cu un rinichi...
Dar este admirabila nevoia ta de a avea un alt bebe, nevoie care se naste dintr-o minte sanatoasa, dintr-o scara de valori corect hranita si dintr-o femeie minunata.
Te sfatuiesc sa intrebi un medic, se poate ca si medicul de familie, sau un alt medic generalist sa iti dea un raspuns corect, ci nu doar ginecologul, dar neaparat trebuie sa te consulti cu un cadru de specialitate, ...asta pentru fiecare organism isi are propriile izvoare de recuperare, de vindecare, de primire a noului.
Te imbratisez si iti doresc din toata inima ca acest an sa iti indeplineasca toate dorintele.
Pupici pupaciosi...pupaceste, de la Nicoleta!
nicoleta

Locaţie: petrosani
Sus

Mesajde Bianca_C pe 17 Ian 2010, ora 23:00

Din cate stiu eu, putem ramane insarcinate la un an ( impinit ) dupa prima operatie de cezariana.
Acum depinde de cazuri, caci eu am doua exemple concrete care se bat cap in cap; doua prietene, ambele cu cate doi copilasi. Una dintre ele a ramas insarcinata la 6 luni dupa operatia cezariana, cealalta la peste 1 an de zile ( amandoua simtindu-se bine, nefiind nici un fel de problema ).
Banuiesc ca depinde de fiecare femeie, de constructia pe care o are, de uter, de cat de complicata a fost operatia cezariana, de cat de dificila e sarcina de dupa cezariana.
Dar ma voi interesa si iti voi spune exact..... ;)
O imbratisare din suflet, Marinela >:D<
Bia :* @};-
"Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna!" D.Alighieri
"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow."
........my precious child.......
Bianca_C

Sus

Mesajde marinela almeida pe 18 Ian 2010, ora 04:08

......................dragele mele .....va multumesc din inima pentru sfaturile voastre aici in portugalia unde eu sunt medicii spun 2 ani intre operatii eu in martie am consulta marcata si saptamana asta o sa-mi fac toate analizele si o ecografie sa vad daca ii totul in ordine daca ii si bineinteles dupa consulta o sa vedem ce se va intampla....................... Draga Nicoleta mereu scrii atat de frumos si cu atata dragoste si prietenie cuvintele tale ma lasa coplesita nu stiu daca sunt chiar asa dar na....iti multumesc din nou tie si bineanteles tuturor pentru sfaturi doar aici simt ca sunt inteleasa. Moartea micutei Emma e foarte trista dar are un scop Bianca si voi mamicile de ingerasi sunteti un ajutor pentu mine si pentru toti cei care isi pierd ingerasii...............eu ma intreb de multe ori oare Bianca nu are de gand sa fie din nou mamica .....eu stiu ca poate nici nu ar trebui sa scriu asa ceva dar asi vrea sa pot citi ca-i din nou insarcinata m-as bucura atat de mult pentru ea ...ea merita sa fie fericita ii o persoana ...nici nu-mi gasesc cuvintele dar pot spune ca -i perfecta ...buna, prietenoasa ,simpatica , frumoasa .....si mai ales ii place sa ajute pe cei care au nevoie ..............va >:D< >:D< dragele mele si va pupacesc :* :* @};-
Ultima oară modificat de marinela almeida pe 1 Mai 2010, ora 20:31, modificat 1 dată în total.
marinela pt
marinela almeida

Sus

Mesajde Elli pe 19 Ian 2010, ora 10:58

Eu am ramas insarcinata la 3-4 luni de la cezariana. Am avut o sarcina fara probleme si am nascut la un an de la prima cezariana un baiat sanatos care anul asta face 3 ani.
Elli

Sus

elli......

