Sunt o cercetătoare olandeză de la Universitatea din Amsterdam și fac un studiu calitativ despre maternitate în România. Mă interesează toate tipurile de trăiri și experiențe reproductive, dar incerc sa vorbesc mai ales cu femeile care au pierdut o sarcină sau un copil, sau care au (avut) probleme să rămână însărcinate. In România sunt multe persoane care trec prin așa ceva, însă vocile lor nu sunt auzite și problemele lor nu sunt recunoscute public.

Pe Bianca Brad am cunoscut-o după ce am participat la Ziua Părinților de Îngeri în Brașov. Am rămas foarte impresionată cu toate activitățile ei și ale voluntarilor organizației EMMA. Stând de vorbă cu unele dintre mamele de îngeri care s-au strâns la EMMA, și participând la grupul de suport de la București acum câteva zile, mi-am dat seama cât de important este ca cineva să facă un studiu profund pe această tema care afectează atât de multe cupluri în România. De aceea vă scriu acum (cu acordul Biancăi) și mă prezint tuturor celor care nu mă cunosc încă.

Dacă locuiți în zona Brașovului sau în București și dacă sunteți dispuși să stați la povești cu mine ca să vă aud povestea, părerile, si gândurile despre perioada prin care treceți sau ați trecut, contactați-mă și vorbim! Bineînțeles, o asemenea discuție ar avea loc doar când si unde vreți; eu sunt flexibilă și mă adaptez. În plus, trebuie să știți că orice discuție ar fi complet confidențială; nimeni nu va ști despre ce exact am vorbit și n-o să apară numele dumneavoastră niciodată nicăieri.
Dacă doriți, gasiți mai multe informații despre mine și despre studiul meu pe pagina mea personală de la universitate: http://www.uva.nl/contact/medewerkers/i ... ml?f=sijpt. Poate vă ajută și să stiți că am 30 de ani și că n-am copii; dar ca antropolog am stat de vorbă cu multe femei cu probleme de maternitate în diferite colțuri ale lumii. Abia aștept să aflu și mai multe despre problemele specifice României.
Dacă sunteți interesate sau dacă vreți să-mi mai puneți niște întrebări înainte să vă hotărâți, puteți să mă contactați pe adresa mea de e-mail (E.vanderSijpt@uva.nl) sau la telefon (numărul meu este 0747317620) și vă răspund cu mare drag!
Toate cele bune,

Erica van der Sijpt