Mesajde marinela almeida pe 20 Ian 2010, ora 00:25

iti multumesc draga elli ....imi face bine sa stiu ca sunt mamici care raman insarcinate mai repede de un an dovada ca- i posibil ......te imbratisez pupici
marinela pt
marinela almeida

Sus

Mesajde camy_p pe 18 Feb 2010, ora 07:54

Buna dimineata,

in 2008 pe 15 iulie am nascut unbaietel Darius Andrei, la 2 zile am aflat ca are transpozitie de vase mai, la 16 august 2008 a plecat ingeras la DD...eu aveam o cezariana.
Am ramas insarcinata dupa 6 luni de la moartea lui, si 7 luni de la nasterea lui. In 30 oct 2009 a venit pe lume Flavius Cristian.
Nu am avut nici un fel de problema pe timpul sarcinii, totul a decurs perfect normal.
Inainte sa raman insarcinata am vb cu medicul meu ginecolog din Tg Mures (eu sunt din Brasov) l-am intrebat dupa cat timp pot sa raman insarcinata...mi-a spus ca asta cu 2 ani e poveste, niciun tesut nu se reface atat de greu...mi-au spus ca 6 luni sunt suficiente.

Curaj mamico, o sa fie bine!

Sper sa-ti invingi teama si cat mai curand sa intri sa dai vestea cea mare! >:D<
mamica de ingeas scump in ceruri Darius Andrei (15.07.2008 - 16.08.2008)si baietel minunat pe pamant Flavius Cristian
camy_p

Locaţie: brasov
  • YIM
Sus

Mesajde MiRo pe 25 Mar 2010, ora 13:13

Buna ziua ,
2 ani mi se par o vesnicie eu am 2 luni de cand am nascut prin cezariana o ingerasa Miruna Maria si doctorii au zis 2 ani , am mai intrebat si eu pe altii si am auzit diferite povestioare fericite mult mai devreme de 2 ani.... ce sa zic cred ca de data asta il voi lasa pe D zeu sa aleaga cand pentru ca atunci cand am ramas cu Miruna a fost planul meu si poate nu si al Lui.
MiRo

Locaţie: iasi
Sus

buna......

Mesajde marinela almeida pe 26 Mar 2010, ora 01:23

buna, intradevar ii foarte mult timp dar nu am de gand sa astept .deja a trecut un an de cand ingerasul fabio a plecat la doamne doamne iar eu deja am inceput sa "lucrez" la bebe2 luna trecuta nu am ramas dar luna asta sper din tot sufletul un mare pozitiv..........MiRo imi pare rau pentru pierderea ta sper ca D-zeu sa-ti dea cat mai curand un bebe ....eu am investigat si se pare ca un an ii mai mult decat suficient........va pup pe toate >:D< >:D< ;;)
marinela pt
marinela almeida

Sus

cand voi putea ramane insarcinata din nou???!!!

Mesajde chrissulina pe 17 Oct 2010, ora 21:36

sunt mamik une ingerase kre nu a trait dekt o zi si jumatate...s-au facut 3luni de cand puiul meu e sus in ceruri,si totul parca a fost ieri...durerea e imensa ink si din acest motiv imi doresc cu disperare un copil...sau cel putin asta cred...pt k sunt momente knd clachez si frica,spaima,de a nu pati din nou asa ceva ma cuprinde si dau inapoi.apoi iar imi apuca dorul si vreau un copil cat mai repede,cat mai repede....nu mai pot!!dar eu am deja o cezariana...si aci intervin cele mai mari nedumeriri ale mele:cate cezariene are voie o femeie sa faca?cum si unde s gasesc un doctor cu adev bun si nu doar interesat de bani?!imi este atat de frik dar vreau...vreau din tot sufletul cat mai repede...cat treb sa astept de fapt?cate am voie sa fac?pt k aksa,in tara mi s a sp k treb sa astept 2ani kre nu vreau sa ii astept nicidecum,mi se par o eternitate,si ca am voie doar 2 cezariene.eu acum,sunt in italia..si aici am fost data peste cap total...aici am cunoscut femei(si romance si italience) care au 3 4 cezariene si ultima facuta chiar la 40 de ani...care nu asp 2 ani,poate doar 6,7,8 luni...care cezariana lor abia se distinge,si nu o urata operatie si rosie k a mea...acum,va implor,daca stie cineva...cat treb sa astepti de fapt?si la cate cezariene avem voie?si cum as putea sa capat incredere intr un doctor care sa nu fie interest de bani(care orqm ii primeste) ci sa fie intresat k eu si viitorul meu bebe ce mi-l doresc cu ardoare sa fim bine!aici nu treb sa platesti nimic,indif de cum nasti si se poarta cu tn exemplar...asta aud de la toate mamicile cu care vb si care le innebunesc punandu-le mereu sa imi pov totul de la capat...va sp sincer k mi s-a umplut sufletul de buc knd am auzit k ai voie la mai multe cezariene,k nu treb sa astp atat..dar mi-e frica sa cred tot ceea ce ma buc.am disc cu sora propietarului unde locuiesc...are 45 de ani,a facut 3 cezariene din care ultima a fost la 40 de ani.vreau in tot sufltul un bebelus cat mai repede...dar cum sa fc sa inving frica?si toate acele gand negre care imi impanzesc creierul cand vine vb de un al 2 lea bebe?pupici,sanatate si curaj tuturor mamicilor de ingerasi..iar ingerasilor o [-o< spusa cu ardoare!toate cele bune
chrissulina

Locaţie: cernavoda
  • YIM
Sus

Re: cand voi putea ramane insarcinata din nou???!!!

Mesajde CORINA SILVIA pe 17 Oct 2010, ora 21:46

Cam un an aproximativ, pentru ca deja dupa ce ramai gravida mai trec vreo patru -cinci , pana se dezvolta el sa fie mai mare !!
eu aveam un an si opt luni cand am ramas insarcinata cu ingerasul meu Matei ...!!
Dar asta depinde mult de organismul fiecaruia si de puterea fiecaruia de recuperare !
Off, e cumplit de greu Chrissulina , stiu cat e de greu ..

Pai , cezariene poti sa faci si patru , asta tot de organism depinde!!

>:D< :x :* @};-
"Daca ai sti CINE merge langa tine , pe drumul care l-ai ales ,frica ar fi imposibila ." - un Curs de miracole
Daniel-Matei - ingerul meu, ce merge cu mine in fiecare clipa pe drumul care l-am ales
CORINA SILVIA

Locaţie: branesti
  • YIM
Sus

Re: cand voi putea ramane insarcinata din nou???!!!

Mesajde andra29 pe 19 Oct 2010, ora 19:10

baiatul meu a murit acum o saptama si 6 zile la doar o ora dupa nastere. Nu inteleg de ce trebuie sa astepti atat pana la urmatoarea sarcina. Doctorul meu mi-a zis ca trebuie sa astept 3 luni, dupa 3 luni pot incerca din nou. Eu am nascut normal.Mi-a zis ca la cezatraiana se asteapta 6 luni. E un doctor ff bun din cluj.La tine au trecut 3 luni, mai poti astepta 2 luni si la 5 luni poti sa incerci din nou ca pana ramai sigur mai trece o luna sa fie 6. Nu iti mai pune atatea intrebari si peste 2 luni incearca sa ramai!Ai cunoscut chiar tu femei care au avut mai multe cezariene. Nu o sa te puna nici un doctor sa faci avort pt faptul ca ai avut 2 sau 3 cezariene eventual o sa te tina sub observatie mai bine. Eu imi doresc cu disperarea un bebe. Dca ar fi dupa mine acum l-as face dar stiu ca trebuie sa mai astept. Fii sigura ca daca dr meu din cj a zis ca la cezariana se asteapta 6 luni atunci asa este.Important e sa ramai insarcinata si sa te ia sub supraveghere un dr bun. Eu zic sa nu astepti mai mult de 6 luni pt ca am ramane surprinsi daca am stii de cate e in stare corpul nostru si cat de repede se reface. Stiu ca doctorii exagereaza putin si isi lasa o marja de siguranta si zic 3 luni si in cazul tau 6 luni pt ca stiu ca sunt disperate asa cum suntem noi si ar ramane mai repede gravide dar sa stii ca organizmul isi revine f bine in timpul asta.
Lasa deoparte frica ca la fel vei pati si cu urmatorul, nu e adevarat. Stiu ca e mare durerea, si la mine e imensa si nu o cunoaste nimeni daca nu a trecut prin asa ceva. Roga-te si peste 2 luni incearca si vei avea un copil sanatos.Daca nu lasi frica deoparte si gandurile negre rugaciunea e in zadar. Nu m-am rugat aproape deloc in timpul sarcinii desi pana in acel moment tot ce am cerut prin rugaciune am primit fara intarziere.
Astept vesti.
andra29

Locaţie: cluj napoca
Sus

Următorul

Scrie un răspuns
29 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Web Design Essence | phpBB | phpBB.ro